*Fotografija je simbolična
Tudi jeseni bodo ljubitelji vrhunske kulinarike prišli na svoj račun, saj bo teden restavracij potekal od 9. do 18. oktobra v več kot 100 najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah. Manjkalo ne bodo niti restavracije iz Pomurja.

Karantena je spomladanski teden restavracij prestavila na konec pomladi, a so vseeno zabeležili rekordno število gostov, saj so jih zabeležili kar 50.000. V jesenski izvedbi organizatorji, podjetje Vivi, pričakujejo podobno število gostov, zato računajo, da bodo v letu 2020 potrdili novi rekord obiskanosti Tedna restavracij - več kot 100.000 gostov.

Osnovna cena menija tudi v jesenskem tednu restavracij ostaja 19 evrov, v najbolje ocenjenih restavracijah pa bo, tako kot spomladi, lahko znašala 25 evrov. Organizatorji so ponosni, da je med sodelujočimi restavracijami 30 takih, ki so si prostor izborili tudi v slovenski izdaji Michelinovega vodnika.
 

V tednu restavracij sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno - spomladi in jeseni - v desetih dneh v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih in po prijazni ceni.

S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga. 
 

Komentarji (12)

brezi veze (ni preverjeno)

Hja ,če Rajh ne bi prišel zraven bi sprožil tožbo nikjer ne zmanjka tak kak muha na dreki

Gelič (ni preverjeno)

Ite k kodile probat, vrh Prekmurske kulinarike 🤣🤣🤣.

Brtiersek (ni preverjeno)

Poserem se na to kulinariko iden v navadno gostilno pa se nagej cela familija kak tu za enoga luft meni odavali nedo

Margejca (ni preverjeno)

Kodilova kvaliteta z romunjskimi svinjami....

Slavko. H (ni preverjeno)

Margejca... nemas pojma, ka gucijs... G. Kodila ma 4ali5 kmetovalcov v Prekmurji od sterih gemlej svinje... Tij si pač navoscejna če steromi dobro Ide.... Za tebej je Evrospin...

In reply to by Margejca (ni preverjeno)

ukrep (ni preverjeno)

če vse znaš mi povej od kod je pa slanina za ocvirke in od kod so šunke za velko noč od teh prekmurskih rejcev že ne ker toliko niti ne prodajo

In reply to by Slavko. H (ni preverjeno)

Vir.... (ni preverjeno)

Kaj je to reklama za kuhno ali neko spackano tetovažo, ka se človeku kar gnusi.

SAMOHVALA (ni preverjeno)

Vsa leta ena ta ista združba je tu zraven pa neupravičeno, ker je ogromno dobrih gostiln, kjer je sicer manj modrije okrog te prehrane pa zato več vsebine in se temu zelo solidno in za primerno ceno naješ ne da bi hodil v te predstavljene gostilne, kjer se bokibogme ne naješ, ker prodajajo luft pa tudi cena je x3 kratna, tako da hvala za tako samohvalo.

Bindi (ni preverjeno)

Ja, takšne, ka ti lignje na žaru postrežejo z ajvaron ...

In reply to by SAMOHVALA (ni preverjeno)

ukrep (ni preverjeno)

tu se plača kujarska modrija zato je tak drago ,možgani ,jezik ,koža ,vampi kosti to moreš jesti te si boli in

afta he (ni preverjeno)

Kaj se pa dobi konkretno na krožnik pa še sami ne vejo.

ivaneeesk (ni preverjeno)

Baje bo majhna pasja specialiteta pizdolizci

Starejše novice