*Fotografija je simbolična
Po poročanju avstrijskega medija Oe24 naj bi se Slovenija znašla na seznamu držav, s katerimi bo naša soseda omogočila prosto prehajanje meje že 15. junija.

Avstrijci so bili vse do danes zelo zadržani glede odpiranja mej, predvsem Slovenija je bila za avstrijsko vlado problematična zaradi domnevne možnosti prihodov Italijanov prek naše države. Kot kaže pa so se naši severni sosedje vendarle odločili, da tudi Slovenijo uvrstijo v paket držav, s katerimi bodo najprej odprli meje

Kot neuradno poročajo na Oe24, naj bi tako Avstrija 15. junija odprla meje z Nemčijo, Švico, Lihtenštajnom, Slovaško, Češko, Madžarsko in tudi s Slovenijo. Druga faza odpiranja mej pa naj bi bila napovedana za 1. julij, ko bi se meje sprostile še za Grčijo in Španijo. Sproščanje mej bo omogočilo več kot tri milijone Avstrijcem počitnikovanje na morju, veliko jih med drugim potuje tudi na Hrvaško.

Tudi Nemčija sicer odpravlja skoraj vse omejitve glede prehajanje mej 15. junija in je stališča, da bi temu morali slediti vsi v Evropski uniji. Avstrijska vlada naj bi vse podrobnosti glede odpiranja mej predstavila danes. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Glanping (nepreverjen)

Od ge van te info ne pište nekaj ka nej 100%preverjeno

Starejše novice