Poslanci so po zbranih 40 tisoč podpisih Civilne iniciative za družino in pravice otrok razpisali referendum. Volilni upravičenci se bodo na volišča zopet podali 25. marca.

Državni zbor je na današnji seji z 69 za in tremi glasovi proti izglasoval odlok o izvedbi referenduma o družinskem zakoniku. Civilni iniciativi za družino in pravice otrok z Alešem Primcem na čelu je že predhodno uspelo zbrati potrebne podpise, uradno vložitev podpisov za razpis referenduma pa so vložili šele prejšnji teden.

Po odločitvi Ustavnega sodišča in zbranih 40 tisoč podpisih, kolikor jih veleva zakon za razpis referenduma, so bili poslanci primorani potrditi razpis. Referendum o družinskem zakoniku bo tako izveden 25. marca. Izmed parlamentarnih strank so aktivno kampanjo proti zakoniku napovedali v vladajoči SDS, v Novi Sloveniji – NSi ter v Žerjavovi SLS, vsikoalicijski partnerji pa nimajo enakega stališča do omenjenega vprašanja. V Listi Virant so se odločili, da stopijo na stran zagovornikov družinskega zakonika, kjer so kampanjo že napovedali v Pozitivni Sloveniji in Socialnih demokratih. V Desusu so najavili, da se v času kampanje ne bodo opredeljevali.
 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
copicar

ta vrženi pejnez

_racija_

word! pa še na podlagi laži dobljeni podpisi...folk sploj ne ve za ka točno se ide pa podpiše..."zato, ke nedo homoseksualci meli dece, pa bratje pa sestre!"...ide se za pravice otrok! Homoseksusalni partneri do meli deco, tak kak jih majo ZDAJ, je samo vprašanje volje pa finančnih zmožnosti ka si en homoseksualni par "zrikta" otroka oz. če ga pač ma keri od partnerov še iz pretekle zveze...ide se za to ka de otrok takših staršov mel pravice...de enak ostalin otrokon, keri majo heteroseksualne starše... škoda ka do zaradi takše ozkoglednosti odraslih pa deca na slabšon :(

Jim Beam

strinjan se z obema! zakon more biti sprejeti, sploj je nej fora v homoseksualcih ampak ma zakon negi 400 členov če se ne motin pa večina jih je dobrih. za dobro družine in otrok ter njihov pravic se ide. seveda, do nasprotniki izpostavljali samo takše člene keri "bodejo v oči". kak pri sakšon referendume, zato ka je kak zgleda ležej neka posrati kak predstaviti v dobri luči ka mi je nej glih jasno. zato se pa tudi strinjan z copicaron ta lučeni pejnezi so tej referendumi, če je zakon dober se naj sprejme nej ka dajo odločate ljudstve keri nema pojma niti se ne potrudi ka bi se poučil kaj o ton. ampak gleda 24ur pa poslušajo raznorazne kozlarije in se na podlagi teh odločajo. žalostno, tak smo si že parkrat v sklejco plunili.

System

Zato smo pa na potezi mij...ka idemo na referendum, pa pokažemo ka mora iti svet naprej...nej živeti še vedno v časih preganjanja čarovnic...

Tudi Jezus bi bil za zakonik!...

bojci19

System,
No če pa je Jezus za ZAKONIK, bom pa jaz tudi.

Starejše novice