FOTO: Bobo
Pred tednom dni je v veljavo stopil odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb. Preverili smo, kakšne so cene in na čigava ramena pade strošek.

Odlok določa obvezno razkuževanje opreme v skupnih prostorih v ali ob večstanovanjski stavbi najmanj dvakrat dnevno. Pogostost razkuževanja je odvisna od števila posameznikov, ki živijo v večstanovanjski stavbi. Cene razkuževanj čistilnih servisov so zelo različne in se gibljejo od 18 pa vse do 40 evrov na mesec.

Ukrep narekuje, da morajo upravniki večstanovanjskih stavb poskrbeti, da se najmanj dvakrat dnevno organizira razkuževanje opreme.

»Razkuževanje izvede upravnik ali tretja oseba po izboru upravnika ali etažni lastniki, če upravnik nima dovolj zaposlenih, ali lastniki v večstanovanjski stavbi, v kateri nimajo upravnika,« je zapisano na spletni strani državne uprave.

Razkuževanje še zlasti velja za:

  • kljuke na vhodu v večstanovanjsko stavbo,
  • ograje v večstanovanjski stavbi,
  • stikala za upravljanje in kabine dvigala,
  • stikala v skupnih prostorih večstanovanjske stavbe,
  • oprijemala in druga oprema, kjer je mogoče ob redni uporabi pričakovati več stikov rok s površinami.

Kljub temu pa prinaša sprejeti odlok več vprašanj kot rešitev: kdo naj razkuževanje izvaja, kdo naj razkuževanje plača in kje sploh pridobiti razkužila in zaščitno opremo?

FOTO: Bobo
FOTO: Bobo

V javnem podjetju Komunala in družbi Fisa pravijo, da je po trenutni verziji odloka razkuževanje strošek stanovalcev

Evro na dan na stanovanjsko enoto

Na soboški Komunali so z razkuževanjem večstanovanjskih stavb že začeli. Po njihovi oceni za teden dni razkuževanja njihovih objektov zadošča 500 litrov razkužilnega sredstva. Pričakujejo, da bodo primarna razkužila v zadostni meri dostopna na trgu.

“Komunala ponuja razkuževanje večstanovanjskih objektov, kjer so oni upravnik objekta, po ceni en evro na dan na stanovanjsko enoto. Treba je namreč vedeti, da so posamezni objekti med sabo po velikosti zelo različni. Lahko imajo samo štiri stanovanjske enote ali pa tudi čez 40. Temu primerno je tudi strošek, razkužila in potreben čas za izvedbo storitve, večji,” pojasnjuje Štefan Cigan, direktor Komunale Murska Sobota. 

Etažnim lastnikom pa ponujajo tudi možnost nabave razkužila in potrebnih zaščitnih sredstev, preko podjetja in izvajanje razkuževanja v lastni režiji. To je najcenejša opcija, je pa odločitev prepuščena stanovalcem, ki se po besedah Cigana odločajo različno. 

Zadeve je potrebno poenostaviti

Cigan je prepričan, da ja potrebno zadeve čim bolj poenostaviti.

“Pred epidemijo je Varikina, kot eno od možnih razkužil, bila prosto dostopna v prodaji in jo prebivalci uporabljajo že desetletja. Zdaj bi pa naj za podobna razkuževalna sredstva v veliko blažjih koncentracijah naj imeli ne vem kakšne kvalifikacije”.

Po njegovem mnenju za razkuževanje površin v lastnem nadstropju ne potrebuješ več kot pet minut časa, nekaj razkužila, krpo, rokavice in zaščito za oči.

“Nevarnost okužbe pri tem ni nič večja, saj živiš v tem objektu. Če pa se ta storitev naroči pri zunanjem izvajalcu, potem pa je potrebno računati z mesečnimi stroški okrog 30,00 evrov na stanovanje na mesec. Res pa je, da je to izredna situacija, ki upajmo ne bo dolgo trajala.

Pri Fisi cene različne

Tudi na Fisi so z razkuževanjem večstanovanjskih stavb že začeli. Pravijo, da z nabavo razkužil ni težav, ni pa mogoče dobiti zaščitnih mask. Strošek razuževanja nosijo stanovalci in je odvisen tudi od velikosti stavbe.

Cene razkuževanja se gibljejo med 10 in 20 evri na dan na posamezno stavbo. 

Razkuževanje v njihovih stavbah bodo opravljali čistini servisi oziroma stanovalci sami.

Razkuževanje stavb ne more bremeniti etažnih lastnikov

So se pa oglasili na Zvezi potrošnikov Slovenije, kjer pravijo, da bi morala vlada ob sprejetju ukrepa o razkuževanju večstanovanjskih stavb zagotoviti njegovo strokovno izvajanje, a ne na stroške etažnih lastnikov.

»Ker omenjeni odlok določa razkuževanje in ne čiščenja skupnih prostorov, je očitno, da ga ne morejo izvajati osebe brez posebne zaščitne opreme in brez ustreznega izobraževanja, torej ga ne morejo izvajati niti etažni lastniki niti osebje stanovanjskih upravnikov, čeprav je ta možnost zapisana v odloku,« so zapisali v Zvezi potrošnikov Slovenije.

S spleta

Komentarji (53)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Virusoid (nepreverjen)

Tako! Zlivajte na tone tega razkužilnega sredstva po blokih. In zaračunajte stanovalcem to razkuževanje kot suho zlato, da si bodo za večno zapomnili najbolj bebastega od mnogih bebastih ukrepov v tej korona šizofreniji.

Korio (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bebast si ti...
Kako vam ni jasno,da so ti ukrepi potrebni..

In reply to by Virusoid (nepreverjen)

Varikina (nepreverjen)

Prosim utemelji zakoj je to nujno potrebno, ce de se to delalo samo dvakrat na dan? Stavba je po cisceni razkuzena samo do te gda prva oseba stopi v stavbo in do naslednjoga razkuzevanja neje vec sterilna. Kaksna je korist toga nepotreboga zapravljanja denarja?

In reply to by Korio (nepreverjen)

sdfghj (nepreverjen)

Te pa še dodaj dejstvo, ka virus tudi nemre večno preživeti na takšnih površinaj. Taka če vgojno razkužavajo in v nočnon časi nišče neje prijo za kljuko (kar je zdaj, kda nišče ne odi ven, kar verjetno), je čist možno, ka virusa itak v sakšnon primeri več nega gori in se razkužuvle nič...

In reply to by Varikina (nepreverjen)

ZA virosuid IN… (nepreverjen)

LENUH BLOKOVSKI, pa še bedasti zraven, KDO PA VAS SILI, DA PLAČUJETE TO DRAGO RAZKUŽEVANJE, dvignite leno rit iz kavča, vsi ste doma, država vas plačuje, da lenarite doma in ne morete se organizirati in to razkuževati sami, pa to ne moreš verjeti, kaj je za lenobe v tej Sloveniji, vi samo lepo naprej lenarite oni pa vam naj samo dobro zaračunajo mogoče pa boste prišli k pameti, predobro vam gre.

In reply to by Virusoid (nepreverjen)

yodda (nepreverjen)

Kak bolani moreš biti v glavi ka ideš pa neka takšnoga napišeš?

In reply to by ZA virosuid IN… (nepreverjen)

za yodda (nepreverjen)

ZA LENUHA SO VSI KI DELAJO BOLANI V GLAVI, zato pa je Slovenija v p..... m.......

In reply to by yodda (nepreverjen)

yodda (nepreverjen)

Nej vsi... samo ti!!!

In reply to by za yodda (nepreverjen)

VojkoZMajolko (nepreverjen)

Pa saj večina jih to tudi počne. Vsaj v manjših blokih. Jaz pa 15 nastropnega bloka tudi ne bi sam čistil. Je pa dosti odvisno tudi od upravnika - če ima interes služiti na stanovalcih, ali pa jih poizkuša organizirati tako, da sami razkužujejo.

In reply to by ZA virosuid IN… (nepreverjen)

df (nepreverjen)

Realni DF to si se pa tak fajn opijsal ka se lepše nebi mogel. Bravo tij. Bar enkrat si nekaj pametnoga napijsal.

In reply to by ZA virosuid IN… (nepreverjen)

aspotz (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

kdo pa jih sili, naj si sami razkuzujejo.

Lolika114 (nepreverjen)

Nihce nas ni vprasal ali bi sami ali ne!

In reply to by aspotz (nepreverjen)

VojkoZMajolko (nepreverjen)

Menjajte upravnika.

In reply to by Lolika114 (nepreverjen)

Varikina (nepreverjen)

Zdrava pamet ti pove ka je to pa en ukrep za brezveze keri samo povzroca brezvezne stroske prebivalcon. Ukrep bi bil edino smiselen, ce bi nesce celi den stao v bloki in za cisto sakso osebo vedno znova razkuzo stavbo. Samo te bi bil strosek 100€ na dan na stanovanje. Hvala vlada za se en neumen, nekoristen in nepotreben ukrep s kerin jeebete v glavo prebivalstvo in njemi povzrocate nepotrebne stroske.

za VARIKINA (nepreverjen)

TI SI TUDI EDEN OD BEDAKOV IN LENUHOV. Z razkuževanjem matematično preprečimo vsaj dvema osebama dnevno, da se ne okužita (ki se gbata prva po razkuženem objektu) in če to ne odtehta reških posledic bolezni, potem res ne vem kaj bi radi ? PA TO DELATE SEBI V DOBRO NISTE ŠE TO POGRUNTALI.

In reply to by Varikina (nepreverjen)

yodda (nepreverjen)

Očitno tebi matematika glih nejde kaj dosta. Po kakšoj matematiki preprečimo dvema osebama ka se okužita, če je prvi ka vstopi po razkuževanji okužena oseba??? Ali gda si neumen si pač neumen in te takšne nebuloze pišeš po neti kak ti.

In reply to by za VARIKINA (nepreverjen)

Ukrep (nepreverjen)

Predlagan naslednji ukrep ka se pred bloki skopajo pa zbetonejrajo mali bazeni takši 200 literni pa napunijo z varikino. Pa ka se sakši stanovalec more kda ide vo ali notri v blok v te bazen fuknoti pa se dezinficejrati. Tou de sigurno zaklalo virus.

ena pač (nepreverjen)

če nas ne bo covid 19 ubil, nas bo pa slovenska faušarija. Slovenija pač :)

Soboški šerif (nepreverjen)

Pozivamo Jevška da subvencionira cene razkužil. Tako glasen pri lekarnah, pa se izkaži zdaj!

provizije? (nepreverjen)

Sigurno kakšen od SDS proizvaja ali uvaža razkužila in treb zdaj staro zalogo prodati in mastno zaslužiti. Vej blesavi sprestaršeni narod de zdaj vse plačo, samo njemi trbej povedati ka je tou za njegovo zdravje življensko pomembno. Še en dober posel za vojne dobičkarje. Tak kak vladna več milijonska pogodba za zaščitne maske s podjetjon v upravi keroga je zaposlena Toninova mama.

12 (nepreverjen)

Brezveze.Eni bodo fajn zasluzili

Soskada (nepreverjen)

Spet zaslužek enim .Kdo mi garantira da čistilke imako razkužilo ? Lahko šprica z samo vodo zaračuna pa razkužilo .Lastniki naj plačajo jaz plačujem stanarimo .Naj plača Janša in tisti ,ki si je to iumislil kajti nišče ne garamtira ,da razkužebanje pomaha .Samo roplejo nas.In vse to kako pomsgajo z denarnimi izrednimi pomočmi to bomo krvavo bračali 1000 %.Naj plačukeko Kitajci sak se ke ta viris tam naredil .

LENUHI BLOKOVSKI (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Očigledno ste po teh blokih taki lenuhi, da niti "domače naloge" niste sposobni opravljati, da pridemo mi drugi na vrsto, da vam kaj popravimo.

yodda (nepreverjen)

Ka pa te ti majmun delaš tak pomembnoga ka si od 8:00 dale aktiven na interneti? Socialec ali pa javna uprava... ali pa SDS plačanec?

In reply to by LENUHI BLOKOVSKI (nepreverjen)

Stanovalec (nepreverjen)

LENUHI BLOKOVSKI .....Bog ne daj ,da mi tij ali pa tebi enaki mora kaj napraviti .Edino z goubcem ,kot tvoj .V gradbeništvi sem dočakal penzijo tako da hvala bougi si vse ssm naredim ,če trbej .Ti seranja pa ne vem ,če znaš cvek vdariti blanjo .

In reply to by LENUHI BLOKOVSKI (nepreverjen)

gasilec edvard (nepreverjen)

Ovi pizdičeviči v blokih so tak leni
da še babe ne nategujejo
da jim moramo mi babe popravljati
da jim moramo mi zunanji okna pomivati
da jim moramo mi zunanji avtomobile šraufati
da jim moramo mi zunanji kot sem že omenil deco delatii

Beili (nepreverjen)

Zivin v svoji hisi, pa tu pa tan san spucan kljuke, da iden delat cistilke pucajo , razkuzujejo, samo mi je nej jasno ce se te virus vec kapljicno ne prenasa ? San ka v zamudo? Na kupi nas je 200, brez mask, rokavic, kak v vidi se te virus tuj ogible tovarn.

luc-ifer (nepreverjen)

Seveda se ogible tovarn, če pa majo ograje in vrata za štemlanje pa nemre notri, kaje nej registrirani, te pa pravi po zdravoj kmečkoj pameti pa če so tej ukrepi po zdravoj pameti je rejsan konec sveta?

In reply to by Beili (nepreverjen)

pepi1951 (nepreverjen)

Kdo pa razkušuje delavna mesta in delovne pripomočke v Arcontu, kjer dela 500 delavcev na kupo in ni virusa?

pepir (nepreverjen)

kdo? alkohol, ki ga ima vsak drugi tam pod mizo.

In reply to by pepi1951 (nepreverjen)

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Andreas Stang, nemški epidemiolog in vodja Inštitut za medicinsko informatiko, biometrijo, epidemiologijo na univerzitetni kliniki v Essnu, predlaga nemški vladi postopno sproščanje karantenskih ukrepov.....

v Nemčiji, sicer po številu okuženih z najmanjšim številom umrlih pripisanih posledicam covid19 na svetu, je po Stangovem potrebno takoj sprostiti karantenske ukrepe za vse mlajše od 50 let, ki bi lahko tako spet odšli na delo.....

v kolikor bi po 4ih tednih število novookuženih ostalo na isti ravni ali se zmanjšalo, bi se potem sprostilo še za stare med 50 - 59 let......še 4 tedne kasneje pa bi se odločali ali in kako bi ohranjali socialno izolacijo za 60+ let.....

svoj predlog Stang utemeljuje tako :
"Popolna karantena onemogoča doseganje čredne imunosti....tako bo dosti dlje trajalo, da bomo dosegli od 60 - 70 % prekužitev prebivalstva, ki lahko zaustavi pandemijo.....čimdlje bo trajala karantena, tem dlje bo trajala tudi pandemija.....dolgotrajna karantena bo povzročila tudi gospodarsko recesijo, ki bo vplivala tudi na zdravje ljudi".....

točno o tem sicer pogosto govorim že od preden je bila v naši mali podalpski uvedena karantena umento ustvarjene krize, je pa res, da ima na politiko drugačno težo, če jim to dopove znanstvena stroka, kot Stang in še številni znanstveniki po svetu zadnje čase....

ne dvomim, da bo nemška vlada sledila priporočilom svojih znanstvenikov, kot so to že prej anredili na Šdveskem, Švici, Turčiji, Belorusiji in še kje z treznimi politiki in treznim narodom, ki takšne politike (iz)voli.....

in kako stojimo v naši mali podalpski glede tega ?.....janševa skrajno levičarska vlada komunajzarjev, z vsemi parlamentarci vred, nimajo še prav nobene niti ideje, kaj šele usvarjenega načrta, kako po karanteni naprej.....namesto tega je komunajzar janša napovedal trajanje diktaturskih razmer za nedoločen čas, strokovnjaki iz NIJZ, ki govorijo kot recimo Stang, pa se čistijo dnevno dokler ne bo od NIJZ ostal le še naziv, kretenovirus paničarji "ostani doma" pa srečni, da lahko pomagajo svoji vladi s špecanji sicer po vseh zakonih in obzirnosti izvajanih sprehodih sodržavljanov.....

zato pa lahko gre in hodi Nemčija, pa ostale najbolj razvite članice EU, naprej, naša vlada s parlamentarci pa na kolenih le Nemčiji v anus....
DMMb

čarni vrag (nepreverjen)

Hvala Rdeča Zvezda, lahko si prebereš moj skromni prispevek spodaj. Obstaja utemeljen sum, da so žrtve koronavirusa pri nas proglašene v nasprotju z medicinsko znanostjo.

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

gasilec lojz (nepreverjen)

jaz vsaki den operem in razkužim gasilsko špricu
vsak den pa dvakrat razkužim tudi moj službeni gasilski moped

tovarišica Olga (nepreverjen)

kdo je to stang
a je to tisti ki v džungli pleza po štangi

gasilec lojz (nepreverjen)

kako pa potem takem klićejo njegovo ženo

In reply to by tovarišica Olga (nepreverjen)

gasilka piro -liza (nepreverjen)

če je on štang
je ona štanga

gasilec lojz (nepreverjen)

kaj ti piroliza
ližeš PIR

In reply to by gasilka piro -liza (nepreverjen)

komunajzer1 (nepreverjen)

ka pa dvorišča, parkirišča in travo ge peseki odijo scat in srat NE BODO RAZKUŽILI, pa cesto, ki se vozimo po njej in pljuvamo, tam nega virusa, tak kak po fabrikaj ge so delavci en poleg drugega. Stari ljudje pa itak morajo mreti, samo kak vidim zdaj vse pobere korona virus nihče več normalno ne umira....pa to je samo gripa po moji nori kmečki pameti. Eni si zdaj redno nakopajo, drugi do pa veliki siromaki, samo to se še zdaj ne zavedamo.

AAAAAAAAA (nepreverjen)

ZA virosuid IN Pazi malo kak se obnašaš primitevec eden, za sebej se brigaj ali boš moguče tij plačo zazkuževanje ali ka? Blok s 40 stanovanji bi plačo na mejsec Komunali 1200 Euro pa ka so normalni tou je oderuštvo. več kak 1 uro za blok ne nucaš pa se razkuži, zdaj pa računaj kelko za razkužilo plačajo pa kelko ostane, či znaš do 10 šteti primitivec eden.

Joško999 (nepreverjen)

Stanovalci lahko razkužujemo tudi sami. Zmeni se s sosedi, nabavite razkužila, pa akcija. Stroški razkužil lahko gredo v skupne stroške.

In reply to by AAAAAAAAA (nepreverjen)

someone1 (nepreverjen)

Kako razkužilo za čiščenje površin narediti doma
NIJZ je objavil tudi preprost recept za izdelavo razkužila za čiščenje površin. Po čiščenju lahko površine razkužimo z doma narejeno 0,1% raztopino belilnega sredstva na osnovi natrijevega hipoklorita (npr. varikina). Na voljo so različne koncentracije natrijevega hipoklorita. Dodajanje vode je odvisno od koncentracije natrijevega hipoklorita v belilnem sredstvu. Da dobite ustrezno koncentracijo za razkuževanje, sledite navodilu za redčenje v tabeli spodaj.

Priprava 0,1 % raztopine natrijevega hipoklorita iz belilnega sredstva (npr.varikine), ki ga imamo na voljo:

Za ogled tabele podrsajte
% natrijevega hipoklorita na embalaži belilnega sredstva Količina belilnega sredstva
(ml)

Količina potrebne vode
(ml)

Celotna količina dobljene 0,1 % raztopine natrijevega hipoklorita (ml)
1 % 1000 9000 10000
2 % 500 9500 10000
3 % 333 9677 10000
4 % 250 9750 10000
5 % 200 9800 10000
Za občutljive površine lahko namesto belilnega sredstva na osnovi natrijevega hipoklorita uporabimo razkužilo, ki vsebuje 70 % etanol. Belilna sredstva na osnovi natrijevega hipoklorita in razkužila, ki vsebujejo 70 % etanol, so dostopna v prosti prodaji.

Po končanem čiščenju in razkuževanju osebno varovalno opremo pravilno slečemo. Osebno varovalno opremo se zavrže kot infektivni odpadek.

Evo za par centov. recept se najde na Spletni strani NIJZ. Če koga zanima (pri kopiranji se je vse nekaj zmejšalo). SOBOTA INFO pojdite s korakom naprej in omogočite vdelavo slik, povezav, ki niso pornografske in reklame in spam....

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

ja kdo bo pa verjel NACI ANALNEMU INŠTITUTI

In reply to by someone1 (nepreverjen)

Anitata (nepreverjen)

Smo blok samih upokojencev bivsa mura,kako naj plačamo če pa je povprečna pokojnina 600e,ste bolani ali kaj. Razkužujemo pa sami in smo pridni in nebomo polnili žepe komunali ki nas ze tako SKUBI.

. (nepreverjen)

Politična poteza, ne strokovna.

čarni vrag (nepreverjen)

Oglasil se je še en teoretik zarote. Ta ni Google doktor, ampak je šef zavoda za patologijo iz Hamburga. Če kdo ne ve, Hamburg je drugo največje nemško mesto z 1,8 milijona prebivalcev. Torej malo manj od Slovenije. Da vidimo kaj ima za povedati.

Profesor Dr. Klaus Püschel, vodja hamburške forenzične medicine, je za Covid19 dejal: "Ta virus vpliva na naše življenje na popolnoma pretiran način. To ni povezano z nevarnostjo, ki jo predstavlja virus. In zdaj nastala astronomska gospodarska škoda ni sorazmerna z nevarnostjo, ki jo predstavlja virus. Prepričan sem, da se zaradi koronske umrljivosti zaradi virusa v Hamburgu sploh ne bo občutila kot vrhunec v letni smrtnosti. "V Hamburgu doslej ni umrla niti ena oseba brez predhodnih bolezni:" Vsi, ki smo jih doslej pregledali, so imeli rak , kronična pljučna bolezen, so bili težki kadilci ali močno debeli, trpeli so zaradi sladkorne bolezni ali imeli srčno-žilne bolezni. "Virus je bila zadnja kapljica, ki je tako rekoč preplavila sod. "Covid-19 je smrtonosna bolezen le izjemoma, v večini primerov pa gre večinoma za neškodljivo virusno okužbo."

Poleg tega je dr. Püschel: "V kar nekaj primerih smo ugotovili tudi, da trenutna okužba s korono nima nobene zveze s smrtnim izidom, ker obstajajo drugi vzroki smrti, na primer možganska krvavitev ali srčni infarkt." Corona sama po sebi je "ne posebej nevarna virusna bolezen „pravi zdravnik. Zavzema se za statistiko, ki temelji na konkretnih ugotovitvah raziskav. "Vse špekulacije o posamičnih smrtnih primerih, ki niso bile pravilno pregledane, samo sprožijo strah in paniko."

V Hamburgu so po metodi, ki jo uporabljamo tudi v Sloveniji smatrali, da je za korono umrlo 14 ljudi. Upravičeno lahko smatramo, da so vzroki smrti v Sloveniji podobni kot v Hamburgu. Medicina je resna znanost in ne smemo dovoliti, da jo za svoje cilje, kot kakšno kurbo zlorabljajo novinarji in politiki. Škodo, ki ste jo povzročili kot sejalci strahu in panike bo že tako težko popraviti.

VRANA (nepreverjen)

Hahahaha, še eden skrajnež. Pa čeravno ima "dr.mr." nazive je zavračan in kontroverzen že pred to korono...
Koji kurec je pa un , ka de pravo, ka recimo bolnik s sladkorno boleznijo itak nima neke ENAKE pravice do življenja, kot zdrav. Niti močno debeli, kadilci, s kronično pljučno boleznijo,...
Čarni vrag-kralj teorij zarote, saki den znova dokazuješ debilnost...

Kak pa tö zdaj z Borisom Johnsonom, kak tö zdaj tou, ka se poslabšuje stanje?? Če pa je tou "gripica" pa nateg??

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Kolko nas pa nima predhodnih bolezni, zato moremo fsi mrejti?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si kralj bedakov. Če te že zanima, ta doktor je vodja oddelka za forenzično medicino, kot je pri nas Inštitut za sodno medicino. A ti razumeš, da ima ta doktor in njegovi kolegi zadnjo besedo, ko se ugotavljajo vzroki smrti. Pa kaj ste od tega virusa vsi znoreli? Škoda mojega časa, da bi se ukvarjal s tebov.

VRANA (nepreverjen)

Butl, saj sem pogledal, kdo in kaj je!! In me ne fascinira, kot očitno tebe!! Človek ima izkrivljene nazore, je kontroverzen in zavračan, pa lahko je še v katerikoli službi!! Skrajnež, teoretik zarote...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Nitkocura (nepreverjen)

Mi smo mali blok 5stokov,pa sami razkuzujemo 2x na dan...je murin blok sami penzjonisti,pa smo pridni in kar gre! Če je volja je vse ,komunala pa je dala prefračun za 1500e na mesec lopovi.

. (nepreverjen)

Lejko tudi z vodo brišete, isti hasek je.

Ferdinho (nepreverjen)

Razkuzuje se brez krp oz. da se briše z krpami! Samo špricanje!!!!!

Torca (nepreverjen)

To je sigurno ukrep,ki razen zapravljanja denarja ne prinaša nič,edino zaslužek nekaterim,ki bodo v tej krizi lahko se dodatno pokasirali. Pri nabavi zascitnih sredstev je toliko nepravilnosti da je groza,vprasanje,ce bo sploh kdo odgovarjal za te mutne zgodbe..

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice