FOTO: PGD Ižakovci
Prostovoljni gasilci so morali posredovati na priljubljeni izletniški točki v Ižakovcih.

Kot so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje, sta se včeraj ob 17.40 so se v Ižakovcih pod plavajoči mlin na reki Muri zagozdili drevesi. Potrebna je bila intervencija prostovoljnih gasilcev iz PGD Ižakovci, ki so drevesi odstranili.

Plavajoči mlin na reki Muri na Otoku Ljubezni v Ižakovcih, ki je v upravljanju Zavoda za turizem in kulturo Beltinci, je bil sicer lani tik pred potopom, ampak so ga tudi takrat vendarle uspeli rešiti.

FOTO: PGD Ižakovci

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
MURA TEČE… (nepreverjen)

S tem mlinom so samo problemi in to zato ker verta nema. Zaradi toga mlina in političnega vpliva stranke SD se je zamenjala stara direktorica in namestila nova ki pripada najbolj "pošteni" stranki SD. Ali stvari glede mlina in turizma se v beltinski občini niso premaknile za 1 milimeter na bolje pa je vse OK glavno, da so nameščeni "naši" preverjeni kadri. Odgovornosti občinskih svetnikov, kot najvišjega organa v občini NI, sedijo na sejah kot "lipovi bogeci" stroj za dvigovanje rok in pazite, držijo se strankarske direktive ne. da bi zastopali voljo občanov za kar so bili izvoljeni. Bog ne daj, da bi kot občan kaj koristnega predlagal, takoj te vzamejo za sovražnika. Čas mineva, Mura teče in nič ne reče.

Mürski (nepreverjen)

Te mlin je itak že v takšon stanji, ka skoro razpadne. Glavno, ka so ga napravili. Zaščitne barve že neje vido dosta lejt.
Občinski pa Ižakovski veljaki odijo skoro sakši den mijmo, pa nič. Še potoupo bi se skoro, pa nič, nega krivca. Bouga direktorica je mogla odijti, ka bi pa odgovarjali Ižakovčari, (bole točno dva Ižakovčara), pa nič. Šenkana nepovratna sredstva za gradnjo mlijna, pa nišče ne kontrolejra, kak se ravna z objekton. Katastrofa na ton otoki ljubezni, vsi se z njin samo hvalijo. Ge, pa ka se pa te godij na otoki, čista nula, ena ali dvej priredijtvi na leto, tou je vse. Či prijdeš na otok prejk nove pridobitve, moderen moust s privezon obloženi z nekšin kitajskin kamnon, ka Mürskoga kamna nega v bližijni, te pa vijdiš te razpadajoči mlin, ti več nikaj neje jasno. Ne ven, što, pa ka je obečal ten "naravovarstvenikon pa zelenin, pa ne ven kak se vse zovejo, ka so nej delali nevole za te glomazen kűp betouna pa kitajskoga kamla. V glavnon, slabi, fejst slabi so tej naši gospodari z mlijnon, pa s cejlin otokon, važno je, ka se majo ge slikati, pa za svoja neodgovorna "dela" še pokasejrajo lejpe pejneze v svoje žepke. Občani pa kcoj gledajo, ne zgodij se panič.

Vvvzzv (nepreverjen)

Tou je M od mlina . Ite k Babici tama je mlin pa ne delajte se nouri z tof skatlo od mlina nej skoda pejnes !!?🐎😠

šalovčar (nepreverjen)

Te mlin se enkrat potopij zdaj so ga drejve stavile tretjič pa de plaval proti Murskemu Središču .Samo nevolo majo tej bűjrašge

Starejše novice