Pomurski policisti v iskanju storilcev, ki so razstrelili bankomat.

Policisti so v zgodnjih jutranjih urah izvajali kontrolo prometa na območju Pomurja, o obsežnem nadzoru so poročali vozniki na področju Gederovec, Radenec, Veržeja, Kuzme, Murske Sobote in še drugje. Policisti naj bi bili opaženi v polni opremi in z maskami.

S Policijske uprave Murska Sobota so potrdili, da so bili po 3. uri obveščeni, da je bil v Kuzmi razstreljen bankomat. Prizorišče so zavarovali in poteka zbiranje obvestil. Gre za NLB-jev bankomat pri trgovini Mercator.

Policisti pozivajo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o dogodku, da to sporočijo na telefonsko številko 113, na najbližjo Policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Župan občane poziva k previdnosti

Prizorišče si je ogledal tudi župan občine Kuzma Jožef Škalič, ki je povedal, da je tudi sam slišal pok, ampak je predvideval, da gre za lovce. Škalič je občane pozval, da naj čuvajo svoje premoženje.

"Morda se zdi, da je Kuzma neki zakoten kraj, ampak ravno v tem nepridipravi prepoznavajo svojo priložnost," in še spomnil na nedavne vlome v trgovino Kompas v Kuzmi. Po Škaličevem mnenju je pri razstrelitvi šlo za profesionalce, ki so zločinski podvig dobro načrtovali. 

Po pričevanjih domačinov, naj bi se pok ob razstrelitvi bankomata slišal daleč naokoli, udarec naj bi slišali celo v Dolnjih Slavečih.

Na podoben način skušal Moldavec na Goričkem

Spomnimo, lani oktobra je ravno tako prišlo do razstrelitve bankomata v Pomurju. Takrat je bil storilec 32-letni Moldavec, ki je tako skušal vlomiti v bankomat v Prosenjakovcih, ampak mu do denarja ni uspelo priti. 

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mura14 (nepreverjen)

Naj bi ob 3 tan bili, nej pa 5h kasneje.. Zdaj se lejko samo malo kurčijo pa slikajo za fb z maskami

fbi (nepreverjen)

To so še znankar peneze tudi razstrelili nej samo bankomat

Pm (nepreverjen)

Policija pa pomožnosti opet na soboške avtoceste kak kda so kompas ropali.

TTX

Bravo dečki v plavon.. Zdaj so tej pejnezi že v Romuniji ali Moldaviji prešteti. Hitri ste zato.

regreg (nepreverjen)

Slovenske policaje znajo samo sideti v autoje pa radar držate. Ale pa kda so fuzbalske tekme v neprebojnih jopičaj čemerno glejdati. Za drujgo nejso niti eden. Zdaj do se palek izkazale kda do migracije.

No ka pa lejko tudi čakaš drujgo od lidij z osnovno šaulo.

Dinamit Joe (nepreverjen)

Lep pozdrav z Balatona.....uživamo v zapravljanju denarja.

gor (nepreverjen)

Glavno ka se v ton deli Goričkoga postavlajo z radari pa kasejrajo...

00...pis (nepreverjen)

predlgam, da se na Kuzmi občani oborožijo, sploh če se ponoči sprehajajo po občini. Če imajo razstrelivo imajo tudi oborožitev in ni daleč korak, da domačina po pomoti ker bo na nepravem mestu ob nepravem času, ustrelijo, da ne bo priča.

IgnoratioIurisNocet (nepreverjen)

Vsak si more pejneze pa premoženje tak zavarovati ka njemi ga ne fkradnejo, če se pa zgodi pride policija in skuša ugotoviti kdo je kriv,....Še najmenje se v ton primeri sekejra banka ,...tak ka, nega takše panike! Kak so pa poskrbeli ka ne bi do toga prišlo?! Tisti ka najbole plüvajo policijo pa jo itak zovejo, da se njin prdec stavi pa jokcajo!

Starejše novice