Zanimajo me povprečne cene za polaganje tlakovcev oz. cene za asfalt? Kaj se bolj izplača na dolgi rok? Kdo vam je delal tlakovce/asfalt

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
batetalko (nepreverjen)

asflat se nekaj let smrdi po bitumnu smoli, vzemi tlakovce. cena odvisna od vrste in debeline asfalta, enako tlakovci razlicne vrste in kvalitete razlicne cene.

Murekkk (nepreverjen)

Definitivno asfalt, celo če se prevaža težji tovor. Največ pa je seveda odvisno od izkopa, navoza in planiranja. Pa tudi trava ne raste, kot pri tlakovcu, raven je, hitro se suši,...Kot je navedel "batetalko" pa ni res, smrdi le nekaj mesecev, največ pol leta,...Po moje več prednosti za asfalt, sam sem ga položil pred 3 leti, zadovoljen!

nivva

Hvala. Kakšna pa je cena na m2? Kdo vam je delal?

In reply to by Murekkk (nepreverjen)

Murekkk (nepreverjen)

Cena je odvisna od kvadrature, razdalje od firme, možnost strojnega/ročnega polaganja, debeline, eno ali več slojni,... Skratka treba se je dogovoriti, pogajati,...

In reply to by nivva

burekk (nepreverjen)

problem pri asfaltu je ko ga enkrat položiš je to to, ni več polaganja novih odtočnih cevi ali dodatnih kablov, ne da bi razal in ponovno krpal, ker potem ne izgelda kul, če imaš tako kot je na pločnikih, vsako leto vlečejo nove cevi in režejo. Tlakovce dvigneš in urediš npr. odvodnajvanje, ali optiko, plin položiš in se sploh ne vidi, da je bil opravljen poseg. Pomembna je cena na m2.

In reply to by Murekkk (nepreverjen)

lplp (nepreverjen)

za travo imaš rešitev, Bio TOTALNI EKOLOŠKI HERBICID

In reply to by Murekkk (nepreverjen)

ovv (nepreverjen)

sto vse pa v prekmurji dela asfalt?

S-love-nija (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

KERA BUDALA SI PA NA DVORIŠČE DENE ASVALT? DAJ LIDGE ZBERITE SE! SAMO BUDALE SI TE SMRDEČE ASVALT NA DVORIŠČE POTEGNEJO!

Livion (nepreverjen)

Budala,hmmmm...po moje je budala tisti keri se nevej dostojno obnasati!

In reply to by S-love-nija (nepreverjen)

hhh (nepreverjen)

prekmurci edini nemamo niksnoga pametnoga foruma ge bi clovek lejko kaj pito in kaj pametnoga zvedo. se direkt vidi civilizeranost in mentaliteta lidi. nej cudo ka nas majo za zabacene in zabite. sto ste forume na sobotainfo si kaj drugoga niti nemre misliti

In reply to by Livion (nepreverjen)

Kamenspotike (nepreverjen)

Nedvomno tlakovec. Lahko ga kombiniraš z različnimi dekorativnimi odtenki, kombiniraš z različnimi barvnimi robniki, tudi pralnimi ploščami v kolikor jih imaš položene okrog hiše, da dobiš lep vizualni izgled okolice. Tlakovec ima še eno veliko prednost v kolikor imaš recimo kot jaz na dovozu speljane odtočne cevi od kuhinje, kopalnice, kurilnice,...ali imaš speljane alkatel cevi od vodomernega jaška, saj v kolikor se zgodi "sranje" spodaj, tlakovec enostavno odstraniš, zakrpaš cev ali jo zamenjaš in tlakovec lepo položiš nazaj. To da raste trava je najmanjši problem, si nabaviš visokotlačni čistilec da ti med fugami pobere ves odpad vključno s travico, mahom.... Asfalt je za ceste, kdor ga ima doma ga ima doma, ga ima zato ker misli, da se manj praši pod oknami, kar je larifari, saj je prah nekaj kar ni možno odpravit, je povsod, še toliko bolj če živiš kje v bližini polj ali v bližini prometne ceste. Vzami tlakovec, je nekje cca 10€ dražji na m2. Lp

gostja 426 (nepreverjen)

Tlakovec, ker je poleg tega, kar so napisali že drugi, tudi bolj prijazen do okolja.

trollbusta (nepreverjen)

nej na pamet. tlakovec je dober, samo či je vaserdiht in ma spodaj folijo (nej samo šoder, pesek pa filc). kelko tlakovcov vijdiš, ka so doj zvoženi (tudi moj je tak) pa voda odteka, kak njoj paše. te se pa jebeš pa par mejscof fkuper nucaš, ka znivelejraš 25m dugo dvorišče.

asfalt je na drujgi strani diht in se položi v enon falati. če te izgled pa vročina asfalta ne motita, je prava izbira.

ka bi pa bilo ležej naknadno delati inštalacije pod tlakovcon kak asfalton je pa larifari. istotak moreš nabijati nazaj teren, tou težko en zanesenjak sam doma napravi, či nema vibroplošče. edino tou je, ka lejko tij pa sosid po dvej litraj rdečke tlakovec vo poberejta, razkopata in pripravita luknjo za majstre. nazaj ga pa rejdkokeri uspe sam položiti.

za vodovod do vodomera pa je vseeno. či tisto cejv ftrgne, jo je dužna zamenjati občina/komunala/vodovod. in tudi pokriti vse stroške, ka nastanejo pri ton. je kolegi ftrgnolo cev točno tak kak debatejramo, je pa bila pod terazzo kamnon in je občina plačala krepkih 13 jurjof, ka je menjala tisto cev.

Kamenspotike (nepreverjen)

Drži, ko se tlakovec čisti, ga je vedno potrebno nazaj zafugirat, sem pozabil dopisat. Glede menjavanja cevi v kolikor katera poči spodaj, drži, da sam težko spraviš nazaj v isti nivo v kolikor nimaš ustreznega orodja, je pa še vedno iz estetskega vidika lepše odstranit tlakovec, menjat cev in položit nazaj tlakovce kot pa rezat asfalt po dolgem in počez. Sicer ti nasujejo nazaj asfalt, lepo zglihajo, ampak da bi na dolgi rok fasal 50 odtenkov sive, ne hvala. Tudi asfalt se poseda, kjer ga režejo in krpajo. Samo poglej zakrpane ceste po katerih se dnevno voziš, živa groza od izgleda. Tudi javna komunalna podjetja, ti zaradi ene počene cevi ne bodo menjala 200 m2 asfalta ampak samo tam kjer je počila cev. Da je občina krila 13 tisoč € stroškov, pomeni, da je tvoj frend za komunalni prispevek že v štartu novogradnje dal ene 20 tisoč, v nasprotnem ne razumem občino, ki bi v štartu pobrala recimo samo 2.500 € komunalca, sanirala pa škodo v višini 13 tisoč. Razen, če je bila kakšna tožba ali kaj "nečistega" v igri (sorodstvene vezi na občini, bypass financiranje mimo proračuna - redistribucija sredstev med projekti,...). Lp

In reply to by trollbusta (nepreverjen)

trollbusta (nepreverjen)

ešče tou - nikdar tlakovce prati z vapojon. če pa ne popistijte, pa si ga le zafugejrajte nazaj po sakšon pranji, drugače de ena zmrzal prišla in de van žal, kda de celo dvorišče začnolo plejsati.

Sap (nepreverjen)

Ge man tlakovec polozeni pa san ga ze par krat pral z kerheron - tak ka san vse fuge ven zapral. Fugero san nej nazaj ker ne vidin porebe po ton. Tlakovanec je polozeni na brejgi, pa se je nej geno niti za 1 mm. In od toga je ze par let nazaj.

In reply to by trollbusta (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.