Foto: Jure Banfi (iz arhiva)
Muraši se bodo jutri pomerili s kranjskim Triglavom in skušali iztržiti zmago po nesrečnem porazu na derbiju z Mariborom.

Soboški Mura se v 23. krogu Prve lige Telekoma Slovenije odpravlja v Kranj, kjer se bo pomerila s Triglavom. Kranjska ekipa je spomladanski del sezone začela zmagovito, saj je odpravila tako Rudar kot prvouvrščeno Olimpijo.

Nogometaše Mure čaka nasprotnik v formi

Muraši so se v letošnji sezoni s Triglavom pomerili že trikrat, dvakrat v prvenstvu in enkrat v pokalu. V Kranju so nogometaši Mure dvakrat zmagali, na Fazaneriji pa je bil rezultat neodločen.

Jan Gorenc, ki se je Murašem pridružil v zadnjem prestopnem roku, pravi, da so nesrečen poraz proti Mariboru že predelali in so sedaj z mislimi povsem pri Triglavu. 

"Zdaj nas čaka nova tekma in to zelo pomembna za nadaljevanje sezone. Vemo, da je Triglav dobra ekipa, začeli so z dvema zmagama, tako da bo težka tekma," se zaveda nepredvidljivosti nasprotnika Gorenc, ki napoveduje dober in napadalen nogomet.

Prvi mož Mure Ante Šimundža razkriva, da so zadnji tekmi tokratnega nasprotnika preučili do potankosti in ugotovili, da je Triglav zasluženo obakrat vpisal vse tri točke.

"V vsakem primeru bo težka tekma, vemo da je Triglav doma zelo agresivna in čvrsta ekipa, poleg tega so se malo spremenili glede na jesenski del prvenstva. Zasluženo so premagali Rudar in Olimpijo, so ekipa, ki ima rep in glavo, zato je pred nami zahtevno gostovanje," priznava Šimundža.

Srečanje v Kranju bo v nedeljo ob 14.00 uri.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zvesti muraš (nepreverjen)

Slabo smo štartali sezono. Bojim se da nas jutri čaka še en poraz. Če bomo končali na 5 mestu smo lahko srečni. Čeprav je slabše kot lansko 4. O finalu pokala pa lahko le sanjamo.

Ne laži (nepreverjen)

nika smo nej slabo štartali, z Mariboron zgibiti je nika nej takšnoga. Derbi je pač derbi. Pokal mo pa osvojili. Aluminij je nej nikšni.

In reply to by Zvesti muraš (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Sam razmišljam takole, tudi podobno tebi: če se že mora tekma izgubiti (in to je seveda tudi normalno, še Liverpool je včeraj izgubil), je bolje, da proti Mariboru, Olimpiji... kakor proti npr. Aluminiju, Celju... direktnim nasprotnikom za mesta od tri dalje. V primeru takega poraza... si praktično izgubil dvojne točke!

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

njiva

Ka je što čako ka mo na prvon mesti ali ka?
Dajte se malo zresnit,ta ekipa je še v oblikovanji,taka da se to zrihta z temi novimi igralci de to klapalo kak mora.
Nihče ne zahteva,1.mesto niti pokalnoga prvaka,taks samo tak dale,nemreš sigdar zmagati.Na igrišči pa trbej pistiti krv in znoj za Murin grb in to trbej zahtevati od vseh igralcev,predvsem od tujcev,ki do sedsj še niso pokazali bogve kaj.
Gremo Mura

veščica (nepreverjen)

valda smo čakali ka mo bokši kak lani ?!
zakoj bi inači telko penez vrgli v kopico enih "okrepitev" ??

In reply to by njiva

gost2 (nepreverjen)

ja je v oblikovanji, z raznimi kim jong bilibongi pa jugovići nesposobnimi.

In reply to by njiva

Vipko
Truplo

Moje mnenje je, da si ga pa solidno brcnil mimo? Da ne smemo, moremo pričakovati prvega mesta se strinjam. To ni ekipa za tak domet. Ampak, v konkurenci dveh drugoligašev in enega prvoligaša, kateri pa ni ne Olimpija in ne Maribor, tako vehementno zapisati, da ne moremo upati na pokalni naslov? A nisi več kakor pesimističen?

In reply to by njiva

Starejše novice