Mladoporočenca sta se pri poljubu morala malo znajti (foto: Martin Ozmec)
Ljubezen premaga vse ovire. Dokaz za to sta Nadija in Alen Milošič, ki načrtovane poroke kljub epidemiji koronavirusa nista želela odpovedati. Svojo srečo sta velikodušno delila tudi z nami.

Nadija Milošič, prej Cenar, in Alen Milošič sta prvotno načrtovala civilni obred poroke na matičnem uradu na Ptuju, cerkveni obred v cerkvi svete Barbare v Cirkulanah in zaključno poročno slavje v hotelu Primus na Ptuju. Zaradi izrednega stanja in ukrepov v času epidemije pa sta morala svoje načrte prilagoditi razmeram.

»Tako sva na načrtovani datum opravila le civilni obred poroke na ptujskem matičnem uradu. Presrečna sva bila, ko sva teden pred načrtovanim datumom le prejela pozitiven odgovor Upravne enote Ptuj, da lahko civilni obred dejansko opraviva,« sta povedala mladoporočenca.

Zaljubljenca poroke nista želela odpovedati

Številni pari so zaradi epidemije poroke prestavili na prihodnje leto ali jih celo odpovedali, a Nadija in Alen tega nista želela storiti.

»Kljub izrednim razmeram in negotovemu stanju sva si poroke oba srčno želela, saj sva se zavedala, da se poročava predvsem zaradi sebe. In to sva tudi storila,« sta pojasnila mladoporočenca.

Obred cerkvene poroke tedaj še ni bil dovoljen. Nadija in Alen ga bosta opravila kmalu po tem, ko bodo razmere to dopuščale.

Poročne obleke ni bilo mogoče kupiti, zato jo je sešila nevestina mama

Ne le poroka, že priprave nanjo so bile v teh izrednih časih nekaj posebnega. Ker nakup nevestine poročne obleke ni bil mogoč, jo je v zadnjem tednu pred poroko pridno zašila kar nevestina mama.

»Iz srca sem ji hvaležna, saj sicer ni šivilja. Mami mi je pomagala tudi pri poročni frizuri, za ličenje je poskrbela prijateljica Nina, čudovit šopek pa so mi naredili v cvetličarni Čuš v Bukovcih,« je razkrila Nadija.

V poročni dvorani je bilo zaradi izrednih razmer skoraj pusto. Na levi mladoporočenca Nadija in Alen Milošič s svojima pričama, na desni pa pooblaščena oseba in matičarka, vsi v zaščitnih maskah (foto: Martin Ozmec).

Prvi poljub mladporočencev z masko, drugi brez

Poroka je v času epidemije potekala po strogo določenih pravilih, sta razkrila Nadija in Alen: »V dvorano na Magistratu smo smeli le ženin in nevesta ter najini priči. Ostali najbližji, teh je bilo deset, so lahko obred spremljali na balkonu, nadstropje višje. To so bili le najini starši in stari starši

Pri vhodu na matični urad so si morali vsi razkužiti roke, si nadeti zaščitne maske in upoštevati medsebojno varnostno razdaljo. Maske so morali nositi celoten čas obreda, izjema je bil le prvi poljub mladoporočencev.

Med vsemi zahtevanimi ukrepi so se ženinu in nevesti ter svatom najbolj moteče zdele zaščitne maske: »Zaradi dihanja je bilo v njih neprijetno in vroče. In čeprav so bile te maske precej moteče, sva tedaj, ko sta pred naju, prav tako z maskama na obrazih, stopili matičarka Nataša Verdenik in pooblaščena oseba za sklepanje zakonske zveze Darinka Fakin, v trenutku pozabila, da ju sploh imava na sebi.«

Nekaj težav je bilo le ob prvem poročnem poljubu, saj sta se mladoporočenca spozabila in se poljubila kar čez maski. »Nato pa sva jih začasno umaknila, tako da je šlo,« sta se nasmehnila mladoporočenca.

Po svečani zaobljubi sta si mladoporočenca z zaščitnima maskama na obrazih izmenjala prstana (foto: Martin Ozmec)

Riž in penina šele na parkirišču

»Po končanem obredu so nama vsi najbližji čestitali zunaj, pred matičnim uradom. Sledila je skupinska fotografija, ki jo je posnel nevestin očim Martin Ozmec. Ker je skrbno fotografiral tudi celotni poročni obred, sva mu hvaležna za vse lepe spomine,« sta poudarila mladoporočenca.

Zaradi prepovedi metanja riža pred matičnim uradom in prepovedi nazdravljanja s penino v poročni dvorani so ta dva poročna običaja opravili kar pred avtomobili na parkirišču. Za lokacijo in kratko druženje po poroki na prostem ob gradu Borl v Dolanah sta poskrbela ženinova starša, načrtom pa je bilo naklonjeno tudi vreme.

»Hvaležna sva svojim staršem za vso pomoč. Tudi prevoz na Ptuj in na Borl je potekal dokaj normalno, le poročnih vozil in hupanja je bilo dosti manj kot sicer. Kljub temu sva imela prijeten, radosten občutek, saj je vse potekalo kot običajno na normalnih porokah,« sta poudarila mladoporočenca.

Veselja še ni konec

»Kljub vsemu je bilo nepozabno, čeprav si nekaj časa nazaj nihče ni upal niti misliti, da bo vse skupaj potekalo tako, kot je. A izpadlo je čudovito. Sicer v bistveno zmanjšanem obsegu, saj sva prvotno na poročno slavje povabila kar 130 svatov. Zaradi izrednih razmer epidemije covid-19 pa nas je bilo vseh skupaj le 15 najbližjih,« sta o poroki v času izrednih razmer dejala mladoporočenca.

Nadija in Alen Milošič sta vesela, da so se z njuno odločitvijo, da se kljub vsemu poročita, vsi strinjali in jima stali ob strani: »Po tihem upava, da so se na poročni dan z nama veselili tudi vsi tisti, ki sva jih prvotno vabila na poroko, pa žal zaradi razmer niso smeli biti prisotni. Sicer pa obljubljava, da bodo z nama delili veselje takoj, ko bodo razmere to dopuščale.«

Nadiji in Alenu ob poroki čestitamo in jima vse dobro na njuni skupni življenjski poti želimo tudi v uredništvu Sobotainfo!

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ponižujoče (nepreverjen)

Ne razmin ka se da nešče tak ponižati. Tej maske so poniževanje ljudi, koristi itak nemajo nikše. Ali glavno ka si na sobotainfo z masko in izgledneš kak bebec. Na slikaj iz moje poroke smo srečni in nasmejani ljudje, nej pa z maskami zakriti bebci.

Čardaš (nepreverjen)

Ka si se tij san ženo, ka praviš "iz moje poroke". Zatou sta pa mogouče bilij vsi srečni pa nasmijani. 😂🤣😂

In reply to by ponižujoče (nepreverjen)

Torca (nepreverjen)

Koga pa zanima vajina poroka???

dflčskj (nepreverjen)

Ne beri, če te ne zanima. Definitivno je članek veliko bolj zanimiv kot tvoj butasti komentar. Vso srečo mladoporočencema!

In reply to by Torca (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

MENI PA NEJ JASNO, KAKI SE LEJKO TAK NAURI KA V TE POSEBEN DAN OZ. POROKO VKLJUCITE TE TRETJERAZREDNE NOVINARE.

OCITNO SE ENI ZENIJO ZA 5 MIN SLAVE.
BUTALCI

SSSlava (nepreverjen)

In če sobotainfo piše o tebi, si slaven? Hahahahaha ...

In reply to by inokss (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Še facebook profil veteranskoga pikado kluba "Over 60" z Berkovskih prelogov ma več ogledov kak sobotainfo.

In reply to by SSSlava (nepreverjen)

priop (nepreverjen)

kak sta popularna gratala.. brez corone sploh ne bi vedeli.

Jansa spizdi (nepreverjen)

Nas janez jansa jih je zeno

Trzzer (nepreverjen)

Zidan je bil boter, darilo 400 tisoč evrov.

In reply to by Jansa spizdi (nepreverjen)

tuncika

Najlepša novica Sobota-info, zadnjih deset let. Par si bo zagotovo zapomnil čas in trenutek. Ne gre za slavo, ampak pogum in iznajdljivost. ČESTITKE milijonkrat.
Vi negativci, komentatori pa ste eni veliki butli in nevoščljivci. Idite si ga na roko vržte, pa pljuvajte doma.

čarni vrag (nepreverjen)

Recimo, da bi vladni pastirji zahtevali, da moramo hoditi po štirih. Ovce bi navdušeno blejale.

erjuij (nepreverjen)

Zakaj plačuješ davke? Ker ti jih vlada nalaga, ovca.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Torca (nepreverjen)

Ti dflc...marsikdo se ženi pa njin je to poseben den,ne devlejo se pa na sobotainfo pa na podobne portale!! To je njihova festa,neven,ce glij vsakoga zanima ka se tam nešče ženi. Pač saksi dela kak njemu paše.. Kelko sten komentarje je nej glij to dogodek leta....

dflčskj (nepreverjen)

Nobena stvar vsakega ne zanima, ampak imaš možnost izbire. Pač guglaj dogodke leta.

In reply to by Torca (nepreverjen)

Lala25 (nepreverjen)

To pa je sanjska poroka. Z maskami. Katastrofa

kkalabajs (nepreverjen)

Kušnola sta se tudi z maskami na goubci? Stvarno katastroga ka se nešče za pejt minut slave ide tak ošpotat pa si vničiti den keri bi mogo biti najlepši v življenji enoga zaljubljenoga para. Žalostno kama smo prišli.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice