Po prvem primeru okužbe s koronavirusom v Lendavi občina že zapira vzgojno-izobraževalne zavode.

Premier, ki opravlja tekoče posle, Marjan Šarec je ministrstvu za zdravje in ministrstvu za izobraževanje danes naložil, da pripravita vse potrebno, da se s ponedeljkom zaprejo vse vzgojno-izobraževalne ustanove. Občina Lendava pa medtem svoje vrtce in šole zapira že z jutrišnjim dnem.

Kot nam je v telefonskem pogovoru pojasnil župan Janez Magyar, so se za to odločili po pogovoru z NIJZ in tamkajšnjimi ravnatelji. Otrok prvega okuženega s koronavirusom v Lendavi, o katerem smo poročali pred kratkim, naj bi namreč obiskoval enega od tamkajšnjih vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Po besedah Magyara nadgrajujejo ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom tako v sami občini kot na drugih področjih javnega življenja.

Od danes je sicer že zaprta Osnovna šola Šmarje pri Jelšah, kjer so potrdili dva primera okužbe s koronavirusom. Od srede pa tudi Osnovna šola Frana Albrehta v Kamniku, kjer so okužbo potrdili pri eno od učiteljic.

Po zadnjih uradnih podatkih je v Sloveniji 82 potrjenih okužb z novim koronavirosom.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pakazaj

Spet potujoči ...

Pižmovka (nepreverjen)

Tisti, ki je na enem mestu, sam od sebe ne more dobit tega virusa. Lahko ga okužijo samo drugi, ki pridejo od drugod.

Saj se verjetno že kje slišal, koliko Indijancev je umrl zaradi bolezni, ki so jih s sabo prinesli prišleki iz Evrope (Španci in in Portugalci).

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Kepe Leon iz lendave ima virusa corona, žena mu dela v udravstvenem domu lendava pri toka bakos suzani!

Starejše novice