Skupina Bepop se po desetletju glasbenega premora na radijske valove vrača z novo skladbo z naslovom Daj se nasmej.

Spomnimo. Legendarna skupina Bepop je prva slovenska skupina, ki je bila izbrana v resničnostnem šovu Popstars, ki so ga predvajali na televizijskih zaslonih leta 2002.

Skupina je sicer pred leti razpadla, lani pa so se simpatične Štajerke Tinkara Fortuna iz Celja, Alenka Husič iz Ormoža in Ana Praznik iz Zagorja ob Savi, ki sedaj živi v Mariboru, ponovno sestale.

»Rade imamo skladbe s pozitivnim sporočilom, ki v teh turbulentnih časih pridejo še kako prav. Vsa energija,  pozitivna in negativna, se nabira v in tudi izhaja iz nas samih, mi pa sami odločamo, v katero smer se bo nagnilo. Bepop stavimo na pozitivo.« 

S tem  sporočilom svoj pohod po glasbeni sceni nadaljujejo Alenka Husić, Ana Praznik in Tinkara Fortuna, članice ene naših najprepoznavnejših slovenskih glasbenih skupin.

Potem ko so jeseni Slovenijo presenetile z veliko vrnitvijo in se je pokazalo, da si tako one kot tudi občinstvo želijo še kaj več kot ducat nostalgičnih nastopov, so si za prvo polovico leta 2020 zadale cilj posneti novo pesem in videospot.

Vse se je začelo s spoznavnim klepetom ob dobrodelni decembrski prireditvi, kjer so se zaklepetale z Žanom Serčičem.

»Le nekaj dni zatem, ko smo mu omenile, da nas mika posneti kaj novega, nam je sporočil, da ima skladbo za nas. Že ob prvem poslušanju osnutka smo vedele, da je to to, Tinkari so se celo orosile oči. Vse je zvenelo tako, kot bi se dela lotile same. Zelo dobro mu je uspelo ujeti naše občutke, to, kar zagovarjamo, kar želimo prenesti na publiko,« pravijo Bepopovke.

Punce so za pesem že posnele tudi videospot, njihov prvi po 16. letih. Predstavile ga bodo še pred počitnicami.

Zdaj pa se seveda želijo tudi čim prej vrniti na koncertne odre, kjer bodo lahko novo pesem zapele z oboževalci: »Upamo, da se omejevalni ukrepi tudi za glasbenike čim prej sprostijo, mnogim je to edini vir zaslužka, me bi pa tudi rade že počasi pretegnile glasilke v živo.«

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
inokss (nepreverjen)

ka ma tau veze s pomurjem?

Ofeden (nepreverjen)

s Pomurjon ajd še neka ...ali s Prekmurjon pa nika!

In reply to by inokss (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Da bodo se malo stare slave vnovcile.Kar naj.

qpopli (nepreverjen)

kar je minilo je konec, mlade vec niso, starih noben ne povoha, ob slabih pesmih se manj. Njihov cas je ze dolgo minil. poskusijo pa lahko.

In reply to by 12 (nepreverjen)

Gl (nepreverjen)

Gda nej Nika te tou... Nemres tou več ladati...

Jjegv (nepreverjen)

Točno tou smo nucali. Ka nas vse ne zaodi, mili bože.

prekmurski123

Baug nam pomagaj

Marduk

Ka na majci pise? DAJMEDOL?

Sobočanec z bakše (nepreverjen)

Či drügo nej dikline fajn zgledajo

Starejše novice