FOTO: Youtube.com/sportklub
V Sloveniji se v tem času lahko gibamo samo znotraj svoje občine. Izjema so tisti, ki imajo za to potrebna potrdila. Slednjih pa ni imel nekdanji nogometaš Mure, ki je tako moral plačati kazen.

Alfred Jermaniš oziroma "Švicko", kot je njegov vzdevek, je v sezoni 1993/94 branil tudi barve Mure, za katero je na osemnajstih tekmah dosegel en zadetek. No, ravno Jermaniš pa si je v teh dneh prislužil kazen, ker ni upošteval pravil glede omejitve gibanja v svoji občini. 

Kot poroča Ekipa, ga je doletela globa v višini 41,73 evra, oziroma 20,86 evra ob takojšnjem plačilu. Globo sta dobila tako on, kot njegova žena. Jermaniša so pri kršitvi ujeli, ko se je z ženo sprehajal ob morju. Njuna napaka je bila, da sta med slednjim prečkala navidezno črto med obalnimi občinami. Jermaniš namreč živi v Kopru, sprehajal pa se je v sosednji Izoli.

FOTO: ekipa.svet24.si

S spleta

Komentarji (50)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lukos

Ja in sobotainfo? Sta kršila in sta dobila globo pika.
Neodgovorno sta ravnala.

Virusoid (nepreverjen)

Zaleti se nekam.

In reply to by Lukos

gasilec lojz (nepreverjen)

Mislim da bi nogometaši morali izvzeti iz ukrepov korona virusa
1) zato ker nikogar ne ogrožajo razen samega sebe,
2)gledanje igre nogomete vzpodbuja zdrav duh v zdravem telesu in corona virus sam ode
3)Pa tudi zaradi prihodkov ki jih imajo zaradi corona paketa- morali bi namesto 700 evrov dobiti najmanj 2500

In reply to by Virusoid (nepreverjen)

stric (nepreverjen)

BEDAK SI IN BEDAK BOŠ OSTAL !!!!!!!!!!!!!

In reply to by Lukos

SOBOČANEC13 (nepreverjen)

Švicko-luč na koncu predora je vedno svetlejša, si izjavil zadnji den obstoja NK Mure, ko si bil še špordni diretor pri Muri, ko je klub vodil mafijaš Suban. Ka bi ti trojno kazen napisali, kakšen pametnjavič se, zdaj se pa prikazuješ sebe, kot neko žrtveno jagnje, pa kršiš zakone. V Srbiji bi te v zapor dali.

Sosini (nepreverjen)

Ja in kaj je tu čudno? Prekršek in plačaš ravno tak kot če narediš prekršek z avtom.

enalti (nepreverjen)

Kak te zdaj tou? Pa nej so pravli ka je kazen 400€? Če je doubo 40€, in te 20€ če takoj plača iden včasik na morje.

Vipko
Truplo

Kolikor vem, je kazen od do, torej z razponom. Verjetno je Švicko upogljivo klimal z glavo in dal policaju vse prav, pa mu je ta napisal najnižjo kazen? Kaj pa morebitno opozorilo? Če se ne motim je v Ekipi pisalo, da je prekoračil to navidezno črto med občinama... za nekaj metrov? Če res... potem bi bilo smiselno, da se ga samo opozori? Vprašaji, točno ne vem!
P.s.: Aja, daleč po mojem ne boš prišel, kajti v primeru, da te zaustavijo in še oglobijo, te bodo tudi ekspresno obrnili in boš nadalje vozil proti vzhodu!

In reply to by enalti (nepreverjen)

doblokar (nepreverjen)

No vidiš kama smo prišli, oziroma kama nas je pripelala ta nouva vlada. Resno žalostno je tou. Straoka je odsvetovala omejitev gibanja na občine ali nej, naša vlada zna bole od stroke. Tak se najležej kontrolirajo državljanji, ka te lejko delaš nečedne rabote v ozadji brez straja ka te što dobi. Zdaj se narod more ukvarjati z virusom, psihološkimi problemi zaradi izgube službe ali propadlega posla, s strahom da te oglobijo, če slučajno za par metrov prečkaš navidezno meje med občinami, z maskami in rokavicami ... nišče zdaj nema časa ka bi se ukvarjo z vlado pa s ten ka dela v ozadji. Dobro so na natrenejrali pa zosagali.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Zakaj je bil uveden ta ukrep vemo, vemo, kdo ga je zahteval in se tudi strinjam, da nas je vlada kolektivno kaznovala. Tudi take občine, kakor je Sobota, kjer je uradno en okuženi. Toliko o tem in vladi... verjemi, tudi prejšnja bi morala drastično ukrepati, v to sem prepričan. Ja, prišli smo do nekega stanja, katero ni nikomur ravno všeč, ampak to je dejstvo in zaradi tega ni potrebno vsepovprek popljuvati vlado, ministre, odgovorne... Sam ne morem do sestre, se ne vsesti v avto in malo zapeljati naokrog, enako s kolesom. "Čamim" v Soboti... kako dolgo? Tega nihče ne ve.
Kar se tiče Švicka sem se šalil na začetku: težko verjamem, da mu policaj ni namignil, da se naj vrne nazaj? Skoraj prepričan sem, da je kaj jezikal nazaj in je bilo policaju enostavno dovolj vsega. Ta odlok je bil izključno namenjen takim, kateri so si določena "potovanja" vzeli kot izlet in skupno preživljanje prostega časa nekje, kjer je bilo veliko drugih ljudi... In smisel ukrepov je največ v tem, da se ljudje ne mešamo med sabo vsaj tam, kjer to ni nujno.

In reply to by doblokar (nepreverjen)

doblokar (nepreverjen)

Ja Truplo, dobro znamo zakoj. Na podlagi lažnih podatkov objavljenih na PopTV in na FB nas je vlada zaklenila v lastne občine, enostavno brez pravoga razloga. Če glih je stroka tomi nasprotovala so nas vseeno zaklenili. Če glih se je že takoj izkazalo, da so tiste trditve na PopTV in na FB lažne in zavajajoče, so vseeno sprejeli zakon in ga celo opravičevali z lažnivimi informacijami na PopTV in FB. Ka si naj te po vsen ton človik dobroga misli o takšni vladi?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Potem pa jaz nimam pravih podatkov, pa niti vlada: kolikor je meni znano, so župani priobalnih občin in Bleda zahtevali ta ukrep zaradi prevelikega števila takih, kateri v teh časih niso spadali tja. Nekako se s tabo ne strinjam, da vsi lažejo, samo taki, katerim ukrep ni všeč pa ne? In tudi nisem zasledil, da bi stroka ravno nasprotovala ukrepu, kateri omejuje gibanje oz. druženje večih ljudi? Navedi mi odgovorno stroko, ne kakšne kvazi pisatelje in "drekmejšance", kateri pišejo več ali manj samo v Mladini in podobnih medijih? Četudi se jutri v Sloveniji vse konča in ne bomo imeli nobenega okužena izključno po zaslugi vlade, boto taki še vedno pljuvali na desno vlado. Priznajmo pa, da tudi npr. v Demokraciji niso drugačni... Zato pa imamo kar imamo, dokajšnjo neenotnost med državljani, eni se nekega reda sedaj držijo, drugi obratno, če se vlada menja bodo tudi te zadeve obratne... Ojoj!

In reply to by doblokar (nepreverjen)

doblokar (nepreverjen)

Evo, vidiš ka si povedo..... župani so zahtevali ukrep. Gda? Te gda so se na PopTV in na FB pojavile lažne informacije. Župan Pirana je klical na pomoč zaradi hord turistov, posnetki kamer dostopni na spletu so pa pokazali totalno prazen Piran v tiston časi gda bi naj po besedah župana tan bilo nenormalno število turistov iz notranjosti. Glede stroke pa to, mislin ka je NIJZ zadosta velka avtoriteta v državi in strokovno usposoebljena inštitucija za takšne stvari. In če so epidemiologi iz NIJZ povedali, da ni potrebe za omejevanje gibanja samo v občinah, je meni to zadosta dober argument. Celo glede na to, ka je kontra argument bil postavljeni na laž še isti den. Pa v Mladini pišejo isto takšni drekmešalci ka na nova24tv, to sta dva zelo podobna medija. Tak ka niti ena od teh dveh stvari je v SLO nej več verodostojna. Ges neman probema s ten ka mamo desno vlado, problem man s ten ka mamo nesposobno vlado. Še bole nesposobno kak je bila prejšnja. Itak je polovica ekipe iz prejšnje vlade. Ta tvoja zadnja me spominja na enoga podbnoga majstra kak ga mamo zdaj.... Ordnung must sein.

In reply to by Truplo

čarni vrag (nepreverjen)

Če se dobro spomniš je na TV nastopo nekši župan ka se piše Zadkovič. Kak simbolično za stanje v kakšnon smo. Jaz v Piran več ne stopim, pa če glij bi me ta Zadkovič tam pričako s plej muziko. Naj tan uživa Zadkovič s tistimi ka so ga zvolili.

In reply to by doblokar (nepreverjen)

Žbunek (nepreverjen)

Si slabo gledal poročila. Ve pa se je bunilo pa stunjalo več županov iz obalnih občin, Gorenjskih občin, tam v Logarski dolini, Cerkno in še in še. Ka ne gučin o domačinih z teh krajev. Te pa vijdiš na družbenih omrežjih kak se bunijo, slikarijo reg.tablice, ki so iz drugih regij (kak, da je gnjes din to važno..itak man avto z tablico NM čiglij san Prkemurec), grozijo z rezanjem gum ipd. Zaradi meni so Gorenjska jezera pa gore in drugi takši kraji lejko prazni tudi poleti oz. po koncu krize. Pa tak bi trbelo. Tou bi si mogli zapomniti. Ko jih jebe.

In reply to by doblokar (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Dobro ka se je pokazalo, kakšni nekulturni, pa hudobni ljudje živijo v krajih tej turističnih biserov. Tej župani pa so nej preveč pametni. Ljudje si takšne govore zapomnijo. Brez turistov pa do Zadkovič in njegovi tenko piskali.

In reply to by Žbunek (nepreverjen)

Beli Strojan (nepreverjen)

Še bole do si zappomnili, ker je so tej silne horde bile samo v njihovih keblačah... na web-kameraj po teh turističnih "biseraj" je bila baje vidna druga resnica.
Scenarij v napre pripravleni za opčinske graničare ... Toto komedijo so zgajali pripadniki Ivanove cirkve

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Za Truplo (nepreverjen)

Še en razlog, zakaj je bil sprejet ukrep omejtve gibanja med občinami - Janša želi po vsej sili podeliti vojski policijska pooblastila:
.
VOJSKA MORA NA MEJE, KER POTREBUJEMO POLICIJO V NOTRANJOSTI:
Po zavrnitvi 37. a člena v v četrtek si je vlada izmislila nov argument: vojsko na meji potrebujemo zato, ker mora policija nadzorovati občinske meje, preganjati izletnike in vrtičkarje.
Policijo so zares odpoklicali z meje in jo poslali preverjat, če ljudje spoštujejo to, precej nesmiselno omejitev. Sodeč po včerajšnjem poročilu so opravili okrog 1000 preverjanj, izrekli okrog 270 opozoril (predvsem glede prehajanja meja občin), a vsega skupaj zaznali le en prekršek in nobenega kaznivega dejanja.
Ljudje torej karanteno spoštujejo, a vlada vseeno z zaostrovanjem nadaljuje.
.
Glede na to, da poznamo Janševe namere zlorabe Slovenske vojske za lastne namene, mi sploh ni čudno, da želi poslati vojsko na ulice. Spomnimo se poskusa izvedbe državnega udara s pomočjo vojske, ko je bil obrambni minister in afere Depala Vas, ki ga je odnesla s položaja in mu prekrižala načrte. Sedaj poskuša ponovno uveljaviti staro željo pa vojaški diktaturi. Mi se ukvarjamo z virusom, on pa prevzema in privatizira državo.

In reply to by Truplo

čarni vrag (nepreverjen)

Ne pretiravaj, ta državni udar in afera Depala vas so levičarske blodnje. Na webu maš zapisnik, kjer nekši hrvaški Kosovec pojasnjuje, kak je napravo načrt za afero Depala vas. Naši so nej zadosta pametni, pa so morali poklicati na pomoč tujoga agenta.

In reply to by Za Truplo (nepreverjen)

Yikes (nepreverjen)

Šuti Truplo nišče te nema rad

In reply to by Za Truplo (nepreverjen)

pameten (nepreverjen)

kazen je napisana v razponu, dobiš pa vedno najnižjo

In reply to by Truplo

stric (nepreverjen)

Kaj si slep ali nor? Ali se samo tak delaš? Kje ti vidiš policaja in kimanje. Malo poglej kaj piše na papirju. Zdravstvena inšpekcija.
In tisti, ki ju je srečal in jima napisal globo je dobil orgazem, da je lahko nekoga oglobil.
IDIOTI državni !!!!!!

In reply to by Truplo

Indigo1 (nepreverjen)

Janševa udba!

rerer (nepreverjen)

spet si nestrpen!

In reply to by Indigo1 (nepreverjen)

Jdh (nepreverjen)

Mura propad,drogerasi pa smrklavce wannabe gengstere

Budale (nepreverjen)

In ka zaj? Ena propalica dobila kazen... strašna novica, neven če nede pandemije zarade toga konec... majmune novinarske, malo falo materiala za glumo zdaj ka nega nič razen korone na repetuare, to ste pa mrzli, ka strokovnost van nejde.

Zelena trava (nepreverjen)

Če bi eventualno pogledal kje se nahaja, mogoče eventualno nebi dobil kazni in bi eventualno ostal brez plačila. 😁 Ampak to vse EVENTUALNO!

Korona-COVID-19 (nepreverjen)

Državna SRAMOTA in kraja DENARJA!!!! KDO ŠE VERJAME TEMU NATEGU???

Munt (nepreverjen)

TV Doblokar tij si rejsan primitivec, kakšna novica je tau, smešno da takšne norosti sploj objavijo. Rdečkarji vam je odklenkalo, za dosta škode ste napravili. Ka van še letij je pokvardeni gezik, samo normalen narod je spregledno in vas več ne gemljejo resno.

SmrdljivMunt (nepreverjen)

Svetovni paradoks je gda desničar sejbe imenuje za normalnoga druge pa za primitivce. Najležje je z neumnostmi pa lažmi napuniti prazne glave in videvanje rdečkarjev je tudi en stadij psihoze. Mislin ka so že najšli nekšo zdravilo, samo če pomaga pa ne ven. Lejko pitaš.

In reply to by Munt (nepreverjen)

gasilec lojz (nepreverjen)

Saj bo dobil vsak po 700 evrov
tako kot dobi vsak državljan ki ne dela in ima staus sp ali samozaposlenega
jaz imam status samozaposlenega gasilca in grem gasit kadar pač kje gori
in zato pokasiram, Drugače pa če ne gori takrat pač delam kaj drugega. Tako imajo futbaleri status samozaposlenega ali pa sp in bodo dobili tudi po 700 djokov..

In reply to by SmrdljivMunt (nepreverjen)

Munt (nepreverjen)

Smrdljivi, rdečkar za to tvojo prazno glavo zdravila ni, kot tudi za tvoje somišljenike. Adijo levičarji, treba bo začeti delat in privilegijev nebo več. Na oblast lejko kar pozabite, lidgej so vas prešteli da ste komonisti in od teh nemreš nika čakati, edijno ka narod zavajajo oni pa živijo divji kapitalizem.Desnica de rejšila Slovenijo pred bedov in rdečkarjev.

In reply to by SmrdljivMunt (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Njuna napaka je bila, da sta med slednjim prečkala navidezno črto med obalnimi občinami. Jermaniš namreč živi v Kopru, sprehajal pa se je v sosednji Izoli.

Kakšna je pravna država, ka te kazni za prekoračitev nevidne črte? To je nekak tak kak so negda huligani odavali cigel v MB parki. Občan se mora držati zakonov med njimi pa sigurno nega nevidne črte. Potem kazen lejko plačaš tudi z nevidnimi pejnezami. Je občan dolžan na pamet poznati meje svoje občine? Malo morgen! Naj da pritožbo pa do njemi vrnili pejneze. Naj se občinske meje zakoličijo in označijo. Če pa to nede pomagalo pa položiti minsko polje.

Joško999 (nepreverjen)

Se popolnoma strinjam. Jaz (sam) tekam ob Muri in res ne vem kje ne meja med eno in drugo občino. Table ni nobene. Pa če se slučajno kaki policaj tam na navidezni meji nariše in mi začne težiti, te de plaval dol do Murskega središča.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

JJ 1991 (nepreverjen)

Vsa država je v epidemiji, samo Janez Janša je v vojni. Zataknjen v letu 91 preganja komuniste.

kloper (nepreverjen)

komuniste, fasiste in naciste, vse to zalego preganjati do konca. drugace so vedno vojne, koncetracijaka taborisca in poboji.

In reply to by JJ 1991 (nepreverjen)

Jdh (nepreverjen)

Janez pusiiiiiiii kuraccccc

gasilec edvard (nepreverjen)

pušila ti ga mama

In reply to by Jdh (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Dobro da ne pišete o kakšnem pokojnem igralcu. Kaj mene briga Švicko in Mura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

revival (nepreverjen)

Fuzbaler je nimak.... ka njemi moreš....

inokss (nepreverjen)

SOBOTAINFO, STO JE TE PACIJENT KA JE POMEMBEN TE OBJAVE??? BLEDE SE VAN P**** VAN MATE***

Ne laži (nepreverjen)

Pa koga briga Jermaniš ,vej pa rejsan ste nej normalni ,najboukše ka te sakšoga keri je Pri Muri špilo tan pred 40lejtami omenjali.

Jamamoto (nepreverjen)

Tele fuzbalersko....

. (nepreverjen)

nočas ni bil njegof dan

Sobočanc (nepreverjen)

Ko jebe muro pa njene gay igralce.

administrator (nepreverjen)

jaz

In reply to by Sobočanc (nepreverjen)

Čengiz (nepreverjen)

Zakaj sta zneska na plačilnem nalogu popravljena?

jpicard (nepreverjen)

Ma za bruhat, človek gre na sprehod, ki je DOVOLJEN, če se drži ostalih pravil, ker prestopi neko NAVIDEZNO črto v drugi kraj pa čeprav ni šel tja na IZLET, je smiselna kazen? Ma va fan .... če nimajo organi reda bolj pametnih kontrol kje raje za delat.

inokss (nepreverjen)

TE CLOVIK SI TAU MALO ZMISLAVLE IN INSCE POZORNOST.
NAJ SE OBNASA KAK TRBEJ IN NAJ NE SPILA BU**** KAKSNO JE!

In reply to by jpicard (nepreverjen)

Gostbg19 (nepreverjen)

Takšne bedarije ...Tu se vidi njegov IQ , ko pravijo da je med občinami prepoved za nenujne potrebe, on pa dela magarca sam iz sebe.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice