V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor so v preteklih štiriindvajsetih urah testirali 34 zaposlenih v organizacijski enoti nujne medicinske pomoči, od tega je 33 negativnih, en zdravstveni reševalec pa je okužen.

»Ni beležil nikakršnih znakov, da bi pri njem šlo za okužbo s koronavirusom,« pravi Jus in dodaja: »Posredovali smo kontakte tega zaposlenega v Univerzitetni klinični center Maribor, da lahko preverijo stanje tistih pacientov, ki jih je naš reševalec obravnaval na terenu.« Reševalec je imel tri kontakte, pacienti pa naj bi bili pod nadzorom.

Skupno število okuženih v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor je zdaj dvanajst, in sicer osem zdravnikov in štirje reševalci.

»To je okoli deset odstotkov okuženih, ki so zaposleni v organizacijski enoti nujna medicinska pomoč. V karanteni pa trenutno ostaja 19 ljudi, štiri smo že vrnili na teren, vendar so se štirje drugi odpravili v karanteno,« še pojasnjuje Jus.

Testirali pa so tudi sedem reševalcev, ki so bili v samoizolaciji zaradi prvotnih stikov z okuženimi zaposlenimi. Izvidi so v teh primerih negativni in se bodo lahko vrnili na delovno mesto. 

»Jutri izvajamo nova testiranja, da lahko dodatno vključimo tiste, ki so bili iz preteklega tedna v samoizolaciji, da jih lahko vključimo v normalni potek dela. Njihovo zdravstveno stanje je dobro, skoraj noben ne kaže znakov oziroma simptomov, izzveneli so tudi tisti začetni znaki, pri nekaterih se še čuti nekoliko tista utrujenost, morda pokašljevanje vonj, okus se jim počasi vrača,« še dodaja pomočnik direktorja za zdravstveno nego.

»Ekipe testiramo vsakodnevno, danes smo testirali dvanajst zaposlenih, čakamo še na rezultate. Noben od zaposlenih ne kaže znakov okužbe, nima nikakršnih simptomov,« pravi Jus, obenem pa opozarja, da večina okuženih ni imela izrazitih znakov: »Ni znakov, pa vendar je virus med nami, zato velja opozorilo, izredna pozornost, upoštevanje navodil, upoštevanje nošenja zaščitnih mask in preprečevanje kontaktov.«

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čuj (nepreverjen)

San pravo ka bou 5 objav od korone!!! Pa San minose samo dobo... Ajda se kakšno napišite od korone ka mo Bole obveščeni 🐴

LG f st jj (nepreverjen)

Kolko mu placajo za te izmisljene laži???

čarni vrag (nepreverjen)

To ti je grozna bolezen. Na srečo so izzveneli tudi tisti začetni znaki, pri nekaterih se še čuti nekoliko tista utrujenost, morda pokašljevanje vonj, okus se jim počasi vrača,« še dodaja pomočnik direktorja za zdravstveno nego. Morda pokašljuješ, slabše vohaš, malo si utrujen. Če je to kakšna bolezen, te man ges vsaki mesec bar enok korono.

Smesni covid19 (nepreverjen)

A ni zanimivo,da zbolevajo doktori,kje so pa navadni ljudje,a so se prevec stiskali,niso umivali rok.Poglejte kako je nabita nasa obala,noben bolan.Nabijate za Hrvasko,dol je prazno distanca 10metrov.Poglejte si ze enkrat v oci,ce je virus ste krivi doktori,to je doktorvirus,vi ga prenasate,tudi prvic ste ga,nas rajo pa zapirate,nam maske vi pa ko vas kdo vidi.Pa ne nabijajte za virus,ce se vam neda delat,pustite tistim,ki hocejo.Ne dobivajo vsi kuverte...

Hmmmm (nepreverjen)

Ja, što bi si mislo, ka se doktori lejko najbole okužijo. Lidgej, šteri so dnevno v kontakti s puno pacientami, direktno na raznih oddelkah pa intenzivnih negaj, med pacientami je virus lejko prisoten tudi asimptomatično, po možnosti so pacienti takšni, ka po 5 vraj obravnave povejo, ka je mož pozitiven na virus pa v karanteni... Rejsan, vsa čuda. Ti, šteri sidiš za pleksi steklon na blagajni pa ga ne dobiš. Čuda... Mislin, nekoga šinfati, ka se okuži, ker je pač v stiki s puno pacientami, je pa malo glupo... Palik za zdravljenje kompleksov, če što kaj v životi doseže...

In reply to by Smesni covid19 (nepreverjen)

Smesni covid19 (nepreverjen)

Vsakemu pacientu merijo temperaturo in ne mores k zdravniku,ce nisi narocen,skoraj vse obravnave so po telefonu,tako,da nimajo dosti stikov.Za pleksi steklom je pa tudi lahko virus aerosol,pa ni okuzb.V vednost,ni tako kot mediji prikazujejo....

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

zaradi te obravnave po telefonu (za mene to sploh ni obravnava), bodo mnogi ljudje utrpeli škodo na zdravju, ki bo dosti hujša od tega kašljucanja in slabega počutja hudo obolelih reševalcev. Ne vem kak se lahko navaden prehlad šteje med hude bolezni. To je bolezen samo v glavi dobro plačanih "strokovnjakov".

In reply to by Smesni covid19 (nepreverjen)

Starejše novice