Nas bodo šele višje temperature odrešile koronavirusa?

Medtem ko je epidemija novega koronavirusa na Kitajskem že prešla vrhunec, bi nas drugod po svetu lahko pestila do junija. Glede na normalne okoliščine novi koronavirus namreč ne bi smel biti zelo aktiven med visokimi poletnimi temperaturami.

Kot je danes opozoril vodja kitajske strokovne skupine za boj proti koronavirusu Zhong Nanshan, bo to sicer odvisno predvsem od odločnosti držav pri ukrepih za preprečevanje širjenja virusa. Po poročanju STA je tudi poudaril, da  se nekatere države še vedno ne posvečajo dovolj problemu širjenja virusa in epidemiološki situaciji.

"Če bodo države z resno epidemiološko situacijo še okrepile omejevalne ukrepe, pa mislim, da bi se epidemija lahko končala junija," je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass ocenil 83-letni kitajski infektolog, ki se je v začetku tisočletja boril tudi proti sarsu.

Po njegovih besedah so na Kitajskem številni ljudje, ki so bili okuženi, to prestali asimptomatsko, torej ne da bi zboleli. Prav tako je nizek odstotek ponovne infekcije med tistimi, ki so se že pozdravili.

Na Kitajskem nizka stopnja nevarnosti

Nevarnost zaradi epidemije so kitajske oblasti medtem že znižale na nizko stopnjo. V zadnjih 24 urah so našteli najmanj novih okužb od začetka vodenja evidenc v januarju; potrdili so jih namreč 15. Skupno število okužb od začetka izbruha je skoraj 80.800, smrtnih primerov pa 3.169.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pižmovka (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ja, če ste optimisti. Nočem delat panike, ampak sem drugje bral eno analizo: virus lahko miruje in potem ponovno izbruhne, se preoblikuje, se razveja, poveže z drugimi bolezni in tako naprej. In to lahko traja mesece ali celo leta.

panic69 (nepreverjen)

Dobro je, ne paničari.... itak ka de tej virus za vedno ousto, tak kak virus influence, ptičje gripe pa vsi ostali virusi keri že obstajajo. Ampak de človeško telo razvilo protitelesa, znanstveniki cepivo in de svejt normalno šou naprej.... do naslednjoga novoga virusa. Tak kak zdaj prebolevamo gripo, tak mo v prihodnosti prebolevali korono, če jo bo naše telo sploj še zazanavalo po tiston ko se bo prilagodilo. Zdaj so težave samo zaradi toga ka je to nova stvar kero naše telo ne pozna.

In reply to by Pižmovka (nepreverjen)

FERI. (nepreverjen)

Tak pravijo priznani virologi, tak da bomo vidli.

In reply to by Pižmovka (nepreverjen)

asema... (nepreverjen)

Španska gripa je potekala nenavadno: najhujši val je prišel poleti in zgodaj jeseni, umirali pa so predvsem mladi ljudje.
Ne se zanasat na poletje.

License too ill (nepreverjen)

https://sl.m.wikipedia.org/wiki/%C5%A0panska_gripa
Ne vem..., sem mislil demantirati zadnji komentar, pa nimam dovolj podatkov za to. Smrtnost pri tisti "španski gripi", sem mislil pripisati pomanjkanju, revščini, lakoti in posledično zmanjšani odpornosti prebivalstva. Pa ne vem..., kakšna socialno-ekonomska situacija in s tem povezan delež smrtnosti je bil v sami Španiji takrat.

Po pameti v glavnem, samozaščitno in bo dobro tudi za ostale.

Starejše novice