FOTO: Novartis
Novartis v Sloveniji je v znak podpore skupnosti LGBTI+ izobesil mavrično zastavo tudi na svoji lokaciji v Lendavi.

Kot so zapisali v Novartisu, v svojem delovanju stremijo k temu, da je lahko vsak sodelavec ne glede na spol, spolno identiteto ali usmerjenost zvest samemu sebi in brez strahu pred diskriminacijo. Vsakodnevno se, tako na globalni kot nacionalni ravni, zavzemajo za ustvarjanje vključujočega okolja, v katerem cenijo edinstvenost, spoštujejo različne poglede in spodbujajo sodelavce, da so najboljša različica samih sebe, piše v sporočilu za javnost.

»Trdno verjamem, da imamo vsi pravico do svobodnih izbir in odločitev ter da nas raznolikost bogati. Ponosna sem, da delam v družbi, ki podpira skupnost LGBTI+ in si prizadeva, da bi se naši sodelavci počutili slišane ter sprejete. Verjamem, da sta strpnost in spoštovanje vrednoti, ki nas vodita v boljši jutri, zato ju začnimo živeti že danes,« je ob dvigu zastave sodelavcem povedala Katarina Klemenc, direktorica Korporativnega komuniciranja in ambasadorka LGBTI+ v Novartisu v Sloveniji. 

Dvigu zastave v Lendavi se je pridružil tudi Salvatore Carmisciano, vodja stebra LGBTI+. Povedal je:
»Vesel sem, da sem del podjetja, ki spodbuja raznolikost in nas vse sprejema takšne kot smo. Vsako leto s ponosom sodelujem v aktivnostih, ki opozarjajo, da nas kljub velikemu napredku, čaka še kar nekaj korakov do vključujoče družbe za vse. Skupaj z Novartisom korakamo v pravo smer.«

FOTO: Novartis

Zaposlene bodo v mesecu ponosa izobraževali 

V mesecu ponosa bo dvig mavrične zastave na vseh Novartisovih lokacijah v Sloveniji pospremilo tudi virtualno izobraževanje za zaposlene o vsebinah LGBTI+. Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, je prvi korak na poti k razumevanju in sprejemanju razlik pridobivanje znanja in spodbujanje vedenj, s katerimi lahko vsak prispeva k bolj enakopravni skupnosti znotraj podjetja in v vsakdanjem življenju. Novartis je na globalni ravni leta 2018 pristopil tudi k podpisu Standardov ravnanja v podporo poslovnim skupnostim pri spopadanju z diskriminacijo proti osebam LGBTI+.

LGBTI+ je sicer kratica, ki zajema lezbijke, geje, biseksualne, transspolne in interspolne osebe, plus na koncu pa označuje, da so vključene še vse ostale podobne skupnosti.

S spleta

Komentarji (53)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

TO JE POSILSTVO, nad nami drugače mislečimi. Barabe pokvarjene. Bom po novem moral jemati "pisane" tablete za povišani pritisk ???????????????
Prihodnji teden pridem v Lek Lendavo, s sabo bom prinesel rožni venec in molil Zdravo Marijo. Pa bomo videli, če me pridete pozdraviti.
Vrhunske firme kot je Lek bi morale pri "ideologijah" imeti ničelno toleranco. Pika.

Pepeljuga (nepreverjen)

A to je za tebe ideologija? :D Idiot

In reply to by tuncika

VILI76 (nepreverjen)

Pa dečko je veren volivec SDS... ka bi pa naj drugoga mislo s svojo prazno glavo?

In reply to by Pepeljuga (nepreverjen)

PotteryClass (nepreverjen)

Bogi bogi, buhuhuhu posilstvo (kako te ni sram uporabiti tako besedo?) in to preko interneta?A lahko še kaj bolj zabitega napišeš? Jaz mislim, da lahko. Izvoli.

In reply to by tuncika

Mar80 (nepreverjen)

Janševikon tablete več ne valjajo, Krek van kaj močnejšoga zrihta. Bravo Lek, samo ljubav

black panter
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

za nas normalne,so tudi kakšne zastave...

Cankovcan (nepreverjen)

Za tebe je socialna podpora pa murin sal

In reply to by black panter

black panter

Tele,socijalna je za tebe seljaka,murin sal pa man...

In reply to by Cankovcan (nepreverjen)

Gost1213123 (nepreverjen)

Katastrofa! Taka firma z toliko zaposlenimi se nebi smela opredeljevati! Če je vodstvo tako misleče, še ne pomeni da so zaposleni.

pomurc (nepreverjen)

Opredeljevati do česa?? Do človekovih pravic?? Malo preberi prvo članek, vse kar so poudarili je to, da v njihovem podjetju sprejemajo vse delavce, ne glede na spolno usmerjenost. Nikjer niso dajali mnenja o tem, kakšne pravice naj bi imeli ti ljudje v družbi.

In reply to by Gost1213123 (nepreverjen)

Vipko
Truplo

... hočeš povedati, da moraš pri prošnji za službo napisati spolno usmerjenost? Malce si ga polomil!
Istospolni gor ali dol... to z zastavo ni bila neka poteza "viška". Kajti, jutri bi potem morali izobestiti romsko zastavo, kajti po svoje so Romi še vedno nekoliko diskriminirani. Naslednji dan, teden, mesec... morda Sirsko, pa zastavo kakšne veroizpovedi... Na vrsto lahko pride še zastava nogometnega kluba Beltinci, kajti ti so prav tako "pozabljeni, diskriminirani" zaradi boljših rezultatov Nafta in Mure.
Bistvo zame je, da tudi zaradi takih potez, kot da istospolne nekdo pri nas preganja, so ljudje ne po svoji krivdi že nekoliko nastrojeni proti njim. Na koncu bo itak vsega kriva desnica...?

In reply to by pomurc (nepreverjen)

pomurc (nepreverjen)

Seveda spet mešaš hruške in jabolka, kot po navadi.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Za opravilno bralno opismenjene je moje pisanje dokaj natačno, razumljivo. Žal za take, kateri ločijo samo rumene hruške in rdeča jabolka že težje, za tebe, kateri pa ne ločiš zelenih hrušk od zelenih jabolk pa nemogoče!

In reply to by pomurc (nepreverjen)

björn (nepreverjen)

Ti si že pri referendumi o družinskon zakonici pokazo kakšen je tvoj mentalni domet. San si te priznao ka nejsi prešto predloga zakonika, niti ne vejš o kon tej zakonik sploj guči ali biu si pa najbole proti sprejetji zakonika. Tak ka ne bluzi več ka že itak vsi znamo ka se ti ne senja o nikon. San pri sebi znaš ka si zabiti pa nerazgledani človik, te pa misliš ka boš z modruvanjon po forumaj sejbe pa nas prepričo v nasprotno. Dobro te poznamo Truplo, tak ka se ne trudi več.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Glede zabitosti bi se lahko razpravljalo verjetno tudi pri tebi. O tem zakonu: sigurno jih vsaj 90%, kateri so se referenduma udeležili ni prebralo zakona... vsaj v podrobnosti ne. Čemu bi ga? Tako ena stran, kakor druga sta se že vnaprej odločili, kako bosta glasovali. Seveda sem glasoval proti... tudi sedaj sem proti, da se istospolne na vse kriplje hoče prikazati kot nam enakovredne. Niso in pika! So drugačni, vendar to ni problem. Problem je, da se njihove zdaj že namišljene probleme potencira in potem smo ljudje nekako apriori že proti. Vendar proti čemu: kaj taka dva počenjata v postelji, živita skupaj... me malo briga. Sem pa bil proti in bom vedno: proti porokam, ker je to skregano z vsako normalno logiko in naravo človeka. Tudi proti posvojitvam otroka, če eden od istospolnega para ni biološki roditelj... tako sem in bom mislil, pa bil zate zabit do amena. Nisem proti, da eden deduje po drugem, zakaj ne bi, ker sta sigurno kaj skupaj ustvarjala, kakor moški in ženska, pa bila poročena ali v izvenzakonski zvezi?
Si pa solidno zabit, da mojo volilno pravico in pravico, da se odločim, kakor se, postavaš nekam, kamor ne spada. Torej na neko pomembno mesto, kot da je meni zaradi tega sledilo kaj vem, tisoč, tri tisoč volilcev! Ne, moj glas je samo eden in sem glede tega pomemben samo za ta glas in nič več. Da je zakonik padel... se obrni na druge!
Se pa malo obrni... k sebi, da vidimo, kako si pameten! Lahko je srati po nekom, za kogar veš identiteto, sam pa se skrivaš kot neki bednik za nekimi nadimki.

In reply to by björn (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

biti istospolovilno usmerjen
nikoli se ne bi rokoval s kakšnim takšnim
Njim smrdijo prsti
ker si jih potiskajo v rit

In reply to by pomurc (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

A ni to samoumevno? Celo zakonsko določeno je, da se ne sme diskriminirati gleda na raso, spolno usmerjenost, vero,...

To je eno samo preseravanje, posiljevanje z neko ideologijo... Pridi na delo in delo opravi, kot je treba!! Me ne zanima, kaj delaš v postelji, s kom,... Vse idiotske stvari iz Amerike kopirajo

In reply to by pomurc (nepreverjen)

Gasilec Samo (nepreverjen)

Pa ravno ti si se oglasil, deklarirani častilec kleropedofilčkov??? Fuj!!!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Ja, ker jaz sem za tebe tata mata, hihi. Zdaj ti pa še napišem nekaj, da mogoče spregledaš, kakšen idiot in govno dejansko si!! Tale LGBTQ+ imajo med sabo tudi strujo, ki se zavzema, da bi dekriminalizirali pedofilijo!!! Ker za nekatere nesnage je pedofilija "samo izražanje spolne identitete", vrsta spolnosti, treba jih je baje razumeti,..... Na bruhanje mi gre ob tem!! Nihče normalen ne podpira pedofilije, nihče!! Če ti podpiraš pedofilijo, mene tega ne obtožuj!!!

In reply to by Gasilec Samo (nepreverjen)

björn (nepreverjen)

Glede na to ka cerkev podpira, oziroma ščiti in prikriva pedofolijo v svojih vrstah, ti s svojin obiskon meše in podporo cerkvi podpiraš posledično tudi pedofilijo. Brezveze se tudi ti pameten delaš, če si nej.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Tou se pa motiš! Jaz hodim k maši zaradi Jezusovega nauka, ne gledat in častit duhovnika! Cerkev NE PODPIRA pedofilije!! Res pa je, da so nekateri prikrivali, celo zelo blizu vrha Cerkve-in to je naredilo nepopravljivo škodo nam vernikom!! In to jim vsak pošten vernik tudi zameri!!
Ampak, Jezusov nauk še vedno velja!! Kljub temu, da so se vrinile v čistost Cerkve takšne nesnage!!

Da pa nekaj razlagaš o "podpiranju" pedofilije, krivdi, to je smešno. Tudi ti si kriv, nisi npr. zažgal cerkve, župnišča in s tem posledično podpiraš tudi pedofilijo. Kriv si za lakoto na svetu-včeraj si šel na sladoled za 3€. Te 3€ bi raje poslal v Afriko, tam bi to kupilo XY litrov vode!! Kriv si za suženjsko delo-nosiš obleke, ki jih delajo novodobni sužnji! Kriv si za otroško delo-imaš telefon, pri proizvodnji katerega izkoriščajo otroke,.... Vidiš, tak je tou - jaz znam, da sem pameten. Jaz se nič ne "delam pametnega". Ne čutim pa krivde za vse nepravice na svetu!!!

In reply to by björn (nepreverjen)

če ge va ra (nepreverjen)

Koliko si pa ti poslal v Afriko? Si kaj vprašal lokalnega popa ali škofa koliko so poslali v Afriko?
Katere obleke pa ti nosiš? Aja, imaš veliko denarja, kot RKC in si daš delati po meri v Evropi.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Kak si pa tij retardirani, svašta, hihi. Vejpa nej si razmo poante niti 0,01% ...

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

Vipko
Truplo

@Byörn: Neverjetno se je sedaj našel eden pameten! Najdi mi enega duhovnika, kateri se ni prekršil, vseeno pa da podpira pedofilijo? A jo papež podpira? Se jim je pa zgodilo dobesedno "čez noč" in to je za Cerkev problem. Tudi v politiki se večina afer ne konča čez noč... Cerkev v nobenem primeru ni podprla pedofilije... najdi en primer! Drži pa, da hočejo marsikaj pomesti pod preprogo, kar je narobe in s tem kar obračajo ljudi, tudi vernike proti sebi. Pa še enkrat, verjetno vsaj petstotič in sigurno ne zadnjič: nisem veren, ne hodim v cerkev in predvsem ne pljuvam vsepovprek po ljudeh, ustanovah... ne vsaj tako, da ne bi malo premislil o svojih besedah!
V tem je bistvo, ne v tvojih bolanih blodnjah. Vse pišeš na pamet in to delajo zabiti!

In reply to by björn (nepreverjen)

2413 (nepreverjen)

Hahahah...podpiranje dusevno vedenjskih motenj...nemremo kaj..svejt ide v kurac

dogistyle (nepreverjen)

Zarade mejne se lejko potegujejo in podpirajo tudi tiste ki natepavajo koze in pse. Samo neven če se vsi delavci z ten strinjajo.

Lol lol (nepreverjen)

Pokvarjenci!

Haja (nepreverjen)

Na kaj so pa ti ponosni? Mogoče so pa to obesili zato, da lahko ti spolno nadlegujejo vse po vrsti. Da ne bo kdo presenečen, če ga bo kolega spremljal na wc. Ta zastava pomeni POZOR ISTOSPOLNI! Hodi z hrbtom obrnjen proti steni!

Czd (nepreverjen)

Ne bi mogel delat v podjetju, kjer mi bi sef bil peder... Oni v mikro polo recimo... To bi bile travme... Kaj šele, če pridejo k njim delat mladi, ki se še iščejo in nimajo izdelane osebnosti... Toti so ja ko krokari pol...

Nacional (nepreverjen)

Ka pa za plešave, debele, velike, male, črnce...., za njij do tudi obesili kašo zastavo? Pa tau te more vrag vzeti kama Ide te svejt...

prekmurski123

Konec sveta. S cim se obremenjujo ljudje in zdaj ze firme. Mi je res vseeno sto je kaj

local4 (nepreverjen)

Na mojen mesti bi za preverjanje osebe pri komentarih namesto "nisem robot" dal kakšen IQ test ali test logike...
Glede komentarov pa vsaj to, osebnost ne pomeni isto kak spolna usmerjenost.

fonzekk (nepreverjen)

Da obstajajo lezbijke in geji je dejstvo. Da je narava naredila drugače, da se človeška vrsta(in tudi druge vrste) obnavlja in razmnožuje pa tudi. Nimam popolnoma nič proti njim, večina ljudi tudi ne, dokler me nekdo ne začne prepričevati, da smo enaki. Nismo in pika. Če bi bili vsi geji ali lezbijke, bi že zdavnaj izumrli. In počasi bomo mi , ki nismo geji ali lezbijke, morali organizirati parade ponosa, da se bo vedelo, da še obstajamo.

FUJ LEK (nepreverjen)

Do danes nisem vedel da taka firma kot je LEK tako javno podpira pedere. Da to vsiljuje večinskomi prebivalstvi in pravilno - naravno usmerjenim neka prepričanja, zmešanih osebkov. Narava je dala moškega in žensko z namenom, da se ljudstvo razmnožuje, nobenega primera ni v celotni živalski verigi, da bi samec naskakoval samca zraven samice. V človeški vrsti pa je to bolezensko stanje in ti ljudje bi se morali zdraviti, še v ameriško vojsko te ne vzamejo, če si bolan v to smer. Bolna miselnost levičarjev bo pripeljala, do izumrtja nekaterih narodov, kar jim je tudi cilj za naselitev beguncev. Vendar levičarji ne povedo kaj pravi Šerjatsko pravo, kjer je to strogo prepovedano in kaznovano.

čarni vrag (nepreverjen)

OD DANES NAPREJ BLOKIRAM VSA ZDRAVILA LEKA

In reply to by FUJ LEK (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

čarni vrag TI SE MI PA ES POPRAVIL
MISLIM DA POSTAJAŠ POČASI NORMALEN
NOSITI PEDERSKI ŠAL IN ODET V PEDERSKE BARVE
RAJE MIGRANTKE NATEPAVLEM
KOD DA BI NOSIL PEDERSKI ŠAL

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Doktoreee (nepreverjen)

Če bi bil vsaj malo razgledan, bi znal, da je znanstveno dokazana homoseksualnost v vseh živalskih vrstah v povprečnon deleži 10%...

In reply to by FUJ LEK (nepreverjen)

Maxi83 (nepreverjen)

Dej raje kako knjigo o biologiji v roke vzami, da ne boš tumbhajt govoril. Preberi si o črnih labodih. Ali pa še bolje pejt na pašnik pa opazuj ovne.

In reply to by FUJ LEK (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

SE RAJŠI SAM TIĆA NA 22 CM DOLGE KOSE SEKAT KOT DA BI SE SLIKAL S TAKO ZASTAVO

VILI76 (nepreverjen)

Po komentarjih sodeč se vijdi kakši smo Prekmurci... zabiti, nerazgledani seljaki. nej čudo, ka nas drugi izkoriščajo pa se z nas norca delajo.

Cotas (nepreverjen)

nisem rasist, cisto vseeno mi je kako je spolno kdo spolno usmerjen, niti me briga, bedno mi je ce se kdo hvali koliko deklet je polozil, samo to kar se dandanes ocitno zdi nekaterim pomembno. Moderno, Da izpostavljajo drugace usmerjene, pa je ze na meji dobrega okusa. To je njihova privat zadeva in naj tako tudi ostane, ce pogledamo so diskriminirani tudi delavci na minimalni placi, kaksne travme preživlja npr mati samohranilka, pa se tem clovekoljubom dozdaj koliko pomnim to ni zdelo vredno razlicnih demonstracij, pac ni svetovljansko. Poglejmo samo ameriko, po stoletjih imajo se vedno tezave z crnsko manjsino, Nikoli pa nisem slisal da bi izpostavljali rasizem do latinske manjsine, pa se mnogo drugih, jo tajijo, ali pa crnci igrajo zrtve? Cas je da se neha demonstrirat da prides v medije, ampak da nekaj dobrega sprozis,

Lekovdelavec (nepreverjen)

Dragi moji nestrpni komentatorji.... Grdo ali lepo povedano.... Lek se poserje na vase mnenje! Ce komu od zaposlenih ne pase ta usmeritev podjetja lahko da odpoved in gre drugam. Vi pa imate tudi izbiro in ne uporabljate udravila podjetja Lek. Ce ga boste pa nujno rabili, pa dajte rajsi na maso in molite boga za ozdravitev! Mogoce bo pa pomagalo!? Ne vem zakaj imate neko miselnost, da lahko kaj spremenite? Vas moti? Obrnite se drugam, pojdite na svezi zrak ali v cerkev, park ali pa se zaletite v steno z glavo... Leku je vseeno....

Anti Komunist/… (nepreverjen)

Lejko se poserjem na vas preprosto tak, da vas bojkotiram, z drugimi vred. Pa rajši kupim Plivine produkte.

In reply to by Lekovdelavec (nepreverjen)

Anti Komunist/… (nepreverjen)

Leku prekleto ni vseeno, ko vas bo narod bojkotiral boste še cvilili pa po Cerkvah letali in oglaševali!

In reply to by Lekovdelavec (nepreverjen)

Antikomunjara (nepreverjen)

Ha ha.... kakšen debil si ti. Cela Slovenska politična scena je homosexualna in kokainska. Tej že nedo dovolili ka Lek propadne pa lejko se idioti kak si tij na trepalnice mečete. Ka ne gučin o ton kak zdaj bivšin komunjarskin ritopikecon zbranin v SDS riti ploskajo gda vidijo ka jih Lek podpira. Gorenak pa Mahnič sta že celiva masniva, Kalohi se pa verjetno že odpelalo od veselja.

In reply to by Anti Komunist/… (nepreverjen)

Anti Komunist/… (nepreverjen)

LGBT+P (kjer "+" predstavlja tudi P oz pedofilijo)

Anti Komunist/… (nepreverjen)

BOJKOTIRAJMO LEK IN NE PODPRIMO PARAZITOV LGBT+(PEDOFILI). Kupite rajši Plivine izdelke.

Antikomunjara (nepreverjen)

Takšnih antipsihotikov kak jih ti nücaš Pliva še ne dela. Tak ka si majster redno najebo. :)

In reply to by Anti Komunist/… (nepreverjen)

Lek (nepreverjen)

Lek je firma, kera lejko cejlo Prekmurje dol kupi pa vse nestrpneže izseli... ampak zakoj bi si z drekon roke mazali?

czd (nepreverjen)

Lek, T2, Mikro Polo..rastejo ko gobe po deži.

loleki (nepreverjen)

Govna pederska

čikapajo (nepreverjen)

Pa kje vi vidite kakšen LEK ??? Še pisci takih člankov so vas nategnili, ker sami nimajo pojma.

LEK-a že dooooolgo več ni. So ga naši vrli Slovenci prodali.

Poglejte malo kaj piše na tovarni in zastavah. SANDOZ in NOVARTIS !!!!

LEK je zgodovina !!

In seveda ČESTITKE za mavrično zastavo in lepo fotko.

gt (nepreverjen)

"plus na koncu pa označuje, da so vključene še vse ostale podobne skupnosti." - a spadajo k "podobnim" tudi živali + otroci? ali le izrodek narave ali psihe in ali naj imajo ti svoje pravice še v ustavi?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice