Državljani se bomo ponovno podali na volišča, tokrat bo na glasovnicah usoda družinskega zakonika.

V zadnijh mesecih je v Sloveniji poleg predčasnih volitev in dodelitve mandatarstva največ prahu dvignila zgodba o družinskem zakoniku. Odločitev ustavnega sodišča glede referendumskega vprašanja je državljane postavila na dva bregova. Slednji se bodo tako najverjetneje ponovno podali na volišča ter o odločali o zakonodajnem vprašanju, v katerega se je aktivno vpela tako država kot cerkev.

Obeta se novi referendum

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok z Alešem Primcem na čelu je v minulem tednu aktivno zbirala potrebnih 40 tisoč glasov za razpis referenduma, v katerem bomo državljani med drugim odločali o možnostih posvojitve otrok tudi pri istospolnih partnerjih. Prav omenjeni del je na noge postavil zagovornike obeh strani, breme zakonodajnega procesa pa bo ponovno položeno na pleča državljanov.

Primc: “Družinski zakonik je slab”

Primc je v času zbiranja podpisov večkrat izpostavil dele predlaganega Zakona o zakonskih zvezi in družinskih razmerjih, ki se podpornikom civilne iniciative zdijo sporni. “Referendum o Družinskem zakoniku je potreben, ker je Družinski zakonik slab. Poleg tega, da razvrednoti pomen mame in očeta za rojstvo, razvoj in vzgojo otroka, da ne priznava, da je otrokova največja korist in potreba, da ima skrbna in ljubeča mamo in očeta, v njem tudi marsikaj manjka. Družinski zakonik bi moral prinašati ukrepe za reševanje najpomembnejših težav naših družin,” je pojasnil Aleš Primc. Predlagana verzija družinskega zakonika po besedah Primca ne prinaša potrebnih ukrepov za odgovorno pripravo za družinsko življenje ter ne spodbuja odgovornega starševstva, spremembe prav tako naj ne bi prinesle potrebnih izboljšav na omenjenem področju.

Civilna iniciativa uspešno v Pomurju

V nadalje Primc še razlaga, da predlagani družinski zakonik vsebuje nekatere dobre dele, katere bi bilo treba uveljaviti že s sprejetjem veljavnega zakona, kot je prenos pristojnosti iz Centrov za socialno delo na sodišča. “Žal pa je vlada dobre stvari v zakoniku vzela za talce očitno temeljnega namena zakonika, to je izenačitev življenjske skupnosti ženske in moškega z življenjsko skupnostjo dveh oseb istega spola vključno z dodelitvijo istospolnim skupnostim pravice, da svobodno odločajo o rojstvu otrok. Vse dobre rešitve je mogoče uveljaviti tudi potem, ko bo Družinski zakonik na referendumu zavrnjen in sicer s spremembo obstoječega Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerij in sicer tako, da se bodo te spremembe začele uporabljati bistveno prej kot v roku enega leta, kot je to v primeru Družinskega zakonika,” meni prvi mož civilne iniciative. Slednja je v Pomurju pri zbiranju podpisov po besedah Primca naletela na “zelo dober odziv”.

Neodobravanje s strani državljanske tribune in Liberalne akademije

Primčevo stališče je naletelo na neodobravanje s strani državljanske tribune ter Liberalne akademije in ostalih podpornikov družinskega zakonika v predlagani obliki. Le-ti so prepričani, da navedeni vsebinski argumenti proti družinskemu zakoniku niso prepričljivi ter da kampanja nastaja na podlagi demagoškega strašenja in hujskanja proti istospolno usmerjenim.
 

S spleta

Komentarji (441)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
theused

blindluck..malo morje argumentov sem ti navedel, pa očitno ne bereš vsega, ampak samo tisto kar ta podžge . Ti nisi sposoben na moje argumente odgovoriti, otem ti govorim, ampak več, kot očitno je, da ne zastopioš najboljše kako poteka debata.

dexter..rtvslo je leglo homoseksualcev, na čelu z raznimi pristranskimi javno mnenjskimi raziskavami. Denimo, tudi JJ je 3 dni pred volitvami imel 10 % prednosti pred Jankovićem, pa vemo kako se je končalo.
CCA. 80 % Slovencev je proti posvojitvam otrok s strani homoseksualcev, pa to sem sedaj blago cifro povedal. Malo se spomni, 40.000 podpisov so predlagatelji referenduma zbrali v 4 - 5 dneh..referendum bo še bolj aktiven, tu sedaj ne " kandidira" Janša, da bi mogli levohisteriki hitet glasovat proti njemu ;)
lp

dexter

Ti samo laži dale sebi pa drüjgin pa se tolaži... ges še vedno vrvlen ka ste kreteni v manjšini v Sloveniji. Človik, tij si betežen.... idi si nekšo pomouč poišči.

theused

dexter..vidiš , toliko o takšnih licemerjih, kot si ti, nobenega argumenta, samo dvojna morala in žaljenje, pa ko smo pri bolnih, nisem jaz tisti, ki tišči penis v človeške fekalije ;).
lp

dexter

srmaček, samo za tejbe še ednouk:

Zakoj bi pisali nekše argumente za, če je pa tou vse normalno in ne nücamo opravičevati svojih zablod z "argumenti" kak tou morete delati nasprotniki, keri ste z lažmi in manipulacijami prepričavali stare mamice ka so van dale svoj podpis. Če bi vsen ten liden lepou razumljivo razložili o kon se v ton zakoniki ide bi vas še vaši podporniki v rit nabrsali. In tak de tüdi na referendumi... podpora de samo iz strani tistih kere ste uspeli na süjo nategniti in jih zmanipulejrati in iz strani tistih keri itak nemajo pojma o kon se ide in do prouti samo zatou ka jin je nešče tak skomadejro. Vsi ostali mo glasovali ZA !!!

dexter

theused, RTV vodijo desničari... tak ka ges nebi biu tak glasen glede legla homoseksualcov. :)

theused

dexter..ha,ha,ha,ha..za počit od smeha, vs eto je naravno in normalno, potem pa naj naravno dva gaya zaplodita in rodita otroka ;) . Zares, bedarije , da jih človek videl ni, takšne debate o tem sploh ne bi smele potekat, primitivno je , da je že vs eskupaj tako daleč prišlo, kot je. In še enkrat, tukaj se ne gre za stranke, za Janšo s katerim si obseden, tukaj se gre zgolj za zdravo kmečko pamet, pa naj še tebi razložim po kmečko, anus in penis ne zreducirata otroka, naj tako bo, na vse veke vekomaj ;) . Kot sem pa že pravil, bodo pa ljudje polni sovraštva, kot si ti šel glasovat ZA samo zato, da boš nagajal ljudem, ki sikreno mislijo proti. To je cirkus in ne država, kavbojci in indijanci, kot so nekoč prepevali Čuki. Vidiš, jaz pa grem zmeraj volit po svoji vesti, po svojih načelih, pa, če neko stvar predlaga leva, desna ali gornja opcija. Absolutno sem denimo podrl Malo delo, pa me en klinec briga kdo ga je predlagal ;), samo žal večina državljanov, ne rdečih, ne belih, takšnemu razmišljanju ni dorasla, kar s elepo vidi od izvolitve Pahorja in sedaj Jankovića, oba sta namreč zmagala, zato, da ne bi zmagal JJ. Otročje, primitivno, rezultati so sedaj znani, Pahor ni zdržal cel mandat, Jankovioć ga očitno niti dobil ne bo, zakaj? Ker ste agresivni in ker vsiljujete svojo prepričanja, počnete prav to, kar očitate drugače mislečim.
Žalostno je to postsocialistično stanje slovenskega duha.
lp

theused

Aja, pa rtvslo je bilo zmeraj in bo, rdeče ztrobilo, ne glede na to kdo je aktualni direktor.

Swan

daj theused ne seri. homoseksualnost obstaja že od pamtiveka. Pa to sploh nima veze z družinskim zakonikom. Glede vtikanja organov v fekalije. Tudi ti vtikaš svojega v odprtino skozi katero se cedijo odpadki. Le da v tekoči obliki. In če odprtina ni čista boš kaj hitro staknil kakšno rdečico. Isto kot s ta zadnjo.

theused

swan..hehe, neverjetmi ste, povej svojo trditev o prebavilih in spoloviolih kakšnemu ginekologu in ga vprašaj o čistosti ženskega spolovila na pram analni odprtini :)) .
Zares, vsa čast, pa praviš,da homoseksualnost nima zveze z družinskim zakonikom, ja kdo pa potem zganja cirkus in zahteva v ustavi neke izmišljene pravice? ;)
lp

Windu

Theused, ka vožnja z avtojon je tüj nej naravna? Ker še nejsan vido človeka, ka bi lejko na "naravni" način premikanja dosegno 100 km/h (razen vertikalno :P) Ka o potovanji v vesolje, ali pa že z avijonon, ne gučimo xD

V končni fazi je te tüj katolištvo nej naravno, ker župniki (kao) nemrejo producejrati dece :P

janez23

http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__p… - Stari družinski zakonik
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/druzina/zakonska_zveza_in_d… - Novi družinski zakonik.

Dajte prvo preberte oba in potem razglabljajte. Ker tukaj pišete stvari, ki se ne tičejo družinskega zakonika. Nažalost. Samo šinfanje (brez argumentov).

blindluck88

@theused in vsem ostalim bom zdaj še zadnjič razložil nekaj. Glej ti nekaj zagovarjaš in drugi celo delno pritrdimo, samo ti v tem vidiš neke probleme, mi pa ne. Dva ne moreta narediti otroka? Ja in. Ga pač posvojita, otrok je še preveč.
Zdaj bom obdelal tvoje argumente:
1. Jah,meni se homoseksualnost zdi beteg in tudi njim bi se mogla

ok mogoče pa je, samo zato bi se nam mogli smiliti. In ravno TO delajo aktivisti, hočejo se smiliti. Kaj je tu spornega?? To vsi vemo in ti govorimo, samo ti tu vidiš problem, mi pa ne. Tudi črnci majo še stoletja probleme in se delajo žrtve. Isto Židi oa Romi. Geje so ubijali, dajali v zapor itd. Gre za veliko krivdo človeštva, tako kot "white guilt" zaradi črncev. In če so že bolani, bi rabili da jih drugi ljudje sprejemjo med sebe in v družbi. Tako kot invalide in motene jih je treba asimilirati v družbi in jih ne podcenjevati in žaliti.

2. to je spolna perverzija
To sam sebe zdaj negiraš. Seveda je lahko tudi perverzija. Tu se spet samega sebe urežeš. Če je "zgolj" želja in perverzija in ne vloga in identiteta kot je prikazana, potem pa sploh ni panike. Če se mož in žeta igrata sado-mazo ali swinganje nihče ne reče ne smeta se poročiti ali živeti skupaj ali imeti/posvojiti otrok. Gejem pa lahko. Tako da se ta "zgolj perverzija" opravi.
3.
Zato, ker sem za naravo in sem proti bogatim kapitalističnim elitam, ki se v svojih perverzijah postavljajo nad človeka, nad naravo.
4. Cogito, ti boš šel obkrožit ZA družinski zakonik, zaradi osebnih frustracij, zato, d abi škodil in namerno glasoval proti ljudem, ki jih pač ne preneseš ( katoliki ). Zelo zrelo, zelo, ni kaj
Ne volili ZA bodo očitno ljduje ki jim ni vseeno da se krati pravice drugih.
5.Absolutno vem za kaj se gre, gre se za manipulacijo, malo po malo do vsega, to je njihov moto. Povejte mi, kolikšna je danes realna možnost samskega heteroseksualca, da posvoji otroka?
Nihče ni rekel, da bi samski posvajali.

Glede manipulacije: SEVEDA GRE ZA MANIPULACIJO!!! HALO??? Pa to ti hočem povedati. Pa to mi razumemo! IN??? Tudi ti in drugi manipulirajo, krojijo podatke itd. Se pravi če demokrati manipulirajo je fuj, če pa desni pa je OK, ali kako? Kaj pa porečeš na to, da je Primc in njegova iniciativa ena največjih manipulacij v slovenski zgodovini??
5. Homoseksualci želijo enakost s heteroseksualci
JAAAAA. Saj v tem je cela poanta, halo??

6. da homiči s tem celijo svoje frustracije.

SEVEDA!!! HALO?? Pa to se spet tebi samo zdi sporno, nam ostalim ne. Itak ka so sfrustrirani, isto kak črnci.

7. če slepo ne slediš bogati samooklicani intelektualniin perverzni eliti,si izobčenec.

Ja ta perverzna grda elita, ki hoče svobodo za vse ljudi. Fuj jih bodi!
In še enkrat povem, logično je da so LDS pa taki tudi hinavci, svinje, manipulanti. IN?? Tudi desničarji so. Še večji. Edina razlika je ta da konzervativci in bivša Juga dela vse ljudi različne, če nisi tak kot mi, si mimo, bolan člen verige. Demokrati pa pravijo: vsi smo isti!
Tu prav sklepaš, da radikalni in aktivisti pretiravajo in ravno v svoji nalogi, da smo vsi drugačni, delajo iz vseh čisto iste. Kapitalizem and co... Vsi smo iste številke, roboti, bi ti rekel. Spet kaj je tu narobe? Res je grozno, da so vsi enaki in enakovredni. Nekdo se mora počutiti večvrednega, ne? Seveda so dvojne morale, ko izkoriščamo tretji svet. Ampak vsi so hinavci. Kot če desničarji niso kapitalisti??

In to so vsi tvoji argumenti, ki ne poved nič. Če še maš kaka vprašanje pa vprašaj, samo ne spet povedati, da ti nihč ne upa odgovarjati, ker maš take fore, katere ve vsak 5-letnik.

Glej pred Bogom, ehhh, khm, khm pred vsemogočnim Mercatorjem smo vsi isti. Dol mu visi ali kupi kruh gay ali normalen. Aktivisti, demokrati itd so seveda elite z denarjem, ki na najbolj svinsjki način hočejo izkoristiti tržno nišo gejev. Pa spet TO VE VSAK!!! Zakaj te to moti??? Če bi dva geja posvojila otroka iz Bosne, bi a)pomagala Bosni in občini sirotiščice
b)preživetje otroka, ki bi bilo obsojena na propad
c)ona bsota srečna in srečen človek je dober delavec, dober delavec je dober za sistem
d)če bosta brezposlena, kdo bo plačal njuna nadomestila ko umrete? država. kdo pogreb? država
e)Slovenija pridobi NOVE državljane, več ljudi. Ta deca bodo tudi študirala, kupovala, trošila, imela službo itd.
f)Odpre se nova tržna niša samo za geje, tako kot v ZDA; razni priročniki za starše do vseh ostalih stvari. Gaj trg ima OGROMNO neiskoriščenega potenciala in možnih $$$ €€€
Vem da se boš obregnil ob vse to... IN? A je to kaj sem naštel kaj slabega? To je WIN-WIN situacija za vse vpletene. Najbolj pa za državo, ki bi skozi te otroke in možne poroke zaslužila ogromno denarja. Meni se to ne zdi grdo, ampak prav pametno! Ta trg treba izkoristiti!

Zato delajo vsi ti lobiji in kaj jaz vem kaj še. Ti tu kričiš neka zarota, zarota. Ko pa ni... Vse je tako simple. In tu smo zdaj na koncu, situacija je win-win za vse vpletene. Zadovoljni geji, ki se počutijo sprejete in varne so dobri delavci itd. (vem, Marx in Juga, so what???). Definitivno je to bolje kot pa tisoče sfrustriranih pe**rčin, ki se fentajo, ker se smilijo samem sebi in jih kao nihče ne razume.

To je to, zdaj pa če maš še kako vprašanje, prosim. Vsi vemo da gre v ozadju za svinjarije, lobije, manipulacije, samo tebi to vse očitno grozno moti, drugi pa razumemo kako vse to gre in je ok. Dvojna morala, manipulacije? SEVEDA. Ampak druga stran je ista. Nekdo ki podpira krščanske vrednote in obenem poziva do nestrpnosti in nasilja do drugačnih ni nič bolj moralen.
Vse je v denarju. In prosim ne mi zdaj priti z nekimi moralnimi, etičnimi in naravnimi zakoni, ker nekdo ki sovraži drugega ker je drugačen je

blindluck88

---še najmanj moralen. Tako da evo, demokrati to vse delajo zaradi DENARJA. Protestniki pa le iz GOLEGA KLJUBOVANJA IN OTROČJEGA REBELIZMA. Nesprejetje zakona no be prisnelo nobenega "haska" ali škode za državo, razen ta vrženih pejnaz. Sprejetje zakona pa bi imel zelo dobre učinke na ekonomijo in državo. Poleg tega bi se lahko Slovenija ven metala kot neka demokratična država. That's it!

blindluck88

aja, pa še hvala lepa. Do zdaj sem bil nevtralen, ampak skozi to pisanje in tvoje pisanje sem sprevidel da mam celo neko stališče. In to je tudi en efekt, ki so proti. Ustvarijo nezaželen učinek, ko neopredelejne razjezijo do te mere!!!

Krpan

Kot vidim niti eden od sogovorcev ne ve, da imamo zakon o istospolnih skupnostih na podlagi katerega je mogoče registrirati istospolno partnersko zvezo.
Omenjeni zakon je bil sprejet za časa janševe vlade.

Kljub temu, da levica več kot desetletje ni bila sposobna sprejeti nobenega zakona v zvezi z istospolnimi zvezami je zahtevala presojo ustavnosti omenjenega zakona. S samo presojo so le delno uspeli, saj ustavno sodišče ni ugotovilo protiustavnosti samega zakona. Ugotovilo je le pomanjkljivost zakona, ki istospolnim partnerjem ne omogoča dedovanja, zato bi ga Državni zbor v tem delu moral popraviti.

Levaki pa namesto, da bi zakon popravili kot je zahtevalo Ustavno sodišče, so šli v pisanje nekega miš maš zakona s katerim so pod krinko otrokovih pravic dejansko zmešali vse pojme v škodo otrok. Namesto, da bi stari zakon o istospolnih skupnostih popravili, PRAVICE otrok pa reševali v povsem NOVEM zakonu.

Dejansko gre za pravice otrok, ki v nobenem primeru ne smejo biti kršane.

Sklicevanje na človekove pravice homoseksualcev je le pesek v oči, saj je Evropsko sodišče za človekove pravice zavrnilo tožbo dveh homoseksualcev z Dunaja, ki sta tožila avstrijsko državo in zahtevala, da jima le ta omogoči poroko in posvojitev otrok. Sodišče je zapisalo, da poroka ni človekova pravica še manj pa posvojitev otrok.

Zato je govorjenje o kršitvi človekovih pravic velika LAŽ in manipulacija z ljudmi!
Podpise je zbirala Civilna iniciativa za pravice otrok in družin. Zato je kupčkanje o desnici, ki jo je organizirala cerkev brez vsake osnove.

Podpisovali so vsi - LEVI in DESNI, ki se ne strinjajo, da bi otroke dobili ljudje, ki so prešaltali ženske na moškega. Podpisniki so prepričani, da taki ljudje niso sposobni vzgajati otrok. Zato so P R O T I takemu zakoniku, ki to omogoča !

Pravice otrok mora država reševati v posebnem zakonu,ne pa da vse zmeša v enem zakonu in ga prodaja kot hit čeprav že laiki vidi, da zakon ni pisan za zaščito pravic otrok ampak skozi zadnja vrata priznava pravice istospolnim na škodo otrok in DRUŽIN !

Ustavno sodišče je ugotovilo, da z zavrnitvijo samega družinskega zakonika ne bodo nastale nobene škodljive posledice.

Kljub temu levica še naprej LAŽE o kršitvi pravic, ki bi nastale z zavrnitvijo družinskega zakonika. Levica še vedno igra na karto, da 1000 krat ponovljena laž postane resnica !

M.

Spoštovani ''debaterji'' prosim vzemite si 1/2 ure časa in poslušajte naslednji prispevek: http://tvslo.si/predvajaj/manipulacije-o-druzinskem-zakoniku/ava2.12633…

Kot je že v prispevku rečeno otroci potrebujejo družino z vsebino, ''embalaža'' ni pomembna.
M.

dexter

O ja Krpan... znamo.... in znamo tüdi ka je tisti zakon v časi janšove vlade spiso in poslo v parlament na potrditev minister iz NSi... in glej ga zlomka... zadnjič je na TV en majster iz današnje NSi v podobni debati na isto trditev ka si jo napijso tij iz strani novinarke gladko povedo ka je tou nej istina ka so njihovi že nej mogli sprejeti takšen zakon pa ka so tou sigurno levičari bilij. In gda je šokejrana novinarka še enkrat postavila ovoga šalabajzera pred dejstvo se je tip brez sakšoga srama še ednouk na debelo zlago ka je tou nej istina.... in se je ob enon še lepou novinarki hinavsko v obraz smejo.

Krpan, zgoraj v debati smo tüdi tejbe že parkrat postavili na laž... oziroma smo ti dokazali ka zavestno lažeš, zavajaš ljudstvo in ka v resnici nemaš pojma o kon se v ton zakoniki ide.

theused

M.dva gaya ob otroku, globoka vsebina, ni kaj ;). Iskrena globina, nekoga, ki si ne želi otroka po naravni poti ;). Iskrena globina nekoga, ki zavrača spolni odnos, ki rodi otroka ;) . Hinavščina na hinavščino. Če kdo tu zavajo so gayi, ki mahajo z nekimi pravicami, ki jih nikjer ni zapisanih, ki izkoriščajo otroke, tuje otroke, za samopotrditev in reševanje latsnih frustracij, ker s ene prenašajo takšne, kot so, ker se sami sebi zdijo nenormalni in fruistrirani pred heteroseksualci.
lp

M.

@theused: glede na tvoj komentar verjetno nisi razumel ali nisi hotel razumeti bistva prispevka. Vse kar si izpostavil je zgodba o srečni družini. Kaj pa praviš na ozadje in metode pobudnikov referenduma, kaj praviš na besede strokovnjakov, kaj praviš na razmišljanja avtorja prispevka?
M.

blindluck88

@theused preberi si moj gornji prispevek. Ampak očitno na njega ne moreš najti komentarjev. Praviš, da gayi rešujejo svoje frustracije in se ne sprejemajo. ITAK! Pa to nam je vsem jasno. Samo ti tu vidiš nek problem ?? Ostali pa ne. Tudi črnci majo še stoletja svoje frustracije, pa Maori itd. Največja hinavščina pa je izkoriščanje zakona (ti praviš da ga podporniki), kjer se zbirajo podpisi in se prisili referendum, kjer narod odloča o manjšini! Vsem nam je janso, da bo 90% glasovalo proti. Ampak TO NIČ ne pove! Ne moreš dati večini glasovati o usodi manjšine! In po vaših stopinjah zdaj lahko gredo vsi skrajneži. Se bo našel en falot na obali in bo zbiral podpise proti dvojezičnosti, bo izsilil referendum in bo glasovalo 90% ljudi proti. Glej kaj se je dogajalo v Avstriji. Odpirala se bodo vprašanja prislejencev itd. Vi sploh ne veste, kaj vse ste s tem izsiljenim referendumom naredili. Odprli ste vrata na stežaj za vse ostale skrajneže. In teh v Sloveniji ni malo.
Evo, tako kot imaš ti tvoje zarote o nekih lobijih (ki sem ti jih opisal zgoraj in potrdil), lahko jaz domnevam to. Bravo, well done!

theused

Obema bom odgovoril, popoldne, ko bom doma in bom lahko poslušal posnetek, čeprav mi je že v naprej jasno, da se gre za "aktivno propagando ". Reči so preveč predvidljive in forsirane, tako s strani politike, kot s strani medijev. Če imaš politično moč ni problem niti posvojit ulično svetilko in zadevo prikazat povsem sprejemljivo.
Aja na kratko blindluck..veš koliko ljudi je frustriranih? Zaradi tega, onega, ampak frustracij ne rešujejo zakoni in ustava, ampak duševna inteligenca ;)

Krpan

Če bi sam referendum posegal v pravice homoseksualcev ga Ustavno sodišče ne bi dovolilo.

Vse kar vedo zagovorniki družinskega zakonika je trditev, da večina ne sme odločati o manjšini kar pa ni RES, saj večina odloča o tem ali se bo ODPOVEDALA pravicam v korist manjšine ali ne. Vsak ima pravice dokler le te ne posegajo v pravice drugih. In te pravne norme nihče ne more odrekati večini.

Kljub temu, da pri nas ni NOBENE primerljive raziskave, se zagovorniki sklicujejo ravno na raziskave, ki pa jih ni !

Tega kar lahko, da mati otroku ne more dati oče, tudi to kar otroku, da oče mu ne more dati mati. Vse drugo je samo LAŽ zagovornikov zakonika.

Nestrpni so homoseksualci, ki so nosili naravnost žaljive transparente na paradi ponosa. Čega le, ponosa na mešanje fekalij ? Tudi na tem forumu je kar nekaj mešalcev fekalij, še posebej so to tisti, ki nimajo pojma o čem teče debata, delijo pa minuse !

Krpan

Če bi sam referendum posegal v pravice homoseksualcev ga Ustavno sodišče ne bi dovolilo.

Vse kar vedo zagovorniki družinskega zakonika je trditev, da večina ne sme odločati o manjšini kar pa ni RES, saj večina odloča o tem ali se bo ODPOVEDALA pravicam v korist manjšine ali ne. Vsak ima pravice dokler le te ne posegajo v pravice drugih. In te pravne norme nihče ne more odrekati večini.

Kljub temu, da pri nas ni NOBENE primerljive raziskave, se zagovorniki sklicujejo ravno na raziskave, ki pa jih ni !

Tega kar lahko, da mati otroku ne more dati oče, tudi to kar otroku, da oče mu ne more dati mati. Vse drugo je samo LAŽ zagovornikov zakonika.

Nestrpni so homoseksualci, ki so nosili naravnost žaljive transparente na paradi ponosa. Čega le, ponosa na mešanje fekalij ? Tudi na tem forumu je kar nekaj mešalcev fekalij, še posebej so to tisti, ki nimajo pojma o čem teče debata, delijo pa minuse !

dexter

Krpan, že pa lažeš!

brightlights

@Krpn Nobene raziskave?? Bilo jih je ogromno, samo pojdi v FDV ali Filo-fax knjižnico. Vejpa fdv-javci samo te teme pokrivajo, ale ne?? Njihovi profesori živijo od teh raziskav. Pa če vsi psihologi pravijo ka je nej bolezen, tej je pač očitno nej. Keri transparenti pa so bili žaljivi? Primeri??
@Krpan in theused : Vejpa zakoj enostavno ne povejte ka mrzite geje in van idejo na živce in bi jih fse likvidejrale pa ende! Samo povejte ka vam je ogabno pa je tou tou. Nej trbej tu že eno leto spamati z nekšimi argumenti. Tak kak gay lobiji obstajajo tudi anti-gay lobiji, katere vaodijo "princess of darkness", "ata smrk" pa "dedek naroda". Nej je čudno, ka je fse leta bilo na paradah mirno, ko pa je prišo zakonik pod debato pa so se začali atentati na aktiviste in Cafe Open? Kelko gejev so premlatili, grozijo Čebašek Travnikovi pa Kresalovi itd. Što pravi, ka so nej desničari podkpili za par evrov mladino ka namlatijo? Ka zastrahujejo?? Van je tou cool? Krpan in theused sta očitno praf uživala kda sta štela kak so pred par meseci enoga Angleža skoraj do smrti zbili ker je gej. Van je tou COOL??? Glejte, človek je človek, pa če je betežen, invalid, Rom ali gej. In TOGA si ne zasluži NIHČE!!! Tudi če je gej si ne zasluži ka ga vsi sosedi sovražijo, maltretejrajo, delodajalci ne dajo službe in podobno. S podporo Primca in drugih dajete podporo tudi sovraštvu do gejev. Neposredno podpirate nasilje in atentate na aktiviste, zagovornike, geje.
Pa še to: samo da pokažete svojo sovraštvo do gejev, ste rabili eno leto diskusij, miljon evrov za referendum in 40.000 ljudi, da lahko kratite 10 otrokom pravice?? In da lahko nekim 100 gejem in lezbam poveste v faco da so ogabno?? Upam da se je splačalo in se zdaj počutite kot zmagovalci!
Desničarji po celem svetu ščejo odpraviti homoseksualnost, zače se tak, končalo pa se bo s popolno prepovedjo. Do 70ih je bilo homo kazanivo! In to se bo vrnilo. Popolnoma hočejo zatreti ta del ljudi. Amapk nekaj kar že Hitlerju in cerkvi, ter raznih Jugam in diktatorom ni uspelo, tudi ne bo uspelo raznim slovenskim desničarjem!!
@Krpan, ti zagovarjaš da enostavno vsi geji naj si vzamejo žensko in naj "prenehajo" biti geji. Saj to lahko, veliko gejem je pod krinko in majo žene. Lahko je prepovedati, uniči pa težko! Gej se bo prikrival, bo pa vseeno čutil in po nekaj letih začel ženo varati z moškimi! A ti to želiš? Ti to očitno podpiraš???
Poleg toga se govori ka ta prišla na vlado Janša, Nsi in SLS. Mogoče pa so to napovedali Maji??? Ko se bo to zgoilo, pa resno adijo. Te tri strnke skupaj in mamo naslednjo diktaturo. Ne bomo niti pisanih majc smeli nositi

Krpan

@dexter

Kaj je laž ? Tou ka se je tebi vtrgalo ?

@brightlights

Se je tudi tebi vtrgalo, da pišeš bedarije. Nihče ni nikoli pozival na javni linč kot ti pišeš. Povsem drugače pa je to z nasprotne strani, ki naravnost IZSILJUJE pravice do katerih niso upravičeni.
V obstoječem zakonu o istospolnih zvezah imajo dovolj priznanih pravic tako, da nihče ne more reči, da so diskriminirani.
Levica pa je namesto, da bi popravila zakon tako kot je zahtevalo US vso sranje stlačila v Družinski zakonik, kar pa je nesprejemljivo iz moralnih razlogov.

To kar počno za štirimi zidovi me nič ne briga, samo nehajo nas naj posiljevati s posranimi paradami za katere nakazuje denar tudi Zveza prijateljev mladine kar je prava sramota, Društvo bi naj raje namenjalo denar za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin ne pa, da več deset tisoč € namenja za maškarado v Ljubljani.
Prepričan sem, da bi v času krize morala država varčevati ne pa da naravnost razsipniško brez vsakega moralnega opravičila financira hujskanje homoseksualcev. V nekaj zadnjih letih je v ta namen nakazala več kot 1.5 milijona € za preseravanje 17. homoseksualcev.
Prava sramota, saj na drugi strani rubi nepremičnine za poplačilo socialnih prejemkov.

Otroci niso blago s katerim bi se ravnalo kot, da so na razprodaji. Otroci rabijo normalne starše za zdrav razvoj ne pa psihičnih bolnikov, ki so z ženske prešaltali na moške !

Prava PODLOST je, da Zdenka Čebašek Travnik govori o pravicah otrok, s prstom pa ni mignila, ko so družini z dvema invalidnima otrokoma rubili avto za poplačilo stroškov, ki jih je imel tožnik z LAGANJEM na sodišču.

Ja potem, ko pa je Ustavno sodišče UGOTOVILO protiustavnost rubeža, Višje sodišče pa družini vrnilo zarubljeni avto pa so takoj hoteli imeti oba omenjena sklepa, da bi se javnosti lagali kako so pomagali družini pri vrnitvi avtomobila.

B L J A K pa taka varuhinja človekovih pravic, ki so ji pravice Slovencev tretja briga, ko pa gre za marginalce pa od države zahteva tudi pravice, ki niso nikjer v zakonu zapisane !
Da bi opravičila skrb za marginalce si je celo izmislila grožnje, ki bi jih naj bila deležna.

V kolikor pa kdo od homoseksualcev dobi kakšno buško si je popolnoma sam kriv s svojim vsiljivim obnašanjem. Vsiljevanje drugačnosti je dvorezen meč, saj nekdo ob vsiljevanju tudi popeni in tresne vsiljivca. Samo vsiljevanje je pa tudi po zakonu kaznivo dejanje.

Ti se raje boj srbske diktature utajevalcev davka in pranja denarja !

theused

Tak, sem poslušal, deloma , oddajo o promociji gayev in lahko samo ponovim,aktivna propaganda, to ni nič, to so neke floskule, že slišane, prepričan preprečuje večino v svoj prav, seveda v vlogi žrtve, kot ponavadi. Manipulacija vredna bivše Juge.

1. govoriš o veliki krivdi človeštva, češtvo je krivično potem do vsakega posameznika,ki se mu ne izpolnjujejo njegove želje. Omenjaš črnce in žide, pri obijh se je po dejanskih krivicah, zgodil preobrat,oboji so postali nestrpni, rasistični in še danes za vsak svoj neuspeh krivijo belca, oz. Nemca v primeru Židov. Podobno se dogaja s homoseksualci, vsi so krivi, ker so oni drugačni,ker bi radi bili to kar ne morejo bit. Frustrirani? Ja frustriranost je znak osebne nemoči, slabe čustvene inteligence in njihova frustriranost je ta, da ne najdejo prave samopotrditve, žrtve bi naj bili sedaj otroci. Ja, žrtvovanje otrok, za dokazovanje svoje normalnosti. Še enkrat,ko se bodo homoseksualci sprejeli takšne kot so, bodo tudi izginiletežnje poposvajanju otrok. Samska oseba pasploh ne more posvojiti otroka, tudi heteroseksualec ne, kar postavlja homoseksualce s svojimi težnjami na LAŽ in na manipulacije,ter na priviligiranost napram heteroseksualcem.

theused

2. spolna perverzija ,tako je, tudi heteroseksulci jo imajo,pazanjo ne zahtevajo spremembo ustave, spolna perverzija je osebna reč, ne pa nekaj s čimer mahaš na mitingih, že tu s evidi kolikšna je osebni kulturni nivo homoseksualcev. Pa saj ne vseh, so takšni,ki se zavedajo sami sebe in se sprejemajo takšne, kot so in si niti ne želijo biti heteroseksualci,ker so iskreni v svoji spolni usmeritvi in niso fustrirani, ter se ne sramujejo sami sebe.

theused

3. Kar se tiče materialnih koristi,ki jih omenjaš.. ni vse v denarju,ampak to vam liberalcem ni jasno in vam nikoli ne bo..tipični amerikanizem..

4. Mislim, da smo si vse povedali, vsak ima svoje mnenje,ponavljati in prepričevati en drugega pa tako nima smisla, jaz pišem tu zato, da povem svoje mnenje, ne pa , da bi kogar koli želel prepričat, dapovzame moje mnenje.
Bodi si dovolj.
lp

M.

Moje mnenje je, da homoseksualnost ni spolna perverzija. Enostavno je človeštvo s časom prišlo tako daleč, da se vsak posameznik lahko odloči s kom želi preživeti življenje. Seveda je nekaj tudi takih, ki jim v tej debati pravijo, da so ''prešaltali iz ženske na moškega''. To je verjetno posledica družbe, ki še pred časom ni odobravala homoseksualnosti.
Da ne bom dolgovezil, moje mnejnje ostaja, da otrok potrebuje družino z vsebino. Če je ta vsebina ustrezna potem ni pomembno kdo mu to vsebino podaja (mati, oče, stric, babica, izvenzakonski partner, rejnik,...).
Glede na določene komentaje v tej debati, ko se uporabniki spuščajo na zelo nizek in osebni nivo, samo upam, da nimajo otrok, katere bi vzgajali v skladu z njihovim pisanjem.
M.

dexter

Krpan, še naprej lažeš!

Krpan

Možakar gre k zdravniku, da si naredi HIV test;
Izpolni vprašalnik in da kri.
Čez nekaj dni pride po rezultate in vpraša zdravnika:
- No, g.doktor, kakšni so moji rezultati ?
- Za vas imam slabo novico, testi so pozitivni.
Možakar je v šoku in želi vedeti, če resnično ne obstaja zdravilo, ki bi ga pozdravilo.
Doktor :
- Tu navajate, da ste homoseksualec ?!
- Ja, res je.
Doktor:
- No to je bilo za pričakovati. Ampak za vas imam pomoč. Vzemite 2
litra mleka, pustite ga 2 dni na soncu in ga potem spijte skupaj s 3
pokvarjenimi jajci, 2 kg pokvarjenega zelja in poplaknite z litrom
kefirja. To delajte 20 dni zaporedoma in velika verjetnost je, da ostanete živi !!!
Možakar se zahvali in pohiti domov, da bi si pripravil " zdravilo".
Po njegovem odhodu sestra vpraša doktorja:
- G.doktor , zakaj mu niste povedali resnice, da so testi negativni?
- Da bo vedel, zakaj se uporablja rit.

Tudi jaz sem prepričan, da bo po 20. dnevni driski vedel zakaj ima rit !

dexter

Krpan, lažnivec!

Krpan

Seveda dexter ti sereš na USTA !

BuLsHiT

krpan tij si majkemi nej raven v glavej...

Krpan

BuLsHiT

daj nauči se prekmursko, da bom lahko debatiral s tabo !

Vipko
čevapčič na ražnje

.. ka se nete telko onejali zaradi Krpana, evo osnove .. --> .. http://sl.wikipedia.org/wiki/Homofobija .. ni edini, se razume ..

.. problem nastane edino takrat, ko homofobi zasedajo vplivna mesta v institucijah in pridejo stopničke višje od šank udejstvovanja, takrat pa pridemo do precej nevarnega kršenja človekovih pravic - ta referendum, ki ga bomo imeli, je recimo v posmeh spisanim doktrinam o človekovih pravicah.

BuLsHiT

krpan debata steboj je nej mozna, bi blo bole produktivno ce bi se z drevo sau zgucavat. pa se kaj bole cednoga bi mi povedala, kak pa ce bi tvoje blodnje posluso

Krpan

No pa si le začel uporabljati pravo prekmurščino hahaha!

@čevapčič na ražnje

Verjetno boš moral ti iti za svetovalca Evropskemu sodišču za človekove pravice, saj je le to ugotovilo, da posvojitve otrok in poroke homoseksualcev NISO ČLOVEKOVE PRAVICE !

Ja za šankom si pijani kot bombe razlagate pravice drugače !

blindluck88

jooj. Ka se brezveze šinfate še izda? Zakon de itak zavrnjeni na referendumi. Ka se troši za tou še pejnaze je rejsan glupo, mamo druge probleme.
@ Krpan: za otroke ne bom nič napisal, glede porok pa eto kopejran :
"On 2 July 2009, the Constitutional Court of Slovenia found that it was unconstitutional to prevent registered partners from inheriting each other's property. It held that treating registered partners differently from married partners constituted discrimination on the basis of sexual orientation, breaching Article 14 of the Slovenian Constitution."
torej ja, tau ka registracija nema istih pravic kak poroka, krši zakon, keri ne diskriminejra na podlagi vere, sexa, etc.
Ten vezan nej trbej praviti "poroka", samo iste pravice bi se mogle dati. Negi si že zapsio ka bi tau mogli že sami napravite popravek, nej pa pisati v družinski zakonik. Tu se pa enkrat popolnoma strinjan s tebof celou. :D
Drugače pa nekak tvoja stališča ne dojemam popolnoma: deca nej, i get that. Ka so ti geji mimo je tudi OK. Samo vedno tej sex mečeš naprej. Tu me samo zanima če misliš ka se dva geja lejko zatreskata pa mata nekšo vezo? Ali pa že tu nasprotuješ? Praviš ka ni možno ali kak? Pa te iz toga ali je možno ali nej ka bi dva deda/dvej babe živele fkup, kuča valda glij nej na goričkon ale blok?? Resno me zanima mnenje.

Vipko
čevapčič na ražnje

.. zavajas .. so človekove pravice, vendar jih ima vsaka drzava pravico po svoje urejati, ni zavezujoce .. Slovenija se je odlocila, da bo uredila, kak je tudi prav .. kak je na današnji dan glede clovekovih pravic pri evropskem sodiscu, točno ne vem, vendar referendum pa ne bi smel biti, kjer bi ljudstvo lahko imeli pristojnost nekome odvzemat pravice .. to je se vedno norcevanje iz doktrin prava na področju človekovih pravic ..

joc69

There was this man(KRPAN) who walked into a bar and says to the bartender 10 shots of whiskey.

The bartender asks, "What's the matter?"

Krpann says, "I found out my brother is gay and marrying my best friend."

The next day Krpan comes in and orders 12 shots of whiskey.

The bartenders asks, "What's wrong this time?"

Krpan says, "I found out that my son is gay."

The next day Krpan comes in the bar and orders 15 shots of whiskey.

Then the bartender asks, "Doesn't anyone in your family like women?"

Krpan looks up and says, "Apprently my wife does."

joc69

:)

seik

Sem ZA družinski zakonik. Glede posvojitve otrok istospolnih partnerjev nisem proti, sem videla že preveč uničenih otrok, ki so imeli oba starša - se pravi očeta in mater- ali alkoholike ali so jih pretepali ali drugače zlorabljali. Torej otrok mora imeti očeta in mater, da bo srečen, zadovoljen itd. Kaj pa je potem z otroki iz enostarševskih družin? Sem na lastna ušesa slišala, da so se otroci norčevali iz otroka, ker mama ni živela z očetam, ker ju je ta pretepal. Torej bolje, da živi "popolno življenje" zaradi drugih in prenaša batine in zaničevanje med štirimi stenami? Sicer pa ta zakonik ne predvideva posvojitve otrok od tretjih oseb ampak partnerjevega biološkega otroka.

seik

Sem ZA družinski zakonik. Glede posvojitve otrok istospolnih partnerjev nisem proti, sem videla že preveč uničenih otrok, ki so imeli oba starša - se pravi očeta in mater- ali alkoholike ali so jih pretepali ali drugače zlorabljali. Torej otrok mora imeti očeta in mater, da bo srečen, zadovoljen itd. Kaj pa je potem z otroki iz enostarševskih družin? Sem na lastna ušesa slišala, da so se otroci norčevali iz otroka, ker mama ni živela z očetam, ker ju je ta pretepal. Torej bolje, da živi "popolno življenje" zaradi drugih in prenaša batine in zaničevanje med štirimi stenami? Sicer pa ta zakonik ne predvideva posvojitve otrok od tretjih oseb ampak partnerjevega biološkega otroka.

gremonaprej

Sem proti takemu družinskemu zakoniku, kot je sprejet. To pa predvse iz vidika, ker otrok ni zaščiten. država bi morala v določenih čelnih bolj zaščititi otroka in ne slediti interesom odraslih.
Kaj se bo zgodilo, če bosta dva geja naročila pri neki ženski v tujini otroka, gal palčala (kto blago) otrok pa bo potem recimo hendikepiran. kaj, če ga geja ne bosta hotela imeti takega... Ja kam pa smo prišli. Pa saj že sedanja zakonodaja omogoča dobesedno trgovanje z ljudmi, kar potrjujejo naša sodišča na odločbi tujih sodišč o takih otrocih.

PrividSlepih

Srednji vek jebote!

Krpan

Točno v srednjem veku so prodajali ljudi kot sužnje. Sedaj bi pa radi prodajali in kupovali otroke, da bi si z njimi zdravili psihične primanjkljaje !

Ravno to pa je skregano z zdravo pametjo. Otroci NIKOLI ne smejo biti žrtve nastopaštva psihičnih bolnikov !

BuLsHiT

krpan ge si to presto??

Krpan

@čevapčič na ražnje

vsaki drek pa tudi ni človekova pravica. Eno so ČLOVEKOVE PRAVICE, ki se pa ločijo od PRAVIC, ki pa niso temeljne človekove pravice, ki jih mora zagotavljati VSAKA družba. BI JIH MORALA !

Poroka istospolnih ni pravica, še manj pa posvojitev otrok. To je ugotovilo tudi Evropsko sodišče za človekove pravice zato ne nakladaj !

Otroci pa v nobenem primeru ne smejo biti predmet zdravljenja psihičnih bolnikov !

BuLsHiT

saj pa tij si tuj psihicni bolnik pa seeno deco mas

Krpan

Prihajajo po tvoje otroke
Navadna gnusna laž je, da družinski zakonik varuje pravice otrok. Resnice je, da družinski zakonik legalizira pravico levih vladajočih oligarhov do slovenskih otrok. Morate vedeti, da vladajoči gnoj je trdno prepričan, da je lastnik celotne države in tudi ljudi. Seveda se pri vsem tem poraja vprašanje; Zakaj jih tako zanimajo ravno otroci?, Odgovor je enostaven, zaradi denarja. Zakonik prinaša drakonske kazni za starše, ki ne bodo pri vzgoji otrok upoštevali navodil socialne službe (SS) in tudi s posvojitvami bo država služila mastne denarje. Za čim lažjo in hitrejšo krajo otrok bodo SS(socialno službo) preuredili v neko državo v državi z naravnost božanskimi močmi nad starši. Njeno delovanje bodo skrili pred očmi javnosti s pomočjo 24.člena Ustave RS, ki dovoljuje zakonu, da omeji javnost sojenja. Vse v imenu zaščite interesov otrok in družin nad katere se bodo gestapovci spravili. Važno vlogo pri kraji otrok bodo imela ti. družinska sodišča(sodnike je Zalar že izšolal), katera bodo samo udarjala žige na odločbe gestapovcev socialne službe. Štarše, ki bodo se drznili javno spregovoriti o krivicah, ki se jim godijo na teh sodiščih bodo lahko sodišča poslala za 5-8 let v zapor. (Med referendumsko kampanijo bom tu gor predstavil enega do dva videoposnetka mater, ki so jih družinska sodišča poslala v zapor zato ker so javno spregovorie o krivici, ki se jim tam dogaja). Delavci socialne službe bodo imeli celo kvoto koliko otok morajo pokrast. Zalužek od take gnusne trgovine z ljudmi se bo razdelil med občino in državo. (Na podoben način kot se sedaj deli nadomestilo za degradacijo in uzurpacijo). SS(socialna služba) bo za krajo otrok imala na voljo tri evidence (informacijski sistem bo kupljen od Simensa). V prvi evidenci bodo vsi otroci vključno z nosečimi materami(Tu bom predstavil širši javnosti videoposnetek kako SS(socialna služba) s pomočjo petih policistov specialcev vdre v porodnišnico in ženski ki rojeva ukrade otroka). V drugi evidenci bodo podatki o otrocih ki so primerni za posvojitve(prodajo) in v tretji evidenci bodo otroci pomembnežev, ki se jih SS ne sme dotikati.
Družinski zakonik spada v kategorijo zakonov, ki so značilni za kolektivistične diktature kot so socializem, nacizem, komunizem in fašizem. Značilnost teh sistemov je, da država misli, da je lastnik vsega celo ljudi. Edina obramba pred fašizmom je naša Ustava 54. člen Starši imajo pravico in dolžnost vzdrževati, izobraževati in vzgajati svoje otroke. Starši in NE država. Živimo v hudičevih časih in v prekleti državi in tega ne smemo pozabit. Uradnikom enostavno ne smemo dati moč, da nam lahko kradejo otroke. Samo poglejte, kaj počnejo policisti, ki so jim levaki dali moč, da nam lahko ukradejo vozila. V teh par mesecih, ko velja Zakon o CCP so jih nakradli toliko, da ne vedo kam z njimi. Isto se bo zgodilo z otroci. Takoj ko bo SS imel moč, da lahko krade otroke jih bo nakradel toliko kolikor jih bo mogel. Za nami in našimi otroki bodo poslali vohunit učitelje, vzgojiteljice v vrtcih, profesorje v šolah, zdravnike, sosed soseda, otrok starše. Zakonik nas vrača nazaj v ene zelo hude čase in to moramo preprečiti.(Med referendumsko kampanijo bom širši javnosti tudi predstavil videoposnetek kako SS skupaj s policijo ponoči vdre v hišo, policist pa brutalno pred očmi očeta vklene osem letnega jokajočega ortoka v lisice in ga odpelje stran).
A, nam je tega sran** resnično treba?

http://www.rtvslo.si/blog/doctorx-aegh/prihajajo-po-tvoje-otroke/68166

Krpan

Homoseksualci so psihični bolniki. Raziskave, ki tredijo drugače pa so samo dobro plačana reklama, da bi jih ljudje imeli za normalne ljudi !

dexter

Krpan, lažnivec si!

mile82

Krpan..ti si še za svoje ekstremist;)

joc69

Ka si pa pozabo zdravila zejti??

dexter

Lejko mi 100x zbrijšete komentar.... ali Krpan de še dale zavajo in širo laži... ka o teh primitivnih in bebastih argumentih ka nan jih tü copy/paste predstavlja sploj ne gučin.

mile82

ka je zaj sobotainfo!?...dugo te še krpana cuj gledali!!!Človik že več kak leto dni posiljuje narod z nestrpnostjo in ob enem brez argumentov udriha po vsem živem...Razmin ge ka ma vsak svoje mnenje...ali vsaka stvar ma svoje meje..LP

Krpan

Kje so vaši ARGUMENTI ? So vam jih podgane požrle ?

Vse kar veste je zmerjanje in to v neki prekmurski zloženki, ki je niti sami prav ne razumete !

BuLsHiT

saj pa tij tuj nemas argumentov razen neksih zmesanih blodenj

Direktna

@Krpan, napravi si prosim uslugo pa enjaj gučati (tipkate). Telko gluposti na küpi kak prijdejo od tebe, san že dugo nej čüjla.

Vgasni dol računalnik pa ide po kuče malo pucat, de bar nekši hasek s tebe.

Krpan

@Direktna

nauči se prekmursko ne pa, da kvasiš neko balkansko spakedranščino pa potem debatiraj z argumenti, če jih imaš !!

BuLsHiT

krpan ti si jedan mučki provokator!

dexter

Krpan je domači izdajnik.... in lažnivec. :)

Sobochanec

Evo, tak van trbej.

Tak ste dugo rašili homo-lezbo zakonijk, ka ste zbüjdili Krpana.

In zdaj naj van puž (polž) Krpan lepou razloži, kak pužaki sami sejbe lejko sprckajo, pa se lepou razmnožavlejo. In što je zdaj tü homo - lezbo? Pužak je v iston tejli *ebač, pa *ebeni, pa ešče biološki oča, pa biološka mati !?!

E moj Krpan, kdo je tebe ljubil?

power.play

Samo resno,ka bi Sobotainfo brez njega?!Prava maskota gračuvle...v negativnon smisli.

Direktna

Zato, ka sna pravila ka Krpan guči gluposti in ka naj ide rajše kučo pucat, ste mi zbrisali komentar!?

A to kak je pa un nastrojeni proti drugače mislečin pa vas ne gene?

Ste redni hinavci no. Ali ka, admin keri brijše je kakše homofob ali kaj podobnoga mogoče?

dexter

Mogoče je pa Krpan admin. :)

Krpan

Zaradi spreminjajočih življenskih pogojev je narava poskrbela, da polž kot živalska vrsta ni izumrla tako, da je polž dvospolnik in se lahko sam oplodi. V samem ciklusu spolne zrelosti je bil pož namreč preveč počasen, da bi našel drugega partnerja, ki bi mu potem pomagal pri nadaljevanju vrste !

Polž je še en dokaz več, da je v naravi osnovni namen spolnega odnosa nadaljevanje vrste. Sam užitek pri odnosu pa pripomore, da vrsta ne izumre ! Ciklus spolnega nagona je pri živalih podrejen rasti potomcev. Običajno so samice pripravljene na ponovno parjenje potem, ko mladiči odrastejo in so sposobni za samostojno življenje.

Narava je zaradi različnih življenskih pogojev življenja priredila načine ohranitve posameznih vrst.

Čebelja matica se samo enkrat v življenju pari pa kljub temu celo življenje rojeva jajčeca.

Pravi fenomen pa so podgane, ki kljub temu, da dalj časa niso imele odnosa s samcem kotijo mladiče. To so ugotovili v laboratorijih kjer so raziskovali življenje podgan. Samice kljub temu, da so bile ločene od samcev so kotile mladiče. Mladiče so kotile samo tiste, ki so že enkrat skotile mladiče in to kljub temu, da po kotitvi niso imele stika s samci ! SAMOOPLODITEV samic ? ? ?

Ne vem ali ima sploh smisel to kar pišem, saj se vam že ob samem pogledu na moj nik pomrači um in niste sposobni argumentirane razprave! Nekateri celo pozabljate materni jezik, saj so vaši zapisi polni tujk, ki vas jih ni učila mati !

Na veliko govorite o strpnosti, dajansko pa iz vaših zapisov seva pravo sovraštvo do mojega nika Krpan !

Vipko
Truplo

Krpan, ne sekiraj se... dosti, veliko nas je, kateri bomo glasovali PROTI. In verjamem, da bomo v večini.

Kljub temu, da je bila nova koalicija pripravljena, da se zakonik v določenih delih popravi, so bili nekateri proti, seveda najbolj spet tisti, kateri so v prejšnjem mandatu non-stop zganjali paniko in zgago, češ, kako so vedno vsi ostali proti in zavirajo napredek.

Kot, da je samo njihovo pravilno!

Krpan

Imam vtis, da ste eni res jebena vrsta in, da nimate pojma o naravnih zakonih, ki so namenjeni nadaljevanju vrste.
Človek pa je MNOGE vrste IZKORENINIL zaradi posega v naravo in SPREMINJANJA življenskih pogojev, ki se jim posamezne življenske vrste niso mogle tako hitro prilagoditi, zato so IZUMRLE !

Človek je RABELJ ne samo drugih življenskih vrst ampak tudi svoje in jo peha v SAMOUNIČENJE ravno na podlagi "toleriranja" vsiljevanja vseh anomalij s strani posameznikov, ki na vsak način hočejo prikazati, da je njihovo sprevrženo življenje naravno ! Kot dokaz zato pa bi sedaj radi zlorabili še nedolžne otroke !

Pišite minuse, ker argumentirane razprave tako niste sposobni. Pisanje minusov je vse kar znate !

marjetica

@Krpan, kak si se lepo opisal.

Krpan

Uzakonjanje spolnih anomalij ni NAPREDEK ampak POGUBA ČLOVEŠTVA ! Ni dovolj, da nas zastrupljajo z avioni, sadaj so ugotovili, da človeško populacijo lahko zmanjšajo tudi z vsiljevanjem homoseksualcev, ki nikoli ne bodo sami imeli otrok brez biomedicinske pomoči, ki pa bi jim ponovno zakotavljal velikanske dobičke saj bi si jih lahko privoščili le bogati sprevrženci !

Krpan

Metuljček cekinček, mamin sinček, kje si pa bil ?

Pri majceni cvetki majhni marjetki medek sem pil !

dexter

Kaj je Krpan.... zdaj je pa že malo panika gda znate ka te popušili na referendumi.... pa ka se začnete zavedati ka ste primitivci v Sloveniji v manjšini. :)

I-OWN-YOUR-MOM

Pa nej samo to. Maš tuj takše (truplo), keri mislijo, ka de prej folk glasoval v večini proti. Mislijo, ka je isto kak uni nestrpnih več kak 50% lidi. Žal ste vi, ka se vmešavlete v živote drujgih, velka konzervativna manjšina. :/

Krpan

Ja dexter res te zajema panika. V svoji ihti sovražnosti pa nisi sposoben niti prebrati kar sem zapisal. Vse kar še veš je edino pisanje minusev čeprav si sam en velik MINUS !

@I-OWN-YOUR-MOM

Kdo komu vsiljuje način življenja ? Niso to homoseksualci, ki nam s svojimi paradami vsiljujejo lasten nečuin življenja. To vsiljevanje pa je bilo financirano z davkoplačevalskim denarjem. Tudi ZPMS je namesto, da bi denar nakazala za letovanje otrok denar nakazala za parado, ki nima nobene veze z dejavnostjo, ki bi jo naj opravljali !

Res je liberalci s kresalko so pogubni za slovenski narod zato jih je treba vreči na smetišče zgodovine !

zima.bela

krpan,
ka se je mogoče tudi tvoja žena sama oplodila ??

BuLsHiT

brezmadezno spocetje!!

Krpan

Sta vidva sploh prebrala kaj sem napisal ?

"Pravi fenomen pa so podgane, ki kljub temu, da dalj časa niso imele odnosa s samcem kotijo mladiče. To so ugotovili v laboratorijih kjer so raziskovali življenje podgan. Samice kljub temu, da so bile ločene od samcev so kotile mladiče. Mladiče so kotile samo tiste, ki so že enkrat skotile mladiče in to kljub temu, da po kotitvi niso imele stika s samci ! SAMOOPLODITEV samic ? ? ? "

Ni jim bilo jasno kako je bilo to možno. Po temeljitih preiskavah so ugotovili, da imajo podgane sposobnost shraniti del semenčic za "hude" čase, ko same sprožijo oploditveni proces z rezevnimi semenčeci!

Narava dela vse za ohranitev vrst, beboti pa bi naredili vse za uničenje človeške vrste. Je to napredno ?

Krpan

Res žalostno, tu se predstavljate posamezniki kot vsevedneži, dejansko pa ste pravi zafrustrirani analfabeti !

BuLsHiT

lol prvo sebe pogledni malo

dexter

BuLsHiT, znaš ka je tou brezmadežno spočetje?

Marija pa Jožef sta se sakšo nouč v kmici pražila in gda ga je Jožef pred koncon vö potejgno se je te vgojno na posteli vido madež. Te pa samo eno gojno madeža nej bilou viditi. Telko o brezmadežnon spočetji...

Krpan tij pa zmrzni!

Spy

208 komentarov ste spisali na to temo, stališče ste nej zbližali (kvečjemu ste se oddaljili) ale li se van da štukati :)

In to ka zaj pišete so opet totalno ideološke debate. Če pa pokitiki začajo z tovrstnimi debatami je pa rompompom. Zaj je samo vprašanje če se vi včite od politike ale politika od vas :)

zima.bela

krpan,
pa nej san mislila na podgane, ampak na puže!

Krpan, pa ti si ZMAGOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!

System

Vsi enaki vsi enakopravni...Zakoj se je potrebno deliti??? oz. zakoj treba nekomi omejevati svobodo?...zakoj? Pa nej smo tega naveličani iz pretekle zgodovine...Ljudje pa daj odprimo oči...bolj hudi so časi bolj bomo po en drugem hodili?....

Pa vsen tistim, ki ste tak proti! : Jezus če bi bil živ, bi bil za zakonik!!

AnaLiza

[email protected] - zelo dobro napisano, se strinjam skoraj 100%.
[email protected] - na kvasi oslarij.
[email protected] - mislim, da Krpan ni pravi za vzgajat tvoje otroke, zato se ga izogibaj :)
Če je kdo od teh pametnjakovičev, ki najbolj pametujejo tu gor in tvezijo največje umotvorne bedastoče, prebral zakonik, pol sem jaz Marija Antonieta. :)
Zakonik nima le 2 člena, ima jih majčkeno več. In treba jih je razumet. Osebno proti zakoniku nimam nič, imam pa proti referendumom, ker so ti bolj ali manj nepotrebno zapravljanje denarja in časa davkoplačevalcev. Zakaj imamo vse tiste strokovnjake, za katere gredo tisoči /naših/ eurov? Da si čohajo dele telesa, na katerih običajno sedijo? Civilna iniciativa je zahtevala referendum, res je. Zakaj že? Ker se kreteni, ki bi to morali storiti, niso znali obrniti v pravo smer in narediti, kar bi bilo treba. Ker so nesposobni in bedni lenuhi. Sicer bi bil zakonik že v veljavi in ne bi bil potreben noben referendum.
Kar se tiče celibata in modrijanov, ki trdijo, da je naraven pa toliko - če bi bil celibat naraven, ne bi bilo nikjer nikogar. :)

picek

Nejse mi je dalo vseh teh komentarov štete tak ka če je že što tao napiso ka san zaj ges se njeme opravičujem.
Nekateri pišete ka so živali tudi homoseksulci. OK. majo mogoče naraščaj? NEJ:)
Moj odgovor: ženijo se lejko, deco nej :)

Direktna

@picek očitno se ti je zakonika tüj nej dalo prešteti, nej? Oz. se pozanimati o kon se ide.

Torej za vse piceke pa krpane pa mrtvake inu ostale osebke:
--> Blo je že milijonkrat povejdano, ka do homoseksualci lejko posvojili ZGOLJ in SAMO (ekskluzno) BIOLOŠKOGA otroka (keri je že žijv in odi po ton svejti) svojoga partnera. Nej tujega otroka, nedo si mogli najti nadomestne matere ali kak je nešče totalno imbecilsko napijso, nedo ga mogli küjpite.

Je to rejsan tak težko za razmite? Je v ton rejsan kaj spornoga?

Sporni ste SAMO in ZGOLJ primitivni osebki, retardi človeške vrste. (pripis za "poštene" moderatore: s stavkon san nej izpostavila nobenoga osebno, taka mi nej trbej brisati komentara.)

theused

Direktna..s svojim načinom izražanja, žaljenje, agresija, samo kažeš kdo dejansko ste, spolni perverzi, ki si želite otrok. Pa še 100 - krat bom napisal in vprašal, kaj samski heteroseksualec sme posvojiti otroka? Hinavci, manipulanti, perverzi nagnjeni k pedofilij, ne želite si svojih biloških otrok, kako vam je verjeti, da boste lahko ljubili otroka, ki je bil plod neke druge ljubezni in ne vaše?
Predaleč gre vse skupaj, sedaj še norost izgublja na pomenu.
lp

power.play

Težke besede izbiraš,posplošuješ,theused.Itak znaš,zakoj smo ti pisali tisti citat.Zdaj še telko bole.Svet je za tebe črno-beli.Žalostno.

theused

Težke so beseda je, ker je kruta realnost splošne odobrene perverzije kruta. Zdaj samo še čakam, da s ebo kdo pojavil, kot na Nizozemskem, ki je vsem liberalom tako za vzgled in bo predlagal zakonitost spolnih odnosov z 12 let starimi otroci, nismo več daleč od tega.
Pa ravno tvoj Svet je črno bel, še prej črn, kot bel, zato pa potrebe po spremembah ustave, frustracije, maloumje itd..to kar ste pa citirali me pa strašansko gane, shizofreni osebki, zapitki in zapohanci , ki ste mi tujci. Dragi moj, jaz dam samo na mnenje tistih, ki me poznajo in tisti, ki me poznajo me imajo radi, pa četudi se z vsem z njimi ne strinjam, kdo si pa ti v mojem življenju? Ti samo limaj in žali, pravijo, da ima vsako tele svoje veselje. Nikoli nisem in ne bom slepo sledil množicam, pa če vas je 100 tukaj za normalizacijo perverzije, boma jaz imel mnenje, ki sem si ga sam ustvaril, ne pa mnenje, ki mi ga vsiljuje neka shizofrena perverzna medijska in politična elita, ki želi za vsako ceno, tudi za ceno otrok, legalizirat svoje maloumje.
Zdaj pa drk in minuse nabijat :).
lp

power.play

Spremembe ustave,turbo kapitalizem,perverzija,neoliberalizem itd. kar se običajno v takšnih debatah očita tistin,ka so proti nasprotnikom zakona,sigurno niso moja opredelitev.Ampak to te ne zanima.Niti te ne zanima,če san za zakon.Zadosti je,ka ne podpiran tvojoga stališča.To je zadosti za diskreditacijo.In tisti citati so bili samo refleksija toga,ka san delaš.

theused

;)

picek

@Direktna:
EEh ges pa san mislo ka moški lejko rodi :)
Ka dale ostanen pri živalih, če so načik nagnjene verjetno živali ne vejo ka pomeni posvojitev ali?:)

Direktna

@theused
O kakši spolni perveziji gučij te zakonik?
Na tvojon mesti bi se pijtala zakoj si se počuto užaljenoga od mojih besed. Mogoče zato, ker te je resnica piknila? :)

@picek
Ge točno se zakonik nanaša na to, če živali razmijo ka je to posvojitev?

Smešni ste mi tisti, ki nekše argumente proti zakonika iščete pri živalij, hkrati pa se mate za bitja, kera bi naj bila na višji razvojni stopnji od živali. Se vam ne zdij to ironično?

In tak nasplošno me zanima, što vam tak pere možgane?

Vipko
Truplo

Ges san definitijvno in direktno PROUTE! Pa kakšne geneje tü pijšete, ka štejte... lejko san za vas tüde perverznež, pa nasilnež, pa noure, pa takšen, ale ovačešnen! Pika.

Krpan

In takim bi vi dovolili posvojitev otrok ?

Potem pa pravijo, da je homofobija staromodna. Če je to prihodnost 21. stoletja pol pa nevem kam bomo prišl.. P R O T I taki sprevrženi morali!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=219245024837878&set=p.219245024…

Krpan

In takim bi vi dovolili posvojitev otrok ?

Potem pa pravijo, da je homofobija staromodna. Če je to prihodnost 21. stoletja pol pa nevem kam bomo prišl.P R O T I taki sprevrženi morali!

https://picasaweb.google.com/Slovenec51/PiranskiZaliv#57085925239375167…

dexter

Krpan, že vedno zavajaš in debelo lažeš.

Zdaj že več resno ne ven ali si rejsan tak butasti ali se pa samo delaš.
Pun kufer vas man primitivcov, keri za argument prouti navajate stvari kere so mijmo toga zakinika nej bejžale. Navadni lažnivci pa ignoranti ste...

Krpan

dexter ka je tou tvoja slika s komšijo s parade ponosa ?

https://picasaweb.google.com/Slovenec51/PiranskiZaliv#57085925239375167…

Krpan

Znaš nej smo vso tak bebasti kak nas maš ti dexter & company !

joc69

Nej, eni ste še bole!! ;)

dexter

Krpan, te lejko posvojin ali boš rajši odo z menov?

I-OWN-YOUR-MOM

V bistvi je praf bedno - argumentov podpornikov zakona itak nega. Of nosi v nekšo pedofilijo pa osebna prepričanja, looool :)))

I-OWN-YOUR-MOM

Nasprotnikov zakona san mislo. Teh primitivcov. :)

Krpan

Kot smo izvedeli, je homoseksualnost pravzaprav nepravilno delovanje srčne čakre homoseksualnega človeka.
Več homoseksualno usmerjenih ljudi naj bi nastajalo, zaradi uživanja kemično pridelane hrane. Moški postajajo bolj "mehkužni" , ženske pa bolj "možate".

viri :
* Knjige :
- SPoročilo človeštvu na razcepu poti
- Lidija
* Predavatelj :
- Anton Komat

Torej iz nastalih izkrivljenosti ( homoseksualnost ), ustvarjamo še več izkrivljenosti ( homoseksualno partnerstvo ).

Krpan

@dexter idi v Ormož mogoče do ti tam lahko pomagali v kar pa seveda zelo dvomim ! Si neozdravljiv slučaj !

joc69

Krpan, samo neka bi te pito. Ti dejansko vrvleš v to "sranje" ka ga pišeš ?
Zaj pa resno več ne ven v kero kategorijo bi te človik dau. Al enostavno provoceraš, al si pa totalno motena oseba.
Proti tebi pa tvojomi bluzenji se še truplo lejko skrije. :)
Zemlja kliče Krpana, Krpan javi se! :)

čapla

Krpan je šolski primer, ki vsekakor potrjuje verodostojnost naslednje raziskave: http://www.dnevnik.si/novice/znanost/1042505817

ne razumem ravno najbolje, kako lahko človek, tako poln predsodkov in sovraštva, sploh živi v tem našem ljubem svetu. saj ga bo od vsega "hudega" na koncu še razneslo.

dexter

Krpan, ges te man rad, ti pa mi ne vračaš ljubezen... ka si takši?!

Krpan

@čapla si našla razlago zakaj si taka kot si ? HAHAHA

@dexter si že ščul, ka se dva PLUSA odbijata in ka si v tmici, če dva plusa vkup zvežeš !

Zato jez moj plus vežem stalno na minus, ki ga PRIVLAČI !

Krpan

Pogledni si joc69 je v tmici zatou ka je dvej žici s pluson vkup zvezo !

joc69

Krpan legenda...*poljubček* zate ! ;)

BuLsHiT

krpan ga naskrivaj scej v rit dobiti!

dexter

Krpan, gnes je valentinovo... si mi küjpo kaj?

joc69

Nej ščej...ge mislin ka ga je že dobo!:) In zaj san sebi pa drugin laže, pa z ten hujskanjon ščej dokazati, ka je kao nej homo.:)

marjetica

Gnes de Krpan sam sebe oplodil. :))

Krpan

@marjetica ka je pri tebi tudi tmica. Zaj pa vidim ka ste se že vsi vbsrali stotin štrikajon tu gori !

Bogi bogi folk šteri ma take lidi med seboj !

čapla

resnično, ubogi folk, ki kot Krpan slepo in pokorno sledi navodilom Primca teme : http://drugidom.net/ales-primc-mi-mislimo-za-vas-vi-samo-kopirajte-in-p…

še ena potrditev že navedene strokovne raziskave:)

Krpan

Ta dva nista nič socialno omejena, sta pa umsko omejena ! https://picasaweb.google.com/Slovenec51/16Feb2012?authkey=Gv1sRgCPmqmK6…

cashualcash

Ka malo slikice gledas ka bos znau kak se oblejcte? pa te bos ti nan naklado neka tu...

čapla

zelo zanimivo, kaj vse najdeš na internetu.

"Slika, ki jo pod geslom "Tema dvema bi vi dali v posvojitev otroka?" vztrajno objavlja Krpan aka Franc Majcen, je slika pouličnega sejma sadomazohizma v San Franciscu (Folsom Street Fare), namenjen HETEROSEKSUALNIM, biseksualnim in homoseksualnim ljubiteljem BSDM praks.

Na tisoče podobnih fotografij HETEROSEKSUALNIH moških+žensk s te prireditve je na spletu, pa Krpan (Franc Majcen) to gladko zamolči. Gre za zelo transparenten poskus dvojne diskreditacije istospolno usmerjenih, ki jih želi g. Majcen
1. prikazati, kot spolne sprevržence,
2. hkrati pa laže o posvojitvah.
Takšno početje pove več o avtorju, kot o gejih, do katerih ima g. Majcen zakoreninjene zelo hude stereotipe in predsodke, ki temeljijo na nevednosti in strahu.

Tu si lahko o Folsom Street Fairu preberete več:
http://www.narobe.si/narobe-12/report-san-francisco

in še enkrat: debata o posvojitvah JE BREZPREDMETNA, ker skupnih posvojitev družinski zakonik NE OMOGOČA!

Krpan

Več slik s parade ponosa iz San Franciska in v kaj se take parade sprevržejo, si lahko ogledate na tej strani:

http://www.zombietime.com/folsom_sf_2007_part_1/index.php

Potem pa mi naj nekdo še reče, da so normalni ! Normalni so dokler jih oblast drži na vajetih, ko pa jih spusti iz vajeti pa se pokažejo kakšni pervezneži so saj se svojih dejan ne sramujejo niti javno pokazati in se naravnost norčujejo iz javne morale !

Krpan

Kdo pa piše o skupnih posvojitvah ? Sporno je vse kar piše v zakoniku o posvojitvah saj se drugega roditelja sploh ne omenja !

Ali morda drugi roditelj nima starševskih pravic ?

Najbolj sporno pa je to, da bi naj o posvojitvah odločali sodniki-ce, ki nimajo pojma o čem bodo odločali, saj za odločanje niso USPOSOBLJENI. To dokazojejo nekajletna pravdanja posameznih zakoncev, najkrajši konec pa potegnejo nič KRIVI, nič DOLŽNI uboki otroci !

Krpan

Beltinska čapla ti pa je najboljše, da greš na raufonkl !

dexter

Krpan, radi te mamo!

joc69

Krpaaaaaaan.....:* :*

BuLsHiT

http://www.happypuppies.net/ na krpancek ka bos meu se ka materiala

Sugar

Da vas razsvetlim še z vidika znanosti:
Spolna usmerjenost se pojavlja kot homo-, hetero- ali biseksualnost. Novejše anonimne študije kažejo, da je na svetu približno 3-4% homoseksualmih moških in 1% homoseksualnih žensk. Ljudje se po večini zavejo svoje spolne usmerjenosti med puberteto ali kmalu po njej. Pred tem, v dobi otroštva, znanstveniki niso našli bistvenih razlik v spolnih preferencah.
Raziskave so zanesljivo ovrgle številne do nedavnega sprejete teorije, da je homoseksualnost lahko posledica psihičnih travm, materinega razvajanja, spolnih zlorab in podobnega. Raziskave so celo pokazale, da OTROCI HOMOSEKSUALNIH STARŠEV V VELIKI VEČINI NISO HOMOSEKSUALNI.
Novejše raziskave kažejo, da moremo vzroke za homoseksualnost iskati na biološki strani, predvsem v genetskem, hormonskem in možganskem delovanju. LeVay (1991) je odkril razlike v velikosti tretjega intersticialnega jedra hipotalamusa, strukture, ki je kot kaže, nekako povezana z oblikovanjem občutka spolne privlačnosti žensk. Torej: HOMOSEKSUALNI MOŠKI PREPROSTO NIMAJO MOŽGANSKIH CELIC, ki so odgovorne, DA ZAZNAMO ŽENSKO OSEBO KOT PRIVLAČNO. Torej so vaši komentarji, da je homoseksualnost privzgojena, privlečeni totalno za nos :)
Če še koga zanima kaj več glede tega:
Raziskovalci so ugotovili, da je za moške homoseksualce kritična izpostavljenost hormonskim ravnem med 2. in 5. mesecem nosečnosti; moški fetusi so izpostavljeni hormonskim ravnem, ki so značilne za ženske fetuse. Z drugimi besedami povedano: v maternici so izpostavljeni manj moških hormonov (testosterona, androsterona) in več ženskim hormonom (progestina, progesterona, estradiol in estrogen).

Če koga zanima še več oz. je sumničav glede raziskav, si lahko vse prebrano ogleda v knjigi z naslovom:
Kobal Grum, D. in Musek, J. Perspektive motivacije. Ljubljana: Znanstvena založba filozofske fakultete, 2009

Če ne bomo verjeli znanosti in se bomo opirali na naše "zdravorazumske" razlage smo zgrešili stoletje oz. tisočletje :).
Nič ne pomeni splošna razgledanost, če nimaš razčiščenih SPLOŠNIH dejstev ;)

Sugar

Tukaj še en link, kjer imate veliko o homo- in biseksualnem obnašanju živali. Se splača preleteti skozi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals

Zdaj pa samo čakam, da bo nekdo trdil, da se več kot 1500 različnih živalskih obnaša "nenaravno". Mi, homo sapiens, smo le ena izmed njih ;)

BuLsHiT

cakaj ka krpan to vidi :D tocno to de pravo :D

Sugar

Ko bo Krpan posredoval literaturo oziroma reference v kerih so njegove trditve znanstveno preverjene, bon jih z veseljem pregledala :)
Dokler pa tega ne bo storil, pa so njegovi komentarji zgolj govoričenje ... :)

bla_bla

Peace and love to everybody :)

Krpan

Koliko so take raziskave vredne pove dovolj stavek :

"Raziskave so celo pokazale, da OTROCI HOMOSEKSUALNIH STARŠEV V VELIKI VEČINI NISO HOMOSEKSUALNI."

Ja peder oplodi pedra , Lezbijka pa lezbijko !

Tudi ta trditev je zanimiva :
"Torej: HOMOSEKSUALNI MOŠKI PREPROSTO NIMAJO MOŽGANSKIH CELIC, ki so odgovorne, DA ZAZNAMO ŽENSKO OSEBO KOT PRIVLAČNO."

Mar ta trditev ne pomeni to, da so malo vtrgani oziroma nenormalni ?

Je s takimi bedastimi "ugotovitvami" sploh možno razpravljati. Ja za visoke honorarje so posamezni znanštvenički pripravljeni srati tudi po lastni glavi !

Krpan

Če bi imel človek dovolj denarja, da podkupi večino znanstvenikov, bi začeli trditi, da se sonce vrti okrog ploščate zemlje ! Tudi znanstveniki so samo ljudje in je njihove USLUGE možno kupiti za dovolj visok honorar !

BuLsHiT

torej raziskava ka tvoje trditve ovrze je kuplena :D tista ka pa potrdi je pa edina pravilan.

Direktna

Vejpa njajte srmaka @Krpana, saj pa znate ka, svašta majka rodila...

Krpan

"Raziskave so celo pokazale, da OTROCI HOMOSEKSUALNIH STARŠEV V VELIKI VEČINI NISO HOMOSEKSUALNI."

Ja peder oplodi pedra , Lezbijka pa lezbijko ! HOWK GOVORIL SEM !

cashualcash

Ka HOWKAŠ? Ka si se za fašenek v indijanca oblejko zdaj se pa z koubojcami malo šibate v šotore?

Sugar

Če je nekdo homoseksualen še to ne pomeni, da ni imel spolnih odnosov z nasprotnim spolom. Lahko jih je imel. Pravzaprav jih je veliko ugovotovilo komaj po tem, da so homoseksualni. Glede na to kakšna je današnja družba in kakšen odnos ima do njih, se jih veliko trudi "spreobrniti" in poskuša biti z nasprotnim spolom. Veliko si komaj po določen času prizna svojo usmerjenost.
In ko sem napisala tisti stavek, je bilo mišljeno točno to.
Glede podkupovanja znanstvenikov pa:
Kdo točno bi po tvojem mnenju naj podkupil na tisoče samostojnih znanstvenih ustanov in zmanipuliral vse raziskave? Komu bi bilo to v korist, glede na to da je homoseksualci v manjšini? Kdo bi se za njih zavzemal?
Znanstvene raziskave so vedno postavljene tako, da jih lahko kdorkoli preveri in se prepriča na lastne oči.
Največje vprašanje pa je to:
Kdo bi imel toliko denarja, da bi mu to uspelo? :)
Dragi Krpan, spominjaš me na leto 1616, ko je inkvizicija prepovedala učenje, da se Zemlja vrti okoli sonca, kljub temu, da je Galileo Galilei ugotovil edini pravilen, heliocentrični sistem, ki ga je cerkev obsodila za heretičnega.
Tvoji neutemeljenimi komentarji res ne sodijo v 21. stoletje ;)
"In vendar se vrti" ;)

power.play

Tip je pač betežen.Srmak.

Krpan

@Sugar

Ja homoseksualec je postal zaradi razočaranja nad nasprotnim spolom. TIPOM se je enostavno VTRGALO zaradi razočaranja, razumevanje pa so našli pri enakem razočaranem tipu nad nasprotnim spolom. In tako sta se začela tolažiti in mešati drek !

ENOSTAVNO kaj Sugar, samo vi pomurski pojgje in dekline tega nočete razumeti še manj pa slišati .

Raje poslušate strokovnjače, ki so jih bogati homoseksualci dobro poplačali, da širijo krivo vero o njihovi prirojeni perverznosti, folk pa naseda in jih ima za "normalne" drekače !

@power.play ti si glih tak betežen kak homoseksualci !

power.play

Super,ka si odpravo sovražni govor.Lepo od tebe,ka ljubiteljon istoga spola praviš homoseksualci,nej pa kak drugače.Kažeš napredek.Pozdravljamo in čestitamo.

Windu

Krpan, daj ti s svojo ultimativno logiko pojasni samo eno stvar:

Če je daleč najbogatejši ustanovi na svejti, ka ma podpornike, ka bi se za njou dali bujti, z vsemi svojimi pejnezi pa fanatiki neje gratalo prepričati znanstvenikov, ka bi davali vö raziskave, ka bi potrjevale vaše stališče, što te sploj lejko z neprimerljivo menšimi količinami pejnez kaj podobnoga dosegne?

Pa če te slučajno zasrbi, ka bi pravo, ka so preveč moralni za kaj takšoga, si prišparaj tistih par bajtov, ka toga, vüpan, še san ne vrvleš.

Krpan

Windu, da jih prikažejo kot povsem normalne drekače in ne bolnike kar dejansko so, so homoseksualci pripravljeni plačati vse stroške lažnih preiskav. Preiskovalca pa še bogato nagraditi !

Pa še en skeč kako bi te posvojitve zgledale !

http://www.youtube.com/watch?v=Cbi-D-AXtnE

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice