*Fotografija je simbolična
Izjavo glede aktualnega stanja v zvezi z epidemijo bolezni COVID-19 sta podala direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik dr. Aleš Rozman in vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin.

Vladni govorec Jelko Kacin je konferenco začel z dobro novico, saj je v zadnjih petih dneh v Slovenijo prispelo 86 dodatnih respiratorjev. Od tega jih je 20 bilo namenjenih za bolnišnico v Celju, 10 za UKC Maribor, 10 za UKC Ljubljana, ostalih 46 pa bo namenjenih širšemu krogu uporabnikov.

»V tem trenutku dihamo lažje. Pri nakupih je pomagal kitajski lastnik družbe Gorenje Hisens, kjer se tudi v njihovem skladišču na Kitajskem zbira vsa zaščitna oprema za Slovenijo,« je povedal Kacin.

Obenem se je zahvalil upokojencem, da danes niso množično obiskovali poštnih okenc in predstavil možnost spremembe začasnega prebivališča preko portala eUprava brez digitalnega potrdila. 

Največja nevarnost so manjše epidemije v domovih za ostarele

Stanje v bolnišnicah in domovih za ostarele je predstavil direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik Aleš Rozman. Ob tem je še posebej izpostavil problematiko okužb v domovih za ostarele, saj gre za ranljivo populacijo.

»Te manjše epidemije v domovih za ostarele, ki jih imamo 115 v Sloveniji, bi povsem zapolnile naš zdravstveni sistem in bi se tukaj srečevali z nepotrebnimi žrtvami ter obolelostjo,« je opozoril Rozman in dodal, da skušajo te probleme reševati s povezovanjem primarnega zdravstva in domov za ostarele. Po njegovih besedah, je ključna prioriteta, da se zajezi širjenje v domovih za ostarele, kjer so okužbe prisotne in preuči, kako je prišlo do vnosa virusa v dom. Tako bodo lahko skušali preprečiti v domovih, kjer okužbe še ni, da do njih ne bi niti prišlo, je pojasnil.

»Trenutno so domovi za ostarele glavno bojišče s koronavirusom v Sloveniji,« je še poudaril.

Starostnike bodo iz domov razselili

Rozman je v odgovorih na novinarska vprašanja predstavil stališče glede pobude, da bi starostnike iz domov vzeli v domačo oskrbo. To pobudo podpira, saj so domovi polni ljudi in bi tako lahko učinkoviteje zajezili epidemijo.

»Če je možno, da gre kdo izmed starostnikov v domačo oskrbo, bi bili za to zelo hvaležni vsi,« je poudaril. 

Glede vrha epidemije ocenjuje, da je to odvisno od prebivalstva in upoštevanja ukrepov, tako bi po njegovem mnenju lahko vrhunec okužb dosegli že v sredini aprila, če bomo disciplinirani in upoštevali vsa navodila, ukrepe in priporočila.

»Če pa nas bo pomladno vreme premamilo in ne bomo upoštevali ukrepov, se bo vleklo več mesecev,« je še opozoril direktor Golnika. 

Tudi Kacin je odgovarjal na ukrepanje v domovih za ostarele in potrdil, da je v načrtih premestitev oziroma razselitev oskrbovancev domov, kjer so prisotne okužbe. »Za vsak primer bo pripravljena posebna, drugačna rešitev,« je pojasnil vladni govorec in še dodal, da se je izkazalo, da je pravočasna izselitev ravno najboljši ukrep, ki se lahko stori ob pojavu okužb v domovih za ostarele, kar so ugotovili na primeru doma v Metliki.

S spleta

Komentarji (49)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
harakiri (nepreverjen)

Zdaj dejansko vidimo kak zavoženi je naš zdravstveni sistem, kak nesposobni so naši doktori, kakšne kvazi strokovnjake mamo.... ka so tej delali lani gda je bijla epidemija gripe in so starčki krepavali kak po spiski? So jih te tudi domov pošilali? So te tudi prenehali opravljati vse druge dejavnosti v bolnicaj in zdravstvenih domovih? Zdaj pa mamo enih par malo bole betežnih pa je že razpad sistema. Ka do resno delali, če bougnedaj pride do kaj hujšega, če so že zdaj nenormalno preobremenjeni pa je hospitalizejranih samo za vzorec? Iden jin na balkon ploskat!

someone1 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ti si zaposleni v zdravstvi ka vse tou znaš? Po moje si na socialni podpori pa nevejš nika druga kak nakladati neresnice. Takšnih je dosta. pogledni malo dale od Slovenije ka neboš predalč gledo v Italijo, Francijo ali pa Avstrijo, Švico.... Vse posedi zdravstveni sistem razpada, ker je enostavno preveč obolelih pa virus se prehitro širi. Zgleda ka si pametnjakovič po možnosti Šarecov fan. Priporočan ti ka se preseliš na Švedsko. Tan je demokracija pa se ne izvajajo nikađni ukrepi. Tan de tvoja duša na miri.

In reply to by harakiri (nepreverjen)

janosbaci (nepreverjen)

Ameriko si še pozabo, pa tan se zdravstveni sistem ne razpada, tan ga sploj nega, Obstaja privatni, vse moreš plačati, v ameriki samo testejranje 3000 dolarov. Pa gda nekoga pozivaš, ka naj pogledne dale od slovenije moreš san prle malo vo iz svojoga ogračeka.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

harakiri (nepreverjen)

Ja seveda, gda nešče resnico povej je včasik na sociali, je Šarecov, pa ne ven kakšne vse diskreditacije ne letijo. Ka menej brigajo drugi, meni tisti doktori sakši den po televiziji ne jamrajo kak so preobremenjeni, pa njihovi politiki mi tudi sakši den ne đoučejo.... ampak mi to vse delajo naši domači, keri do boug ne daj mejne mogli v teh časaj zdraviti. Ka si naj misliš o takšnon zdravstvenon sistemi keroga onesposobi 28 lidij na intenzivnoj negi. Pri nas je nej preveč obolelih, niti se virus hitro ne širi. Ti pa samo dale ploskaj takšnomi sistemi keri očitno ne funkcionejra, pa moli boga ka te virus ne zaodi.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Se strinjam s teboj. En moj kolega ma raka. Prejšnji teden je imel pregled, pa so ga prestavili na neznase kda, ker je celi sistem razpadno. Bojim se da de tudi on žrtev toga kaosa. Meni so v UKC Ljubljana v 2 letaj nej dali diagnoze, pa še CT slike so zgubili. Njin je vseeno, zdaj so pravli, ka naj pa pridem na pregled. Čudno, ka se ne oglašata Dr. Čebaškova pa AMG fahrer Dr. Kuštrin. Vprašanje je ka se je zgodilo s krvodajalstvom. Vsi smo menda okuženi. Tudi krvodajalci?

In reply to by harakiri (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Doktor je nej glih puno kriv, če država povej, ka je njegova ordinacija zaprejta... Glih takšna zadeva je velki problem ukrepov politike. V enon meseci pa pol bi lejko odkrili marsištero rakavo bolezen ali pa stanje, štero de vodilo v kap ali infarkt. Ampak se jih zaradi zaprejtih ustanov nej. Ampak to je po mojen velka napaka politike. In nej samo v Sloveniji. Po celi Evropi de tak. Terapija de verjetno hujša od same bolezni...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Sigurno je družinski doktor nej kriv za to kar se dogajo. Se pa čujejo tudi prva kritična mnenja. Direktor NIJZ je kritiziro najnovejšo zaostritev ukrepov kot nepotrebno. Vlada se z epidimiologi na NIJZ ni posvetovala. Dr. Jože Možina državni sekretar z ministrstva za zdravstvo je po treh tednih odstopo.

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

No, glede na to, ka se prakticno celi svet spopada s ten viruson in to na vec ali menje podoben nacin z istin ciljon, te mi pa povej, steri zdravstveni sistem pa steri doktori so te dobri? Palik eden komentar brez kakrsnoga koli smisla in osnove, s ciljon sinfanja doktorov... Zdravstveni delavci-lidgej, steri so najbole izpostavleni tomi virusi, steri trpijo ob prezasedenih bolnicaj (samo pogledni si Spanijo in Italijo in za dva kedna Slovenijo), a najbole sposinfani s strani raje, stera pac more iskati krivca za nekaj...

In reply to by harakiri (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Po tvoje naši doktori trpijo, ka po televiziji gledajo nekše posnetke iz španski in italijanskih bolnic.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Daj majster, nejsi niti bluzik bolnici. Nevejš nika, ka se trenutno v bolnicaj dela pa kakšna so stanja tan. Nemaš enoga dokaza za svoje trditve. Če eden mirko na interneti neka napiše, ka sklada s tvojimi teorijami, njemi boš vrvo. Če de ti pa nekšni medicinec, šteri ma dejansko pojma o situaciji in o bolezni in po možnosti dela celo v trenutnon sistemi, neka pravo, pa boš glasen, ka laže. Brez realne osnove.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

harakiri (nepreverjen)

Verjetno ti ne razmiš poante mojoga pisanja, je tak? Mejne je samo straj ka de se pri nas zgoudilo, če mo dejansko prišli v situacijo kak je v Italiji ali v Španiji, če pa že zdaj sistem ne funkcionejra gda je samo 28 na intenzivni negi. Tou bi moglo sakšoga skrbeti, nej ka zdaj meni očitaš šinfanje doktorov. Očitno tu neka ne štima in in verjetno tudi v drugih državah nej. Sakšo leto se zmečejo nenormalne vsote v zdravstvo, doktori so med najbole plačanimi v državi, niti en politik se je v 30 lejtaj nej vüpo red napraviti v zdravstveni mafiji kera je prek lobistov pa raznih direktorov bolnic obvladovala naš zdravstveni sistem. Ka ne gučin o zdravstvenih zavarovalnicaj. Nas zdravstveni sistem bi mogo v tašnih kriznih situacijah delati ka ura, nej pa ka se iz dneva v den bole sesuva.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

To ti tan zgoraj nejsi napiso. Saj slovenski zdravstveni sistem ma puno negativnih stvari in se more pod nujno izboukšati. Zakoj se politika s ten ne ukvarja, ne ven. Ampak moreš pa tudi upoštevati, ka je za vsako zdravstvo tej virus neka novoga. Izredna situacija, štere v zadnjih sto letaj neje bilo in logično, ka ne uspeva vse tekoče. Saj, kak san napiso: v niti enoj državi ne uspeva oz. čisto vsaka država ma skrbi, ka de se zgodilo, kda več nede kapacitet. Še najboukše se je s ten spopadnola Kitajska s tisto bolnico, štero so napravili v dveh kednaj. Ampak to je v naših krajih nepredstavljiva situacija. Sicer pa vseeno nemremo hvaliti Kitajske v zvezi s ten viruson, če dodamo vse druge okoliščine. Tudi visika smrtnost je dokaz, ka je njihov zdravstveni sistem bil v bistvi preslab. Moreš pa še dodatno upoštevati, ka ma trenutno vsaka država na sveti probleme s ten viruson. Edino Kitajska več nej. In zdaj tudi na meddržavno pomoč težkko računaš. In enostavno nega zadosta opreme. Ka ti pomaga prazna bolnica, če pa maš samo 95 respiratorov. Nejde tak enostavno. pod črto: s ten viruson je zatajilo vso svetovno zdravstvo, ker je prišo hitro in ker zaradi njega neje bilo zadosta medicinske opreme. Lejko se ga vzeme za naslednjo epidemijo in se vči iz njega. To pa je tudi vse. Na naslednjo epidemijo se pa tudi nemreš v celoti pripraviti. Zlasti zaradi medicinske opreme nej. Lejko de naslednji novi virus povzročo vnetje možganov ali podobno. In tu ti puno respiratorov tudi neje pomagalo....

In reply to by harakiri (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

harakiri...
Predvidevam, da si harakiri sam nabija pluse, ker težko verjamem, da so Prekmurci res tako nerazgledani oziroma primitivni da bi razmišljali podobno kot on!

In reply to by harakiri (nepreverjen)

Fujd (nepreverjen)

Domov ka ga je uničim da iz službe prinesem tau krono
Evropa če bi takoj ustavila vse zaprtja bi zdaj bil problem rešen
Te je zdaj ta prasica Merklova naj risavle

higieničar (nepreverjen)

Za pranje rouk uporabljajte mlačno vodo pa trdo žajfo.... za pranje možganov pa še dale gledajte TV.

Korona-COVID-19 (nepreverjen)

Končno se vidi, ka ljudje odpirajo oči, vsaj nekateri.... BRAVO!!!

karl marx (nepreverjen)

Janševi vladi trebej priznati, ka se rejsan dosledno drži koalicijske pogodbe. Uspešno se spopada s problemom pomanjkanja mest v domovih za starejše. Še kakšen keden, pa de trijfrtale mest v domovih za ostarele praznih.

Ali? (nepreverjen)

Statistika obolelih zaradi gripe podobnih bolezni in zaradi okužbe dihal kaže (vir: NIJZ), da smo sedaj (v Sloveniji) v fazi drastičnega upada teh obolenj. Na spodnjem grafu lahko opazimo, da je bila v začetku februarja 2020 incidenca teh obolenj na maksimumu in to preko 450 obolelih na 100.000 prebivalcev. Zanimivo je tudi, da je incidenca gripi podobnih bolezni letos več kot 4 krat večja kot lani in povprečno pet let nazaj.Glede covid19 je po statistiki NIJZ situacija taka, da je do 28.3.2020 okuženih (št. potrjenih pozitivnih testov) 737 - kar je vse skupaj do sedaj približno 37 obolelih na 100.000 prebivalcev. Število umrlih zaradi covid19 je po zadnjih podatkih 11. Število umrlih zaradi gripe v naših bolnišnicah je bila v lanski sezoni (letos je bila incidenca zbolevanja 4x višja) vsaj 160 .
Koliko je bilo smrti zaradi gripi podobnih bolezni v letošnji sezoni nisem uspel najti.
To so uradni podatki. V paniki in histeriji logika hitro odpove. Porajalo se mi je vprašanje - zakaj sedaj taka panika, če je bila situacija februarja 2020 dosti dosti hujša? Kaj se dogaja?

čarni vrag (nepreverjen)

Bogati demokratski donatori, uključujući Georga Soroša, stoje svom svojom snagom iza napora super PAC da spriječi Donalda Trumpa da se bori protiv epidemije COVID-19. Vladimir Golstein, vanredni profesor na Univerzitetu Brown na Rhode Island, predviđa da će Demokrati pokušati da “razvuku” krizu do novembra kako bi potkopali Trumpovu kandidaturu za ponovni izbor.
Ena od razlik, je ka so letos volitve za predsednika ZDA. George Soros in BillGates pa podpirata demokrate. Na evropske voditelje ne računaj, te majo vse podkupljene. Tudi meni je sumljivo, ka se Mirovni inštitut pa Tanja Fajon sploj ne oglašata, če glij JJ na velko ukinja človekove pravice v Sloveniji. Zaenkrat menda začasno. Tu more biti odzadaj nekša močna organizacija, drugače to ne bi potekalo tak sinhronizirano po celon sveti. Zdaj do me pa napadnoli kak teretika zarote, a jaz sem toga že vajen.

Zdaj pa še nekaj.
https://www.rtvslo.si/zdravje/novice/zaradi-gripe-in-virusa-rsv-hospita…

Prešti ta članek na MMC 12.3.2020.
Zaradi gripe in virusa RSV hospitaliziranih 750 ljudi, 14 jih je umrlo
Povečuje se število starejših bolnikov
V UKC-ju Ljubljana so v letošnji sezoni hospitalizirali 450 bolnikov, pri katerih so ugotovili gripo, in 300 bolnikov z respiratornim sincicijskim virusom (RSV). Oddelki za intenzivno terapijo so polni, umrlo je devet bolnikov z gripo in pet z RSV-jem..2. 2020.

Se pravi pred mescon pa pol in dobra dva tedna pred začetkom COVID-19 apokalipse. Očitno so te še na UKC meli epidemijo gripe in so o kakšnom Kovidi-19 še sploh nej razmišljali. Mrlo je 14 bolnikov a nihče je nej predlago, da se naj zapreje šole, če glij piše ka je med obolelimi dosta dece. Trikrat san prešto a o koroni ne piše nič.

Nekje med 12.2.2020 in 5.3.2020.(te se je pojavo prvi Coron-19 okuženi) je epidemija gripe prek noči prenehala ali pa se je samo preimenovala. Kak se je to zgodilo je meni prava uganka. Očitno so tudi mrtveci v toj državi nej enakopravni. Medtem ko je onih 14, ka so umrli pred 12.2.2020. komaj omenjenih, je teh 15, ki bi naj umrli za korono pospremljeno s strašnim medijskim truščem in zaprli so skoraj celo državo. Lani je umrlo zaradi gripe 160 ljudi, pa niti en kafič je nej bil zaprejti niti za eno minuto.
Jaz sem patriot in me zelo bolijo krivice, ki se dogajajo našim ljudem.

In reply to by Ali? (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

čarni vrag!
Daj se ti drži raje svoje lopate!!! Da bi razumel epidemije in njihove možne posledice, sploh z novimi neznanimi povzročitelji pa bi moral kakšnih deset let dalj hoditi v šolo, kot si hodil ti.
Ljudje tvojega kova se razumete na vse, medicino, ekonomijo, arhitekturo, strojništvo, gradbeništvo.... če je še kakšna panoga, ki jo absolutno obvladaš jo dopiši....

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Spoštovani gost 2020! Si si ti sploj prešto kaj sem jaz napiso? Glavnon iz tvojoga post se ne nemre sklepati, da si ti to prešto, še menje ka si razmo ka san napiso. Vseeno si čuto potrebo ka vdariš po tipkovnici. Si si pogledno link ka ga navajam? Piše v tiston članki to kar jaz navajam? Drugič če boš se oglaso pa polemiziraj z mojimi stališči, nej pa z mojo osebo. Tisto o desetih letih več potrebnega šolanja verjetno vala za tebe. Ne sodi drugih po sebe. Ne vem odkod sklepaš, ka sem jaz nekši delavec z lopato. To samo kaže, na kakšnon nivoji si ti.

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

čarni vrag!
Večkrat zasledim tvoja pisanja pod različnimi temami... in ja, težko bi rekel, da izpod tvoje tipkovnice pride kdaj kaj pametnega na ekran!!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

To je samo tvoje mnenje. Za mene popojnoma nepomembno. Verjetno si funkcionalno nepismen in moreš ugotoviti kaj sploh pišem. Ena mednarodna raziskava je ugotovila, da je v Sloveniji 85% ljudi funkcionalno nepismenih.

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

čarni vrag!
Preberi svoj zapis pa bomo potem še kakšno rekli o funkcionalni nepismenosti.... svašta pička rodi samo pare ne... hahaha.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Cigo Migo (nepreverjen)

Karl marx , res ne vem zakaj in komu prodajaš te cenene fore in ta cinizem , pa saj sam veš , da za tebe velja rek: " ko mlad poludi , tome život u sreči i veselju prolazi ".

Karl Marx (nepreverjen)

Aleksandra Pivec pa njeni desus kak velkiva borca za starejše, ta uresničila predvolilno obljubo do zadnje pike. Še trij kedne pa de mesta v domovih za starejše kdlko ščejš.

Soskada (nepreverjen)

E ne motajte telko o ton virusi .Zdaj pa ovi v Zabariji nabijajo nadure in služijo mastno na račun virusa. Maske prodajajo po 2---3 € in še več .Za kaj to vlada dovoli ? Eni se spet bogatijo .

1. April (nepreverjen)

ni danes, ampak jutri.

Naprave iz Kitajske so neprimerne, ker ne ustrezajo EU-standardom. Da ne govorimo o krsitvi obrambne NATO alijanse. Ogrozanje in zavajanje z taksnimi
ukrepi slabi varnost pravne republike.

Belial (nepreverjen)

Vij mislite ka mo mi dosegnile vrhunec epidemije sredine aprila? Tak ka gda ideš v bauto pa zagledneš same reg.tablice MB,LJ,KR? Pa ka ovome odzada moren zlajate v obraz ka se naj mekne 2 metra nazaj? Tak ka tej študente kere so postavlene za varnostnike so tan v bautaj samo tuj pa nika ne vuplejo nikome prafte? Tak ka ene še vedno odijo v baute brez mask pa rokavic?

čarni vrag (nepreverjen)

Ka ti ne veš ka majo autuje s takšnimi registracijami oni tam prek kanala. Redko keri ma MS.

In reply to by Belial (nepreverjen)

Sheeple (nepreverjen)

Eni majo otemnjene um ;)

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Znan ka mo doubo dosta minusov, ali meni vsi lidgej na ulicah pa v autojaj , šteri nosijo maske, zglejdajo kak idioti. Jebiga, tou je moje mnenje, nemrete ga spremeniti. Torej, vijdin človeka z maskov kak ide po cesti, pa si mijslin::" Zar i ti, sine Brute".

Mrs Nice (nepreverjen)

Tude meni tej lidgej deluvlejo kak idioti.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

VirusNePostoji (nepreverjen)

Meni isto, še prisiljavlejo nas v bauto mete pokrite obraz. Ka se norca delajo z nas politike ? Ka so tej maske kak nagobčnik nan ali pa mogoče kak znak ka moremo biti tiho pred njime ?!? Janša de se pa s svojime lizuncame sliko kak gejo na velko brez mask pa majo cejle bankete.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

fss (nepreverjen)

Ti si idiot v naših očeh. Moj praded se je boril na fronti, v maski, ko je po Evropi razhajala španska gripa in ko so italijani na nas metali plin, na Soški fronti! Sem našel njegov bajonet v njegovi hiši. Se je boril, da lejko tij tu sereš po tem forumu.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

fss (nepreverjen)

Izdajalci, petokolonaši, mehkužci in pedri

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Nemremo doseči vrha če se nas večina ne okuži.

fss (nepreverjen)

Dajmo stisnimo še par tednov to, da bomo hitreje zagnali ponovno to državo normalno! Discipline še malo!

pejtek (nepreverjen)

stisnil ti magarac med noge nešto tvoji mami

In reply to by fss (nepreverjen)

pejtek (nepreverjen)

citiram
Če je možno, da gre kdo izmed starostnikov v domačo oskrbo, bi bili za to zelo hvaležni vsi,«
Moj oče na noben način ne bi želel domov,kajti naša mama je zmaj in ata rajši v domu crkuje kot da bi šel spet nazaj k mami

gost2020 (nepreverjen)

pejtek, ti si očitni primer, po mami dedoval...

In reply to by pejtek (nepreverjen)

Magyar Bacsi (nepreverjen)

Na bazi kakšne strokovne analize oziroma izkušenj je podano mnenje, da bo vrh dosežen v sredini aprila???? A na moker prst????

Starji (nepreverjen)

Na bazi tracev ki jih kot je sedaj vidno nasi mediji in z njimi tesno povezani populisticni politiki , vec kot ocitno pobirajo iz spleta. Se sprejemajo čudni ukrepi , nedosledni ,dolgorocno katastrofalni! Poleg teh vseh silnih institucij, uradnikov na zunanjem ministrstvu, etc... se nobenemu (, niti v ostalem svetu) ni dalo iti na pot in se pozanimati kaj se dogaja v Vuhanu, najbolj je bilo pomembno kako zagovarjati nelegalne migracije in pljuvati po grkih, se sedaj ko smo lastne drzavljane dobesedno zaprli v te MALE vaske obcine, se migranti prosto sprehajajo med drzavami. Pa pustimo sedaj ta mafijska posla, sedaj pa namesto totalne karantene , v 2 tednih bi se ze pokazalo kdo je bolan delajo vse polovicarsko, kot mislim, ker tezko gotovo kaj vem, ce pa ocitno niti bolj strokovno podkovani ne vejo kaj bi,sta samo 2 moznosti, kot pravim totalna karantena, ali pa slediti vzoru svedske , slovaske, ranljive skupine osamiti, ostalim pa pustiti da delajo in zivijo normalno naprej, na nas način se ne bomo resili virusa dokler pac ne bo zdravila.

In reply to by Magyar Bacsi (nepreverjen)

Sweden (nepreverjen)

Pazi zdaj.... Švedska je šla po drugi poti kak večina paničarskoga in populistično-totalitarnoga sveta. Tan stvari nejso nič drugačne kak pri nas, edino tan majo vodstvo kero z glavo dela. In zdaj najlepše.... v bebastih desničarskih medijih (nova24tv) so se začnoli pojavljati članki v kerih se opisuje nekšen trenutni fenomen na Švedskon ge prej mladi lidje namerno kašljajo in kihajo v stare lidij. Kakšen bolani um lejko sproducejra takšne grozne laži? Ka vse bi eni napravili ka bi opravičili vspostavljanje totalitarnoga sistema v Sloveniji.

In reply to by Starji (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Nestrpnost do starejših in bolanih je razvidna tudi na tem forumu... Samo malo prečitaj nekaj tem o virusu in se prepričaj SAM, ni treba verjeti meni... To so bolani umi, ne tisti, ki poročajo o tem!!! Kak bolan um imajo nekateri: pa verjetno si slišal za izziv med mladimi-"LIZANJE WC-školjke"??!! To so bolani umi, ne tisti, ki poroča o tem!!!

In reply to by Sweden (nepreverjen)

Starji (nepreverjen)

Tan mora politika po ustavi slediti stroki, ne pa obratno. Ko se vsemogoci modrijasi odlocajo po gostilnisko o usodi drzavljanov, kdo bo placal vse te dodatke? Par mesecev nam je kao grozil financni zlom zaradi dviga minimalne place za okoli 50 eurov okoli 40000 delavcem, sedaj pa se deli vse povprek, me pa zanima al bojo delavci ki ne delajo v teh nujnih poklicih, pa morajo se vedno hodit v “ nevarno” z mnozico sodelavcev nabiti delovno okolje res tudi dobili 200 eurov dodatka.

In reply to by Sweden (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

V Belorusiji pa špilajo nogometne tekme in normalno delajo. Lukašenko priporoča zmerno pitje vodke za zatiranje virusa.

dojojof (nepreverjen)

to se vleče že lepi čas, pa še vedno piše ka smo na začetke mi mo na začetki še za novo leto, te omejitve bi morale obveljati naenkrat nej postopoma zdaj tisti ka so se držali vidijo ka je brez veze pa popuščajo, tisti keri pa so se nej držali pa so se zdaj komaj začali.

. (nepreverjen)

Moren si dopust zejti ka iden na pošto, zakoj pametnjakoviči pošiljajo priporočeno pošto?
Zaj de pol sobote čakalo pred pošto, klipani.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice