Pred dnevi je prišlo do nenavadne nesreče, v kateri je 7-letni otrok trčil v starejšo kolesarko. Zgodba se je končala tragično.

7-letni otrok je namreč kolesaril po betonski ploščadi med stanovanjskimi bloki na Ulici Staneta Severja v Mariboru. Na koncu ploščadi je, ob betonskih stopnicah, zapeljal po travnati nabrežini navzdol na asfaltirano površino za pešce.

Ravno takrat je po tej površini za pešce prikolesarila 76-letna kolesarka. Otrok je s kolesom trčil v njen desni bok, nakar sta oba padla, kolesarka se je ob tem hudo telesno poškodovala, zaradi česar so jo z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Danes pa so sporočili, da je starejša kolesarka v bolnišnici umrla.

Kraj prometne nesreče so, pod vodstvom dežurnega preiskovalnega sodnika in v navzočnosti pristojne državne tožilke, opravili policisti Postaje prometne policije Maribor.

Policisti bodo zoper mamo otroka izvedli prekrškovni postopek, saj otrok ni imel brezhibnega kolesa in še ni opravil kolesarskega izpita. Prav tako nobeden od vpletenih ni uporabljal kolesarske čelade.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
abcdf (nepreverjen)

Nauk zgodbe, nosi čelado!

tutu (nepreverjen)

Kak pa znas, ka je mrla zaradi toga? Lejko si je kajkoli strla (kolk) in taksne hude poskodbe pri starejsih punokrat vodijo v smrt

In reply to by abcdf (nepreverjen)

mjau mjau (nepreverjen)

Ja, ja, korona jo je zgrabila

In reply to by tutu (nepreverjen)

čukundeda (nepreverjen)

Glavno, da policaji izvedejo prekrškovni postopek. Uffff, kakšne učene znanstvene misli. Pravi birokratsko policijski besednjak !!!!
Vrejteno doživijo orgazem, ko lahko izvedejo kakšne prekrškovni postopek. V šoli (beri na tečaju) so jih učili, da je zo glavna stvar. Mati vseh stvari !
Pred dnevi so pisali, da bodo proti ubogi starki tudi izvedli prekrškovni postopek, ker je vozila na površini namenjeni pešcem.
Ehhhh, prehitro so se repenčili. Sedaj pa žalost, ker bodo morali ustaviti ta prekrškovni postopek.
Vsak dan vidim kolesarje na površinah za pešce. Če bi proti vsem izvajali prekrškovne postopke bi bilo premalo policajev.
Tudi dve tretjini otrok in še kak odrasli nimajo popolnoma brezhibnih koles. No, o čeladi ne bom.
Ko sem bil mlad še v bivši državi bi vsakega razglasili za norega, če bi se pojavil s čelado na kolesu. Še na mopedih se je ni uporabljalo. Čelada je bila domena večjih mopedev, ki so morali biti registrirani oziroma motorjev. Bili so pač boljši časi in vsak moped tudi ni rabil registracije. Sedaj pa narobe svet.

——— (nepreverjen)

Glej, delas se pametnoga ali zgleda ka nemas pojma. Sto pijse zakone, policija ali majstri v parlamente....res je ka morejo izvesti postopek ali na sodisci de vse optosceno. Se je pa vse skuper spremejnilo od te gda si se tij vozo brez selade, tak ka ne mejsaj vse skup.

In reply to by čukundeda (nepreverjen)

čukundeda (nepreverjen)

Ne delam se pametnega ampak komentiram. Tukaj so komentarji. Ne gre za delanje pametnega.
Ti pa očitno nici dobro prebral ali pa pač ne razumeš vsega, ker je malo bolj obsežno in kar nekaj različnih stvari na enem mestu.
Sicer sem nekoč zasledil, da je baje več kot tričetrt ljudi funkcionalno nepismenih.
Večkrat tukaj gor ugotavljam, da je res tako.

In reply to by ——— (nepreverjen)

Prehlad (nepreverjen)

Korona je bla smrtni vzrok

Starejše novice