Število okužb s koronavirusom narašča.

Število okuženih z novim koronavirusom je v petek poraslo za 43, skupna številka zdaj znaša 977 obolelih oseb, število hospitaliziranih pa je upadlo za tri na 109.

Število oseb, ki se zdravijo na intenzivni negi je 31. Iz bolnišnice so odpustili 10 ljudi, dve osebi sta žal umrli. Skupno število umrlih znaša 22.

Uradni govorec vlade Jelko Kacin se je na današnji tiskovni konferenci slikovito izrazil in ponovil besede Milana Kreka iz NIJZ Koper. 

"Virus nima nog, niti kril. Za širjenje potrebuje naše noge in prevozna sredstva ter neutrezno vedenje, ki omogoča širjenje virusa. Sicer se ne more širiti. Samo od nas je odvisno, ali se bo virus širil ali ne". 

Ponovno pa je pozval vse, ki so zmožni, naj v teh časih pomagajo starejšim in pohvalil predvsem tiste, ki delajo v bolnišnicah, zdravstvenih domovih in domovih za starejše.

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
alkimist

Pri vas bi bil što sposoben napravti kakšo primerjalno tabelo, procent iz dneva v den, graf? Ker to nabijanje z velkimi črkami v naslovi nika čednoga ne povej, ker pazi to, tudi en okuženi več se štej pod rast okužb. Verjetno strejlan v prazno, ker FDV pa matematika in statistika je no go. V glavnon primerjava, nej dnevno štancanje in prepišavanje od drugih.

Dobro preberi … (nepreverjen)

p_d_a_s_i! vemo pod katero taktirko se teksti pišejo. Vemo koliko denarja se zlije iz ljutomerskega občinskega proračuna na račun tvojih... Vedi da je vse dokumentirano, dokazi so zavarovani.

Dokumentirano in zavarovano je pa še MARSI KAJ drugega. Lepo te bo videti, ko se bo prekinil tok denarja. Lepo bo videti ko boš sedel. Ne boš sedel zaradi tekstov, ki se zadnje dni objavljajo, sedel boš zaradi tistega MARSI KAJ drugega

52779 (nepreverjen)

ne pozabi 40tisoč EUR ki jih je podarila soboška občina za volilno kampanjo 2018

In reply to by Dobro preberi … (nepreverjen)

Tinka13 (nepreverjen)

Okužene se šteje že od začetka marca! A so vsi še vedno bolni? Ne niso, zato ne psihirajte ljudi brezveze!

12 (nepreverjen)

Koliko je skupaj ozdravelo?

In reply to by Tinka13 (nepreverjen)

šalabajzeri (nepreverjen)

Še sme nej na jürja??? Totalno smo nesposobni.....

Torca (nepreverjen)

To ne moreš verjeti kakšni idioti so posamezniki,vsak dan nas opozarjajo da naj ostanemo doma,prepovedujejo zapuščanje svoje občine,potem pa vidim kako starejši ljudje pridejo na obisk,kjer prečkajo tri občine. Cel čas nas opozarjajo,da moramo paziti na starejše ljudi,da jih ne bi okužili...potem pa vidiš da se nekateri obnašajo kot da se nič ne dogaja. GROZNO!!!

Beli Strojan (nepreverjen)

In koga so s prečkajon treh opčin OGROŽALI???

In reply to by Torca (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Tebi več ne pomaga nikša karantena, niti terapija. Prekoračo si nevidno črto.

In reply to by Torca (nepreverjen)

Torca (nepreverjen)

Če veljajo pravila za večino potem bi naj tudi za teh nekaj izjem kot si verjetno ti. Tudi meni ni všeč biti doma...Med vožnjo sigurno niso nikogar ogrožali,mogoče je pa njih nehote kdo okužil tam kamor so šli na obisk,najverjetneje da ne,mogoče pa...

enalti (nepreverjen)

Ajde ne seri..... tak ste že kak nemci ka špijunejrajo za sousidami pa jih ovajajo policiji. Banda pokvarjena zahrbtna.

In reply to by Torca (nepreverjen)

Beli Strojan (nepreverjen)

Če so jih sprejeli na obisk so sprejeli rizik ONI in ne TI.
Če so Imbecilna pravila, jih naj upoštevajo imbecili, Zatop dafke plačuvlemo, ka do nas na opčinskih granicah zaslišovali štrumfi kan gren/ki sen bija? Se mi ne da časa zabijati z debatterajonz enimi plavčeki (ki majo probleme z zdravo pametjo). Gren ta, ki man ka za zrihtati pa domu. Ne hodin po nepotrebnen okoli.
Jaz uporabljam ZDRAVO PAMET. Tega žal ne prodajajo, moje sožalje.

In reply to by Torca (nepreverjen)

COVID-19. (nepreverjen)

Na ministrstvu za zdravje so razkrili kdo so so člani strokovne skupine, ki svetuje vladi pri zajezitvi epidemije covid-19. Med desetimi člani je le en epidemiolog, v njej pa se je našlo mesto za več zdravnikov, ki so politično blizu SDS. V skupini ni nobenega predstavnika Nacionalnega inštituta za javno zdravje, osrednje nacionalne inštitucije, zadolžene za pripravljenost in odzivanje na področju nalezljivih bolezni.
Sestava skupine nakazuje, da je Janševa vlada v treh tednih madata dokončno pohodila epidemiološko stroko, ki bi morala imeti ključno vlogo v boju s covid-19. V tem času je odstavila že dva direktorja NIJZ, ki sta javno izrazila dvom v nekatere vladne ukrepe, najbolj v omejitev gibanja na občine.
Predsednik vlade Janša je na družbenem omrežju twitter napadel NIJZ, ki mora po zakonu o nalezljivih boleznih epidemiološke razmere spremljati in preučevati v skladu s programi Svetovne zdravstvene organizacije, ki je prav tako postala tarča Janševih napadov na twitterju.
.
Tako da nima veze, če smo kompetetni, glavno da smo naši. Niti nima veze, če bomo zavozili celotno državo, glavno da nasprotujemo stroki in svetovni zdravstveni organizaciji. Kaj pa oni vedo, naš Janez je pa ja pametnejši od celotnega sveta. Čestitam vsem podpornikom vspostavitev totalitarnega sistema in totalitarne policijsko/vojaške države. Migranti nam vdirajo v državo z dosti hujšimi nalezljivimi boleznimi, naš Janez pa umika policijo iz meje za nadzor lastnih državljanov, katerim je omejil gibanje v nasprotju s priporočili stroke. Res vam iz srca čestitam.

Beli Strojan (nepreverjen)

Ivek se od Vitora fči... oranžutan prek oceana tudi teško stroko posluša.
Dolfek je tudi do zadjega bija prepričani v svoj praf :)

In reply to by COVID-19. (nepreverjen)

Mogo (nepreverjen)

Rejsan? Celo 2 mrtva? Ka pa ostalih 56 dnevno mrtvih pa ignoriramo?

Torca (nepreverjen)

Beli strojan,pravo ime si si dal..Malo probaj delati na pismenosti pa uživaj v svojem prepričanju!

Beli Strojan (nepreverjen)

Torca: Dražaf ne da za pismenost, zaj ni pravi čas. Nekdaj: "Stalin Stalin.. Tito Tito"... Danes: "Ivan Ivan" ešče malo pa bou "Viktor Viktor"... Do se šoldi prišparali, ki grejo prek Mure... Nerazvite de Ivan šenka Viktori :) , en strošek meje več dnara za pokradniti :)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice