Od pomurskih občin, ki so upravičeni do sredstev iz razpisa SVLR-ja, sta največ sredstev pridobili občini Puconci in Rogašovci.

Služba vlade za lokalno samopravo in regionalno politiko – SVLR je objavila javni razpis za sofinanciranje projektov v lokalno infrastrukturo, ki zajema cestno in drugo osnovno komunalno infrastrukturo v romskih naseljih za letošnje leto.

Od pomurskih občin, ki so upravičene do sredstev iz omenjenega razpisa v obdobju 2002 do 2010 je največ sredstev iz naslova razpisa prejela občina Puconci, ki ja za šest predhodnih projektov prejela dobrih 625 tisoč evrov. Z uspešno realizacijo pa je sredstva za projekte uspešno črpala tudi občina Rogašovci s prejetimi 616.860 evrov. Poleg omenjenih občin so do sredstev upravičene še občine Beltinci, Lendava, Črenšovci, Kuzma, Dobrovnik, Turnišče, Cankova ter Tišina.

Namen razpisa je spodbujanje razvoja območij z romsko etnično skupnostjo v Sloveniji, predvidena višina razpisanih sredstev pa znaša tri milijone evrov. Za sredstva v okviru omenjenega razpisa bodo lahko kandidirale občine, v katerih imajo Romi svojega predstavnika v občinskem svetu, oziroma imajo posebno delovno telo občinskega sveta za spremljanje položaja romske skupnosti, katerega člani so tudi predstavniki romske skupnosti.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
siniček

hallo -- in zdaj meni vij povejti narod boži če je to pravičnooo... 625 tisoč eu .. za investejranje ??????????????????????? koga ali ka*** aha ? seveda do kupuvale pa nove megane.. lep pozdrav :)

komentator

Skoraj vsaka vas že ima romskega svetnika.Vsaka šola ima svojega romskega predstavnika. Skoraj vsi romi delajo v avstriji (bole na črno) te pa še tu dobivajo pomoč kak majnšinska skupina pa to telko kak delavec v muri

1411

kak dobin priložnost, se selin v z tej zanikrne države v švico, nemčijo ali bar avstrijo. SRAMOTA

kanžor

@:_(na murskon vali vrtijo romskih 60 najboukše ka se jim še napravi tv program tedensko 10 ur samo za purdije .Ja Čabašekova je brani nas pa niti ne j***o .njim vse nam pa u dupe !

whitestar

namesto ka be se bar nekšo delo probale najte!

kozorog

Ja, oni imajo druge zakone...samo smo v isti državi

Ä‘ole

whitestar---TRENUTNO DELA VEC KAK 70% CIGANOV V AVSTRIJI TAK KA MI NEJ Z TAKSIMI TU SKAKAT!!! VIJ VSI BEJLI STE PA NAVOSCENI!! FALA ZA MINUSE

mala

Mi beli nejsmo navoščeni.Lepo,ka delate v Avstriji,samo doma mate privilegije.Što je meni napravo vodovod,elektriko,kanalizacijo, asvaltero cesto...To se moren plačati sama,pa celo življenje delan pa komaj živen.Moja deca nej so dobili nika od države(otroški dodatek,štipendijo).Lp pa še naprej mo delali za vas vi pa samo uživajte na naših žuljih.

theused

Slovenija , mačeha Slovencev. Če si Slovenec si v Sloveniji najmanj vreden.

met

Lepo če romi delajo v Avstriji, se pravi, da delajo za svoj denar, in si ga tudi zaslužijo. Pač je zaposljivost v Sloveniji/Prekmurju precej slaba, zaposljivost romov je še slabša, zato je to rešitev, da si služijo svoj denar v Avstriji. Ni pa fer, da se dandanes tako velika vsota namenja za urejenost romskih naselij, saj so pa večinoma že urejena. Saj si niso romi izborili ta denar, kriva je politika, da se za take stvari, kulturo... najde denar, da bi se pa podpiralo gospodarstvo in zaposlitve, za te stvari pa denarja ni.

george

Cigani pač vse dobijo.

zlatiprinasalec

PA VSI MATE SAMO NEKAJ PROTI CIGANAN PA KA VAN ŠTOJ DELA PA VIDI SE KA CIGAJN NIKOLI NEDE TELKO VREDEN KAK OSTALI CIGANI SO NEJ KRIVI KA DOBIJO TEJ PENEZE ZAKOJ JIH PA DAJO PA NE SKAČTE TELKO CIGANI TU PA OVO PA VIJ STE ŠE 100 KRAT HUJŠI AJD ADIJO

ponosen_prekmurec

S Meni je na primer fejst fajn, ka cigan dela pa je stalno zaposleni, ma plačo... Edino način me zelo moti. Delajo na črno v Avstriji. Država torej o ton nej ve nič in jim dale daje socialno. In te služijo kak Bogi. Vsaki mesec, kda je socialna, se v vseh bautaj v MS na velko kupuje, tudi po 200€ v vsakoj baute, ker pač znajo, ka so to zašenki, brez mučenja dobili. Tau me edino moti. Sicer pa ges osebno niti ne podpiran socialne pomoči, samo o ton zaj tu nemo razgrablo

kanžor

ja največ zaslug za dodeljevanje denarne pomoči ima ena gospa iz Socialnega katera jim gre od srca na roke purdijom .ko pa mi zaprosimo za denarno pomoč pa nam cenzus presega za 1,20 € in nismo upravičeni .bom probal priimek zamenjati mogoče kaj bo ?

gajzi

Oni ne prosijo več njim država da .Tak je že vse vpelano da za njihovo blaginjo skrbijo za to postavljeni ljudje .Pravice ni razlike so

gorgona

mislim zakoni so diskriminatorni do nas pravih slovencev,jas bom zaj tudi čakal da mi negdo vrže peneze z neba delal pa nebi ker mi ni...haha

mala

Ge osebno neman nika proti romon(ciganon),man med njimi tudi dobre pajdaše,pa vidin,kak njin občina pa država lepo podarja razne pomoči.Znan,ka so tudi med njimi zelo delovni,pridni pa pošteni.Moti me edino to,ka smo v toj državi nej enako obravnavani.Man pa osebno izkušnjo izpred let,na zavode za zaposlovanje mi je zaposlena odkrito povedala,če bi bila romkinja bi službo takoj dobila,ker imajo prednost.Pa san pravla,ka iden pa se spremenim v romkinjo,meni je vseeno samo ,ka bi službo dobila.Žal na upravni enoti mi to ni uspelo,ka so pravli,ka narodnost lajko spremenim samo pri naslednjem popisu prebivalstva.Lp

martin_68

Ka pa ste te vij mislili, ka slovenske ovce so kaj vredne?? Vejpa majo samo eno ali pa dvoje dece pa šče tou je žmetno do krüja spraviti, tej pa majo dvoje že do 15-toga leta. Tisto volilno telo štero se hitro razvija trbej podpirati, ka de tan največ volilnih glasov v bodouče.

Šteri delajo JA, delajo! Šteri pa koristijo in poznajo vse pravice ka jin pripada, pa je isto kak med belimi, vsi tej zadnji, pa ne vejo za svoje dolžnosti!

sasopitbull16

komentator, zakoj tij ne delaš na črnon v avstriji ??? no edino če si mladoleten ka še neveš ka v ms teško dobiš delo

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice