Ekipa iz uredništva je na Ptuju govorila z italijanskimi turisti, ki so Slovenijo obiskali zaradi pustovanja.

»Smo iz Italije, natančneje iz Padove,« povedo naši sogovorniki. »V Padovi je težko obdobje, ampak mi smo sem prišli pred odkritjem nevarnega virusa,« pravijo italijanski turisti.

»Pogovarjali smo se z našimi sorodniki, ki pravijo, da je v Padovi panika,« nam zaupajo in dodajajo, da je po njihovem mnenju velika večja nevarnost v Milanu.

»Nekateri ljudje obiskujejo trgovine in kupujejo vse stvari, ki jih lahko. Sami menimo, da v Padovi ni takšne nevarnosti. Gre samo za nekatere ljudi v mestecu blizu Padove, ki so bolni,« so dejali italijanski turisti. 

Naši sogovorniki so na Ptuj prišli zaradi pustovanja. »Gre za zelo lepo mesto. Sem pa smo prišli tudi zaradi tega, ker smo slišali za kurente, ki so osupljivi«. 

V januarju in februarju so začeli zaznavati primere okužbe s COVID-19 po celotni Kitajski, v državah Jugovzhodne Azije in tudi izven Azije, med drugim v Avstraliji, Združenih državah Amerike in Evropi. Danes so prve primeri zabeležili tudi v Avstriji in na Hrvaškem.

Podatke o novih primerih in smrtih dnevno posodablja Evropski center za obvladovanje in preprečevanje bolezni. Tako je do danes skupno 80.134 obolelih s koronavirusom, od tega 276 primerov v Evropski uniji in Veliki Britaniji ter 2698 primerov smrti.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Manic in panic (nepreverjen)

Pa ka si nouri kaksni blesavci. Ste ze v zaklonisci sobotainfo?

toti, (nepreverjen)

Ge so jih najšli?

Starejše novice