Nika Zorjan, ena izmed četverice kandidatk, ki se še poteguje za zmago na Misiji Evroviziji, je strnila, kako poteka tekmovanje, vpliv glasbe na šolo in življenje, ter prihajajočih glasbenih projektih.

V mini intervjuju z energično Niko Zorjan, ki jo v glasbenem šovu Misija Evrovizija spremljamo že 10 tednov, smo izvedeli, da se ob številnih obveznostih in nastopil čas za prijatelje še vedno najde. Študij je zaradi Misije začasno obesila na klin, med sotekmovalkami pa ne opaža tekmovalnosti in ljubosumnosti. Po dveh izdanih komadih Waste no time in EKG pa 19-letna Nika napoveduje izid novega singla – a najprej zaključim z Misijo, doda.

Izhajaš iz glasbene družine, kdaj pa si začutila, da bi lahko tudi sama kaj zapela?

Moj pevski talent se je pokazal že zelo zelo zgodaj. Ko se je moj oče učil prepevati pesmi so kar naenkrat moji bližnji ugotovili, da sem ponavadi pesem znala na pamet preden se je on naučil.

Nastopala si menda že od malih nog - se spomniš svojega prvega nastopa?

Moj prvi večji nastop je bil že, ko sem bila stara dve in pol leti in sicer na gasilski veselici, kjer je igral očetov band in tam sem odpela že kar tri cele pesmi in požela bučen aplavz.

Prvič te je javnost opazila na Slovenija ima talent. Kaj je bil razlog, da si se prijavila?

Za Slovenija ima talent se sploh nisem odločila sama, ampak so me prijavile sošolke iz srednje šole. V bistvu so me na nek način “prisilile”, da sem šla, saj so mi plačale Taxi, pri razredničarki so me opravičile od pouka in na koncu mi res ni preostalo nič drugega kot, da se prijavim.

Si pričakovala uvrstitev v četrtfinale?

Kar se tiče talentov sem bila navdušena nad komentarji žirije, ne pa z uvrstitvijo. Na Misiji Evrovizija pa misilim, da sem naredila velik napredek v moji pevski karieri in moram priznati, da sem si želela, vendar nisem pričakovala, da se bo tako dobro vse izteklo.

Je bila prijava na Misijo Evrovizijo povezana z dobrim odzivom javnosti na tvoje nastope na 'Talentih'?

Na talentih sem dobila ogromno izkušenj in samozavest pred nastopom v živo na televiziji. Prijava na Misijo Evrovizijo je seveda povezana z dobrim odzivom javnosti.

Koliko ti izkušnja iz 'Talentov' pomaga sedaj?

Izkušnja iz talentov mi zelo pomaga pri vseh nastopih, saj me je naredila še bolj samozavestno in sem bila pripravljena skoraj brez treme iti pred sodnike.

Koliko časa vložiš v en nastop na Misiji Evroviziji?

V en nastop vložim ogromno časa. Lahko rečem, da vsak dan veliko pojem, vključene so vaje v Mariboru, Ljubljani in še kje. Prve tri oddaje smo morali za vse poskrbeti sami, kar se tiče obleke, make upa, frizure, sami smo izbirali tudi pesmi.

Kdo vse ti pri tem pomaga?

Pri tem mi pomagajo starši, ki me vozijo okrog na vaje in mi stojijo ob strani. Pomoč nam nudijo tudi sodniki, ki nam dajejo nasvete na kakšen način naj zapojemo določeno pesem, vsak teden grem tudi k učiteljici petja Dadi Kladenik.

Kakšen je odnos med tekmovalcami?

S tekmovalkami smo v super odnosu, postale smo že prave prijateljice in enostavno se sploh ne čuti nobena tekmovalnost in ljubosumnost med nami. To zelo cenim, saj se zaradi njih počutim vedno zelo sproščeno.

Katera je tvoj največja konkurentka?

Vse so moje konkurentke, saj so vse na svoj način zelo posebne.

Je do sedaj izpadel kdo, za katerega tega nisi pričakovala?

O tem sploh ne razmišljam, ker se vedno posvetim svojemu nastopu, da ga izvedem 100-odstotno in da sem potem sama zadovoljna.

Poleg teh na televiziji se udeležuješ tudi drugih nastopov po Sloveniji - kje vse te trenutno lahko vidimo?

Med oddajo Misija Evrovizija sem večkrat nastopala po Ljubljani na različnih pripreditvah, tukaj pa v Pomurju pa me boste v teh prazničnih dneh lahko videli v BTC v Murski Soboti, v Ekonomski šoli Murska Sobota, itd.

Ti poleg vseh aktivnosti okoli Misije in nastopov ostane dovolj časa za šolo in prijatelje?

Trenutno zaradi Misije Evrovizije pavziram, tako da se resnično lahko posvetim samo petju. Za prijatelje pa se vedno najde čas.

Če zmagaš na Misiji, boš študij za eno leto prestavila?

Če drugače ne bo šlo, se lahko zgodi tudi to. Če ne, pa se bom vpisala na Pedagoško fakulteto smer Razredni pouk.

Kako se je tvoj življenje pred spremenilo s Talenti in sedaj z Misijo Evrovizijo?

Ni bilo velike spremembe, je pa res, da odkar sem v šovu Misija Evrovzija sem postala še dosti bolj prepoznavna in tudi veliko več obveznosti imam sedaj, kot sem pa imela na Talentih, saj sem na SIT bila samo enkrat na televiziji, zdaj sem pa že dve meseca vsako nedeljo.

V žepu imaš že dva, lahko v kratkem pričakujemo kakšen nov komad?

Seveda. Ko bo končana Misija Evrovizija bom v najkrajšem možnem času sigurno posnela kak singel.

Naslednja velika preizkušnja za 19-letno Niko Zorjan iz Petanjec bo že to nedeljo 18. decembra. Ena izmed štirih kandiddatk za zmago in s tem uvrstitev na pesem Evrovizije v Azerbajdžanu se bo morala posloviti od nadaljnega tekmovanja. Ker je odločitev tudi na plečih gledalcev, spremljajmo Nikin nedeljski nastop na TV Slovenija in ji pomagajmo na njeni poti.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
čevapčič na ražnje

.. Nika, Nika, Nika .. ijeeeej .. ;)

p.s: Nika na facebooku za nedeljo sporoča, še enkrat dam tukaj v objavo, škoditi ne more:

" Dragi moji navijači! :) Če ste že slučajno opazili se bodo pravila za obstanek v Misiji Evroviziji spremenila. Glasovali boste lahko za vse nas tekmovalke. Sodniki pa bodo med zadnjima dvema izbrali tisto, ki bo poleg prvih dveh še ostala v igri za nastop na Pesmi Evrovizije v Azerbajdžanu. :) Tako, da bo tudi v nedeljo veliko odvisno od vas in bom res VESEEELA vsakega vašega glasu, kot sem bila že to nedeljo! :) NAJBOLJŠI STE in HVALA VAM ŽE VNAPREJ! ;*** "

;)

Vipko
čevapčič na ražnje

.. p.s: .. ge bi fejst rad vido, ka bi Nika spopejvala mojo osebno himno a.k.a komad Broken Down od Alicie Keys .. tau jo že gnjavin 1 leto .. :)

http://www.youtube.com/watch?v=iYmmh9zkpQM .. kaj si nori, to te strese, kaki komad .. ;)

.. Nikaaaaa, dej tole uštimaj no .. :)

čriček

Ja po slišanom zadnji oddaji je nej glih vse tak kak trbe, fali, enostavno še trbe piliti kak pravijo, ja upajmo da se uresniči njena želja, talent ma, za ostalo pa samo vaje in vaje.

bono1

Nika bodi brez skrbi glede podpore v nedeljo itak bomo glasovali samo zate, to pa zato, ker si najboljša od vsh tekmovalk, kar vedno znova dokazuješ s svojim prelepim petjem in trudom, ki ga vložiš v svoj nastop.Jaz te vidim v finalu zato dajmo in jo podprimo v nedeljo.

Vipko
tinka78

Bomo držali pesti za Niko v nedeljo in seveda glasovali.

kozorog

Nika, glasovala bom za te, imaš lep glas, dober nastop, želim ti vso srečo!

Starejše novice