Foto: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Podjetje je ob pojavu epidemije koronavirusa sprejelo posebne ukrepe za zaščito tako svojih delavcev kot tudi samega pridelka. Gre za primer hitrega odziva in dobre prakse, ki je lahko zgled drugim gospodarskim subjektom.

LUŠT zaposluje v povprečju 90 delavcev, na površini 9 hektarjev pa pridelajo letno okrog 4.500 ton paradižnika LUŠT, kar predstavlja približno četrtino vseh potreb po paradižniku v Sloveniji.

»To kar vidim danes, je proaktiven in učinkovit odziv podjetja na razmere, v katerih smo se znašli zaradi vpliva koronavirusa. LUŠT je dober zgled tega, kako organizirati delovne procese na način, da podjetje v največji meri zaščiti zdravje svojih zaposlenih, v njihovem primeru pa tudi pridelka,« je ob obisku povedal Zdravko Počivalšek, minister za gospodarstvo.

»Ves čas poudarjam, da naše gospodarstvo in proizvodnja ne smeta zaspati, saj bi zaprtje med drugim lahko ogrozilo tudi preskrbo prebivalstva z živili. Tega ne smemo dopustiti, z delom moramo nadaljevati, kjer je to le mogoče in delovne procese izvajati z najvišjimi standardi zaščite,« še dodaja Počivalšek.

Foto: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

LUŠT je za zajezitev koronavirusa vzpostavil temperaturne teste vseh zaposlenih na vhodih v poslovne prostore, strogo omejili število zaposlenih, ki lahko naenkrat vstopijo v skupne prostore, sestanke organizirajo preko videokonferenc, večkrat dnevno razkužijo tudi vse poslovne skupne površine. 

»Ob pojavu koronavirusa smo poostrili varnostne ukrepe. Ločena imamo pridelovalni in skladiščni del, z ograjami pa smo omejili tudi prostore za gibanje zaposlenih. Prehodi med rastlinjaki so opremljeni na način, da so na betonski površini nameščeni tepihi z razkužilom ter ob vsakih drsnih vratih tudi razkužil. Vsakemu zaposlenemu smo zagotovili tudi opremo, ki jo nosijo izključno v rastlinjaku, zagotovili pa smo tudi varnostnika, ki spremlja izvajanje vseh higienskih ukrepov«, pa dodaja Kristjan Magdič, prokurist podjetja LUŠT.

Foto: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Foto: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Foto: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Milimeter (nepreverjen)

ka zaj? Gda de ze ednouk tej lust. Pun kufer man ze toga kisloga italijanskoga paradajza.

Tf (nepreverjen)

Idi k njin v Renkovce tan že odavlejo.

In reply to by Milimeter (nepreverjen)

Milimeter (nepreverjen)

Ce me pa zandari ne pistijo iz obcine 🥺

In reply to by Tf (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Fajn....se vec tega

lüštenTonček (nepreverjen)

Plastik Fantastik!

Beskač (nepreverjen)

Idi si po kokice, Toncek.

In reply to by lüštenTonček (nepreverjen)

marija marija

Naj se spravijo delat ministri nej ka okrog luksuz terjajo

ObčinaKorona (nepreverjen)

Za ministra Počivamvišek (Počivalšek) in podobne zdaj več NE velja prepoved gibanja med občinami???

Sandek (nepreverjen)

Magdič - the Pleša :))

Jansa pusiiiiiii (nepreverjen)

Ocitno navadno narod nesme izven kletke,ministri pa lepo naokrog iz obcine v obcino,a je pretoplo za smucanje??? Ocitno za njih nevalja nic prasci

. (nepreverjen)

Umetno je to, tak kak pacienti je priključen paradajz na par sestavin ki ga napihujejo.

Markod (nepreverjen)

Vlada prijde v prekmurje samo, da kaj rabi. Ova po orhideje pa solato, tej zdaj po paradajz, zdaj verjetno še što v MIR in evo piknik za vlado

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice