So države članice v krizi izkazale dovolj solidarnosti? So ukrepi EU ustrezni? Bodo države članice našle skupni jezik pri odpravljanju gospodarskih posledic krize? Je lahko kriza tudi priložnost?

Na ta in mnoga druga vprašanja iščemo odgovore v spletnem pogovoru v okviru katerega sta se nam pridružila evropska poslanca Irena Joveva in Franc Bogovič

K vključitvi v razpravo ste vablejni tudi vi bralke in bralci. Svoja vprašanja lahko postavite v prostor za komentarje pod člankom. 

Organizatorji spletnega pogovora so Informacijska točka Europe Direct Pomurje, TV IDEA ter spletni mediji Sobotainfo.com, Mariborinfo.com in Ptujinfo.com.

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

So države članice v krizi izkazale dovolj solidarnosti? Vprašajte Italijo, Španijo !!!!!!!!!!
So ukrepi EU ustrezni? Vprašajte Italijo, Španijo !
Bodo države članice našle skupni jezik pri odpravljanju gospodarskih posledic krize? Vprašajte Nemčijo, Francijo, Nizozemsko !!!!!!!!!!!!
Je lahko kriza tudi priložnost ? Vprašajte nevladnike !!!!!!!!!

Švedska (nepreverjen)

Se vam ne zdi, da vsi ti ukrepi omejevanja gibanja in prostosti povzročajo škodo, ki bo neprimerljivo večja, kot če bi pustili virusu prosto pot? To recimo dela Švedska, pa tudi Belorusija.

ata smrk (nepreverjen)

dobra oddaja. Joveva nima pojma in dejansko sem zgrožen, kakšne ljudi imamo v Bruslju. Naj odgovori zakaj Unija vedno daje zgolj napotke in smernice? Vedno kaj bi bilo, kaj bi bilo? Zakaj nikoli nič konkretnega? Pa naj se ne izgovarja na pristojnosti institucij. In kako bi lahko novi migrantski val vplival na neodzivno in okostenelo EU? Tam bodo v zrak skočile druge članice...z Madžarsko na čelu. Vprašanje za oba poslanca. Veliko govorita o financah... koliko so si poslanci pripravljeni znižati plače v času krize za pomoč ljudem, ki so trenutno najbolj na delu in izpostavljeni. Hvala in lp

12 (nepreverjen)

Slabo.

Kje je pomoc??? (nepreverjen)

Kako naj državljani po tej krizi še zaupamo EU, če pa so ravno države članice EU (Nemčija) onemogočale transport ključne zdravstvene in varovalne opreme namenjene drugi članici EU? Človek dobi občutek, da v trenutkih, ko bi morali držati skupaj, je vsak prepuščeni sebi, iz Bruslja pa se javijo komaj po par dneh, ko se države že itak nekak zmenijo med sabo.

ata smrk (nepreverjen)

Kristus usmiljeni! Joveva naj se zamisli nad sabo. Vsakič, ko odpre usta se sliši kakor srednješolka s povprečnim znanjem. Sploh ne ve, kaj govori. Nepovezano, brez samozavesti, vsebinsko povsem prazna!! Pa kaj se mi tukaj gremo!?! Naj si v mandatu plača vsaj kakšen trening javnega nastopanja, ker tole je porazno. Kako komentira Švedski način reševanja krize?

EVROPA RAZOČARANJE (nepreverjen)

Čisto nobene koristi od Evrope ne čuti slovenski državljan. Vprašanje za evropska poslanca:
1. Kaj konkretno ima navaden državljan Slovenije od EU zdaj v tem času, hočem konkreten odgovor ne brezzvezno govoričenje od tega ni koristi.
2. Za koliko si bodo evropski poslanci zmanjšali ogromne nezaslužene plače ?
3. Kdo bo nosil odgovornost v EU ker ni ukrepala pravočasno oziroma ni ukrepala nič.
4. Glede na to da trenutno EU ni, vsaka država si po svoje ureja probleme ali poslanci premišljujejo da se razpustijo ker so brez koristi vlečejo samo ogromno denarja.

Joj, ste pa na… (nepreverjen)

EU je tajni sovjetski projekt kremla in crvene armije da omeji Evropo ... ne bo nobene koristi

In reply to by EVROPA RAZOČARANJE (nepreverjen)

Joj, ste pa na… (nepreverjen)

EU je tajni sovjetski projekt kremla in crvene armije da omeji Evropo ... ne bo nobene koristi

In reply to by EVROPA RAZOČARANJE (nepreverjen)

JOVEVA - POJMA NIMA (nepreverjen)

Sram me je ko poslušam Jovevo, ki pojma nima, z prevaro in v rit vlečenjem je prišla v Evropski parlament, čas bi bil in pošteno bi bilo, da bi odstopila, če seveda ima kaj morale, v kar pa dvomim.

Bonge (nepreverjen)

Joveva afnasta glupača , nema pojma zakoj se ide. Njej je glavna šiprija.

Plandemija! (nepreverjen)

Mene bole zanimle toti naval talibanov katere organizirajo evropske vlade, meje pa seveda puščajo odprte, še posebej nas lopov pahor, izdajalec Slo. Naroda!

JOVEVA - PROSI… (nepreverjen)

Dajte sporočite Jovevi, da utihne, na bruhanje mi gre ko jo poslušam.

JOVEVA - VPRAŠANJE (nepreverjen)

Vprašanje za Jovevo: Koliko je bila njena cena, da je prišla v EU ?

ata smrk (nepreverjen)

KRISTUS MARIJA IN VSI SVETNIKI. IRENA JOVEVA. PO ODDAJI PONUDI ODSTOP. Povsem jasno je, da si v Bruslju samo zaradi plače. Resnično nimaš pojma o EU, nisi na tekočem z ničemer. Splošno znanje je sramotno pomanjkljivo. Sramota, da predstavljaš Republiko Slovenijo v EU. Vi, ki ste jo volili, pa se zamislite, komu ste dali glas!! Takšen predstavnik je v EU državam v posmeh! Sramota. Kot bi meni rekli, da grem danes na srčno kirurgijo in se tam vehementno sučem s skalpelom in kar tako malo režem in se afnam. Na koncu pokasiram plačo in rečem...saj tko bi blo najboljše in bo spet tko, da se bomo vsi meli fajn. PA LEP DAN! (sarkazem)

Zoran S. (nepreverjen)

Moderatorko bi prosil, da gostoma postavi vprašanje, če se jima zdi, da se v času krize morda začnemo zavedati, da je ta demokratična ureditev v kombinaciji z globalizacijo in predvsem prostim trgom, neučinkovita? Dosti držav se je namreč začelo oprijemati metod, ki smo jih vajeni iz drugih izmov. Zdaj, ko je naraslo povpraševanje po zaščitni opremi ob manjših zalogah, so se v skladu z osnovami ekonomije povišale tudi cene, države pa so začele omejevati cene. Nekatere države so se začele iti celo neko plansko gospodarstvo in imam občutek, da se bodo kmalu pričele tudi prisilne nacionalizacije podjetij v ključnih sektorjih. Kaj menite, gremo v smer od katere smo se tako vstran držali dolga leta?

Zoran S. (nepreverjen)

Zavahljujem se za postavljeno vprašanje, čeprav je bilo zastavljeno le delno, ne v celoti. Žal gosta zaradi tega nista dobila občutka, kaj sem zares mislil z vprašanjem in tudi odgovora sta bila v tem smislu.
Sicer pa sem vesel, da se v tem času pripravljajo tudi take debate, ker mislim da je to zelo dobro in potrebno.

Debil mmm (nepreverjen)

Mene pa zanima ali naša poslanska menza še obratuje?
Ali ima v tem primeru kuharsko osebje zadosti zaščitne opreme, da ne okuži "cvetoberja vkadajočih"?
Hvala za odgovor, resno mmm...
#idemovrit
#ostanimotam

čarni vrag (nepreverjen)

Najbole se je od EU držav izkazala Ruska Federacija. Italiji so poslali 10 ogromnih avionov opreme in strokovnjake za borbo proti epidemiji. San kaj narobe napiso?

Debil mmm (nepreverjen)
Dummi (nepreverjen)

Neman časa poslušati preseratorko Jovevo. Mi znate povedati, če že zna, ka je Trianonska pogodba ali še izdak nej?

Gost 5 (nepreverjen)

Tole so slike pacientov, ki širijo paniko na tem portalu.

Realnoo (nepreverjen)

JEZOS MARIJA, video za pobruhat. Vsi trije so za metek v glavo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice