Foto: Radarji v Pomurju, Facebook
V Prekmurju se je pred nekaj urami pripetila prometna nesreča.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je danes ob 17.51 v občini Moravske Toplice zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega vozila.

V nesreči na križišču Nemčavci-Vaneča in Sebeborci-Puconci se je poškodovala ena oseba.

Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota, ki so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč drugim reševalnim službam.

Občina je želela krožišče, država ga ni dovolila

Spomnimo: na tako imenovani puconski ravnici se je pripetilo že več prometnih nesreč.

Gre za križišče državne ceste 232, ki povezuje Gornje Petrovce in Martjance s stransko, lokalno cesto, ki povezuje Sebeborce in Puconce. Občina je tam želela zgraditi krožišče, a Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo tega ni odobrila. Namesto tega so morali namestiti zvočne zavore, ki pa ne učinkujejo.

V omenjenem križišču se vsako leto pripeti več prometnih nesreč, ki so zaradi visokih hitrosti, gre namreč za cesti, ki ležita izven naselja, izredno nevarne. Hitrost na glavni cesti je sicer omejena na 70 kilometrov na uro, a jo tam redko kdo upošteva.

Nenazadnje do nesreč ne prihaja zaradi hitrosti vozil na glavni cesti, temveč zaradi tega, ker vozniki, ki prečkajo glavno cesto, ne upoštevajo stop znaka, ki stoji na stranski cesti. 

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
someone1 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kelko ljudi se more še poškodovati na tem križišču, da se bo NEKDO OD ODGOVORNIH ZGANIL. Pa je ZAVAROVALNICAM RES VSEENO, DA MORAJO izplačevati visoke odškodnine za škodo, ki bi bila v primeru krožišča BISTVENO NIŽJA. Ja že slišim vozniki ne upoštevajo predpisov. Res je ne upoštevamo predpisov, ker nam konfiguracija tega križišča to DOPUŠČA. Se res nobeden od odgovornih ni naučil NIČESAR iz križišča in potem krožišča pri motelu Čarda na isti cesti????? Gospod strokovnjak in kao sodni izvedenec Škrilec ali hodiš v službo samo po denar ali boš kaj napravil, da se ljudje ne bomo več pobijali v tem j.... puconskon križišči....

Gost—— (nepreverjen)

Pa kak se lejko tu zgodij nesreca, ka narod ne gleda znakov. Pa se posebej zaj ka na njivaj nega nikaj, pa to se slejpi vijde ce se sto pela.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

Tako je! (nepreverjen)

Podpišem!

In reply to by someone1 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

S tebov je nekaj nej vredi. Ne upoštevaš prometnih predpisov, ker ti konfiguracija križišča to dopušča.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

🐥 (nepreverjen)

Budale!

Grk (nepreverjen)

Someone1: Predlagam ti, da se več ne voziš po tej cesti. Ti na Vaneči zavij desno pa
čez Puconce naprej, ker delaš samo zgago. Vsi, ki se vsaj malo spoznamo na prometne
znake, vemo, da to križišče ni nevarno ne problematično.

someone1 (nepreverjen)

ge se vozin po toj cesti že od 1989 leta pa še nejsan mel problemov. Majo pa probleme mnogi drugi.

In reply to by Grk (nepreverjen)

grbanj (nepreverjen)

ge tudi p neman problemof nigdar taka kajbokše ka napravijo en hamer ka tistoga ka ne stavi pri štopi po glavi vdari ☺

In reply to by someone1 (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Sanjati o krožišču nasredi njiv in polj je huje kak, če biu tam zid postavili. Nelogično in nenormalno za takšno območje. Rešitev bi bili mogoče otoki ma stranskih cestah ali pa dvojni utripajoči svetlobni stop znak na teh dveh cesta v času približevanja avta križišču.

Tati (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Če se državi ne da delati krožišča naj napravijo nadvoz. Azanjat.

vodka (nepreverjen)

To se da nači rešiti brez prenevarnoga krožišča ali predragoga nadvoza.

In reply to by Tati (nepreverjen)

fuckmesatan666 (nepreverjen)

vejpa do prek krožišča skakale z avtojon, če de tan krožišče. budale nič ne stave. samo poglednite ovive dvej krožišče na relacije rakičan-beltinci.

someone1 (nepreverjen)

V teh krožiščaj če što prejk skoči si je čista sam kriv. V glavno tan prejk skačejo pijandure pa šmrklaši, keri so komaj dobili izpit pa si mejrijo keromi hitrej leti avto.....

In reply to by fuckmesatan666 (nepreverjen)

Mjxok (nepreverjen)

To je 100m od krizisca dele...

Gost1 (nepreverjen)

Brezveze razpravlate o križišči in krožišči, če je bil kriv človik pijan kak mamba. Alkohol je kriv, nej nepreglednost pa nepazljivost.

neveneven (nepreverjen)

ŽE VEČKRAT SEM NAPISO .... IZ SMERI SEBEBOREC IN PUCONEC Z VSAKE STRANI 3 LEŽEČE POLICAJE VISOKE 20 cm do 30 cm VISOKE IN BOMO VIDLI KAKO BODO SKAKALI PREKO NJIH IN KOLIKO MANJ BO NESREČ, NE VEM ALI JE TOU TAK TEŠKO PRIPELATI ASFALT ZA TEH 6 lež. POLICAJOV. Vse je v glavi nas šoferjev ni krivo PROBLEMATIČNO KRIŽIŠČE, kot pišejo novinarji.

LELEk (nepreverjen)

Nadvoz je po mojoj nouroj pameti edijna rešijtev,...!

akumulator je vredi? (nepreverjen)

škoda ka akumulator nej preživo

Budale (nepreverjen)

Gasilci so prišli na kraj, po ton kda so reševalxi odpelali udeleženca. Tak ka neven kak so oni pomagali reševalcon. Jebalo vas vaše novinarstvo.

pozorni (nepreverjen)

Zakoj moremo mij štere se kulturno pelamo po ravnice prenašate tej drnckanja ali "zvočne ovire"? Vej smo pa nika nej krijve, če teleta s stanske ceste ene ale drüjge prejk za sakšo cejno silejo. Ka koli se tü naprave stanje se nede popravelo, tüde v krožiše do se podmus sijlele. Somar se somar skote, pa ostane somar.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice