Slovence, ki se bodo v naslednjih dneh vrnili v domovino, bodo v 14-dnevno karanteno namestili tudi v hotelu Diana.

Slovenske oblasti za danes iz Madrida načrtujejo letalski prevoz za novo skupino Slovencev, ki so obtičali v tujini. Vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu Andrej Šter je dejal, da je polet načrtovan ob 21. uri, letalo pa bo v Sloveniji pristalo okoli polnoči. Iz Skopja in Prištine pa naj bi danes prispeli letali s po petimi Slovenci.

Letalo bo najprej iz Zagreba v Madrid odpeljalo 80 španskih državljanov, iz Španije se bo vrnilo s 45 slovenskimi državljani, na njem pa bodo tudi madžarski, avstrijski in hrvaški potniki, je za Televizijo Slovenija pojasnil Šter. Dodal je, da bo najprej pristalo v Ljubljani, nato pa poletelo naprej do Zagreba, tako da bo tranzit treba zagotoviti le za Avstrijce, ki bodo iz Ljubljane odšli v svojo domovino.

Po besedah Kacina gre pri načrtovanem poletu iz Madrida za največji "humanitarni podvig". Kacin je na današnji tiskovni konferenci povedal, da bodo vsi takoj po pristanku odpeljani v svoje države, "za našo skupino pa je pripravljena karantena na novi lokaciji".

Sprejeli bi med 50 - 70 ljudi

Po naših informacijah naj bi Slovence, ki bodo v naslednjih tednih prispeli v domovino, nastanili v murskosoboškem hotelu Diana. Informacijo je za Sobotainfo potrdil direktor hotela, Boštjan Serec.

Informacija drži. So v fazi dogovorov s civilno zaščito, po Paki v Velenju je tako na vrsti tudi hotel Diana. Kdaj točno pridejo še ni znano, v naslednjih dneh oziroma tednih pa naj bi hotel Diana sprejel med 50 in 70 ljudi. Serec poudarja, da gre za zdrave ljudi, ki bodo po vrnitvi v Slovenijo preventivno v karanteni."

Serec še pravi, da je to edina možnost, da hotel obratuje v tem obdobju, saj bodo hoteli, ki se bodo odločili za to potezo, s strani države dobili nadomestilo. Prav tako so pa se tudi javili, da so pripravljeni nastaniti zdravstvene delavce.

Serec nam je še zaupal, da so poravnali večji del finančnih obveznosti, kar pomeni, da ne bo odpuščanj.

S spleta

Komentarji (114)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Svetlana Maka… (nepreverjen)

V tem hotelu bo tak lušten
da ti hudiči sploh vun nebudu hteli iti

guru 765 (nepreverjen)

v bolnici v rakičani je nekaj doktorov pozitivnih neverjetno nalezlivo je. čeglih so meli maske pa rokavice so pametnjakoviči nej bili pazljivi pa so od tistih 4 ka so jih pazili dobili virus. zdaj do verjetno okuzili se domace pa tak dale pa tak dale.... narod se pa še izda sprehaja po soboti kak ce to nika nebi bilo. do cernelavec je skoz polna cesta sprehajalcev. trgovine so po nekaj dneh pa kar natrpane skoraj nisce ne nosi mask (sicer jih niti nega) sanja svinja kukuruz steri misli ka de se stanje v dveh mesecih normaliziralo. ce vreme nede stavilo clovek ze nemre naravo staviti

Lujgi (nepreverjen)

Guro glede na tao ka si tij tak pameten pa modrijasti gvušno ne boš fasivo..

In reply to by guru 765 (nepreverjen)

guru 765 (nepreverjen)

pameten san bole kak doktori ka v največji krizi idejo v italijo smučat te pa med upokojence. ge san ze januara guco zapreti povezavo z kitajsko. mesec dni prlej san pravo zaptreti meje z kitajsko bole pameten san kak cela naša vlada ka so skoz za meno dva tedna

In reply to by Lujgi (nepreverjen)

buru (nepreverjen)

Mi pošleš eno par douz zdravila prouti covid-19? Glede na tou ka si tak pameten in si že v naprej vse znao, vrvlen ka si tudi cepivo že iznajšo. Ali?

In reply to by guru 765 (nepreverjen)

Vleka (nepreverjen)

Pameten si. Samo piše se s Kitajsko. Slovenščina pa glih ne gre

In reply to by guru 765 (nepreverjen)

Murof (nepreverjen)

Bravo Diana pametno!!!

luc-ifer (nepreverjen)

Misliš ka do sobočani meli večjo možnost okužbe?

In reply to by Murof (nepreverjen)

guru 765 (nepreverjen)

na ladiji je bil eden okuzeni vsi so bili v karanteni pa na koncu gda jih je bilo 700 so jih pustili . pomeni v dijani te jih zaprli ka do si med sebo virus talali. nendri do mogli jesti nesce de mogo kujati nesce de jin mogo strecti pa tisti do dobili virus.

Konj (nepreverjen)

Tu se vijde kakse norci ste ene, to so zdravi ljudje, pregledane, ki bodo pod zdravstvenim nadzoron itd itd.... Rejsan prekmurce samo ka crkne nesce te je ok....

Pilot7 (nepreverjen)

Ja? V velenji so tudi vcera bili vsi zdravi, gnes pa ze neka beteznih. Tak de prinas! Zapomni si!

In reply to by Konj (nepreverjen)

hopcefizelj (nepreverjen)

Histerija! Panika!
Mogoče celo umre kak 100letnik!

Prosim zaprite nas v stanovanja in nas ne izpustite do božiča!

In reply to by Pilot7 (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Pa k zaj tij predlagaš? Ka jih zaplinimo?

In reply to by Pilot7 (nepreverjen)

Prekmurka san (nepreverjen)

Kak ti znaš ka so zdravi? Včerajšnji primer : prileteli iz Španije so bili vsi negativni, gnes sta 2 osebi že pozitivnivi, pa gvušno nej edinivi. Oseba je lejko negativna, pa nosi okužbo v sebi..Setev tožila mo te če de što pozitiven. Zagotovil si ka do tu zdrave osebe.

In reply to by Konj (nepreverjen)

🐥 (nepreverjen)

Prekmurka, pa tak blesava. Joj, joj, joj...

In reply to by Prekmurka san (nepreverjen)

Borja (nepreverjen)

Blesav si ti, ki daješ take primitivne izraze... Če nimaš kaj pametnega povedati, raje molči.

In reply to by 🐥 (nepreverjen)

Murof (nepreverjen)

Tij se nej prekmurka tij se budalo.... Pa ka si naure kakse pijses🥵

In reply to by Prekmurka san (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Pa tij za sebe znaš, ka si nej zaražena?

In reply to by Prekmurka san (nepreverjen)

637 (nepreverjen)

Ne bluzi. Kakšne mučke so se včeraj v Velenju šli. Da so zdravniško pregledani, potem spet da niso, da nobeden nima virusa potem spet da dva imata ves čas trdili, da so to zdrave osebe potem se izkaže, da niso ravno zdrave... Ni to tak enostavno kak ti hočeš predstaviti.

In reply to by Konj (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Zatou pa mamo karantene. Ka domnevno zdravi ne okužijo drüjge.

In reply to by 637 (nepreverjen)

Borja (nepreverjen)

Konj: za nikogar se ne more garantirati, da je zdrav! Pa tudi izmuznejo se lahko ven. In središče mesta - ne samo našega, na sploh - res ni primerno za nastanitev teh ljudi. So mar to brezdomci in nimajo svojih domov? Saj če so zdravi, se lahko mirne duše vrnejo vsak na svoj dom, a ne?

In reply to by Konj (nepreverjen)

Koronas1010 (nepreverjen)

Vo fajn! Kda de jih pa trbelo v bolnico voziti pa za nas domace placa nede.... naj jih v ljubljanske hotele dajo zakoj jih trbej gli k nan vlaciti? Aja verjetno so gospoda dobili za to pejneze od drzave! Ce ste sebe zavozili, nas pustite nameri. Propalice!

Vajz (nepreverjen)

Nemren vörvati, ka je lejko nikak tak sebičen pa egoističen. Zaj ešče samo povej ka si kristjan, pa mo glij vö meto.....

In reply to by Koronas1010 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Prepočasi še širi pa treba nekak pospešiti.
Če se doktori okužujo s štirimi, kak se nedo, ko jih bojo meli 400?

smrkci (nepreverjen)

Vsi tisti ki hodijo po svetu so prinesli ta virus v Slovenijo.Tisti,ki so še pa po svetu bi pa morali ostati tam kje so in,ko se stanje umiri potem se lahko vrnejo v Slovenijo.

Belial (nepreverjen)

Na vse zaj metate krivdo je absurdno. Krivdo in odgovornost bi morali popolnoma prevzeti samo in zgolj Kitajci. Da o Američanih ne govorim. Že takoj ob prvih dveh okužbah vred z tistim likvidiranim doktorjem, ki je hotel posvariti svet bi morali brezpogojno takoj zapret ves zračni in potniški promet že decembra. Vsi tisti. ki so takrat bili tam poslovno ali za zabavo bi morali tam ostati že od decembra kdaj je izbruhnilo ter se pozdravit tam. Ne, da so se lepo vsi po vrsti razvažali z letali po celem svetu dva tedna po izbruhu. Tako pa so poskrbeli za novonastalo svetovno pandemijo.

In reply to by smrkci (nepreverjen)

G0ST (nepreverjen)

Boli mene k za kitajce, krivdo v slo bi mogli prevzeti "pametni" doktori keri so odili v italijo smucat, ciglij se je znalo kak je na stvare...zaj pa so oni bogi pa neven ka ka delajo po 12 vr pa tak dale...ka pa delajo, spijovtan pa mastne pare vlecejo

In reply to by Belial (nepreverjen)

joker07 (nepreverjen)

Nevem zakaj zdaj vsi domov silijo, če se baje v drugih državah cedita med in mleko, te zdaj naj tan ostanejo...

a res (nepreverjen)

pa nemrejo biti vsi na iston meste, a van iz prekmurja nebi bilo fajn, či bi prišli v domovino in bili nastanjene še 2 kedna v portorože ? isto je ovin z obale kere celi život gledajo morje, zdaj do pa iz balkona diane prelepo slovensko ulico ;). Hmm ka pa či de se keri buno ka nemre spate zaradi gradbišča v bližini ? :D

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Jaz mislim da bi leilko v Velenje imali karanteno za celu Sloveniju
To bi bilo najbolje pošten

louraš (nepreverjen)

Na straneh www.murska-sobota.si že zdaj razsajajo bolhe, miši, podgane in virusi!

VojkoZMajolko (nepreverjen)

Vse ok. Samo, da se ne bodo šli Escape rooma.

francisn

Direktor je strasno pameten. Najbolj pa ga skrbi za zaposlene, da bodo imeli delo. Upam, da ga bo enako skrbelo za njih in druzine, ko bodo okuzeni.

zoran opankovič (nepreverjen)

je skoraj tak pametan kot jaz

In reply to by francisn

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Naj jih v kakšne prazne vojašnice pelajo saj jih imamo kart nekaj, pa še nekaj ograjenega prostora je pri vsaki vojašnici , da so podnevi lahko zunaj vendar pod nadzorom znotraj vojašničnega okoliša. Hoteli so za takle nepraktični , ker nimajo lastnega "dvorišča"in ljudje v karanteni ne morejo na čisti zrak razen skozi okno.
Posebno ker je že zadosti toplo in karantenci ne rabijo takega hotelskega luksuza.
Pa še dosti lažje je potem razkužiti neko vojašnico , kot tak sofisticiran hotel.

Francccccc (nepreverjen)

Ja ce bi tvoji deca ali starsi bili poleg bi pa bilo nesprejemljovo ka so v vojasnici...pa ka mislis ka so to neki po svoji volji kuzni in da bi bilo najboljse ce bi sploh ne prisli...grozni ste no slovenceljni, egoisticni do groba...

In reply to by prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Sumič (nepreverjen)

Sicer ne podpiram teh ljudi ,ki so toliko dolgo bili v tujini čeprav so vedeli ,da je virus na pohodu,pa kljub vsemu malo solidarnosti pokažimo in ne bodimo nastrojeni proti ljudem. Kontrola v hotelu bo in to je ok.

Baam (nepreverjen)

V karanteno bi mogli davate lidi iz istih regij... Pomurce v diano itd...

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Baam - Se strinjam. Ampak veš v čem je problem? Pomurci, vsaj velika večina, nima denarja za taka potovanja. Zato smo / so doma. Razen izjem, seveda. Tako da bi jih bilo zelo malo, ki bi se okužili v tujini. Prej doma, na ulici, v parku, prepolnih trgovinah....

In reply to by Baam (nepreverjen)

Pismene1 (nepreverjen)

Skoron tak pameten kak mij👍 druge nega

2plus2je4 (nepreverjen)

Kak kaze vas je vec takih da bi sprejeli ljudi iz tujine, saj ni slabo, samo bodite previdni....

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Kako vas ni sram nekatere. Si lahko predstavljate da ste vi v tej poziciji. Bi upali da vam nekdo odstopi sobo ali sobico nekje izven vašega kraja bivanja, da vam streže, kuha, celo zdravstveno pazi na vas? Eden mi naj pove, da ne bi tega pričakoval. In če bo kateri, TA LAŽE SAM SEBI. Ni enostavno, ampak pomagati MORAMO. Ker s tem pomagamo tudi sebi. Zato pa je parola OSTANI DOMA. Ne pa da se sprehajate in družite kot da nebi bilo nič. Sram vas je lahko vse, ki tako mislite.

Pax (nepreverjen)

👍🏻

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

öšpöröš (nepreverjen)

Samo resno, kak vas je nej sran? Bogme je Prekmurje primitivno in zabito do amena. Ne daj bože ka keri od vas zboli ali pa što od vaših bližnjih pa do vas sousidi ščeli linčati kak so ovi na Dolenjskon ščeli napraviti z eno družino. Ali pa vas nišče nede ščeo nigi meti in de vas do konca življenja spremljalo to ka ste bili okuženi s korono pa do vas vsi postrani gledali. Tou ščejte? Zato ne želite slaboga ten lidan. Dobro je ka do jih negi na kupi meli in do jih kontrolejrali. Ali eni ste tak zabiti ka sploj ne vejte kak ta karantena v teh hotelej izgledne. Prvo se malo pozanijmajte pa te palamudite. Še enkrat, SRAN VAS BILO MAJMUNI ENI!

Pax (nepreverjen)

👍🏻

In reply to by öšpöröš (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

Ne nakladaj! Po tvoje smo mi primitivni, glavno ka drugi niso, briši s Prekmurja! Seveda žabarji niso primitivni, keri dobijo zastonj nastanitev, ka so nej prle šli domov, oni so pametni in preračunljivi. Saj Žabar je itak najbolje čeden, migrante tudi najbolje zovejo notri s čedne žabarije, centre pa bi delali seposedi samo pri njih nej, ker oni niso primitivni, oni so pametni-za sebe!

In reply to by öšpöröš (nepreverjen)

smosmon (nepreverjen)

Stari ka tebi more v glavi špilati. :)

In reply to by Indigo1 (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

AJAJAJA No pa san se fčako tvojga pametnoga komentara, se strinjan tokrat s teuf s sen ka si napijso.

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Ne laži- ne pametuj. 99% mojih pisanj je realnih.

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

q (nepreverjen)

ni res

12 (nepreverjen)

A ni Postojna naslednja?

Dzebra (nepreverjen)

Tocno tak, bagra ena nikakva nesramna, postavite se v njihovo kozo, pa de van vse jasno, trbej jih pripelate do doMA pa izolejrate.... To ka se je Diana odlocila nej nika slabo pa tude marsi sto od vas nema pojma ka pomejne ta izolacija in kaje to cejle sistem od varovanja, zdravstva, prehrane itd.... Zato nej nika na pamet gucate... Sicer pa rejsan zdaj nemate niksoga dela pa malo sinfate, taksi ste, v glavnon eni te iste, jebena socilaka vas podpejra, zdaj naj vas nazenejo dobrodelno delat, pomagat, bagra sinfarska, bog ne daj ka bi koga pohvalile...

Pepo (nepreverjen)

Ka zdaj? Kdo laže? Sobota ali Postojna?

moravčan (nepreverjen)

pa bodo rdeči vsega krivi

Tvoj gost (nepreverjen)

Dan glavo če keromu gostu keri ma
covid-19 Naj pline čez okno pa pol goričkoga sfali 🇸🇮🇸🇮🙏⚰️

. (nepreverjen)

Sauna še obratuje v diani?

Risto Kubura (nepreverjen)

V savni pa naj dežura hobotnica Olga!!!!

In reply to by . (nepreverjen)

Ja 43355 (nepreverjen)

Ka se bunite tu gor vsi nekaj. Non stop nekaj komenterate pa dol gledate, po soboti pa se vsi spancerate!!! Fack off!! Pa deca Glih tak po skupinah v parku, te bi v šolo tudi leko šli zato so pa krivi starši!!!

STRPNEŽ (nepreverjen)

Katastrofa še to nam je treba a nemorejo to namestiti nekje zunaj naselja npr.na planinah kjer ni drugih ljudi , to bojo spet reševali te ki so v stečaju sramota treba se bo upret ...

Gajda (nepreverjen)

Zakaj, se ji ne namesti nekje bližje Brniku, zakaj jih bodo vozili po celi Sloveniji da jih potem namestijo v Dinamo. Ni logično vmes do šli vsaj na malo potrebo in trosil viruse v kolikor so kužno.

Indigo1 (nepreverjen)

V Lj so najbolje pametni, razgledani in izobraženi ljudje! V državo jih pakivajo, isto kak migrante, oni jih ne do itak meli, druge keri jih pa neščejo pa te označijo za neizobražene malomeščane!

In reply to by Gajda (nepreverjen)

black panter

Sto de jih strazo,ga se nedo vlacili po soboti,naj jih pelajo v kocevski rog,nej pa v naseljeno obmocje

SOBOČANCI KJE … (nepreverjen)

Kje ste zdaj pametni sobočanci sredi Sobote imate karanteno in okužene, to so vam zrihtali rdeči občinari in soboškiva zeta Jevšek in Židan brez strinjanje občine do tega ne more priti. Kaj vam je še potrebno, da se zgodi v tej Soboti, da se boste zbudili ????

Murof (nepreverjen)

Pa ge ste sds-ovci..... Pijsite nproste drujgo tak nevejte, ajde ka vijdimo kere vekso norost napijse🤣

In reply to by SOBOČANCI KJE … (nepreverjen)

sfs (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Upam, da tud Prekmurci fašete koronco...To je samo "gripa". Hihi. Pozdrav iz Ljubljane...

Bučka (nepreverjen)

ŽUPAN UKREPAJ!!! SPET BODO VOLITVE!!!

lebari

kot piše na rtv portalu, bodo te ljudi nastanili v postojni in ne v ms, mogoče pa bodo kake druge ki še prihajajo v ms

gesaprin (nepreverjen)

ka van je nej jasno, Velenje leglo rdečkarjev, Sobota leglo rdečkarjav, evo vam malo virusa, mogoče te na naslednjih volitvah volili ta prave

smosmon (nepreverjen)

Tvoja hiša pa leglo zarukanih imbecilov.

In reply to by gesaprin (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Z lejpin se fališ, tij goreče pobožni kristjanar. Kak te je nej sran priznati, ka si desen, kao kristjan. Pojma nemaš o Kristusovon nauki, sram te bilo. Či nebi lejvih pa rdečih bilou, že bi se spoklali med sebof, kak ste pokvargeni. Fuj.....

In reply to by gesaprin (nepreverjen)

+- (nepreverjen)

Bravo strokovnjaki! Take ljudi stlačit v centre mesta po sloveniji, da bo za par tednov prav luštno, pa v Ljubljano v hotel Lev jih tudi dajte.

jon vik (nepreverjen)

ka je sobočanci mislin ka van dela prpa nindri morejo biti v izolaciji ,samo eni naj poglednejo sejbe kak se lepo špancerajo ,se vozijo z dvokotačom ,bojte doma z deco budale nej ka kažete nove trenerke

labod (nepreverjen)

ja pravilno jon vik mislen keri so bole šolani so bole nori ,oprostite prizadeti

Bučka (nepreverjen)

Tu sta samo 2 okužena, naj tako ostane. "Špance" pa preusmerit v Lj hotele,jih imajo veliko ali pa v Kocevski rog. Samo prosim, ne v.naseljena mesta

Bindi (nepreverjen)

Kakšno vezo ma naseljenost? Večina bolnic je tudi v naseljih. Vej pa te, ka so prišli, itak nedo smeli iti ven niti iz svojih sob, ka se te iz hotela.

In reply to by Bučka (nepreverjen)

levi komunist (nepreverjen)

kaj pa velenkovac

In reply to by Bindi (nepreverjen)

Viroos (nepreverjen)

Baji ka sojo tej športniki, tej nedu nucali raspitarov za dihati, Diana pa de v od teh pejnez meljla še zadosta lejti obratovanja pomoje. To se splača ge prainv.

Prekmurka san (nepreverjen)

Moderator zakoj brišeš komentare? Sredi MS de karantena, vsi pa pravijo, ka more bite izven strnjenih naselij. Ne strinjam se s tem! Glavno ka Serec pa Jevšek zaslužita, boli njeva za občane. Sicer pa policaj še nika dobroga nej napravo za nas!

Kukurukuku (nepreverjen)

Nej san znau ka korona vdari po sivi snovi v glavi. Ene je redno opalila. Koje pisarjenje.

Bosanče malo (nepreverjen)

Eh pa ka je te to zdaj , velka večina vas je trdila ka je to vse zmišljeno , ka se pretiravle , ka je to samo navadni prehlad , razno razne revije so se citirale , da se uvaja policijska država , diktatura , ukinja se demokracija , mogoče bi famozni kvazi novinar Blaž še lahko kaj dodal , te pa lahko zdaj pridejo , ka se te bojite , farizeji , vej pa to je samo zavajanje , le kje so zdaj tisti pametnjakoviči in njihovi komentarji.

Bubek (nepreverjen)

ge pravim tak,naj bi ostali tan,ge so bili,Serci je pa pejnez zadišo,kak že večkrat

Realnoo (nepreverjen)

Ge man obcutek, da nasi mediji uzivajo v rasti okuzencev in smrtnih zrtev. Celau pisejo o zrtvah koronavirusa katerih vzrok smrti je bila neka druge bolezen. Pred cason san bil preprican v tau bolezen, ampak mislin ka nasa vlada in posledicno mediji zacajo bledarije delati. Zaradi ustavljene ekonomije do posledice lahko katastrofalne. Na konci de vec zrtev zaradi ekonomske krize katera nam sledikak pa od virusa!
Spaumnite se tega, kda te z rakon ali drugo boleznijo cakali na pregled eno leto;)

Risto Kubura (nepreverjen)

K njim zraven obvezno zaprite tudi morsko hobotnico Olgo!!!!

Gondor (nepreverjen)

Ge je te zdaj ČARNI VRAG z svojimi veleumnimi komentarji .

zoran opankovič (nepreverjen)

jaz se bojom slovenske vojske na ulicah
Kajti Janševi Slovenski vojaki so 91 leta
naterali srbsko JLA iz Slovenije
Dečki - JLA -so spizdili kot kurbe s plesa

Vajz (nepreverjen)

Janševi slovenski vojaki? Malo se pozanimaj pri tistih, šteri so bilij v prvih vojnih vrstah, ka si mijslijo o Janši? BTW: JNA je bijla v tiston momenti NAŠA vojska - z policijskimi pooblastili. Ka de ti malo jasno, zakoj je tou nej vredi....

In reply to by zoran opankovič (nepreverjen)

gost1 (nepreverjen)

Zdaj de bar Serec skasajro pa de lejko plaćao stare račune ka je šče dužen!

Pepo (nepreverjen)

Admin mi je zbriso komentar, ka san šinfo Sereca in Sobotainfo. Zdaj de ga tude. Pa še nekaj: v Ljubljani nemajo zdaj praznih hotelov?

Vipko
Truplo

Glede teh nastanitev spet zamujamo tristo na uro! Šarčeva vlada je itak pojem zase, pa tudi Janševa vlada je izgleda pozabila na to, da bodo morali nekje nastaniti večje število ljudi zaradi izolacije. Še pred nami so Hrvati to izvajali, kako je to pri njih, če kdo ve? Kje imajo oni nastanjene te ljudi? So tudi oni to delali "krišom", kakor naši včeraj?
Vsak, kateri je v izolaciji sobe ne sme zapustiti! Ojoj... ker to izgleda nihče ne kontrolira, bo to izgledalo kot danes na posnetkih po Sloveniji. Najverjetneje se nam lahko zgodi, da bo nenadoma po soboti šetkalo nekaj ljudi, kateri bi morali biti v karanteni. Zato sem tudi sam proti, da se te ljudi namesti v Diani. Naj si jih politika namesti nasred Ljubljane in jih tam imajo na očeh.
Napoveduje se drastičen ukrep, da ne bomo sploh smeli zapustiti domov. Ja, sodeč po današnjih posnetkih širom po Sloveniji marsikdo ne spoštuje osnovnih pravil. Zaradi takih (koliko vas je glede na vsebino pisanja šele na tem forumu) bo sedaj pač kolektivno kaznovanje, kakor se temu pravi.
In spet se bomo razpisali o tem, kako nam nekdo krši osnovno človekovo pravico do zasebnosti, pa do gibanja in ne vem še česa. Vem pa glede na poročila na medijih, da so v Srbiji obsodili že prvega kršitelja karantene in to mislim, da na tri leta. Se tak zakon obeta tudi pri nas? Lahko se zgodi, kajti verjemite mi, nihče od zakonodajalcev ne bo nič glede tega vprašal ne mene, ne Črnega vragu, pa tega in onega. Po domače: najebali bomo vsi.

Pravi dundek (nepreverjen)

Naj jih pelajo k tebi domov ka ta jih pa tvoj sin pazila... Bar neta norosti pisala po sobotainfo ka ta nekso delo mela

In reply to by Truplo

black panter

Na 24 ur ste vidli, zabari,stajerci, pa ostala gamad odi na izlete na morje,bled....zaradi taksnih budal do ostrejsi ukrepi...

Vipko
Truplo

Danes sem bil kar veliko zunaj in to na širšem območju: lahko napišem, da je v okolici Sobote kar red. Kolesarila sva ob Muri in to od Dokležovja do Petanjec in srečala nekaj pohodnikov, kolesarjev. Nič v nasprotju z dosedanjimi prepovedmi. Popoldan sem malce šel sam v mesto fotografirat in občutek imam, da se ljudje po Soboti držijo teh napotkov. Zdaj če sam prenašam virus nisem mogel ne pri kolesarjenju, kakor pri fotografiraju to na koga prenesti. Če bi se vsi kolikor toliko držali navodil... nekih drastičnih ukrepov sigurno ne bi bilo. Sedaj sem tudi sam v strahu... da bom moral čepeti doma in čakam, kaj bo porekla vlada.

In reply to by black panter

😫 (nepreverjen)

Najpomembnejše je, da si opisal svojj današnji dan. Bravo👏🏻

In reply to by Truplo

Fujd (nepreverjen)

Naj si je Janša pa Kacin pelajo v parlament knjigo in pajdason

Gost75763 (nepreverjen)

Jevška pa boli đoko za občane. To nan je on zriktal, ka se žabaron v rit vliče, zspomnite si!!! V center mesta do virus pripelali! Včera so za ove pravli ka so vsi zdravi, že zjutraj dva okužena, pa glede na to ka so vsi na enon letali bili sta nej edina! To je še nož v hrbet Diani, kera de vedno sinonim za koronavirus in je noben več nede povoho.
Predlagan ka tej ka do tu v karanteni pomagajo grsnitne kocke polagati, ka pomgradovin to fejst pomali ide od rok. Do si vsaj svoj dopust v Soboti dol plačali.

Gasilec Samo (nepreverjen)

S hotelom razpolaga lastnik. Pa vam to pasalo ali pa ne.

sobočanec123 (nepreverjen)

No pa ste čisto brcnili v temo s tem člankom. Naslednje mesto za karanteno je v Postojni in ne v hotelu Diana. Včasih je dobro kaj povprašati pri tistih, ki odločajo in ne samo pri lokalnemu hotelu.

Murof (nepreverjen)

Eden izmed 100-tih, glavno ka pijšes, Diana je ena izmed nocitvenih obratov kam je mozno nastaniti lidij te iz tujine ka prijdejo.... Lipau pijse ka še nevej da prijdejo ce prijdejo.... Glavno ka melete....

In reply to by sobočanec123 (nepreverjen)

Slepec (nepreverjen)

Dobrodošel Karči virus v naše mesto. Šerif pripravlja zabavo ob prihodu.

KoronaCash (nepreverjen)

Sobočanci in ostali iz neposredne bližine,
1.
Spoumnite se malo nazaj, zakoj je “pod pretvezo seveda”- Serec zapro hotel Diana.. (kao zaradi korona virusa, čepraf je vsen jasno, ge je resnica).
Zaj pa nainouk preobrt?
Verjetno je vsen jasno, ka njega zanijma v tej situacije...
Serec manipulejra tudi s podatkon , ka bi v karanteno hotela prišli samo zdravi turisti iz tujine...
Očitno je vizionar.
V kratki “vladavini hotela” je že pokazo “rejsan dosta”, kelko njeme njegovi delavce pomejnijo, zato niti ne čudi podatek ,ka bi se naj hotel odpro za karanteno od 50-70 turistov iz tujine.
Kaj je pa rejsan-
Serec je odličen manipulator, nede me presenetilo,če prepriča vlado pa tudi župana.
2.
Trbej se resno pijtati , ali soboška civilna zaščita rejsan obvlada KOMPLETNO varovanje, oskrbo , zaščito, ali majo certificirano delavno opremo v tej situacije, kero še nikdar nejso mele. Tou je nej samo vaja na terejne...
Če se dodatno okužijo doktori po bolnicaj, kak lejko CZ obvlada kaotično situacijo v centri mesta, kera nema resne izobražene podlage???!
3.
Župan,,,
Meste MS si v centre dal “kruha in iger”. za rajo...Zdaj boš podpijso še korona hotel(Diana)?
Zanimijvo, kelko tvojih slik je bilo prle v naših novinaj,,,Ge si zaj?
Seveda ti zaj vse podpijraš z diplomatskimi odgovore,,,,kao ti podpiraš vse tisto kar je za naše lidi nej nevarno....itd.
Upam pa,,,,ka se zavedaš,što de krivec,če prijde do “verižne reakcije okužbe”.
4.
Da je cash v pijtanje narod moj,,,, so zanemarljivi tudi podatki dodatnih okužb pa tuj trupla.
Tak se žao gnes razmišla.
Tau ,,,,,nede humanitarna akcija v centre mesta, tudi nej pomouč liden v stiski-tou je izkoriščanje “doloučenoga položaja”,ge diši samo državni cash..., pa na keri TRR de cash nakazane.(glede na številne blokade )

Vajz (nepreverjen)

Tipičen manipulator. S kakšin namenon trousiš te pizdarije? Ka maš od toga? Vsi, šteri idejo v karanteno, so uradno zdravi. Namen 14 dnevne karantene je, ka se v primeri, ka se kumi v ton cajti razvije bolezen, neje prle že 100 drujgih okužo. Tak se STAVLA okužbo, nej pa ŠIRI. Bimbo nerazgledani. Takšin bedakon bi človik komout privouščo, ka zbeteža za viruson. Nej zatou, ka bi mrou, liki zatou, ka bi malo sprobo, kak je tou, gda da te takši kalibri, kak so oni sami, najrajši žijve z vapnon posipali pa zakopali...... Fuj.

In reply to by KoronaCash (nepreverjen)

2plus2je4 (nepreverjen)

Kraljevsko si napijso Vajz.... 👍 Taksome lak je korona cash prepovedate zivete v sobote.... Izmecek

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Ofni (nepreverjen)

Koronacash, pa tij se en cas odavo nekso opremo, sicer neven cido, ta ka pomoreCZ pri ton pa spelaj projekt tij ka si fejst sposoben😉

Murof (nepreverjen)

KoronaCash ka ti je Serec kakse plane zmejso😂👍

iz kamnika doma (nepreverjen)

jaz pa mislim da bi bil idealen platz za migrante
in karanteiste v Kamniku.
Tukaj smo sami dobri in sposobni ljudje doma.
Ne vem zakaj povevečujejo zapor na Dobu, ko bi ga pa lahko
zgradili enga velikega za celo Slovenijo in bližnjo okolino v Kamniku.
Tako bi se stroški na ROBIJAŠA občutno zmanjšali, pa še ljubljanskim delavcem
bi bila lokacija bližnja , kot pa da se vozijo na delo na DOB.
Najbolj bi pa bila vesela familija Opankovićevih, da ji ne bi bilo treba tako daleč hoditi
na obiske k svojcem v zapor.

Vajz (nepreverjen)

Redno si patetičen....

In reply to by iz kamnika doma (nepreverjen)

levi komunist (nepreverjen)

mama ti je spatetičnirana med nogami

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Ma ne

In reply to by levi komunist (nepreverjen)

levi komunist (nepreverjen)

Ma ja

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Borja (nepreverjen)

Prvo kot prvo: morebitni okuženi (kdo pa lahko jamči, da so vsi (avan)turisti, ki se šele sedaj vračajo iz Španije in drugih držav - ne gre mi v glavo, zakaj se niso vrnili že prej, saj koronavirus razsaja že zelo dolgo) ne spadajo v središče nobenega mesta, tudi našega ne. Končno pa: a so ti ljudje brezdomci? Dvomim, saj le-ti nimajo za pošteno hrano, kaj šele za draga potovanja. In če niso in so zdravi, kot tu zatrjujete eni in zatrjujejo za to pooblaščene osebe, zakaj ne gre vsak na svoj dom? In kdo nam jamči, da se ne bodo kljub kontroli izmuznili in se prosto sprehajali po mestu?

Mislim, da bi si nastanitev v Diani mnogo bolj zaslužili vsi zdravniki in ostalo medicinsko osebje, čistilke v bolnici in domovih za ostarele, vse trgovke, ki morajo delati, člani civilne zaščite, vsi prostovoljci, ki pomagajo ostarelim, patronažne sestre... če/ko bi zboleli in bi se morali samoizolirati, saj tistim, ki živijo v bloku na par kvadratnih metrih, samoizolacija ne koristi, saj lahko okužijo vse družinske člane. Je kdo razmišljal o teh ljudeh?

Mura je večna (nepreverjen)

je eden zgoraj napisal kamni
Stara pulfer fabrika bi bila idealen plac

In reply to by Borja (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

pardin pomota KAMNIK

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

pardon pomota KAMNIK

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

KoronaCash (nepreverjen)

Vajz,
Nemo se spuščo na tvoj nivo žalitev,, kera je primitivna pa premalo definirana z dejstvi.
Opažan, ka napadneš cinično
skoraj sakšoga.
Zakoj? Saki ma svoje mnenje.

Uraden podatek “vseh zdravih avanturistov v karantene” (bravo Borja)” je le TRENUTNA, to pa ne pomeni ,ka do zdravi ostale. Tao se že dogaja v Velenji, hotel Paka.

Očitno ne vejš ,ka pomeni kontaminacija enoga velkoga hotela. Daleč premalo je lidi samo “zaprejte”v sobe, pa dostavlati hrano pred vrata.
S podobno zgodbo so pogrnili na ladjaj...(Japonska, Italija itd)

Če gučimo o socialni distanciranje in možnosti širjenja “teoretično okuženoga “je prvi pogoj , ka je vsak turist v svoji sobi..., če že prijde do toga...
O.K...Hotel Diana ima sicer to možnost...za omenjeno število , keri so zaj že v Postojne,,,, ampak idemo dale..., če prleti še drujga grupa...
Covid -19 ;
Patofiziologija povzročene okužbe z virusom sars -cov2, kera se prenaša predvsem iz ljudi na ljudi z dihalnimi ,razpiratornimi kaplicami , kužnimi kaplicami in tudi iz - kontaminiranih predmetov pa te dale v usta , nos ,,,,itd ..To že obvadamo, nika nouvoga boš pravo. O.K...
Obstaja pa tudi možnost okužbe preko aerosola v primeru daljše izpostavitve znotraj zaprtoga prostora. (Torej preko delcev iz zraka, praha, dima) ki so v zaprton prostore, hodnikih, preko skupne ventilacije itd. Ka ne omenjan sploj možnost okužbe vseh ”trenutno zaposlenih/pa ostaloga osebja CZ,,,pa seveda verižne reakcije med sobočance.
V okviru covid19 je torej možen prenos “zraka po zraku ” v teh nedodelanih hotelskih okoliščinah , kjer se brez težav ustvarjajo aerosoli.
Ročno prezračevanje, itd.

Ka se ne ponavlan, hotelska nastavitev v centre sobote (pa tudi nej v Velenje , Postojne) je zamenej neprimerna-nedodelana, tvegana za marsikoga.

Aja....nej ge ne odavlen zaščitne opreme, tak ka san ne konkureca nikome.😊

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice