Ob zdravstvenih pregledih in specialističnih posegih v Splošni bolnišnici Murska Sobota so začela veljati nova pravila.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so zaradi razmer ob novem koronavirusu spremenili način dela. Paciente, ki bodo prihajali v specialistične ambulante na nenujne zdravstvene preglede, pred obiskom ne bodo več klicali po telefonu zaradi epidemiološke poizvedbe o novem koronavirusu (SARS-CoV-2), ampak bodo ob vabilu dobili tudi vprašalnik o znakih, ki bi lahko kazali na okužbo. Ta vprašalnik si lahko vsak tudi natisne (najde ga na spletni strani bolnišnice) in izpolnjenega prinese na pregled.

Obvezen vprašalnik

Vprašalnik si lahko vsak tudi natisne (najde ga na spletni strani bolnišnice) in izpolnjenega prinese na pregled.

Vstop v bolnišnico bo mogoč samo, če bodo vsi odgovori na vprašalniku negativni. Če bo na njem vsaj eden pozitiven odgovor, naj pacient pokliče po telefonu na številko (02) 51 23 730, da bo dobil nov termin. Kdor ob prihodu ne bo imel izpolnjenega vprašalnika, v bolnišnico ne bo mogel vstopiti.

Termini, ki so jih pacienti prejeli pred 15. 6. 2020, veljajo samo za kirurške ambulante. Vsi drugi bodo dobili nove termine, tudi tisti, ki jim je pregled zaradi pojava koronavirusa odpadel. Na specialistični pregled naj pacienti pridejo največ 15 minut pred naročenim terminom z zaščitno masko, ki si jo morajo nadeti že pred vstopom v bolnišnico. Če je možno, naj pridejo na pregled sami, brez spremljevalcev.

Naročanje je mogoče samo po telefonu in elektronsko, osebno naročanje trenutno ni mogoče. Prav tako so obiski v bolnišnici še vedno popolnoma prepovedani, sporočajo iz soboške bolnišnice. 
 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
NEZAKONITO (nepreverjen)

Za mater milo kdo pa je prinesel te virus v Slovenijo, če ne ravno doktori, zdaj bodo pa od pacientov zahtevali, da imajo več znanja kak doktori, ker bodo morali sami oceniti in še podpisati, da niso bolni, bokibogme pa to pri butalcih niso delali. Končno pa ste vodilni v bolnici Rakičan PREVERILI ČE JE TO SPLOH ZAKONITO ? Kot pravnik vam lahko povem, da za to nimate nobene zakonske osnove. Zdaj da bi si pa že vsak izmišljeval neka svoja pravila to pa sigurno ne bo šlo.

modri as (nepreverjen)

NEZAKONITO ............ Prav imaš .To so spet imeli prste vmes tisti trije kralji in kraljica ,kateri se imajo ,kot ,da je bolnišnica in tam zaposleni njihova last .In kdo je virus prvi prinesel v Pomurje ?Zdravniki omenjene bolnice

In reply to by NEZAKONITO (nepreverjen)

. (nepreverjen)

brez veze ker se lahko zlažeš na tem papirju, oni pa te sprejmejo. sploh nobenega pomena nima to.

čikapajo (nepreverjen)

Hmmm, ne bodo mogli vstopiti ??? Kaj pa tisti, ki ga pripeljejo?? Z reševalnim vozilom seveda.

Aja, najprej ga dvignejo, ga posedejo na stol, mu dajo, pisalo, da izpolni vprašalnik. Potem si mora nadeti masko in potem lahko vstopi.

Če je slučajno brez zavesti, ko ga pripeljejo ga mora sestra ali reševalec najprej prebuditi, da izpolni vse po črki zakona.

Potem lahko vstopi. Z masko seveda. In če medtem spet pade v nezavest, ga je treba spraviti k sebi.

ti-čikapajo (nepreverjen)

čikapajo - HAHA DOBRO SI NAPISO ...vej so pa doktori med krizo itak samo bili v službi, brez pacientov ... dobro tiste nujne so sprejeli.

Starejše novice