*Fotografija je simbolična
Vlada RS je je sprejela odločitev o vrnitvi učencev nazaj v šole.

Vlada RS je na današnji seji odločila, da se bodo v ponedeljek, 1.6.2020, v osnovne šole vrnili šolarji 4. in 5. razreda, v sredo, 3.6.2020 pa se v šolske klopi vračajo še vsi ostali šolarji. Ravno tako bodo s prvim junijem vrtci ponovno obratovali v običajno velikih oddelkih. 

Tudi v osnovnih šolah bodo od prvega junija veljali isti pogoji in bodo oddelki oblikovani na način kot so bili pred epidemijo.

Medtem dijaki, razen zaključnih letnikov, šolsko leto zaključujejo na daljavo in v letošnjem šolskem letu več ne bodo zasedli šolskih klopi. Dijaki zaključnih letnikov pa bodo pričeli s pripravami na maturo, ki se bo izvedla v skladu s pričakovanji in načrtom. 

V šole so se učenci prvih treh razredov in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol vrnili sicer 18. maja, takrat so svoja vrata ponovni odprli tudi vrtci, fakultete in dijaški domovi. Za učence 9. razredov osnovne šole in osnovne šole s prilagojenim programom ter še za nekatere druge posebne in prilagojene programe, pa je sledil ponoven začetek pouka 25. maja.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
PAMET KJE SI ? (nepreverjen)

Torej se uresničijo želje nekaterih nestrpnežev, vsi vemo kdo so to, ali pa bo prevzel kdo odgovornost v primeru razširitve okužbe, tega pa ne pričakujte v Sloveniji. Zanima me kaj je smiselnost vrnitve učencev za 10 dni pouka v šole, res me zanima kaj hudiča stoji za tako odločitvijo, čas bo pokazal.

mala siva celica (nepreverjen)

Iskreno vupan ka se ta korona zdaj razširi kak še v niti eni državi ne.
Ka morejo modruvati zaj ta zadnja dva tri tedne

čudna igra (nepreverjen)

afalabougi itak je učitelam že dosadno. doma pa mojomi 6 šolci-končno mo malo mir imel

Kreteni (nepreverjen)

Zakaj se šole odpirajo za 14 dni? Zato ker nekateri starši nočejo več skrbeti za njihove lastne otroke.

Eprn (nepreverjen)

To je čisti nesmisel!!!
Spet bo vse tako kot prej!
Raje se premislite!!!

Starejše novice