Predsednik vlade Janez Janša je v nedavnem televizijskem pogovoru za Televizijo Slovenija dejal, da lahko, ob ugodni epidemiološki sliki, že julija pričakujemo gasilske veselice in koncerte.

Predsednik vlade Janez Janša je v televizijskem pogovoru za Televizijo Slovenija poudaril, da bo ob nadaljnji ugodni epidemiološki sliki lahko že kmalu prišlo do novih rahljanj ukrepov.

»Če bo ta epidemiološka slika, ki je v tem trenutku ugodna za Slovenijo, ostala na tem, ne bo treba zapirati javnega življenja,« je dejal.

»Zagotovo okužbe še bodo, a če bodo ostale pod mejo, se bo sproščanje nadaljevalo. Bodo kulturni dogodki, koncerti, festivali … Najprej, seveda, na prostem, potem pa v zaprtih prostorih. Higienski ukrepi bodo ostali, ne bodo pa takšni, da bi onemogočali vse te prireditve,« še pravi Janša in spominja, da se sprošča tudi organizacija dogodkov do 200 ljudi.

»Epidemiologi pravijo, da če bo slika ostala stabilna, se s 15. junijem ta številka dvigne na 500. Junij je čas, ko se bomo stehtali in če bo vse v redu, bodo julija lahko tudi gasilske veselice in koncerti,« še je povedal premier.

Slovenija se sicer zdaj po njegovih besedah mora pripraviti na možnost drugega vala epidemije. Vlada že izdeluje državni načrt za epidemijo, v katerem bo natančno določeno, kakšne morajo biti zaloge zaščitne opreme, na koliko časa jih je treba nabavljati in kako se nad nabavami izvaja nadzor.

Komentarji (20)

drztfzuijkl (ni preverjeno)

Po mojen idemo vedno bole v gluposti... Celi čas se poudarja, kak de prišlo do drugoga vala verjetno jeseni. In ka se zaj te najbole nenujne stvari, štere so se izkazale kak biološke bombe s poletjon nazaj davle, de povečanje okužb jeseni telko bole izrazito in palik ponovi vajo z zaprtjon države? Rajši san, ka tudi s poletjon in jesenjo nega veselic pa večjih prireditev, fuzbal tekem z gledalci, ka se dale nosijo maske v javnon prometi ipd. in ka pozimi lejko več ali manj delan te stvari, štere lejko tudi trenutno in nej, ka pa de se palik vse zaprlo za par mesecov...

AAAAAAAAA (ni preverjeno)

drztfzuijkl Tij se zakleni v klejt za 2 leti pa de, mij ostali mo pa dale živeli kak trbej. Nikšno zapejranje več ne dovolimo, ka se pa tijče veselic je v parlamenti kak na kakšoj veselici ge je se pijano pa se ne vej što ka dela.

In reply to by drztfzuijkl (ni preverjeno)

Karl Marx (ni preverjeno)

Janša, tij se ne brigaj za tou ka de jeseni zatou ka se tij gesejni ne boš fčako kak predsednik vlade. Rajši se brigaj za ženo štera de ti kleti v zatvor pecijvo nosila.

kuntakinte (ni preverjeno)

... kak je bilou na peciklanji po Cankovi? ... Te je Židan v brejg rijval ... od odzaja ...

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

kaj sam čuo
da ga je od pozadi porival

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

mainman

Tudi dosti vas kaviar levakov bi moralo že zdavnaj sedeti. Taka gonja kot jo imate nekateri proti janši ni zdrava in jo je potrebno zdraviti v ustreznih inštitucijah.

Sicer pa zakaj je Janša sploh premier, zato ker vaš komedijant serpetinšek ni bil sposoben voditi slovenije skozi te krizne razmere in je rajši stisnil rep med noge. Zdaj ko je vsega konec pa biciklisti spet hočete nazaj serpetinška, pa tudi sam komedijant si je zaželel spet vladati. Svojo priložnost je imel in jo zavozil.

Se pa lepo vidi da je sobota info poln umsko omejenih kaviar levakov, ki samo čakajo kaj bo nekdo naredil za njih in širijo svojo naravnost bolano gonjo proti Janši. Zdaj pa veselo delite minuse če bo potem vaš ego kaj večji.

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

gooooooool (ni preverjeno)

San mislo ka niže nejde ali zdaj je komunjara Janša prekosil samoga sejbe. Telko beuloz pa laži san že dugo nej čuo od niti enoga drugoga slovenskoga politika. Pomali de trbelo henjati s ten kolesarjenjon pa to golazen z rokavi na ulice zvlejčti pa jin redno gor nametati.

Razdalja (ni preverjeno)

Cim prle tem baukse

In reply to by gooooooool (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Spoštovani gospod Janša! Predlagam vam, da naženete Dr. Beovičevo iz antikorona štaba. Testi PCR, ki se uporabljajo namreč niso absolutno točni, ampak lahko dajo do 1,4% lažno pozitivnih rezultatov. Tak ka ti testi, tudi če nihče nej okuženi lejko pokažejo nekaj lažno pozitivnih pri cirka 500 testaj, ka se pri nas dela dnevno. 16.4. je bilo 3,02% pozitivnih in 18.4. 1,90% pozitivnih. Vsi ostali rezultati po tem času, so popolnoma nestrokovni in predstavljajo zlorabo. Rezultati so v območju napake testov in zato neuporabni. Vzemimo da v Sloveniji nega niti enoga okuženoga. Vseeno do testi, odvisno od števila testiranih do sodnoga dneva kazali nekaj pozitivnih. To je tak kak pri vagi. Nemreš z vago ka lejko zvaga max. 50 kil, zvagati 2 grama. V Sloveniji smo v zadnjem dobrom meseci zanesljivo nej ugotovili niti enoga okuženoga s Covid19. Zato je to ka delajo naši strokovnjaki in poltiki na podlagi nezanesljivih podatkov škandalozno in vredno obsojanja.

Goričanec13 (ni preverjeno)

kaj si ti nore jgobe edel
ali si vedno tak butasti,
Licifer bi ti napisal da si fuknjeni
Testerji ki jih je nabavila vlada iz Švice so popolnoma točni
Seveda so bili testerji nabavkjeni še pri prejšnji vladi iz Vietnama popolnoma netočni,
In ne piši gluposti,, Res je da so bili prejšnji testerji netočni,, sedanji pa so absolutno točni

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Absolutno točna je samo tvoja noura glava.

In reply to by Goričanec13 (ni preverjeno)

Goričanec13 (ni preverjeno)

tebe so sigurno z vietnamskim testerjem testirali
pa ni nič pokazal
ker je bil pokvarjen

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Ilus (ni preverjeno)

Vlada pravilno ste se odloučili. Serpentinški je potrebno dati delo. Če nešče sodelovati z vlado pri zagonu gospodarstva po epidemiji, bar naj na gasiljskij veselicaj zajebavle lidij, saj je tau posel šteri je mi ide najbole od rouk. Pa te de meu meje časa, ka de se ukvarjal z kolesarji. Pa tak Slovenija takoj dobij lepšo sliko v Evropi in svejtu, ka nišče nevej zakoj tej zombiji kolesarijo. Sausid mi je pravo, ka baje 🚴 ščijo nazaj komunizem. Samo deca te mo lačni.

Sousid (ni preverjeno)

Ocitno je tvoj sousid glih tak zabiti kak ti. Vupan samo ka te nede v kratkon zoub bolo in bos mogo k zobari. Dosta pejnez si sebov zemi glede na to ka ti je Janez izbriso zobozdravstvene storitve za odsrasle iz osnovnoga zdravstvenoga zavarovanja.

In reply to by Ilus (ni preverjeno)

Tak pa nikak nači (ni preverjeno)

Pa gotovo je , levonje so se razpadnoli , to še eno par lolekov nekaj glumi z biciklinami , glih tak kak tu na spleti eni par nimakov piše nebuloze , vej pa koga te pa vij siromačeki rušili , nemate za burek .

taxi doom (ni preverjeno)

Ti pomali tudi neboš meo za burek, če de šlo tak dale. Še mejsec ali dva pa de država čistak na kolenaj, z njo pa vsi državljani.

In reply to by Tak pa nikak nači (ni preverjeno)

Tebi, (ni preverjeno)

je pa nešče glavo redno zbriso .

diagnostik (ni preverjeno)

Današnji čas je naplavil kopico politikov, ki so osebnostno neopremljeni za položaje, ki jih zasedajo. V bistvu so nezreli, narcistični ali kako drugače mejno orientirani ljudje. Polastili so se položajev, ki jim ne bi smeli pripadati, in ker so v bistvu patološke osebnosti, jim pošteni, normalni ljudje niso kos. In ti so se umaknili in se ne potegujejo več za vodilne položaje v družbi, politiki, kajti s psihopati se lahko boriš le na psihopatski način. Zreli ljudje pa tega ne znajo in niti nočejo.

En Viktor (ni preverjeno)

Mainman in diagnostik, prava diagnoza! Zraven dodajam le še naslednje: Janez Janša je postal predsednik
vlade zaradi Serpentiškovega odstopa. Razen tega ob njegovem odstopu niti kdo drug razen Janše ni imel
šanse za izvolitev (glede na rezultate volitev). Levičarji oz. tovariši, prosim še odgovor na moje preprosto
vprašanje: Če ste tako sposobni in verodostojni politiki tudi v resnici, za kakršne se imate, komu na čast so
vse vaše dosedanje vlade samovoljno odstopale vse po vrsti ena za drugo. Neslaven propad pa se obeta
tudi vaši bodoči vladi, pa čeprav ji bo vladala kar tovarišica Fajonova.

Bih (ni preverjeno)

V bosni so aretirali predsednika vlade zaradi korupcije pri nabavi respiratorjev. Pri nas je pa vse prislo na svetlo podkrepljeno z dokazi, vsi vpleteni pa se vedno na svojih mestih. Vmes so si celo se zvisali place.

Starejše novice