V Pomurju bo svoja vrata že kmalu odprl nov Forest glamping resort Blaguš.

Blagovna znamka Charming Slovenija je včeraj v Ljubljani predstavila svoje delovanje, koncept in novi Forest glamping resort, ki svojo prvo sezono začenja s 1. majem. Blagovna znamka, katere lastnik je podjetnik Iztok Podkrižnik, združuje resorte, ki s svojo vizijo in izvedbo uvajajo višje, zahtevnejše standarde na področju glamping turizma. Kot pravijo, so njihovi resorti premišljeno načrtovana simbioza prestiža in narave.

Herbal glamping resort Ljubno, odprt na Ljubnem ob Savinji, z 10 glamping šotori, ki lahko hkrati gostijo štirideset oseb, zadnja leta privablja goste iz širnega sveta. 

Na brežini jezera Blaguš v Svetem Juriju ob Ščavnici pa so zdaj v polnem teku dela za odprtje novega Forest glamping resorta, kjer največje bogastvo ostaja narava. V tamkajšnje okolje bodo stilno vpete leseno-steklene hišice, grajene iz naravnih materialov. 

Kar 60 odstotkov površin Slovenije pokriva gozd, zato je njihova želja doseči, da gostje občutijo otroško vznemirjenost ob prebujanju pod krošnjami, obdani s ptičjim petjem.

Lesene hišice ter gozdni fitnes in knjižnica za sprostitev ob jezeru

16 leseno-steklenih hišic je namenjenih dvema osebama; poleg udobne postelje ima vsaka namestitev tudi prostor za sproščanje in branje ter privatno teraso oddaljeno le korak od jezera.

Gostje bodo lahko obiskali večnamenski prostor, kjer bodo ob kozarcu dobrega vina zaključili večer ob kaminu. Na voljo jim bo gozdna knjižnica, preživljanje prostega časa v naravi pa se bo vzpodbujalo z aktivnostmi na prostem, med drugim tudi z gozdnim fitnesom, pohodnimi potmi in vodnimi aktivnostmi.

V sklopu resorta bo tudi predel s 33 manjšimi enotami (lesenimi dvokapnicami), kjer bodo bolj avanturistični gostje lahko prenočili pod zvezdami.

Gostje bodo lahko spoznavali tudi čevljarsko obrt

Kot je izpostavila direktorica Petra Kordiš, bodo še večji poudarek v tem letu namenili trajnostnemu razvoju in zmanjšanju negativnega vpliva turizma na okolje. Spodbujajo varčevanje s pitno vodo, energijo, ločevanje odpadkov, recikliranje oblačil in raziskovanje okolice z e-pogoni, ki so na voljo gostom resortov.

Na posebnem mestu v Forest glamping resortu pa bo domoval tudi razstavni prostor in atelje unikatnih čevljev Herzog. Gostje bodo lahko celo aktivno sodelovali pri izdelavi čevljev in spoznavali obrt. 

Prve nočitve že maja

Prvi obiskovalci bodo Forest glamping resort izkusili zgodaj spomladi, od 1. maja dalje, ko bodo resorti Charming Slovenije znova odprli vrata svojih namestitev in poskrbeli za nepozabne zgodbe svojih gostov.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Albert (nepreverjen)

Pa nejso tan že bile nekse kučice pa je to samevalo tan..so jih porujšile..pa zaj to na novo? Naj jin grata,cejne do za domačine tude ali samo za švabe?

Viktor (nepreverjen)

Ob prebiranju naslova članka sem bil več kot prepričan, da izvem za kako popestritev turistične ponudbe
okrog našega Soboškega jezera z Expanom. Eh, pa nič!

Starejše novice