Presenetljiv uspeh Zorana Jankovića na predčasnih volitvah v državni zbor. Kdo bodo pomurski poslanci?

Kot kažejo rezultati vzporednih volitev, je Lista Zorana Jankovića Pozitivna Slovenija zmagovalka volitev, in sicer so zbrali 28,53 odstotka vseh glasov. Na drugo mesto se je uvrstila SDS z 26,26 odstotki, kar je vsekakor presenečenje, saj je stranki po vseh anketah javnega mnenja kazal uspeh. Tretja najuspešnejša stranka je SD s 10,48 zglasovi, na četrto mesto pa se je uvrstila Državljanska lista Gregorja Viranta z 8,42 odstotki.

 

Poslanci iz Pomurja

Po dosedanjih rezultatih so poslanci iz Pomurja Branko Ficko (Pozitivna Slovenija), Jožef Horvat (NSi), Radovan Žerjav, (SLS), Franc Jurša (Desus) in Dejan Židan (SD). Predstavnik madžarske narodne skupnosti v parlamentu bo Laszlo Göncz.

Rezultati (ob 23.15)
Lista Zorana Jankovića Pozitivna Slovenija 28,53 % (28 sedežev v parlamentu)
SDS 26,26 % (26 sedežev)
SD 10,48 % (10 sedežev)
Državljanska lista Gregorja Viranta 8,42 % (8 sedežev)
Desus 6,97 % (6 sedežev)
SLS 6,90 % (6 sedežev)
Nsi 4,80 % (4 sedeže)

Stranke, ki niso dosegle praga parlamenta (rezultati ob 23:15):
SNS 1,80%
LDS 1,46 %
TRS 1,21%
SMS Zeleni 0,85 %
Zares 0,65 %
Demokratična stranka dela 0,64 %
Zeleni Slovenije 0,34 %
Gibanje za Slovenijo 0,30 %
Stranka enakih možnosti 0,16 %
Naprej Slovenija 0,10 %
Stranka Slovenskega naroda 0,08 %
Humana 0,03 %
Akacije 0,02 %
  

S spleta

Komentarji (98)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
divjejabolko

Čestitke! Sicer sem jaz glasoval za Viranta, a glavno, da je general Glanzkopf (kot so nazorno napisali večkrat v Mladini) izpadel kot luzer.

Zdaj samo upajmo, da bo Pozitivna Slovenija znala sestaviti dobro vlado.

tjas7greg

Kdo bi si mislil? JZ je zmaga:)

BuLsHiT

khm to so rezultati vzporednih volitev...

divjejabolko

To je res, a že kaže, kaj nas pričakuje ;)

čriček

Vsekakor presenečenje, ali pa tudi nej kakšna pot nas čaka pod vodstvom Jankoviča pa je velko vprašanje, politično prizorišče je tak premešano ka je vsako napovedovanje v uspeh velika uganka.

Vipko
buldog

Buldog je zadovoljen...

Vipko
Truplo

Janković, pa niti Janša ne moreta sestaviti vlade brez... Erjavca, he, he... To bo še cirkus!

Vipko
Truplo

Oups... se že popravjam... če bosta oba predstavnika nacionalnosti potegnila z Jankovićem bo imel 46 sedežev... Kar pa je v bistvu tako trhla koalicija, da ne bodo dolgo vladali. Rabijo več, več... to pa je nepredvidljivi Erjavec, pa šel na bilokatero stran!

Vipko
Truplo

Sicer pa nam huda prede... nič nas ni izučilo, kako smo skoraj vse zapravili v zadnjih treh letih in ponovno volimo "kučanista".

Rock_Boy

Upam, da bo ta vlada še prej padla kot Pahorjeva!!!

divjejabolko

@Rock_Boy: A misliš, da bomo od zdaj naprej imeli vsak mesec predčasne volitve, ali kaj?

semper fidelis

To je to!

lejko mlejko

kak ste lejko srečni ka je Janković zmago???!?!

veteran1

človek s srednjo šolo brez znanja angleščine de fejst žmetno v Bruslju ka predstavlal,dvomim ka de se hitro navčo jezika...

klotilda

Živel Zoki, kot sen rekla pred volitvami, Janša je zdaj mrtvec, v Avstralijo de pobegna, pa tüdi Cerkvi je končno potrebno vpelati dovke pa prispevke za pope.
Konec je JJ-ja, fala Bogu, pri nas v Lotmerki nikdar ne je vlada, v občinah preko Müjre v Murski Soboti, Beltincih pa še kje so SDS-ovci klovni. Hvala študentiraja ka ste zaznali keri je provi.
Janša je do zdaj itak vse minera, zdaj bi pa te san sebe negeral.
Zoki, Zoki, Zoki, Zoki...
Naslednjič de SDS mea 2,5%. Hehehe...

Vipko
Truplo

V Murski Soboti Janković ravno ni dobil neke večje podpore, vendar več kakor ne tudi SDS. Tako sem kar pravilno tule napovedoval vsaj leto dni, da bodo volilci kaznovali izdajalsko, podmuklo in gnilo delovanje soboške izpostave SDS-a. Če je Janši vseeno za kakšen tisoč ali več glasov samo v Murski Soboti, tudi prav. Upam, da noben kandidat SDS-a iz Murske Sobote ali Goričkega ne pride v parlament. To bi jim bila lepa nagrada za njihov izredni "trud" v nagajanju županu in tudi upam, da odstopi kompletno vodstvo, kakor tudi tisti iz ozadnja soboške SDS: Celec, Martinuzzi, Šooš, Šiftar. Sem koga pozabil?

tjas7greg

Rock_Boy kak lehko kej takega rečeš. Vlada še sploh ni sestavljena ti pa že o tem da naj pade. Jaz v dobrobit države upam ka de v naslednjih 4 letih vlada stala pa naj bo to Janševa al pa Jankovičeva.

BB

Na žalost se živali za striženje nejso nika kcuj nafčile :(((

Vipko
Truplo

V obeh okrajih v Murski Soboti tudi ne omenjajo liste Gregorja Viranta... torej se župana vseeno izgleda niste znebili. Sicer še počakajmo, ampak mogoče bo Štihec ostal v Soboti. Glede na vodenje njegove kampanije, dokaj medlo in preredno pojavljanje v javnosti se sploh sprašujem, ali je imel namen resno kandidirati?

Vipko
artur

samo ka nedo popi dobili, itak je cerkev preveč dreka vküp zmejšala, sicer san za komuniste tudi nej, samo je pa boukše kak Ivan s cerkvijov na čeli. Zdaj bi pa trbelo cerkev ločiti od države pa jin davke določiti za začetek.

Swan

truplo, Zoki oz. Ficko je dobil v volilnem okraju MS II dobil 25%. Štiheca pa je še Jasmina Opec SLS prehitela.

stackoverflow

@veteran1: Na koga leti tvoj komentar?

Rock_Boy

Či mislite ka je Jankovič vred zeu Ljubljano, ka de Slovenijo tuj zeu? Država pa občina je NEJ ISTO! Narod nej se slepiti. Zaj de samo velka centralizacija... LJ de vse, ostalo pa nič.
Mislen ka mo državljanstvo menjo...

theused

Čestitke vsem Butalcem , nove Republike Butalije ( severna srbija ) ;)

marjetica

Upam, da se bo zmagovalec zavedal, »da se v navadno školjko, isto lahko dobro vserješ, kot v zlato«.

žajfa

Janković je Stožice zgradil iz čistega kriminala. Podizvajalci še zdaj niso dobili plačila.
Tak blesavega naroda ne najdeš kjer koli.

dexter

Vse fküper je več kak 50% slovencov glasovala za kriminalce, švercere, lažnivce, ponarejevalce... rejsan, tak blesavoga naroda ne najdeš nigi drugje.

lejko mlejko

Živela republika Mini-Srbija !

klotilda

Me prlečke študentke pa nemamo nika proti Srbon, ovo leto mo po tan silvestrovale, Srbi so dobri v lubezni, dosta zamujate tiste, kere neste to probale, naj nas politika ne loči, naj nas lubezen zdrüži. Zdaj de nan samo lepše, bole mo povezani. Tan nas bor želijo, ka si naj počnemo z Avstrijci ali Madžari npr.?

veteran1

stackoverflow
na zokija

žajfa

Zaj te pa v Soboti džamijo meli.

Boltzmanovakonstanta

Se sreca, da ne zivim vec v Sloveniji (novi Srbiji). Srbi so cigani in turki; vkljucno z vami prekmurci. Nic cudnega, da podpirate srbsko mafijo.
Zdaj imejte to kar ste si izvolili. Karitas vas ne bo mogel vseh preskrbeti...

blindluck88

Enostavno nemren vrvati ka je dejansko zmagal Janković!!! ??? Če Slovenci radi volijo medijske kur*e, te ne ven zakoj Murko pa La Toya ne kandidejrata???

blindluck88

Enostavno nemren vrvati ka je dejansko zmagal Janković!!! ??? Če Slovenci radi volijo medijske kur*e, te ne ven zakoj Murko pa La Toya ne kandidejrata???

Vipko
Truplo

Mali šok je bil leta 2008... tam ni bila zmaga ne Pahorja, ne Janše ravno "bombastično" napovedana. Potem pa letos tak obrat?

fkdolovo

Slovence so en rejdno čuden narod. :S

Sreča ka san Prekmurec

blindluck88

tou ges tudi skous pravin slovencon na študiji :D

Vipko
Truplo

"Sve se vraća, sve se plaća..." kajne geniji iz sobošek SDS? Naj pišem naprej? Dragi gospod Šiftar, se bova v torek spet prepirala, ali pa boste staknili te butaste glave v stranki skupaj in stuhtali vsaj to, da vsi odgovorni odstopite. Mi nekateri bi radi spet volili SDS, vendar tako dolgo, dokler boste vodili to politiko in varali volilce vsaj jaz vam več glasu ne dam. Letos je odšel k Jelinčiču in mislim da še marsikateri v Obmurski deželi, pa tudi nekoliko širše.

black panter

banda čefurska
SNS SNS SNS

Vipko
Truplo

No, čim pišem resnico o SDS-u v Soboti, letijo minusi. Naj kar! Resnica boli!

Zlatorog1825

Bravo Prekmurci,keri ste volili ZJ.Zdaj je šlo vse v LJ ,zdaj de pa še bole.Študenti,nej se bunite,ka de mestni avtobus šel gor.Sramota od sramote.Komaj čakam 18,ka mo namesto 500e,dobil 900e.

Direktna

Glede na rezultate lepo paše naslednja misel:

"Človeška neumnost in vesolje nimata meja, čeprav o slednjem nisem prepričan." – A. Einstein

Sobochanec

Če je nej Pahori gratalo, de mogouče ZOKI bole uspešen, ka vö popravi pa raspuca sranja, štera so Janševci zaküjali od 2004-2008.

Nemreš vörvati, kak se da v štiri lejtaj za**ebati državo.

Malo je za razmiti, ka je našo mlado Slovenijo v tiston časi najbole puberteta metala, Janšo pa klimakterij, pa zacapanost v mlado mesou.

BB

Albert je lekar rejsan dobro povedo tisti stavek :)

Mo vidli ka de prlej: ponovne volitve ali pa država bukne ? ;)

Renegade

Zmagal je kapitalist, ki bi državo vodil kot podjetje,(upam vsaj, da je mislil, da jo bo vodil kot uspešno podjetnje in ne kot je v navadi slovenskih podjetij), in ki je že napovedal višanje davkov. Davke bi višali plače pa zniževali. Ne vem kako si ljudje predstavljajo, da bodo sedaj bolje živeli.
Najbolj žalostno pa je, da je človek, ki je vodil vlado zadnja tri leta in nas pripeljal v tak žalosten položaj, kot kaže sedaj ponovno v vladi.
Zgleda se ne bo kaj dosti spremenilo.

Dajmo zabetonirat trojanski predor pa naj imajo oni tam svojo državo.

ps @ Sobochanec in ostali "samo da ni zmagal Janša": jaz san v obdobji 2004-2008 dosta boukše živo kak pa zadnja tri leta.

stackoverflow

@veteran1: Dober troll. :)
@Klotilda: Slovenci smo (vsaj nekateri) v Avstriji zelo zaželjeni. Še posebej tisti, ki ustvarjajo blago z visoko dodano vrednostjo.
@BoltzmanovaK: opaziš razliko med prvimi in drugimi štirimi? (klikni na povezavo: http://opendata.si/volitve/ )
Očitno obstajajo še večji simpatizerji srbske mafije kot s(m)o Prekmurci.

buzdovan

Ah ti leno in butasto truplo ! Kaj serješ po SDS-u, saj tudi tvoje zlato tele Štihec ni dobil nič in je doživeč SRAMOTNI PORAZ!!! To je konec njegove strahovlade. Jasmina ga je nabrisala za 100% !!! Ti je jasno? Štihec 8% Jasmina 16 % ? Štekaš? In ti boš delil levite SDS-u? Odpikaj lenuh! Štihec je zgodovina. Izkazalo se je, da ni vreden počenega groša. Virantu je zagotovo žal, da ga je angažiral. Aktualni župan, ki ne dobi več od povprečja. Sedaj je v klubu Mr. 7%. Boš še Celeca omenjal, ki je dobil 27% ?

Direktna

@buzdovan

Jes Štiheca nejsan volila iz preprostega "sebičnega" razloga, ker ščen ka je dale soboški župan. In neščen nekšoga Celeca (ali kakšoga drugoga pametnjakoviča) vidite, kak de drek mejšal na občini kak župan, ker glede na to, kak je folk butasti (dokaz ka so zvolili Jankoviča pa Janšo je zadosten dokaz) bi se znalo zgodite, ka bi bil izvoljeni.

buzdovan

Oh, ti Direktna od tebe bi pričakoval več direkta :-) Jankoviča so volili, ker so bili prepričani, da bo državo pripeljal naprej, ker ima trdega, Štihca pa si ti zadržala doma, da bo lahko še malce svoje frustracije trpel. A ne bi bilo pametneje, da ga pošlješ v LJ, če ti je že povedal v volilnem letaku da bo zate lahko več naredil v LJ kot poslanec? Človek bi od Direktne pričakoval željo po trdem ... ;-)))

Direktna

Jankoviča in Janšo so volili, ker so homo stupidosi!

LajčiMajster

JJ že napoveduvle predčasne volitve, kar pomejni ka de nasprotuval vsen reforman in nasploh vsemi ka de probala koalicija napraviti... In te se pijta zakoj je že 2 krat zgujbo??

System

M JJ si je san kriv, naj bi se malo spametoval...vej pa trbej ukrepati nej se pa zajebavati z predčasnimi volitvami pa rušenjon reform...Jebeš to deljenje na 2 pola če nan pa vsen slabo ide...

Ural211

Predčasne volitve so očitno bile nepotrebne. Saj imamo zopet isto opcijo dale. Še dale de se zganjo elitni kapitalizem, raja pa de nastradala. Pa vüpan ka je tomi Štiheci že sfalilo kaputof, glede na tou kelkokrat je zdaj že prestopo. Jebeno je ka je Slovenija zdaj še bole razdeljena na dva pola kak prlej. taka nič ne kaže ,da nam bo bolje :-(

Sobochanec

Predčasne volijtve so uspele 100%. V parlamenti se je zamenjalo cca. 70% poslancov, prišli sta dvej nouvivi stranki (listi), vrnola se je ena izpadla opcija, ovi, ka so pa posojsili ščeli zmagati z enakimi gnjavatorami pa nespremenjenimi aferaško diskreditatorskimi metodami so pa, kak se šika, pušnoli na cejloj črti. Ešče dale pa lejko mejšajo iztrebke z blaton, pa obratno.

@renegade
Slabše ne pomejni najslabše.

Vipko
Truplo

Buzdovan, kdo je butast, se bo še ugotavljalo. Žal ne vem kdo si, da bi primerjala, kateri je bolj len. Vsaj zame ni v življenju noben mogel delati, kar imam, sem si naredil, "spoval" sam. Toliko o tvoji brihtnosti!

Sem že nekje napisal, da Štihec izgleda zadeve ni vzel resno. Kot, da niti ni hotel izvolitve. Njegovi nastopi so bili redki, nepojavni... reklam premalo ipd... Se da to primerjati z vami butastimi v SDS-u, kjer ste imeli kombije, stojnice, vaš Kolmanič se je začel pojavljati na razstavah (Červek), na nogometnih tekmah ipd... Pa ni bil izvoljen, nti Šooš. Veliki strokovnjaki, vsaj prvega ste namočili vi v Soboti, kateri ste nesposobni, zahrbtni, zli in še kaj bi se dalo napisati.

Kje je pa tvoj ali pa si to sam Celec dobil 27% glasov. Neposredno v boju proti Štihecu je dobil 7%, Štihec pa kolikor vem krepko preko 50% in če res nisi prebutast, si izračunaj razliko oz. kolikokrat več je to.

Res, v dobro demokracije v Prekmurju in Soboti začenjajte razmišljati o odstopih in ali zapustite stranko ali pa dajte že enkrat mir in prepustite vodilna mesta drugim. Takim, neobremenjenim z aferami, zamerami, takim, ki tudi niso zlobni in zahrbtni.

Se pa veselim, da je Štihec ostal župan in da si boste še naprej grizli prste od muke. Vseeno izgubljate zaradi svoje politike vsak dan... pa to priznali ali ne. Ker naj Štihec baje ne bi več kandidiral, me samo zanima, če vas bo tudi novi človek Modre liste, povezane z Listo Gregorja Viranta, porazil? Boste še vztrajali, verjamem da vas včerajšnji rezultati niso izučili čisto nič, tudi do naslednjih županskih volitev? In boste srečni, če Modra lista ne dobi župana kljub temu, da tudi vam ne bo uspelo? Bolno ka kubik, o tvoji butavosti pa sem dovolj napisal. Tebi je itak edini argument, da žališ ljudi!

Vipko
Truplo

Še tole: sem izredno vesel, da niste uspeli z nobenim kandidatom! Vesel, da sem dal glas drugemu, čeprav sem ga dejansko vrgel stran.

Ural211: napiši, kolikokrat je Štihec obrnil kaput? In malo argumentiraj zakaj, kdaj, kje? Da malo vidimo, če sploh veš, kaj pišeš!

Vipko
čevapčič na ražnje

.. gda de Jankovič zasedo svoje novo delovno mesto, naj njeme nešče s flomastron na velki paper napiše: " ne smemo se zadolževat " .. :-))

.. Virant je kak dežurni krivec preci vseeno uspel ven potegniti iz teh volitev .. fajn .. ;)

.. me res zanima koalicija sedaj, kak bo .. ;)

.. Katarina pa se mi smili .. škoda, res škoda .. še evdno jo podpiram in upam na najino ljubezen .. :-)

waw

Mogoče je dobro ka je zmago drujge (Jankovič), nej pa Janša. Če dvakrat zgibijš na tak pomembnih zadevaj, kak so volitve, je edina logična poteza - odstop JJ. Ka pravite na tou podporniki velkoga čelavoga S(D)S-ovca, kere kak vidimo prevladujete na forume? Zanimivo, ka je Jankovič zmago v Murski Soboti I.... Ka van tou nika ne povej o politiki SDS v Murski Soboti, če vas premaga Jankovič iz Ljubjane. Podpiran vse tiste na forume, kere predlagajo odstop vseh vodilnih SDS-ovcev v MS, vendar pa san prepričane, ka majo zgled po svojeme "big bosse" Janezeke, kere sigurno nede nikdar odstopo..drži se plouta kak najvekši pijanec, kda je najbole pijan.

Vipko
Truplo

Waw... sem veliko napisal o tej famozni SDS v Soboti. Na Goričkem oz. Sobota I. so doživeli pravi fijasko, saj so navadni "kmetje", kakor pravimo, dali glas kapitalistu, človeku s polno aferami namesto npr. poštenemu in vem kako so ga še predstavljali predstavniku SDS-a. Nekaj ne štima, ane? Tudi v sami Soboti ni dobila SDS kaj prida prednosti pred Jankovićem... Meni 10%, če je bilo sploh toliko ker pišem na pamet, ne pomeni nič... Da nam en Janković v Soboti soli pamet. Saj Sobote brez navigacijske naprave niti ne najde!

Ima me, če bi imel možnost, da napišem Janši oz. SDS-u na splošno, naj premislijo tudi o tem, da Janša odstopi, ker je doživel poraz, pa bilokakršen bil, pa tudi o tem, koliko % oz. številčno glasov so izgubili v Prekmurju zaradi soboške SDS. In verjetno tale fantastična izpostava pri nas ni edini tak primer. Sem nekaj bral o Litiji, da je tudi tam neki vidni predstavnik izstopil iz stranke zaradi protesta proti lokalni politiki stranke?

Ural211

Štihec je na sakših volitvaj do sedaj mel drügi kaput in dan stavit, če bo še šel na kere, več tudi nede mel Virantovoga kaputa gor.

Sicer pa še enkrat: naj ido vsi tlačani slovenski v kur...ker podpirajo nekoga, keromi se zdij normalno: ka novinara lejko ubiješ, maturo prepišeš, nikši problem nej bil tisoč lidij vrčti v hudo jamo (zgodovina pač), Titovo cesto de dobilo nazaj vsako mesto in jebte se delovni Slovenci (odogovor enak prejšnjemu). Nej ka bi ostali politiki bili angelčki, ali dejstvo je, ka smo dobili to kar piše zgoraj. Pa meli mo verjetno edini v Evropi premijera keri ne vej uporabljati računalnika, e-pošto pa nejmi sodelavci printajo ka si potem prečita. Neko fantaziranje kak bo rešil gospodarstvo je za nerazgledena opice, keri so ga volili.

buzdovan

Truplo, ti si nepoboljšljivi vernik. Na tem forumu ste trije ali štirje pod x vzdevki, ki pojete glorijo Štihcu. Ljudje so pa povedali: Štihec SRAMOTNI PORAZ! Mr. 7, oj pardon 8%. Sedaj si pa izračunaj kako je ta forum kredibilen. In upoštevaj, da so ga volili oboževalci in sovražniki. Skratka ljudje so ocenili, da je slab župan in ga ni vredno pošiljati v LJ. SDS je pa na Goričkem vseeno zmagal, v MS pa bil drugi. Štihec pa za Brigito in Jasmino. Kakšna sramota! Čas da se poslovi.

Ural211

Aja se pa strinjan tudi ka SDS naj malo "od zgoraj" pogledne tej Prekmurski SDS lobi pajacof, ker je milorečeno nej vrejden 1. glasa.

buzdovan

Vseeno je SDS dobila cca. 3000 v vsakem okraju. Ural, ti pa kar v Rusijo. Tam znajo šteti volilne rezultate he he.

BuLsHiT

mogoce de si pa velki vodja JJ koncno dau dopovedati ka naj odstopi :D 2x zapored so njemi tak v faco lijde plunili pa trecic do njemi tuj verjetno (sicer pa ka napoves pred ten ka je vlada sploj formerana, ka bos blokero se skup in pa ka cakas nasledne predcasne volitve....)

Vipko
Truplo

Anej Buzdovan... jaz sem zadnjič pred Šiftarjem in še nekaterimi, ki pa so po prepričanju za leve stranke natančno, brez dvomov povedal, da sem v bistvu, po srcu demokrat. Vendar, da zaradi njih in njihove politike rajši vržem stran glas... in bom vesel, če noben ne bo izvoljen v parlament.

Ostalo o Štihecu pa mi dosti ne razlagaj, ker izpadaš smešen. Sem že napisal, da Štihec v bistvu sploh ni imel kampanije. Nisem videl niti stojnice, niti, da bi kje v živo nagovarjal potencialne volilce oz. to ni delal pogosto in še kaj. Virantova lista ravno ni imela velikega suporta, kakor pravimo in to se je tudi odrazilo. SLS je imela stojnico pred banko stalno, tudi Žerjav kot prebivalec Kroga in ker je tule kandidiral, se je dokaj redno pojavljal v javnosti.

Tule ljudje vseeno bolj volijo stranke, kakor ljudi, na županski volitvah pa je navadno obratno. In res, sedaj mi povej, če moja teza o tem, da prvo ljudje volijo stranke drži, kako to, da niso izvolili nobenega iz SDS-a? Res, daj mi dober argument, da utihnem! In že enkrat nehaj s Štihecom, kateri bi mene razočaral v primeru, če bi res imel kampanijo, kjer bi se videlo, da res hoče v parlament.

buzdovan

Truplo, ti pojdi raje v cerkev. Ko vernik moli za zdravje se v primeru ozdravitve zahvali bogu. Če pa ne ozdravi, pa pove, da bog že ve zakaj je tako bolje. Tako ti pisariš.

Zakaj pa ni imel kampanije? Ker so ga vsi zapustili. Ker so ga spregledali. Ker ne more nobenemu več zrihtati službe. Ker je občinska blagajna prazna in več ne more dajati poslov. Kapiš?

Malce nerodno je kandidirati in potem kao nič ne delati.

Ájta

Na srečo Slovenci ešče itak premoremo pravo mero pameti, pa smo nej nasedli Janšovomi podlomi načrti, ka bi se prekoredno skobaco na prestol. Zoki je v ton momenti edijni pravi naslof za izhod iz krize, či tou van dišij ali nej. Seveda de mogo v koalicijo povamiti šče Pahora, Viranta pa logično - Žerjava. Ta koalicija de malo bole srdinska, pa vüpan, ka desno orientejrani nedo več nasedali Janšovin poskuson razbijanja parlamentarne demokracije, ka do se lejko zadosta poistovetili z orientacijof pa sestavof naše vlade. Na žalost smo Slovenci tak blesavi narod, ka nan je bole pomembno ŠTO vlada, nej pa KAK vlada.
Pa nej se čüditi, či de Janković bole malo napravo za Pomurje. Pač de nan vrno z enakof merof naklonjenosti, kak smo jo mij pokazali njemi. Mijslin, ka bi fsakši od vas tüdi tak postoupo.

Tyra

Ajajajaj.....me baš zanima ka de to pomenilo za Soboto, Maribor,...meni se zdij ka nika dobroga, že zdaj je bil centralizem...zdaj pa se bojin ka smo totalno v rijte.

Vipko
Truplo

Buzdovan, telko sva se že tü nategüvala, ka be lejko znau, ka ges f cerkev ne oden... odnosno san lani biu notre v Bogojijne, da je en doktor za takšno znanost predavo o Plečnikovoj dediščene, pa letos v lete v okvijre Soboškeh dnejvov v lüteranske cerkve na koncerte. De zadosta?

Štihec ni imel kampanije predvsem, ker ni bilo sredstev kot prvo, kot drugo res verjetno tudi ni imel najboljšega suporta in kot tretje, nekako bi rekel, da se mu v Ljubljano ravno ni šlo. Morda v začetku, pozneje pa ne. Moje mnenje, Buzdovan pa piši, kar hočeš.

Glede tega denarja pa si spet usekal mimo: Štihec ne more, sme ničesar sam, potroški lahko zelo malo denarja sam, ker ste to izposlovali na Mestnem svetu in potem mi sedaj povej, če na to namiguješ, kdo je kriv, da je Občinska blagajna prazna?

Službe pa ni hotel deliti že davnega leta 2006 se mi zdi, zato je tudi prišlo do razdora? Ve kdo več ali bomo citirali spletno županovo stran?

Sobochanec

@Truplo
Koji ti je k****, ka more sakši drüjgi komentar biti tvoj?
Pa nejsmo mij tü prijavleni, ka skačemo kak B.Bukovec prejk tvoji komentarov. Idi se na privat štükat, pa vračit svoje Štihecofske frustracije.

Pa enjaj šinfati SDS-jovce, ka boukše nemrejo delati, kak delajo. Zmagali so skoron po cejloj vukojebenoj regiji, pa so brez pozicije, ostali v opoziciji. Boukše nemre biti. JJ je car opozicije po staron slogani: "Od koljevke pa do groba, najlepše je opozicijsko doba!". Se pravi, rojeni opozicionari, šteri fajn pomali spletkarijo, pa, kak san že napijso, mejšajo, pa mejšajo, pa groužajo, ka se fajn naraji kadij, pa lipou smrdij.

Vipko
Truplo

Če ti ni kaj všeč, preskoči... kakor si napisal. Pišem svoja mnenja in smo v demokraciji kljub zmagi nedemokrata. O ostalem pa ne bi, ker izražaš svoje mnenje, katero meni sicer ravno ni všeč, ampak, ti piši, kar hočeš. Tako je tudi po svoje prav!

katkavp

točno tako, večina nas je za našo regijo , eni pa še tega niso dojeli....
truplo, če si tak junak predstavi se, da vsi vejo gdo si ne da se skrivas pa take pises :):):):)

Mido1

Problem levice je, da sta v njej samo 2 stranki. Desus ni in nikoli ne bo leva stranka(spet bo po 2 mesecih grozil z istopom ko se nič nebodo mogli zmenit) za Viranta pa vemo od kje je prišel, Žerjav podobno. Tako, da ostane samo SD. Torej slaba leva kolacija in ponovno opozicija znotraj koalicije.

Sobochanec

... in ponovno opozicija znotraj koalicije.

... in po pojmovanju Jajčeka so edijna prava stvar nouve volijtve, pa tou tak dugo, dokejče ne grata domobransko - klerikalna opcija, štera v sebej zamota ešče najvejkše (urbano) nečednosti.

Če je dvej tretini nouvi poslancov kelkotelko normalni, do se končno probali ravnati v smeri razvoja države. Če pa nedo, de jin že ZOKI znau nariktati krmilo v pravi kraj. (sočasno de jin Jajček ročno zategavo, pa mo vidli, ka se ftrgne?)

trot

Ne bo kakih sprememb Ljubljana bo postal drugi Beograd ker tan de se diktiralo kdo bo česar opravičen Jankovič.Drugo pa je to da je murski soboti obljubil vodovod katere je last Firma: VODOVOD MURSKA SOBOTA javno podjetje d.o.o. ki vam vse stroške obračunajo pri mesečni porabe vode in oni so dolžni vzdrževati vodovod..... nebo jankoviča ne vodovoda vse si boste plačačali sami z višjo tarifo vode.Tako da je Sobota dobila nič in nič nebo razen tega da bomo ljubljanske kredite enotno odplačevali.

Vipko
Truplo

Katkavp... pustimo direktno imena... tudi tako, da se nekateri res predstavijo pod pravim imenom, a pišejo tudi pod drugim. Jaz tega ne počnem, nenazadnje imam tudi enako sliko tule, na Pomurec.com, na Bicikel.com, na Prosimet.com in verjetno še kje. Edino na Večeru sem Nergač, to pa je bilo moje prvo ime, sega pa nazaj eno deset in nekaj let.

Jaz sem že tolikokrat nakazal, kdo sem, da je vse brez veze pogrevati. Poglej si tudi moje fotogalerije, predvsem tisto o Ameriki in tam me boš nekajkrat videl. Če bi se hotel skriti, a bi vmes kje pisal, da sem kolesar, da veliko fotografiram in jih potem tule objavim, a vsi me vidijo na košarkarski tekmi, bi pisal o tem, da sem delegat na teh tekmah ipd...? Torej, malo si oglej moje fotografije, vsaj po odzivu tule sodelujočih so zanimive, saj je že preko 60.000 ogledov.

In kaj se čudiš, kaj pišem? Svoje mnenje! A mora veljati samo tvoje?

trot

Ma ne matram se za mnenje gre za taktiko manipoliranja politike in vpliv na ljudi ki so že tako al tako brez vsega še bodo bolj na udaru.... tajkuni se bodo izolirali in spremenili zakonodajo navadni smrtnik pa bo garal za minimalko naprej z višjimi davki.

Direktna

Navadni smrtniki so si sami zvolili tajkuna pa lopova vseh lopovov, taka naj požrejo to ka so si sküjali pa garajao za minimalno. Naslednjič pa naj palik kakšoga lopova zvolijo, mogoče de te bokše. [sarkazem]Ker namreč, če skoz delaš isto lejko seveda skoz pričakuvleš drüge rezultat.[/]

marks

Ljudje smo svoje povedali in tako je. In sem vesel, da se je tako izšlo.
@Truplo
Ti si izredno pameten pri vseh stvareh in edino tvoje mnenje šteje. Imaš se tudi za demokrata! In ravno ti kot demokrat pljuješ po vseh ostalih. Tudi po našem Borutu, a si tam dobil kazen 500 EUR zaradi žaljivih komentarjev na forumih. Potem spet napadaš sds, se hkrati klanjaš Štihcu, voliš pa sns. Kdo tebe sploh jemlje resno? Le kaj pravijo tvoja žena, otroci in kolegi v službi?

Vipko
Truplo

Marks, jaz nikjer nisem dobil kazen 500 evrov. Od kot ti ta podatek?

Moje mnenje kot moje mnenje... ga komentiraj, ali pa ne. Nisem edini, ki je proti "vašemu" Borutu... Jaz bi rekel, domov si ga pelji, he, he... Kaj se razburjaš. Zakaj sem dal glas SNS-u, čeprav sem vnaprej vedel, da gre v nič, pa sem že neštetokrat opisal. In jaz svojih stališč, mnenj ravno ne spreminjam čez noč, zato se ne sekiraj za mojo verodostojnost. Moja je volila SD, pa je to njena volja, sin pa je zraven pri Listi Virant. Torej smo vsi trije volili nasprotne zadeve. Si pomirjen? V službo pa več ne hodim, sem delal skoraj 32 let v banki, pa so ugotovile te komunistične svinje, da bodo s tem, da mene odpustijo, prišparali in banko rešili. Toliko!

enx

vse jih trbej v lufte spistiti jankovič haha jankoviča pa križati kak jezusa

enx

jankovič je lejko zmago samo tak ka je najeu nekoga ka so volilnice spokradnoli lopov je un pa njegovi sini

Thompson-M1A1

Čevapčiče pa si gejte, nej? :)

Vipko
Truplo

Vsaj zdaj, kar je pač je...

Vlado bo težko sestavil... ima kup problemov in programskih razhajanj že s Pahorjem, kaj šele z ostalili. Glavno: Aukn oz. ta agencija: Jankovič bi jo ukinil, Pahor ne da. Janković bi DDV povišal, Pahor proti. Potem Virant: Virant bi prodal NLB in še kaj, Janković proti. Pri DDV-ju enako kot s Pahorjem. Virant zahteva pravosodno in notranje ministerstvo, Janković bo to težko dal. Kot bi si policijo prostovoljno spustil v hišo. Virant hoče še velik vpliv pri financah in težko bo na to pristal Janković. Kaj mu preostane? Desus in SLS, vendar najbolj ključna reforma ravno zadeva programske usmeritve Desus-a in problem, ne mali, je na dlani. Kaj točno hoče SLS in kaj lahko da Janković niti nisem študiral.

Da se ne bodo nikakor zmenili z SDS-om pa je verjetno jasno. Vkolikor vlade nikakor ne bi mogel sestaviti, bi bil jaz zato (pa nisem igralec za te zadeve, he, he...), da se gre še enkrat na volitve. Slovenski volilci in volilke se morajo enkrat odločiti. Ne pa tako, da ne bi srali, niti scali.

V glavnam menim, da bo po številnih kompromisih vlado verjetno sestavil, potem pa ta dolgo nikakor ne bo obstala. Preveč so vseeno različni.

Mene samo zanima, kdaj bo Janković dosegel 4% rast. To je obljubil, če tega ne doseže, se je zlagal?

Hruščov

Nikakor, da ne spet volitve. Prosim spametujte se. Rešitev je vlada narodne enotnosti. Kar pragmatično pomeni, da stranke presežejo ideološke delitve in začnejo delat v dobrobit Slovenije. Vendarle pa se mi zdi, da v naši demokraciji tega ne bo mogoče izvesti še nekaj časa.

Vipko
Truplo

Vsaj v predvolilnih kampanijah ravno niso vlačili na plan ideoloških razprtij, torej niso bili eni partizani, drugi domobranci.

Zame so ideološke razprtije skrite v lopovih in ostalih. Vsi imajo maslo na glavi, ampak dokler se glavnih ne pozapre, ne bo ne reda in ne prosperitete. Vsaj tu je Janša proti Jankoviću pravi angel, pa to priznali ali ne. Janković je veliko volilcev zavedel s tistim dvigom 4%, a kaj, ko to ne bo nihče dosegel v Evropi. Samo mi? Ne mi prodajati pravljic.

Rešitev so ali nove volitve, ali sestava vlade SDS skupaj z Virantom in SLS-om. Lahko tudi z Desusom, jaz bi jim dal resor za delo in socialne zadeve, pa se naj Erjavec jebe s pokojninsko reformo. Virant je svoj dolg plačal in to hudo. Dalje ga jaz s tistim nadomestol več ne bi jebal niti sekunde. Dal bi mu pravosodno in notranje ministerstvo in naj pomete, kakor se šika. Tudi Janšo, če je kriv. Na živce mi gre, da se vsak dan na veliko piše o tem kakšen lopov je, pa mu do sedaj ni nihče ničesar dokazal. Pa tudi samega kapitala, bogastva ima proti Jankoviću toliko manj, da je proti njemu pravi siromak.

Vseeno, mogoč sestop Janše s čela stranke bi bil tudi smiseln in naj gre stranka na volitve z novim liderjem.

Hruščov

Dokler bo predvolilna kampanja temeljila na grehih iz preteklosti, vlačenju okostnjakov iz omar in podobnemu nonsensu-ne bo mogoče izbrati pravega oz. pravo. Sprašujem se kdaj se bomo v predvolilnih soočenjih pogovarjali o primerjavi programov, konfrontaciji programskih točk, zagovarjanju njihove pravilnosti in ustreznosti, torej prevladi enega programa nad drugim za dobrobit države. Mene ne zanima kaj ima kateri politik na računu-zanima pa me kako bo njegova vladavina vplivala na mojo perspektivo ter perspektivo mojih otrok!!!

Vipko
Truplo

Hruščov plus, vendar vseeno: vsaj letos so se še največ pogovarjali o programih... in skoraj nič o partizanih in domobrancih.

Žal pa so se vse preveč pogovarjali o tem, kaj kateri ima. Meni je že v osnovi blesavo, da bi jaz moral vedeti, kaj ima Janković in kaj Pahor, Janša, Virant. Tole z nadomestilom slednjega ni bilo najbolj pošteno, vendar se je zavezal sam. Če ima kateri kaj ukradenega, naj to raziskuje Protikurupcijska komisija, policija, sodstvo (hmmm malo sicer težje, saj vsaj slednji dve obvladujejo komunisti v nulo - ampak enkrat verjetno bo, verjemimo). Vprašanje za vse: vam je lažje, da vam npr. Janša pove, da ima to in to stanovanje in tam pri Velenju hišo? In da je Erjavec javno povedal, da ima 20.000 evrov prihrankov in 15.000 kredita pri banki? Brez veze.

Torej programi: marsikje so bili skupaj, marsikje pa zelo narazen. Ne ponavljam, zato: koliko volilcev je sploh vsaj približno vedelo, za kaj se v osnovi katera stranka bori? Malo! Janković je obljubil med in mleko, dvig blagostanja oz. rast gospodarstva za 4%, pa res ne vem, kdaj in kje bo to dosegel. Če bo, fino... saj nihče nima nič proti. Potem so se prepirali glede NLB-ja - koliko volilcev ve, kateri je bil za prodajo in kateri ne? Včeraj po košarki sem slišal cvetko: Janša hoče razprodati vse, tudi NLB. Človek je zamešal, da sta bila tako Janković kakor Janša za ohranitev lastništva nad banko (in povedala, da sedaj ravno ni dosti vredna... čemu prodajati nekaj, kar itak nihče niti noče kupiti) in da je predvsem Virant za prodajo. In še bi se našlo, potem pa so volitve po svoje farsa.

Hruščov

Moje mnenje o predvolilni "bonbonih":
NLB-prodati je ne bomo mogli, ker ne bo strateškega partnerja za tako zgubaško banko. Pripojitev Banke Celje k njej ne pride v poštev, ker bi s tem še bolj obremenila svojo aktivo. Naloga NLB je prodati nekatere naložbe in pridobiti svež kapital, ne pa obratno. Dokapitalizacija-absolutno NE!
ADRIA AIRWAYS-vedno govorimo o strateškem partnetju, ki bi jo rešil. Ko pa le ta pride pa nam ni všeč, ker bi mogoče ukinil kakšno linijo ter mu dvignemo letališke pristojbine do plafona samo, da izgine. Samo, da ostane igračka v lasti države in politike.
DVIG DDV-ta ukrep ni nič drugega kot obremenitev državljanov za polnjenje proračuna, po drugi strani pa nima nobenih pozitivnih učinkov na gospodarstvo, niti ga kako drugače spodbuja. Prav obratno, na račun tega se nam lahko pripeti zmanjšanje potrošnje in ni daleč padec v deflacijo, kar pa vemo kaj pomeni za gospodarstvo.
PREDNOSTNO OBRAVNAVANJE NA RAZPISIH- SLS oz. Žerjav je imel idejo, da bi prednostno obravnavali domače kandidate oz. konzorcije, ki bi kandidirali na razpisih in tako zagnali gospodarstvo. Spoštovani to ni mogoče, ker EU prepoveduje nelojalno konkurenco, kar je tudi pravilno.
DAVKI - npr. Janša je govoril o zvišanju davka in pomešal v en koš naslednje davke: davek od obresti na denarne depozite pri bankah, davek od dobička pravnih oseb in davek od kapitala - in ga združili v enega. Če misli, da bodo ljudje jemali denar iz depozitov zaradi povečanja davka in ga trošili se moti, ker ga bodo raje nalagali v tujini.
Mislim tem je še malo morje...

Ampak temu oni pravijo nasprotje programov...ja če je temu tako potem poenotenje sploh ni mogoče in koalicije ne bo.

Naj se prosim že enkrat zresnijo, pozabijo nase in delajo v dobrobiti državljanov, ki so jim zavedeni od njihovih obljub podarili mandat!!!

dexter

truplo, jankoviči je pa što že kaj dokazo ka ga tak na velko obtožuješ? :)

Kelko ges znan je janša obdolženec na sodišči in prouti njemi tečejo postopki pri nas in v tujini za kriminalna posla in nej jankovič... če glij bi tüdi jankoviča mogli malo prešlatati. :)

Vipko
Truplo

Anketa na Večeru glede Jankovića: ni niti lep, še manj pošten, le pameten je. Torej več ali manj tu in tam napišem glede Jankovića to, kar menijo drugi. Vseeno je tako bogastvo, kakršno ima in stalno povezovanje njegovega imena z dokaj vidnimi aferami (neizplačevanje podizvajalcev, prenos podjetij sem in tam, sprememba namembnosti zemljišč...) neki smerokaz, za kakšnega človeka gre.

Če bo mandatar in bo imel pod sabo notranje ministerstvo, policijo bo še težje proti njemu sprožiti kakšne postopke, prav tako proti njegovi rodbimi, če bodo osnove. Samo spomnimo se Kresalove in tistih psov, tiste zgradbe v Ljubljani, tiste kmetije v Bužekl.... eh, kje že?

Kaj bo z Janšo? Ne vem... Tik pred volitvami so spet privlekli na plano, da je izginilo mislim da 500 strani nekih dokumentov o Patriji in spet je seveda kriv Janša. Pa še bi se našlo... tudi tisto čudno v Tržiču, prepozno pošiljanje glasovnic v tujino, tudi vojaki so glasovali, če so...

dexter

Kak bi janša pravo.... to so vaše domneve... in to seveda ni res. :)

Glede na tou ka si janšov fan si nej glij kompetenten za takšne debate.:) Sakšo obtožbo (če glij je nej uradno dokazana) prouti sen drüjgin vzemeš zdravo za gotovo... če pa što kaj mukne prouti janši pa ga braniš ka njemi je še nišče nej nika dokazo, vse je politični konstrukt pa izmišljotina. :)

Ges dvomin ka bi si nešče samo tak zmislo pa vložo obdolžilni predlog na sodišči prouti janši brez trdnih dokazov... ka glede na tou kak je janša maščevalen bi njemi hitro ta zadeva prišla domov. Pa dvomin tüdi ka bi tisti namišljeni komunisti keri že 25 lejt preganjajo janšo melitakši vpliv na naše, finsko in avstrijsko sodišče. Pa ednouk san ti že napijso... pouleg san biu gda se je orožje vozilo na hrvaško... tak ka je janša že zaradi toga za mejne nej poštenjak. :)

dexter

Aja, pa tuüdi jankovič je za mejne nej poštenjak... tak kak velka večijna ostalih politikov... ka nede kakšne zamere slučajno. :)

Vipko
čevapčič na ražnje

.. ta gunja o orožje več nema smisla .. pač v čase tranizicije so se delali balkanski posli .. pustimo to, who cares .. ok, znan, težko je kcuj glejdati, kak je nešče zaslujžo na velko in njeme fajn ide v živlenje, ale ka boš te zdaj .. hipokriti smo vsi, vse ostali pa je sociološki diskurz .. :))

Vipko
Truplo

Dexter, če je merilo za poštenje bogastvo in tudi indici o nekih nezakonitih poslih (Janković), razne prijave in potem obiskovanje sodišč (Janša) ni to tak problem: Virant bi naj bil zakonsko popolnoma brezmadežen, prav tako pa Pahor, Žerjav, Erjavec, Novakova... Pa izvolimo enega izmed njih?

Dexter, jaz nisem Janšev fan, ampak bolj strankih, čeprav nikoli nisem bil njen član, le ene vrste simpatizer... sem bil tudi na enih igrah v Celju. Volil jih nisem zaradi politike soboške SDS in sem vnaprej vedel, da mečem glas stran - dal sem ga Nacionalni stranki. Vseeno, nikoli ne bi volil Jankovića ali Pahorja - pač ne komunistov. Skoraj 100% tudi nikoli Krščanske demokracije - vse preveč se naslanjajo na to doktrino, a žal življenje ni samo vera, cerkev, da bo jasno. Tudi to, da nisem veren in v cerkev ne hodim! Torej mi ostane, da volim SDS, morda v prihodnosti Virant, če se spet ne zaleti s kakšno moralo, potem pa mu privlečejo pred naše in njegove oči tisto nadomestilo in sprotno služenje ne majhnega denarja.

Glede Janše: a ni bilo v začetku povedano, da je dobil podkupnino? Potem, da so do njega prišli na podlagi črke J (samo ene, ne dveh), pa se je izkazalo, da je to človek iz Hrvaške, če dobro vem. Sedaj bi naj Janša posredoval in bi denar dobila stranka. Kaj bo še? Kdo je sploh insciniral afero in začel s to absurdno obtožbo o direknem prejemanju podkupnine: v javnosti Kos in tisti blesavi Cvikl, v ozadju pa bi se zaklel, da je bil spet Kučan in njemu podobni. In tiste volitve so potem šle... šle... vemo kam in tudi vemo posledice.

Letos spet... zmanjka 500 listov na sodišču, nato 100 volilnih lističev, vojska voli in ne voli, prav tako izseljenci. Na prejšnjih volitvah za nekaj tisoč glasovnic ni podpisov v tistih seznamih in ne mi prodajati pravljic, da je vse v redu, zakonito. Še posebej, ker je ta glavni pri volilni republiški komisiji spet neki nekdanji član LDS-a?

dexter

Tij lejko zdaj tü pejt strani napijšeš janši v zagovor inv opravičilo... ali na konci do itak odločila sodišča prinas in v tujini. :)

Vipko
Truplo

Oukej... neva več... sakše svoje mijsle... pa je tak, kak je... iden rajše malo slike gor davate...

enx

kak kole de pa što kole de bokše nede and thats final !!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice