Ob 716 opravljenih testiranjih smo včeraj v Sloveniji zabeležili 21 oseb pozitivnih na novi koronavirus. Okužbe so razpršene po celotni državi, tri so potrdili v Slovenski Bistrici, po eno pa tudi v občinah Rače - Fram in Maribor.

»Za soboto je ugotovljenih veliko okužb, virus se širi od znotraj,« se je na ugotovljeno število okužb odzval premier Janez Janša.

»Beležimo izjemno veliko kršitev zakona o nalezljivih boleznih in omejitvenih odlokov, še posebej v gostinstvu in prekoračitvi omejitve zbiranja na 50 oseb. Pri kršitvah prednjačijo celo nekateri politiki,« je še dodal in pripisal ključnik norost.

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tutu (nepreverjen)

Ja, virus se širi od znotraj. Pred 1 kednon pa pol, kda se je začalo število obolelih zopet povečevati, pa je za skoraj vse nove primere valalo, ka so prenešeni iz tujine... Saj, odprete meje pa slabe odločitve vlade nedo nikdar krive. To je bilo krivo samo pri Šarci. Zaj so krivi državljani...

12 (nepreverjen)

To ima prav...kontrole izolacij in karanten pa tudi nobene ?!Vecinoma vnosov je uz ex Yuge.Ti pa tudi nimajo nobene disciineCe odlocbe potujejo do dva meseca na naslov..sedaj ko tece voda v grlo pa se da ukrepat.

en (nepreverjen)

Ljudje božji, vejpa trenutno je zaradi korone v bolnici 6 ljudi... 6!!!!!!!! Noben od teh 6 ni na intenzivni negi in še teh 6 ima poleg korone še kup drugih zdravstvenih težav, tak ka bi tudi brez korone bili v bolnici. In vi delate paniko zaradi teh 6 ljudi??? Vejpa zresnite se malo...

jahwer (nepreverjen)

Pa resno ste več nej normalni. Mejne zanimle ge jemlete te okužene? Kak se testejrajo lidje? Sakši den pride 1000 lidij prostovoljno na testiranje ali pa jih lovite pa ugrabljate po ulicah in na silo testirate? Gda te ednouk končali s temi manipulacijami pa laganji in zavajanji naroda? Pa što še tomi vrvle? In kak je ov zgoraj pravo.... 6 lidij je v bolnici, pa še tej so nej tan zaradi toga virusa ampak zaradi drugih bolezni. In zaradi toga se pa zganja panika? Mislin ka je Jelinčič meo prav gda je pravo ka je v Sloveniji narod glup. Vej pa čedni toga sranja nebi prenašali. Cela Evropa je več ali menje odprejta, odpejrajo se koncerta prizorišča, druge priredtve, šport, javno življenje se vrača v normalo... samo pri nas še vedno nekše omejtve pa grožnje. Naša država davle nekše druge na žute pa rdeče sezname ka prej k nan nesmijo, vsi se pa brez problema skouz našo državo vozijo na Hrvaško na morje. Ka nemo gučo o teh blesavih maskah, kere v bistvi sploj nemajo nikše funkcije, niti nemajo funkcije šali in rute..... to so nan predpisali samo zaradi toga ka bi nas strašili in zasužnjili. In narod tou brezpogojno sprejema brez sakšoga kritičnoga razmišljanja. Ali vsi znajo ka tej maske in šali nič ne hasnijo, še celou škodijo zdravji ali kak ovce si jih vsi na goubec denejo gda idejo v trgovino. Šlatajo sadje, zelenjavo in druge izdelke s potencialno okuženimi rokami, ali to nikoga ne mouti, glavno ka se nosi maska na goubci. Če glih ena in ista že dva mejseca. Če mate doma škatlo od mask si lepou preštite ka gor piše glede zaščitne funkcije teh navadnih plavih mask, kere več ali menje vsi nosite. Nikše zaščite ne nudijo pri virusaj! Ka nemo gučo o tisth doma zašitih. Ali Kacin pa ova nesposobna doktorca sta pravla ka maske trbej nositi in vsi jih nosite brez ugovora. Zakoj jih pa nigi drugje ne nosijo? In zakoj Hrvati nesmijo k nan brez potrdila, na Mađarsko pa lejko idejo brez problema?

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

...ko so poslali vabila za odvzem vzorcev po celi državi za testiranje konec aprila, je bilo teh vabil 3000, odzvalo se je okoli 1000 ljudi, ostali so testiranje zavrnili ali???, danes pa testirajo po 1000-1500 ljudi na dan, pa to prostovoljce ali???... Pa dajte no, saj pa nismo vsi bedaki,..koga testirate ???...

Antikomunjara (nepreverjen)

Širi se njemi virus v glavi.... samo tomi virusi se pravi možganožer. Že je skoraj pri konci.

rdeči fašist (nepreverjen)

Ja ja, naš Janči (JJ) cejli svet vo mrda, Najbole pa USA in nekdanjo sovjetsko zvezo. Tou se mi najbole dopadne.

In reply to by Antikomunjara (nepreverjen)

Slom (nepreverjen)

Širi se mu črv v sladoledni glavi!

Karl Marx (nepreverjen)

sereš tele mamino

In reply to by Slom (nepreverjen)

kuntakinte (nepreverjen)

... spoštovani brezveznjaki ... rajši ne komentejrajte ... te vaše nebuloze nemajo mesta niti v ovsenon mlijni ... konjskoj rijti ... za nepoučene ...

Esdeesovec (nepreverjen)

Dobro nemo vec, oprosti. Smo nej znali ka mate zarukani desnicari monopol nad pisanjon nebuloz.

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Neprijatelj svuda oko nas.

LG f st jj (nepreverjen)

Lokale takoj dolzaprejt!

Čuj (nepreverjen)

Resan nemate kaj drugo objavlate? Glavno ka vij živete steh reklam!!! Za drugi narod van je pa vseeno skoj de zijvo!! Zapravili te gospodarstvo turizem itd!!! Glavno ka saki pol vore objavite od korone ka narod scete čista na noro ga napraviti.. henjate 1x s ten viroson ka zaj že vsi znamo kak je "nevaren" nej saki den 5objav gor dati..

Roganov Pičo (nepreverjen)

- Doktor, gda že ednouk konec toga virusa?
- Neman pojma, ne razmin se v politiko.

. (nepreverjen)

Še dobro da je virus, ka lehko v miru delajo. Rtv de še trebalo stisniti, ker preveč delajo.

Karl Marx (nepreverjen)

Najbolj me moti
da so naši levičarji tako nezanesljivi politiki
Sedaj ko je je zagustilo zaradi korone
so vsako Nedeljo na Brezju
ob petkih pa se preseravajo kdo ima boljši ukradeni bicikel

Gnom (nepreverjen)

Prestrasi pa vladaj......

OpulusKvest (nepreverjen)

Virus = SDS

aaadddd (nepreverjen)

Jes jemi dan praf.
Virus SDS se širi od znotraj. Najvčeji prenašalec je praf un.

Nil (nepreverjen)

Nazalost zdaj v teh casih kda delajo klime na pune dosta lidij kaj zboli in avtomatsko more na test. Nega izbire. Po moje od tu te stevilke. To so v bistvi pacienti keri so sceli pomoc osebnega doktora , dobili pa klic covid ambulante na test.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice