Državna sekretarka je pohvalila Slovence za dobro upoštevanje ukrepov za zajezitev koronavirusa, a poziva k spoštovanju ukrepov tudi med prazniki.

»Slovenci smo pridni in smo vestni. Morda nam bo to tokrat pomagalo, da se izvlečemo iz te krize« je na današnji novinarski konferenci vlade o aktualnem dogajanju v zvezi z novim koronavirusom Slovence pohvalila državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje Tina Bregant. »Slovenci se dobro držimo ukrepov. Upam, da bomo pri teh ukrepih še vztrajali, da bomo obrnili trend okužb,« je še dodala.

Čeprav opažamo v zadnjih dneh naraščanje števila okuženih, Bregantova upa, da gre le za statistično nihanje. A ob tem opozarja, da se bližajo prazniki in lepo vreme in da naj se kljub temu zadržimo doma in ne hodimo na obiske. 

Bregantova je pozvala k čim redkejšim obiskom trgovin in seveda s primernimi higienskimi ukrepi, torej nošenjem maske. »Namesto nošenja rokavic si pred obiskom trgovine raje razkužujmo roke,« je dejala, saj je to bolj higienično, kot rokavice, ki nam ležijo v kotih in predalih avtomobilov. 

Koronavirus ne izbira

Poudarila je še, da novi koronavirus ni izbirčen. Res je, da zbolevajo najbolj starejši, a če hočemo zaščititi najranljivejše, se moramo odpovedati določenim radostim.

Koliko od umrlih se je okužilo v domovih za starejše občane, Bregantova trenutno ni znala povedati. Dejala je, da ima to informacijo Nacionalni inštitut za javno zdravje. 

Ukrepe bo treba sproščati preudarno

Slovencem se je zahvalil tudi obrambni minister in podpredsednik vlade Matej Tonin: »Zaradi vseh vas je danes Slovenija ena izmed najbolj uspešnih držav v boju zoper koronavirus, zato si vsi skupaj in vsak posebej zaslužimo en velik hvala.« Ob tem je poudaril, da gre za enega najtežjih tednov v zgodovini naše države: »Epidemija koronavirusa je pokazala, kako soodvisen in ranljiv je naš svet.«

Kot je dodal, bo ukrepe treba sproščati preudarno in v sodelovanju s stroko. Na to epidemijo lahko po mnenju Tonina gledamo tudi kot na priložnost, da postanemo bolj pozorni do soljudi, boljši prijatelji, boljši starši in partnerji, boljši sosedje in znanci. »Sedanjo situacijo lahko sprejemamo kot izziv in v koronavirusu najdemo tudi kaj dobrega. Lahko pa lahko ta čas izkoristimo za premislek o tem, kako krhko je naše življenje in kaj je tisto, kar nam v življenju resnično veliko pomeni,« je razmišljal Tonin.

S spleta

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kunta kinte (nepreverjen)

naci analni institut
kje pa je ta zadeva

komunistka Olga (nepreverjen)

u murglama

In reply to by kunta kinte (nepreverjen)

Bubek (nepreverjen)

No,predvčeraj san prišo v Merkur,mel san masko,nej san pa mel rokavic,v rokaj san držo razkužilo,ka san mel sebov,pa me je varnostnica nej pustila notri

grobar (nepreverjen)

Državna sekretarka na ministerstvu za zdravje,ka ta ženska tan dela?

Ofeden (nepreverjen)

To me preveč ne zanima kak se Slovenci držijo ukrepof. Bole me zanima kak se mi Prekmurci držimo ukrepof, štere so nam zašafali Slovenci.

ena huda teta (nepreverjen)

.Sicer v boljših trgovinah roke razkužijo in še rokavice dobiš. In to kar dobre. HOFER je ena takih trgovin. Imajo porihtane stvari v nulo. In nobenega varnostnika, ki se itak ponavadi ne zna obnašat in gleda stranke, kot kakšne kriminalce. Se razkorači, kot pred kakšnim nočnim lokalom.
HOFER ima civile, po izgledu bi rekel, da so kakšni študentje. ODLIČNO! Lepo pozdravi, ti roke razkuži, ponudi rokavice, ko pripelješ voziček nazaj ga razkuži. Ensoatvno odlično!
Pred nekaterimi drugimi trgovinami pa polpismen varnostnik, ki še govoriti ne zna. Stoji pa, kot pred kakšnim nočnim lokalom.
Se pa strinjam s to državno sekretarko. Hudo je, ko imaš pol vlade popolnoma nesposobneže od Janša naprej in razni Hojsi in ostali Janševi kužki.
Počivalšek pa je itak notorični lažnivec. Take trosi, da že sam sebi verjame.
Vlada pa lahko samo upa, da bo to še en čas trajalo. Ko se sprostijo javna zbiranja bo imel sindikate na ulici in ostale granitne kockarje.

komunistka Olga (nepreverjen)

m i smo v času vojne imeli tudi varnostnike
ti so varovali našega komandirja da ga ni oplazil kakšen alkoholni virus
Ponavadi so se ga pa skupaj napili ko svinje , in potem je komandir postrelil varnostnike
drugi dan smo jih morali pa soborci pokopati,,
A veste da je ta alkič komandirski naslednji dan že iskal na borzi nove varnostnike
Da je zadeva še hujša,, smo potem v naših evidencah morali zavesti, da je varnostnike
ustrelil okupator,

In reply to by ena huda teta (nepreverjen)

gasilec lojz (nepreverjen)

baraba komandirska
kaj je pa sekretar rekel

In reply to by komunistka Olga (nepreverjen)

komunistka Olga (nepreverjen)

sekretar pa nič

In reply to by gasilec lojz (nepreverjen)

Debil mmm (nepreverjen)

Varnostniki.... Nja..., nja, njo.... Ž njimi pa so samo težave. Samo za njih:
https://youtu.be/x5IipGI2Mfk

Beskač (nepreverjen)

Klasika. Sakši po svoje. Idnouk maske ja, te pa maske nej, rokavice ja, te pa nej..... Sakši ka ma 3 min časa malo po svoje pamet soli.

Sosini (nepreverjen)

Vsak ki ima 5 minut časa pametuje. Sam uporabljam in bom uporabljal rokavice za enkratno uporabo.

smrkci (nepreverjen)

V se lepo in prav ampak kaj pa vikendaši po goricah in podobno,in tam feštajo in harmonika se sliši do drugega brega in vi bogataši in politiki ste zraven a za vas ne velja karantena,ali je pa to velik nateg naroda.

čarni vrag (nepreverjen)

A po tvoje je tudi harmonika okužena. Župan naj organizira vardo, ki bo po goricaj preganjala vikendaše.

In reply to by smrkci (nepreverjen)

duplini (nepreverjen)

Najbole ka se začneš voziti okoli po vikendaj in slikati tej žurke pa pošijlati na policijo , popTv in nova24tv. Policija ma že pun kufer bebcov, keri cele dneve telefonarijo na policijo in tožarijo souside, če jin što pride na obisk in če kama idejo. V takšnih časih se pokažejo prave lastnosti ljudi, na plano vdari vsa hudobija in primitivizem. Če je narod prestrašeni in opranoglavi se pač tak odziva. In trenutni oblasti to najbole paše.

In reply to by smrkci (nepreverjen)

ČeferinA (nepreverjen)

"Prav je, da čutimo neki strah do nastalega položaja in da sledimo ukrepom. Toda za božjo voljo, a se resnično ne da ljudem podariti enega nasmeška, ene tople besede, pozitivnega pristopa. Zakaj ne moremo ljudem reči, da so dobri, da naj zdržijo še malo, da bodo s tem pomagali zdravju in ekonomiji. Zadeva se mora čim prej končati, drugače se bo gospodarstvo povsem sesulo in ljudem je treba lepo, pozitivno povedati, kako naj skupaj pridemo do tega cilja. To res pogrešam. Ne morem več gledati te vsakodnevne črnogledosti v javnih nastopih vodilnih, ne morem več gledati te apokaliptičnosti. Res mi ni všeč."

(Aleksander Čeferin, predsednik Uefe, se je v intervjuju za časnik Ekipa24, obregnil ob javne nastope Janševe vlade in njenih sodelavcev)

Hmmmmmm (nepreverjen)

Par vr kasneje je čist slučajno sledil sovražen članek proti Čeferini na JJ TV, ge so ga obtožili smrt več tisočih zaradi fuzbalske tekme... Je pa to eden redkih odstavkov, ge se strinjan s ten članon izjemno poštene odvetniške družine

In reply to by ČeferinA (nepreverjen)

ČeferinA (nepreverjen)

Ha ha ha.... san vido.... najprlej največji heroj ka je zrihto maske iz kitajske, po toj izjavi pa največji pes na svejti. Iz dneva v den se bole kaže ka mamo to za pokvarjene, hinavske in lopovske opcije zdaj na oblasti. Niti dobronamerne kritike nemrejo sprejeti.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

čufer in (nepreverjen)

"Zgodba dobiva rep in glavo: Alibaba najprej “podari”, potem preko medijev pritiska na vlado, ministre in izsilijuje biznis z nakupom opreme = PodarimDobim !!
So pa tokrat - verjetno po dogovoru z njim - izpustili Čeferina!"
....telko o poštenosti njega in.... ):

ČeferinA (nepreverjen)

Ja.... to pa je tak gda pridemo do toga ka se lopovi med sebov optožujejo, što je večji lopov. :)

In reply to by čufer in (nepreverjen)

gasilec lojz (nepreverjen)

nogometaši obtožujejo rokometaše, itd

In reply to by ČeferinA (nepreverjen)

zarota (nepreverjen)

hihihi tak nekak: "Čeferinof Aco, sam si sebi pljunil v faco"

In reply to by čufer in (nepreverjen)

Ovce (nepreverjen)

Tej na visikih polozajih se delajo norca iz nas,pokazejo naj kelko je umrlih za gripo letos do marca?Nedo,tou je nateg stoletja,o keron de leto marsikeri s polozaja da se bo sliko poleg pa potegno milijonske zneske..Me zanimle kak de gospodarstvo trpelo kda se vse odprej..od sociale do brezposelnih in zdravstveni sistemi..Zna se zgoditi da nas Evropa poje.

čarni vrag (nepreverjen)

Na zavodu za zaposlovanje so iz dneva v dan bolj zasuti z vlogami za prijavo v evidenco brezposelnosti. Samo v zadnjem tednu dni so po neuradnih podatkih zabeležili nekaj manj kot 5000 novih brezposelnih. Podjetja se namreč soočajo s hudo krizo zaradi velikega upada prihodkov in težav z likvidnostjo. Med njimi je tudi veliko ljudi, ki so se odločili za zaprtje s.p. Skupno število brezposelnih se je po zadnjih podatkih povzpelo na okoli 82.700.

Poslovanje sončne uprave zelo uspešno. Samo v enom kedni skoraj pettisoč novih strank. Hvala korona!

komunistka Olga (nepreverjen)

na občini pa menda ne bodo odpuščali

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

gasilec lojz (nepreverjen)

seveda bodo odpuščali
GREHE župana

In reply to by komunistka Olga (nepreverjen)

baba od župana (nepreverjen)

gasilec lojz ti si bedak

In reply to by gasilec lojz (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice