Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je danes na slovensko-hrvaški meji srečal s hrvaškim ministrom za gospodarstvo, Darkom Horvatom.

Počivalšek se je danes mudil v naših koncih, kjer se je srečal s hrvaškim kolegom, ministrom za gospodarstvo Darkom Horvatom na mejnem prehodu Petišovci-Mursko središče na Trimlinih v Lendavi.

Srečanje je bilo namenjeno izmenjavi informacij o aktualnih razmerah, sproščanju ukrepov in vplivu koronavirusa na gospodarstvo ter poslovanje podjetij. 

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Beseda je tekla predvsem o izgradnji novega mostu čez Muro in obvoznici okoli Murskega središča, pa tudi o gospodarskem sodelovanju obeh držav. Slovenija je namreč med petimi najpomembnejšimi trgovinskimi partnericami Hrvaške. 

Na vprašanje o rahljanju ukrepov na meji glede prestopa na Hrvaško se je Počivalšek pred dnevi pogovarjal s pristojnim ministrom za turizem, a tudi danes je pogovor s hrvaškim ministrom za gospodarstvo nanesel na to temo. Slovenski minister je dejal, da pričakuje dodatne ali celo popolne sprostitve prehoda meje za turiste predvidoma 1. junija.

To je predvsem želja obeh držav, zadnjo besedo bosta imela slovenska in hrvaška nacionalna inštituta za javno zdravje, ki sta v stalnem usklajevanju. Končno odločitev pa mora sprejeti hrvaška vlada. Naša južna soseda je sicer edina država na slovenskem seznamu držav, iz katere lahko osebe v Slovenijo vstopajo brez omejitev.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Minister "buldožer" v pozitivnem smislu, prijazno pozdravljeni v Prekmurju. Verjamemo, da bomo lahko z našimi dobrimi sosedi Međimurci, spisali še kakšno pozitivno zgodbo v korist obeh sosedov. Bog vas blagoslovi, g. minister Počivalšek.

nikad se ne zna... (nepreverjen)

Hrvati hočejo novi most zaradi obvoznice Murskega Središča. Fajn, mi pa hočemo mejo na Muri, pa pravično v Koprskon zalivi. Pravilno, da se je Janša spustil v pogajanja s Hrvati. Malo meni, malo tebi, tak se dela - Janezek to zna. Veliko je nej za pričakovati s Hrvatami i sa Slovencima, ali nikad se ne zna... Janša ma več pameti, kak celi ovi zbor ljubljanski skupaj z biciklisti.

In reply to by tuncika

Madžar? (nepreverjen)

Župana Lendave Magyar Janeza je nej bilo zraven? Ja kak pa so to rihtali, tudi Magyar bi se moral slikati, brez Lendave nema nove hitre ceste in mosta do Središča, brez Lendave in Madžarov nema ni Sobote Murske! Lendava je po Ljubljani drugo najpomembnejše mesto v Sloveniji, samo poglejte statistiko obiska ministrov in predsednikov.

In reply to by nikad se ne zna... (nepreverjen)

Kristusuva blanja (nepreverjen)

HAHAHAHAHAHAHAHA.... Bravo stari..

In reply to by Madžar? (nepreverjen)

pet (nepreverjen)

ta lopov počivalšek naj raje počiva doma na kavču ne v parlamentu saj dela samo sranje.

vodka (nepreverjen)

Baraba hinavska pokvarjena pa izdajalec volilcev stranke v Müro bi se vrgo od srama, če bi ga meo.

cankova info (nepreverjen)

tale zavaljenec lopovski je v nekaj tednih potopil ugled sebe in smc

pa ni res (nepreverjen)

Počivalšek, če boš to sprejel, bo največja napaka v tvojem življenju in konec tvoje kariere. Obvezno bomo zahtevali referendum, ki bo sigurno padel.

In reply to by cankova info (nepreverjen)

gwar (nepreverjen)

Ste opazili ka nišče na sliki maske ne nosi? Niti v zaprtih prostorih. Seveda, slike so iz Hrvaške, tan je nej obvezna uporaba teh blesavih in za zdravje nevarnih mask. Samo pri nas jebe politika v glavo narod s temi maskami. Celo naša nestrokovna stroka odsvetuje nošenje mask, samo ka če se pri nas vse odloča politično mimo domače in tuje stroke. Tej lopov Počivalšek je telko mask nabavo za 200 milijonov ka mo meli najmenje 5 let zapovedano obvezno nošenje mask. Mater jin pokvarjeno lopovsko. V bistvi pa ne razminj ka tej gnoj od človeka Počivalšek splj še dela v naši politiki? V normalni državi bi ga naslednji den kak je prišlo na svetlo kak so nabavlali maske, lidje odnesli iz ministerstva in ga vrgli v smeti. Pri nas pa ga Janša in glupi opranoglavci zagovarjajo in branijo. Sramota kama so to našo lejpo, varno in ekonomsko vedno bole uspešno državo tej lopovi v dveh mejsecaj spravi. Cela Evropa se norca dela z nas in naše vlade, sosednje države neščejo odprejti mej z nami, v druge države nas ne spistijo, niti Janšov šef Orban ne odpejra meje. Sramota sramota sramota....

Vipko
Truplo

Tako na palec... v notranjih prostorih upoštevajo razdaljo. Ne vem, kaj te moti?

In reply to by gwar (nepreverjen)

SDS diagnoza (nepreverjen)

Verjetno to, ka so pri nas zapovedane zdravju škodljive maske, na hrvaškon pa nej. Mogoče pa tudi to ka si ti zabiti.

In reply to by Truplo

Feri , (nepreverjen)

bravo "buldožer" idemo dalje , počisti to nesnago.

Feri , (nepreverjen)

Ka Mukija nej bilo ?

VSE SE VRAČA (nepreverjen)

Tokrat moramo mi zahtevati, da se končno izvrši implementacija meje ob Muri, da se končno določi meja in to na sredini glavnega toka Mure!!! Zatem , pa pričeti o razgovorih v zvezi z mostom. V primeru pristanka Hrvatske, bomo jim podarili velik del zemlje, če pogledamo stare katasterske zemljevide, ki je segala do Čakovca! Nočemo biti marioneta za dobrobit žabarom!

In reply to by Feri , (nepreverjen)

Aja , (nepreverjen)

ov pa te verjetno v Sitnici bil ,;ov šrajf majči lendavski.

nakladalka (nepreverjen)

Počivalšek je največji gnoj ka jih je naša politika gda koli mejla, takoj za Janšo.

Mekladalke (nepreverjen)

Še vedno za Mesecem in skrajneži.

In reply to by nakladalka (nepreverjen)

nakladalka (nepreverjen)

Mesec je nej gnoj, on je samo drekomešalec. Dečko nema nikše afere... še za enkrat. Ka pa za prej omenjeniva nemren povedati, oba sta gnoja in konec. Što pa te so tej skrajneži? Vardaši, identitetaši...???

In reply to by Mekladalke (nepreverjen)

Aja , (nepreverjen)

Šrajf majći ( original )

toooo (nepreverjen)

Javno sprašujem, kateri minister komedijantove vlade je bil uradno kdaj na obisku v pomurju?

tovarišica Zdenka (nepreverjen)

skorajda vsi, tovariš

In reply to by toooo (nepreverjen)

švercan maske (nepreverjen)

"Danes, 11. maja ob 11. uri, je Mursko Soboto obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek z delegacijo. Ogledali so si napredek del v paviljonu EXPANO, ki bo v okviru širšega kompleksa ob Soboškem jezeru predstavljal velik potencial za razvoj in promocijo pomurskega turizma ter gospodarstva.
Kot je v uvodu povedal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek, se je z velikim veseljem odzval povabilu, da si na terenu ogleda, kako napredujejo dela pri postavitvi objekta EXPANO v Pomurju.

»Murska Sobota je paviljon EXPANO dobila v upravljanje, ker smo ocenili, da je predstavila najboljšo vizijo za to, kaj bo s tem paviljonom počela. Obisk danes, mi samo še dodatno potrjuje, da smo pri tem sprejeli pravilno odločitev,« je v predstavitvi poudaril minister Počivalšek.

Minister je predstavil tudi pregled gospodarskega stanja in infrastrukturnih projektov na območju Pomurja. Po njegovih besedah je aktualna Vlada RS v preteklosti in še vedno izraža skrb za gospodarstvo in razvoj v Pomurju. Gospodarska moč Pomurja se je ojačala, v regiji smo stvarili 2,3 milijarde evrov prometa, od tega 800 milijonov v izvozni dejavnosti, prav tako smo ustvarili 61 milijonov dobička ter napredek je viden pri dodani vrednosti.

»Vse to dokazuje, da je država sprejela pravilne odločitve, ko je sprejela in dvakrat podaljšala Pomurski zakon. Gospodarstvo je izvozno naravnano in usmerjeno na tuje trge Avstrijo in Nemčijo, brezposelnost se je znižala, več kot tretjina podjetij danes išče delavce,« je izpostavil minister Počivalšek."
.
OČITNO JE KOMEDIJANTOVA VLADA DELALA DOBRO ZA POMURJE, GLEDE NA TO KA JE POČIVALŠEK BIU TAK NAVDUŠENI.
Vüpan samo ka nede začno zdajšnji Počivalšek preiskovati prejšnjoga počivalška glede teh investicij v Pomurje, tak kak zdajšnji Počivalšek preiskuje prejšnjoga Počivalška ka njemi bi naj prazna skladiška zaščitne opreme püjsto.

In reply to by toooo (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Soboško obvoznico sta predlani odprla Šarec in Bratuškova kot ministrica za infrastrukturo.

In reply to by toooo (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Zaj do ziher hrvati podpisali arbitražu ka so vsak drugi dan na meji.

MKekec (nepreverjen)

Kdo rabi most in obvoznico okrog Murskega Središča? Hrvati! Naj torej gradijo!

čarni vrag (nepreverjen)

Hrvatje so sami zgradili most pri Sveton Martini, tan kje je negda vozo hotiški brod. Tan so nej nucali nikšo pomoč.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice