V Splošni bolnišnici Murska Sobota so od petka do danes do 10. ure testirali 49 ljudi, vsi testi so bili negativni.

Trenutno obravnavajo tri paciente s sumom na okužbo z novim koronavirusom in čakajo na potrditev oziroma izključitev okužbe.

V bolnišnici so pripravljeni na različne scenarije in imamo zagotovljene prostore za hospitalizacijo večjega števila ljudi. Za paciente s sumom na okužbo s covid-19 imajo trenutno na razpolago 15 postelj, so sporočili iz soboške bolnišnice. 

Še vedno pa velja, da bodo do zapolnitve zmogljivosti paciente s potrjeno okužbo premeščali na Univerzitetni klinični center Maribor. Ko bodo te zmogljivosti zapolnjene bo za paciente z covid-19 v soboški bolnišnici v prvi fazi na voljo 18, nato pa vse do 45 postelj. V primeru, da bi jih potrebovali več bodo paciente nameščali postopoma po ostalih enotah bolnišnice.

Zaščitna sredstva trenutno imajo, vendar se zelo trudimo, da bi zagotovili dodatna, ki bi jih potrebovali, če bi se število bolnikov povečalo.

S spleta

Komentarji (1)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
kasparov

Z vsen spoštovanjon do doktorov, ali eno vprašanje se vseeno ponüja samo po sebi. V soboškoj bolnici se ne zdravijo oboleli s koronaviruson, liki po državnoj odredbi samo v MB, LJ, CE pa na Golniki. V soboškoj bolnici se trenutno ne izvajajo dnevne ambulante. V soboškoj bolnici je zaposlenih trenutno 180 doktorov pa sküpno 1100 zaposlenih. Zdaj se pa pijtan, ka dela trenutno teh 180 doktorov pa 1100 zaposlenih, če nemajo ambulant, ne zdravijo nikoga s koronaviruson pa nemajo dnevnih pacientov. Trenutno me soboška bolnica preci spominja na "Našo malo kliniko", ge je petnajst zaposlenih cejle dnejve vračilo enoga namišlenoga bolnijka, Debevca, alias Daria Vargo.

Starejše novice