Grčija bo svoje meje kmalu odprla, vendar pa bo sprejela le turiste iz izbranih 20 držav. Zanje karantena ne bo obvezna.

S 15. junijem bodo v Grčijo smeli vstopiti državljani tistih držav, za katere pristojni ocenjujejo, da se uspešno bojujejo s koronavirusom. Na tem seznamu se je za zdaj znašlo 20 držav.

Te države so: Albanija, Avstralija, Avstrija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Ciper, Češka, Danska, Hrvaška, Izrael, Japonska, Kitajska, Madžarska, Nemčija, Norveška, Poljska, Romunija, Severna Makedonija, Slovaška in Srbija.

Glede na dobro epidemiološko sliko v Sloveniji je nekoliko presenetljivo, da je na seznamu ni.

Predvidoma 1. julija naj bi Grčija še dodatno sprostila omejitve in na seznam dodala še nove države. Tretja skupina sprostitev naj bi sledila 15. julija.

S spleta

Komentarji (49)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Iop (nepreverjen)

Se vidi kak smo Slovenci dobri turisti.

Amigo (nepreverjen)

Grki so pametni ljudje
potomci civiliziranega naroda
in si ne želijo slovenskega kolesarskega sranja
Sem slišal, da je kolesarjenje v Grčiji s simboli rdeče zvezde
enako kaznivo , kot posedovanje mamil, zvodništvo in klošaraj
Pomeni kar nekaj letne zaporne kazni

In reply to by Iop (nepreverjen)

No comment... (nepreverjen)

Ja, telko vredi ta država.

In reply to by Iop (nepreverjen)

Lukos

No vsaj vemo zakaj 200 evrov bonov bomo dobili....saj drugje smo blokirani...

Jaja (nepreverjen)

Katastrofa

Anti Komunist/… (nepreverjen)

Zakoj li? Sovražnika prepoznaš v stiski. Vsaka katastrofa (epidemija npr) ima dobre strani oz plati. Zdaj bar znamo, što so grki in nič me ne čudi, ka so delali Makedoncon in jim še vedno delajo...

In reply to by Jaja (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Bomo plavali do Grcije-).Za sedaj se ni ne linij ne carterjev.Kako pac bo bo.

Anek Lines (nepreverjen)

iz Trsta. Grski otoki sanje vsakega turista.

In reply to by 12 (nepreverjen)

Amigo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Glavno da lahko gremo na Hrvaško! Eno najlepših morij na svetu, je.beš morja polna meduz in ostalega stran..ja

p3p (nepreverjen)

Se vidi kako je uspešna vlada z zunanjim ministom na čelu, Grki ne marajo fašističnih voditeljev.

ZA p3p (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

TELE, ZABITO, BLESAVO sprašujem te da bodi malo objektiven, saj v Grčiji sploh ne vejo ŠE če se je v Sloveniji menjala vlada. To je posledica leve komunistične vlade, ki je vladala zadnjih 10 let, to vejo Grki zelo dobro, ko pa še bodo zvedeli, da te isti levičarji, ki so sami odstopili - dezertirali zdaj serejo, ker ne morejo več krasti, po novi vladi pa še dolgo nihče ne bo šel v Grčijo. NISTE ŠE POGRUNTALI TOVARIŠI, DA SERETE V LASTNO SKLEDO.

In reply to by p3p (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Verjetno so tovariši pisali v EU in pošiljali depešo, Grki so tak nazadnjaški v 21 stoletji, ka ne vejo ka se v Sloveniji menjala vlada, saj so pa nej kak ti TELE, ZABITO, BLESAVO -si pozabo ka si psihič za Ormož pod nujno že delajo.

In reply to by ZA p3p (nepreverjen)

df (nepreverjen)

mama ti je tele zabito
z drisko polito
na tovornjakarskem parkingi v guzo nabito

In reply to by p3p (nepreverjen)

Anti Komunist/… (nepreverjen)

Hahahah, ti pa res nimaš pojma. Kdor ne spoštuje svoje lastne države, naroda, ga tudi drug ne bo spoštoval! Še več! Fašiste imajo drugi narodi radi, npr. poglej si Italijane in Ruse... odlično shajajo. Njihovi fašisti so celo najboljši prijatelji. Ja itak, da je Putin večji fašist od samega Miloševića... To, da je Putin "komunist", mislijo samo idiotski kvazi socialci oz. kaviar levičarji v Sloveniji... Se mi ne da pisati o tem...

In reply to by p3p (nepreverjen)

Anti Komunist/… (nepreverjen)

In še to, kaviar komunist je moja osebna skovanka, ki sem si jo izmislil leta 2015. Uporabil sem tudi čevapčič socialist. Čevapčič socialist so leve budale, večinoma gre za ljudi nižjega ali srednjega stanu, brezposelne, ki hodijo na čevapčiče in pivo na vsako partinansko veselico xD

In reply to by p3p (nepreverjen)

Karčči (nepreverjen)

Čestitam. Odlično si opisal največjega živečega komunista Janeza Janšo. Pozabil si še samo omeniti gojenje kulta osebnosti, dosmrtni mandat vodenja svoje partije, pisanje domoljubnih pesmi v slogu severnokorejskih vzornikov

In reply to by Anti Komunist/… (nepreverjen)

kukurčnjak (nepreverjen)

Slovenci ne hodijo drugam ,kot samo na Hrvaško ,kje se iz njih norčujejo .Končno pa v Grčijo ne morejo vsega vlečt sabo kot na Hrvaško .V Špinu kupijo 5 l vina po 4,99 € salame vakumske in vse ostalo po tem pa nalagajo slike kako so žurali vsako noč in trošili .

Čardaš (nepreverjen)

Neka dosta znaš o takšon turizmi. Rejdno se razmiš v tou. Lekar si tij glij takši, ka telko znaš o ton. Še cejne si si zapoumno. Pakejraj pomali.

In reply to by kukurčnjak (nepreverjen)

kukurčnjak (nepreverjen)

Čardaš ............. Za to vino iz Špina ,ki ga ti dudaš vsak ve za ceno ne samo jaz .100 % san ka si se najšo med mojim komentarjem in te je piknilo . Mene Hrvatija ne bo videla vi kar rinite . Vi še marsi kaj drugega nesete sabo iz Špina ,Lidla in Hoferja

In reply to by Čardaš (nepreverjen)

Misomiso (nepreverjen)

No pa daj malo nam še napiši kam potem ti hodiš razen nikamor, da vidimo kakšne vrste turist si 😁

In reply to by kukurčnjak (nepreverjen)

Jansa spizdi (nepreverjen)

Hvala janez janez,spet si pokazal da si za nic

etwww (nepreverjen)

Rabis 400 tisoč evrov? In sluzbo na NZS?

In reply to by Jansa spizdi (nepreverjen)

sobočanec123 (nepreverjen)

Saj je popolnoma jasno zakaj se to dogaja. Slovenija že dolgo ne varuje schengenske meje s Hrvaško in praktično prepušča vse ilegalne ekonomske migrante skozi naprej v Avstrijo, itd. Dokler se bo to dogajalo bodo tudi vse druge države imele zaprte meje s Slovenijo. Očitno ste že vsi pozabili, da je Avstrija že pred Covidom 19 praktično zaprla svojo mejo s Slovenijo in je bila uvedena splošna mejna kontrola zaradi nekontroliranega prehoda migrantov v Slovenijo. Trenutno pa ti migranti predstavljajo ekstremno tveganje zaradi možnosti nenadzorovanega prenosa Covid 19 v EU. Zdaj že mislim, da je večini jasno, kakšna napaka je bila, da nismo poslali vojske na mejo. Dokler tega ne bomo uredili bomo veljali za tujino kot država z velikim tveganjem za Covid 19.

janosbaci (nepreverjen)

Vojska je na meji. Nemaš pojma od pojma.

In reply to by sobočanec123 (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Domov si naroči vojsko pa naj te čuvajo kak Janšo pa naj ti kontrolerajo ženo pa deco če jo maš

In reply to by sobočanec123 (nepreverjen)

df (nepreverjen)

ali mi lahko pošlješ naslov tvoje mame

In reply to by p3p (nepreverjen)

Levastran (nepreverjen)

Evo zdaj imamo.... Ves mali ugled ka smo meli v tujini smo si zapravili, da so vidli ka je nasa vlada v krizi svercala maske... Nej cudno... Nan pa janez priporoca naj gremo na balaton...

revival (nepreverjen)

Končno se je Evropa znebijla najslabši turistof.... Arogantni, škrtlavi, prepirlijvi, zaglejdani sami v sebej, pa glasni in po obnašanji kak goveda... Slovenistančki!

en (nepreverjen)

Se ti vidi ka si mamin sinček, že celo življenje zapreti v mali sobici, pa si več kak očitno celo življenje nej še dale od prekmurja šal, če misliš ka smo Slovenci takšni. Z to tvojo objavo se ti direkt vidi ka si še nej ven iz Slovenije šal. Ti priporočan ka gdaj malo obiščeš kakšna svetovna turistična središča pa te boš hitro spremeno svoje mnjenje gda boš vido kakšno obnašanje majo nemci, italjani, pa predvsem angleži...

In reply to by revival (nepreverjen)

feri11 (nepreverjen)

Glij zatou, la san že marsikeri falat svejta vido trdin tou, ka san zgoraj napijso!!!!! Očitno si TIJ nej potuvo po svejti, pa bi tan srejčo slovenska goveda, štera se s punoga glasa gerejo: Kdor ne skače ni slovenc...., tak ka se si ostali zgražajo, slovenec pa ne vijdi, ka je BEDAK!!!!!!

In reply to by en (nepreverjen)

en (nepreverjen)

In naš butasti predsednik BorutPahor je Grčiji pred leti podaril 400 mio evrov pomoči, seveda našega denarja. Zdaj pa se vidi kako nas cenijo, bedake.
Pa naj Pahor še enkrat posname zahvalo v grškem jeziku.

Amigo (nepreverjen)

Od kda je Glanzkopf naš firer nas več nikan ne pustijo!

MimicA123 (nepreverjen)

seveda, ker smo odprli meje za italijane, špance,,,

100-100 (nepreverjen)

Zdaj de čas za tou ka se podpre našo gospodarstvo, naše izdelke, naš turizem. Fsaki šteri je bar malo domoljub se nede silo v tujino pa tan zapravlo pejneze. Fkuper trbe držati, či tou nemo sposobni bo prišla velka kriza, pejneze štere smo si sposodili de trbelo dati nazaj.Kak pa mo jih dali če nemo meli niti za kruj. Pa do odali ešče tisto malo ka mamo, zapravili mo državo. Pejnezi so se sprčkali, dugovi do ostali. Vsen šteri ščejo priti k nan odprejti meje, mi pa lipou ostanimo doma. Mamo mi puno mesta kama iti na dopust, pa še malo mo spoznali našo lejpo državo.

terorizator (nepreverjen)

Verjetno si celi život odo na Hrvaško na dopust, zdaj pa bi rad na ednouk odkrivo lepote Slovenije. Ges man rad morje (pa nej zamazano Hrvaško) in me ne zanimajo razni Bledi, Bohinji in ostali naši "biseri", niti mi je nej se gužvati na betoni na slovenski obali. In nej san niti pozabo kak so župani raznih naših "biserov" z laganjon in prirejanjon informacij povzročili ka nas je vlada zaprla v občine. Naj jin zdaj lopov Počivalšek z nakradnjeni denarjon rešavle turizem. Ges san dosta po Sloveniji v življenji preodo in me več nič ne zanimle, ka san že vse vido. In kak prvo mejo odprejo iden v tujino na dopust.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

vlada my ass (nepreverjen)

Čestitan našoj vladi za za tej uspeh. Nikan nesmimo, niti na hrvaško nesmimo, če nemamo za to dobroga razloga. Ne pomaga ti niti, če maš firmo na Hrvaškon. Če nemaš napotnice Slovenskoga podjetja te ne pistijo prek. Osebno preverjeno. Nesmimo niti v Avstrijo in še dugo nemo smeli, če glih ka do vsi ostali lejko. Isto je zdaj z Grčijo, če glih je to po moje nej nekša katastrofa ka nesmimo ta. Isto sranje kak hrvatija je njihov turizem. Ali mi je smejšno ka je Orban še nej svojomi pudli Janši odpro meje. Očitno niti Orban nema rad Slovenije in slovencov. Zdaj vidimo kak smo uspešni in kakšno mnenje ma o nas v resnici tujina. Upam, ka de se zdaj mogoče marsiščto neho visko nositi pa preseravati kak smo mi oh in sploh. V bistvi pa što bi meo rad državo kero lastni politiki sramotijo in tožarijo v tujini. Hvala toj vladi za vse njene neuspehe.

mainman

Skrajno neumno je misliti da je trenutna vlada vsega kriva. Malo poglej nazaj če nisi premlad za tole in boš videl grehe vseh vlad od 91 dalje. Marsikatera vlada je naredila več sranja kot tale, krive so pa vse. Pa ni problem v vladah ampak v mentaliteti nas slovencev. Večina jih ima čisto balkansko mišljenje, pa čeprav tole zanika, samo gledajo kako priti čim boljše skozi na tuje stroške, kako se izogniti davkom/zakonom, kako dobro živeti na socialni namesto da bi se spravili delati. Vsi se samo sprašujejo kaj jim bo država/občina dala pa se sploh ne zavedajo da mora to nekdo plačati.
Vsaj četrt "slovencev" sploh ne govori slovenskega jezika oz. ga noče, rajši govorijo po madžarsko, bosansko, srbsko, ... Na kozlanje mi gre ko slišim "slovenca", ki po 20+ letih še vedno ne govori slovensko oz. kar je bolj pomembno noče govoriti.
Slovenija je kljub pokvarjenosti ljudi vseeno lepa dežela, pa tega večina ne vidi. Rajši se gre namakat na hrvaško kjer jih skubijo, dober si pa samo dokler ne zapreš vrata, potem si pa spet smrdeč janez.

Vsepovsod se kažejo te značilnosti zavoženih generacij in dokler se tole po naravni poti ne odpravi ne bo boljše. Da se miselnost ljudi pokvari je zadosti 2-3 generacije, da se jo popravi pa 10.

Sicer pa ovce imajo takega pastirja kot si ga zaslužijo. To velja tudi za vlade.

Vem da bo marsikateri rajši dal minus ker resnica bilo. Boljše si je zatiskati oči.

In reply to by vlada my ass (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Vlado do brez dvoma zrüjšili kolesarski protesti. Trenutno je v vladi totalni razpad sistema, ne vej se što pije pa što plača. Ekonomski korona ukrepi so totalni fijasko, porabljenih je samo 20 odstotkov predvidenih sredstev, ukrepi ne dosegajo cilja, vlada sprejema vse na pamet, brez analize, brez ekonomske stroke, brez rejpa pa glave.. Ekonomisti na predvidevajo težko recesijo, brezposelnost, padec plač, penzij, socialnih trensferjev. Druge države, predvsem zahodne, do se večinoma izvile iz korona krize brez posledic, mi bomo potegnili krstko. Edina šansa za preprečitev katastrofičnoga scenarija je padec vlade.

mainman

In potem vam bo spet zavladal komedijant serpetinšek, svinjski minister, mesečnjak in ona barbika bratuškova. Sicer se pri teh sprašujem kateri od njih nosi hlače in kateri kiklo. Pa res mislite da bo bolje? Tile so vladali, delili bombončke svojim in JU in na koncu stisnili rep med noge ko je prišlo do sranja. Zdaj bi pa spet radi na vlado. Pa kaj se res ljudje nič ne naučite? Kako ste lahko tako slepi, ali pa se samo delate?
V sloveniji je razpad sistema že nekaj desetletij, samo se na veliko krade, pač balkanska mentaliteta. Gremo se socializma, gremo se kapitalizma, dejansko smo pa samo pobrali najslabše obeh sistemov, tisto kar pač vladajoči opciji paše. Ljudje pa nemi, tile piciklisti pa škoda besed.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Maš probleme (nepreverjen)

Nej ka je tou nočna mora? Znati ka maš na oblasti svojo garnituro in jih gledaš kak nesposobni so pa kak kradnejo. Kak srake. Smo že marsikaj vidli v toj državi od ovoga ljubljanskoga Njeja naprej, ka tudi kradne. Somo tak primitivno in brutalno kak pri toj zaščitnoj opremi tou pa še nej.

In reply to by mainman

šmigavec (nepreverjen)

En post više moralizejraš na pune in se delaš pametnoga, tu pa zdaj dokažeš iz kakšnoga testa si v resnici. Zahojena janšova ovca. To je problem vas bolnikov ka vedno mislite ka obstaja samo čarno in belo. Kak maloumen moreš biti ka naprej nosiš nekšo blesavo Bratuškovo pa podobne pajace. Viš to je glih problem, van enin zabitin se sploj ne senja ka narod nešče več nikoga od teh lopovov ka nan 30 lejt lažejo pa kradnejo. Ali to van desnin fanatikon ne sejde. Pač nemrete razmiti določenih zadev in to je to.

In reply to by mainman

Gost5 (nepreverjen)

šmigavec: kaj ti je varovalke ven vrglo? Bodi spoštljiv do človeka ker je bil spoštljiv do tebe. Zakaj ste levaki taki primitivci? Delate se da ste kaj boljši od desnih pa ste dejansko dosti slabši. Sicer pa tvoje pisanje pove vse o tebi. Ko boš odrastel in boš sposoben pisanja na normalnem nivoju se spet javi.

In reply to by šmigavec (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

tvoji mami je nekaj ven vrglo na parkingi

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

To pa je res velika ovira, da Slovenci ne moremo v Grčijo. Koliko Slovencev pa letno sploh obišče Grčijo po moje več kot 1000 nikoli. Boš pač šel tja kjer si dobrodošel. Zdaj se bo našel še kakšen, ki bo začel bojkotirati grške izdelke.

Čudo (nepreverjen)

V Jugoslaviji, ki je bila "diktatura" smo lahko potovali kamorkoli. Zdaj, ko smo pa najboljši na svetu v borbi z virusom, pa nas nihče ne šmirgla. Pišite, kar hočete, nekaj tu ne štima.

Mura je večna (nepreverjen)

Grki so pametni ljudje
potomci civiliziranega naroda
in si ne želijo slovenskega kolesarskega sranja
Sem slišal, da je kolesarjenje v Grčiji s simboli rdeče zvezde
enako kaznivo , kot posedovanje mamil, zvodništvo in klošaraj
Pomeni kar nekaj letne zaporne kazni

Čudo (nepreverjen)

Toi si plačani že iz provizije od mask ali pa so to še pejnezi iz Banjaluke.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Muca Miša (nepreverjen)

Kot zaposlena za 6ur sem na čakanju dobila 400evrov.Ker pa nisem na socijalnam so dejali,da mi dodatek ne pripade.Tako,da žal zraven tega sranja,ki je nastal sanjam naš torizaem,še bolj pa Grškega.

Optimalno (nepreverjen)

Pa saj pridemo not v drugem krogu:)) kAm se nam tako mudi

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice