Foto: Bobo
Predsedstvo Socialnih demokratov je do naslednjega kongresa stranke za predsedujočo soglasno imenovalo dozdajšnjo podpredsednico in evropsko poslansko Tanjo Fajon.

Pred šestimi leti, 28. maja 2014, je Dejan Židan postal predsednik stranke Socialni demokrati. Danes, po šestletnem mandatu, pa se politik umika s funkcije predsednika stranke. Vodenje stranke Socialnih demokratov je prevzela evropska poslanka Tanja Fajon.

Židan je povedal, da se je za umik s funkcije predsednika odločil, ker je ocenil, da »če želimo kot stranka napredovati, je poleg vseh prenov, potrebna tudi prenova vodenja.«

Zato je Židan že nekaj dni nazaj »svoji prijateljici, tovarišici, podpredsednici stranke Tanji Fajon, ki ima velik ugled v slovenski družbi, je spoštovana znotraj stranke in je izrazito mednarodno prepoznavna, izrazil enostavno prošnjo: 'Draga sodelavka Tanja Fajon, mi dovoliš, da na svojo obletnico, na 28. maj, predlagam predsedstvu Socialnih demokratov, da te imenuje za novo voditeljico slovenske demokracije?' Hvaležen sem, ker si danes sprejela.«

»Tanja Fajon je v mojih očeh bodoča premierka Slovenije. Je človek, ki ima izjemen posluh za ljudi, hkrati pa zna biti odločna,« je še poudaril Židan.

Dodal je še, da se je »o tej odločitvi pogovarjal sam s sabo in tudi s sodelavci že nekaj mesecev. Res je, da smo stranko utrdili, želim pa, da ta stranka postane vodilna, za to pa moram narediti kadrovsko spremembo.« 

Tanja Fajon je ob prevzemu predsedstva stranke povedala: »Z Dejanom Židanom sva leta odlično sodelovala in danes oba dokazujeva zrelost v politiki. Želim si več povezovanja in sodelovanja. Le tako bomo v opoziciji močni.« Fajonova pa je še dodala, da je stranko pripravljena peljati na volitve.

»Želim obuditi zaupanje med ljudmi in zaupanje v politiko. Na strani nas, v opoziciji, želim narediti dobro sodelovanje,« je še povedala Fajonova.

S spleta

Komentarji (50)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
micikaaa (nepreverjen)

Migranti čakajo......

Qymlp (nepreverjen)

In uvedba dvojezičnost, najprej v stranki, potem v sloveniji. Albanski in slovenacki jezik.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

ena pač (nepreverjen)

in sedaj bo pa svinja Pepa zadovoljna

In reply to by Qymlp (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

citiram
Dodal je še, da se je »o tej odločitvi pogovarjal sam s sabo
odgovarjam
Jaz ko sem pijana se tudi pogovarjam sama s sabo

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Vedno ko nastopijo težave predajo vodstvo ženskam, ko pa pridejo lepi časi pa moški vladajo.

Ikolp (nepreverjen)

Kako pa veš, da bo ženska. V SD imajo več spolov, odvisno kako se počutiš. Koliko jih je sedaj že, čez 100.

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Lahko bi naš župan stopo na čelo stranke.

Rttrrt (nepreverjen)

Ne vem, kaj čaka?

In reply to by . (nepreverjen)

Dva debeliva (nepreverjen)

Ja, po teži sta skoro glij, glij. Dva baka.

In reply to by . (nepreverjen)

feri11 (nepreverjen)

Nej istina, naš župan ma 30% alkohola, tak ka je praktično ležejši od Židana....

In reply to by Dva debeliva (nepreverjen)

Dva debeliva (nepreverjen)

Ja, po teži sta skoro glij, glij. Dva baka.

In reply to by . (nepreverjen)

Pero per (nepreverjen)

Bože nas sacuvaj te prasice

Fredi1 (nepreverjen)

Gospa Fajon ker ste tako dovzeti za migrante si lahko katerega vzamete domov.
Gospod Židan za Vas pa je čas da se poslovite ker Vas tudi davčne blagajne niso rešile.

Lep pozdrav

Uuuu. (nepreverjen)

Kaj je sploh ostalo od socialne demokracijo SD. Obnasanje je v k..., nestrpni do slovencev, vsaka kritika je sovrazni govor, ni demokracije, še manj so socialni. Bili proti zaprtju trgovin ob nedeljah, a to je socialno. ?

tovarišica Zdenka (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Boš rekel da je socialen tvoj JJ?

In reply to by Uuuu. (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Ja, JJ je socialen. Dobijš voucher za Banovce, ogromno pomoči že v sedanjih 2 protikoronskih paketih. Eden se še pripravlja.. JJ je zelo slab diktator, slabo mu gre ta diktatura. Razočaran sem, hihi

In reply to by tovarišica Zdenka (nepreverjen)

Gospod tovariš (nepreverjen)

tovarišica Zdenka, oz ker nismo v komunistični diktaturi kar gospa. Ali ste nepismeni ali ste glupi ali tipičen provokator antijansa teroristov. Še enkrat SD - socialni demokrati, SDS - slovenska demokratska stranka. Nikjer v sds ni socialna že v imenu. So pa bolj socialni kot rdeča je nova zelena.

In reply to by tovarišica Zdenka (nepreverjen)

nedela (nepreverjen)

Tou je isto, kak pri imenih držav. Tiste, kere se najbole kitijo s socialistična, ljudska,... so to najmenje. Bivša juga je mejla vse tou v nazivi, Kitajska isto, afriške "republike" glih tak,... Pa Socialni Demokrati :)

In reply to by Gospod tovariš (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Njen govor na tiskovki me sploh ni presenetil! Polno sovražnega govora proti demokraciji. Zanjo ni demokracija, če kritiziraš novinarstvo, javno televizijo, katero vsi plačujemo. Vse to je zanjo nestrpnost, to kar govorijo na levem polu in stalno blatijo trenutno aktualno oblast je zanjo demokratično.
Ta ženska je dobesedno nevarna za Slovenijo!

In reply to by Uuuu. (nepreverjen)

kva? (nepreverjen)

ZAKAJ JE TOREJ ODSTOPIL?
... če želi SD napredovati te je boljše brez Židana, ali kva?

VRANA (nepreverjen)

Zato, ker je gobec vrteti lažje kot pa kaj narediti. Zdaj bo dosti palamudil, kaj "bi bilo treba narediti". Ko pa je imel šanso dejansko kaj narediti, pa je vse zapravil, kjerkoli je bil !!!

In reply to by kva? (nepreverjen)

Vipko
Truplo

... je pa povedal, čeprav ne ravno direktno, zakaj je odstopil: z njim v stranki niso zadovoljni! Na radiu je analitik govoril o umirjenem in zelo ekstremističnem krilu v stranki. Slednji so ga enostavno povedano minirali in postavili Fajonovo kot čisto nasprotje! Da je med slednjimi tudi Möderndorfer ni potrebno posebno izpostavljati. Komaj je prišel v stranko... z njim bodo še imeli težave, le, da tega za sedaj še ne zavedajo.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Poles (nepreverjen)

Pa daaaaaj ne motaj ti politični analfabet...Kakšni moderndorfer, jebote seljak...pa te je telko ekstremni levičar kak janša demokrat. Se pravi 0,000000000000%.

In reply to by Truplo

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Dobra poteza SD bedakov,zdaj še bo vče njihovih volilcev šlo k LEVICI.Upam,da propadejo,ker Fajonka je garant za to,baba je antipatična in vemo,da ti iz SD sploh niso tak socialni kot se imajo,ker se jim za malega človeka jebe.
Ž I V E L A L E V I C A 🎯

Vipko
Truplo

Po mojem se precej motiš! Ni ona Tomičeva... glede marsikaj je Fajonova svetlobna leta pred omenjeno. Ni bila zaman novinarka, jezik vrti odlično (pustimo vsebino), je veliko bolj gledljiva, nekaj je vseeno dosegla (izvoljena trikrat v Evropski parlament) in glede tega, na žalost nas desnih, so pri SD-ju naredili kar dobro potezo... Kot sem že napisal, da ženska je nevarna ne samo zaradi svojih pogledov, ampak tudi v tem, da lahko precej poveča izkupiček ob volitvah. Upam, da se motim?

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Jezik in gledljivost Fajonke mogoče pali pri višjem sloju in ludjeh,ki se imajo za nekaj več,definitivno pa SD ne more prit na naslednjih volitvah čez 10 %.Oni imajo svojo bazo volilcev in vedno lahko dobijo svojih 8 do 10 % na volitvah in ti je vse.Stranka SD je prečitana knjiga in srednji sloj,ki jih je podpiral nekaj let nazaj je prišel k pameti,spomnimo se samo pri katerih zakonih so glasovali proti in to mali človek ne pozabi.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Mogoče imaš prav, tu se ne bom prepiral. Ti pa lahko tudi napišem: veliko "malih" ljudi sploh ne gre na volitve. Bi kar rekel, da večina. Torej po tvoji teoriji mi zmagamo?

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Mali dundek (nepreverjen)

Nope.... Zgubite lepo... Na volitvah bo zmagala koalicija levica, lms in sd.... Tokrat bodo imeli vec kot polovico.... Smc in desus sta zgodovina. Ostalo bo volilo leve stranke, samo zato ker nocejo janse

In reply to by Truplo

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Nikoli več ne zmagate na volitvah,to zdaj s to vlado je zadnje kar imate in delate,ker naslednja vlada bo vlada treh levih stran z absolutno večino v parlamentu.

In reply to by Truplo

Jolana (nepreverjen)

Zdravo,
Jaz sem JOLANA, trenutno živim v Kopru, sem družinski človek z dvema otrokoma in sem bil v tej pandemiji virusa Corone v finančnem dolgu in sem moral refinancirati in poplačati svoje dolgove. Poskušal sem iskati posojila pri različnih posojilnih podjetjih, zasebnih in podjetniških, vendar nikoli uspešno, in večina bank mi je kredit zavrnila. A kot bi ga imel Bog, sem predstavil božjo žensko zasebnega posojilodajalca, ki mi je dal posojilo v višini 50.000 eurov, danes pa sem lastnik podjetja in moja družina trenutno dobro deluje, če se morate obrniti na katero koli družbo z sklicevanje na zavarovanje posojila brez zavarovanja, brez preverjanja kredita, brez podpisnika z samo 2-odstotno obrestno mero in boljšimi načrti odplačevanja in urnikom, prosimo, da se obrnete na gospo Bianco Alessandro [email protected], ona ne ve, da to počnem, vendar sem tako srečna zdaj in odločila sem se, da bom ljudem vedela več o njej in prav tako si želim, da bi jo Bog še bolj blagoslovil. Z njo se lahko obrnete preko njenega e-poštnega naslova: [email protected] ali prek njenega Whatsapp klepeta: +35677926593

Hvala.

JOLANA

Grtee (nepreverjen)

Jolana, preseli se na antarktiko k.pingvinom ali piši Jankoviču on pomaga farmacevtki bo tudi tebi.

In reply to by Jolana (nepreverjen)

Državljan (nepreverjen)

Še en ki ni naredil ničesar za dobro nas in naših otrok. Prekmurju je storil kar veliko slabega. Zakaj je škodoval ravno nam Prekmurcem, me res zanima. Poglejte Mursko Soboto in SD... saj so projekti, tudi gradilo se je. Toda tisti ki smo vsaj bližje bili vemo na kakšen način delujejo in zakaj sovražim rdečo barvo..

Lol lol (nepreverjen)

Ka je to za pokvarjencov v toj stranki! Smrt Komunizmu svoboda narodu !

rumburak (nepreverjen)

Ka bluziš, vej pa neje guča od SDS v ton članki. Zresni se malo no. Alo?

In reply to by Lol lol (nepreverjen)

Munt (nepreverjen)

. Upam da je z fajonko SD pri svojem kraju,glede na njeno razpravo, laže in zavaja ter komunistično usmerjenost ni prihodnostjo.

administrator (nepreverjen)

Raje tanjo enkrat kot dejana 3 krat

čarni vrag (nepreverjen)

jaz pa raje dejana trikrat
kot tanjo enkrat

In reply to by administrator (nepreverjen)

balounar (nepreverjen)

Skuze me oblejvajo za tem Židanom, zdaj de konec svejta! Nesposoben! Pika! mi smo to že dugo znali pa vidli, samo on je zdaj komaj spregledno! Ubožček! Sigurno de zdaj šel jagode brat v Avstrijo.

UBOGI ŽIDAN (nepreverjen)

Ubogi Židan, da so ga zdaj brsnili v rit in postavili ženšče (upam da je ženskega spola) 3x pečeno komunistko, ki tako rada ima vse druge samo ne Slovence, predvsem migrante, upam da jih ima doma polno hišo za vzgled ostalim, da ne bo samo pametna v teoriji v praksi pa nič od nje. Naj si pišče rednega deda, pa familija pa otroci, pa kuhinja, kot vse normalne ženske po celom sveti, pa bo imela mir in je ne bo razganjala neka nadnaravna sila.

Soboški dečak (nepreverjen)

Če bi lahko dal oceno, kaj je Dejan Židan v teh šestih letih naredil za Prekmurja ali Pomurje je: "Sedi 1!

Matjažek de zd… (nepreverjen)

Židan je psihično uničen, sinočnji nastop na Pop TV je bil tragikomičen, glavo rine naprej kot želva, izbuljene oči..Stalno isti ponavljajoči stavki..Janša gor, Janša dol ..Fajonka ga bo rešila..malo morgen, ona živi v oblakih, sploh ne razmišlja realno, na vprašanje voditelja oddaje, če bo sodelovala z drugimi strankami pri sestavi vlade, sploh ni znala odgovoriti, samo je mlela..mlela nebuloze, verjetno misli, da bo 55 volivcev volilo SD. Ojoj kake politike imamo, Jelinčič jih je triblal kot majhne otroke, kar v resnici tudi so, če gledamo način komunikacije in izražanja. Sd, se ne zaveda, prav tako tudi levica, komedijanta sploh ne upoštevam, da delajo medvedjo uslugo Janši, z histerično in vsiljujočo metodiko govora, ne bodo prepričali volivcev.

Lentus1

.... pa te jo še poimenuje z "tovarišico" Fajon. Pa ge smo, v kumunizme? Na bruhanje mi je šlo.
Sploj ne skrivajo ka so zagriženi komunisti.
Mislim, ka de jih volilo par borcov, pa Tito-fani, šteri so še sploj na svejti nej bilij, kda je Tito živo.

In reply to by Matjažek de zd… (nepreverjen)

karma (nepreverjen)

Mislim ,da ga je malo infakt dobija. Ide kot bik, podere kamermana,noče med slovanske narode, hoče med germane,ves je zmešan kaj govori tovarišici Fajonovi, da jo vidi kot premijerko . Ne bi mu škodil en zdravniški pregled, mokoče ima tudi z očmi problem. Jaz pa nasprotno vidim SD in sicer,
končno začetek konca totalitarne komonistične vladavine. Konec, KOMO-fevdalizma.

In reply to by Lentus1

VRANA (nepreverjen)

SD in komunisti sodijo na smetišče zgodovine. Nikoli več takega enoumja. Kjer je bil ali pa je komunizem, tam je beda.... In komunistka Fajonka bi tudi rada bedo za Slovenijo. "Vsi enaki, vsi v bedi". To je slogan SD in pravzaprav celega lewnuharskega pola...

In reply to by Lentus1

Kejglasch (nepreverjen)

Kulutura komentarov je nizka. Kje so še časi, ko vsak hribovec ni imel interneta, kaj šele vedel kako ga uporabljati.

diktatori (nepreverjen)

Ti in tvoji izbranci bi najrajš zaprli usta ljudem, se vrnili v čase diktature proletariata, a ne, anarholiberalni glasnogovorniki demokracije?

In reply to by Kejglasch (nepreverjen)

smrkci (nepreverjen)

Psi so lajali karavana je pa šla naprej.

Godžiro (nepreverjen)

Vsi ti modeli , ki so bili včeraj na TV , z nekimi prisiljenimi nasmehi in pogledi zlatih ribic me spominjajo na like iz risank , ki pridejo do prepada in še kar hodijo po zraku par korakov , kajti že davno so izgubili trdna tla pod nogami , toda pristanek nekje na dnu prepada bo boleč.
Hvala ti korona virus.

Vipko
Truplo

Včerajšnji intervju s predsenikom vlade in opozicijo sem videl takole: Janša se ni dal zmesti. V njegovem stilu, tokrat več kakor umirjen. Kaj prida novega tudi nismo izvedeli... voditeljica na pogovor slabo pripravljena ali pa je bilo tako zmenjeno. Nobenih provokativnih vprašanj ipd...
Drugi del intervjuja z opozicijo je bila mala komedija. Namreč, že v prvih minutah je Mesec povedal, da je rezultat vlade pri obvladovanju pandemije med najslabšimi v Evropi, dočim je minutko pozneje Bratušekova izjavila, da imamo najboljši rezultat v Evropi. Če so že opozicija... se ne vejo zmeniti? Seveda ne in ti bi sestavljali vlado? Mesec je svoji opciji naravnost škodil, ničesar ni povedal, kaj so pozitivnega dosegli za malega človeka v sodelovanju z vlado (dvig minimalne plače in socialnega prispevka), ampak je nakladal o tem, da niso uspeli pri dodatnem zdravstvenem zavarovanju. Zaradi česar je tudi vlada padla. Šarec se mi je zdel dokaj izgubljen, kaj vem, morda da, morda je bil samo slabe volje? O Fajonivi dosti ne bi, razen da ni mogla iz svoje kože, vsako kritiko dela nacionalne televizije ali medijev je označila za napad na njih. Ženska je za demokracijo v Sloveniji zelo nevarna in to bomo hitro občutili. Zmago Jelinčič je dobesedno zmagal, zdaj šele vidim, kako daleč je gledal, ko je dal tiste glasove prejšnji vladi. Kot je rekel, hotel je, da država deluje in to počne tudi sedaj. Pa bodi dovolj... o tem.
Židan se je poslovil, vsaj nekajkrat sem napisal, da je bil po mojem mnenju zadnje čase v nastopanju najmanj čuden. Da so ga spodnesli oz. milo rečeno brcnili s predsedniškega mesta je jasno, kaj bo sedaj počel? Parlamentarec je, ampak slutim tudi tole: ker se je Jevška naveličalo kar precej njegovil volilcev... je čisto mogoče, da na naslednjih volitvah za župana kandidira Židan, Jevšek pa bo že nekaj počel... nenazadnje je tudi penzionist.

En Viktor (nepreverjen)

Do slej ste že storili prav vse za ponoven vzpon. Trenutno je v teku "cerkniška laufarija", nakar
po vsej verjetnosti sledi še poziv Nicolasu Maduru ob slovesnem prevzemu oblasti.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice