Delodajalcem za usposabljanje azilantov 373 evrov po udeležencu.

Z današnjim dnem začne veljati javno povabilo, ki osebam z mednarodno zaščito omogoča usposabljanje na delovnem mestu pri delodajalcih.

Kot so zapisali v Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje, bo osebam z mednarodno zaščito s pomočjo šestmesečnega usposabljanja odprta pot do delovne in socialne vključenosti ter do boljših zaposlitvenih možnosti.

Za izvajanje programa je v letu 2020 namenjeno 200.000 evrov.

Povrnjenih dobrih 370 evrov za udeleženca

Delodajalci, ki želijo brezposelne osebe z mednarodno zaščito usposabljati v svojem delovnem okolju, lahko ponudbo na javno povabilo oddajo od danes pa do razdelitve razpoložljivih sredstev, najdlje do 30. decembra letos. Z novim povabilom ponudbe sprejemajo le elektronsko na Portalu za delodajalce.

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo.

Usposabljanje na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito poteka šest mesecev, brez delovnega razmerja, pod strokovnim vodstvom mentorja, ki ga zagotovi delodajalec. 

Za izvedeno usposabljanje bodo delodajalcem povrnili ocenjeno vrednost mesečnih stroškov v višini 373 evrov za udeleženca in strošek predhodnega zdravniškega pregleda. Stroški bodo izplačani mesečno za pretekli mesec. Udeleženci pa so upravičeni tudi do dodatka za prevoz in dodatka za aktivnost, ki se jim izplačata na podlagi njihove dejanske udeležbe v programu.

Pred začetkom usposabljanja morajo kandidati ali kandidatke z Zavodom sicer skleniti pogodbo o vključitvi v program prav tako morajo uspešno opraviti predhodni zdravniški pregled, na katerega jih napotijo delodajalci.

Več informacij je na voljo tukaj.

S spleta

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BOJK (nepreverjen)

Za to je denar, za Slovence pa ne, dobro da je danes odstopila banda pokvarjena, ampak potrebno bi jim bilo soditi za veleizdajo.

df (nepreverjen)

DF pa tij ka si takši znalac in pametnjakovič ka skaus za vse znaš komentejrati plus toga pa maš zlati čas se komot lejko prijaviš. Bar ti nede dugi čas.

In reply to by BOJK (nepreverjen)

Grk (nepreverjen)

BOJK, če bil tak debeli kak si n......., bi cug dva dni okoli tebe vozo.

In reply to by BOJK (nepreverjen)

brigita tol. (nepreverjen)

No tak . Azilanta lahko ,kdo usposablja 10 lejt in ga ne bo usposobo za nič .Ta narod se zna samo ploditi posiljevati in klati ter bombe po sebi vesiti nič drugo . Na mesto da se denar da za upokojence ,kateri so si zaslužili pokojnine se bo metal za azilante .Za to pa smo tu ,kje smo in še na slabšem bomo .

Realnoo (nepreverjen)

Sobotainfo, opet hujskanje naroda in pridobivanje klikov?????
Sram vas je lejko ka s taksnimi naslovami gledanost prosite!

Slovenjec (nepreverjen)

Zakaj pa slovenci nocejo delati? So prefini?

brigita tol. (nepreverjen)

Slovenjec .......... Ti delaš ?

In reply to by Slovenjec (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Če bi ljudje uporabljali možgane še za kaj drugega kot sovraštvo ... Azilant je kao len, če pa hoče delati, pa spet ni dobro? Saj je nekaj slovenskih firm zaposlilo begunce, pa so zadovoljni. Koliko denarja bi po mnenju teh, ki tako sovražijo begunce, še morali zmetati v slovenske iskalce dela, ki iščejo delo, ali ne daj bože, da ga najdejo? Očitno niti priložnostnih del ne iščejo več, glede na to, da ne morem najti nikogar za vrt, čiščenje, varstvo živali v času odsotnosti itd. Če pa koga najdeš, pa ga plačuješ za slabo ali povprečno delo.
Pametna država ve, da azilante potrebuje, ker bo čez nekaj let premalo zaposlenih in preveč upokojencev, nekdo mora delati, da se bo lahko plačevalo tolikšno število upokojencev in bezposličev.

kontra gostja 426 (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen) 1 ura 7 minut nazaj....TI SAMO UPAJ, DA BODO MUSLIČI DELALI ZA TVOJO PENZIJO. POTEM BO SIGURNO PENZIJA OD 2.000 DO 3.000 EVROV. Samo sanjaj, sanje so dovoljene vsakomur.

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Če Nemci razmišljajo tak, zakoj te ne bi bilou dobro za nas? Aja, Slovenci smo bolj pametni. Samo te ne ven, zakoj jamramo, ka nan nejde dobro.
Seveda je nej vse tak preprosto, ali liden trbej dati možnost. Ide za begunce s priznanin statuson. Ker jin je naša država, ki je škrta s podeljevanjon statusov, dala status, tou pomeni, ka so rejsan ogroženi.

In reply to by kontra gostja 426 (nepreverjen)

golobica (nepreverjen)

Gogtja 426,
koliko plačaš na uro?

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Tedensko pucanje na začetke 7 €, če je vse ok, dan več, vedno dan še kakšen tringelt ali zaokrožin gor. Pucanje oken 8 €, isto zaokrožin gor. Za vrt pa še ne ven, kak so cejne drugje, te bi dala kakšen evro več na vöro.
Varstvo mačk bon nücala v drügi polovici leta pa v naslednjih letih. Tou san pripravlena fejst dobro plačati, ker nücan rejsan zanesljivo in profesionalno skrb, ker ene od mačk nücajo tüdi zdravstveno oskrbo.

In reply to by golobica (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Dodajan - delo samo prek osebnoga dopolnilnoga dela.

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

So sexualne usluge že vračunane?

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

df (nepreverjen)

DF betek v glavi. Vzemi tableto in idi lezat.

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

kontra gostja 426 (nepreverjen)

pa zaposli si ti svoje BEGUNCE oni do vse spucali pri tebi doma in še TEBE.

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

gostaja47 (nepreverjen)

odloči se ali govoriš o azilantih ali beguncih. Med temi pojmi so svetovi razlike.
Drugače pa prihajajoča neizobražena sila samo znižuje ceno delovne ure. Zato domači ne delajo. Če je povpraševanje po delavcih večje kot je ponudba, raste tudi vrednost delovne ure in obratno. »Če bi socialisti razumeli ekonomijo, ne bi bili socialisti.«

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Begunci.
Prihajajoča enizobražena sila? Dosedanji podatki toga ne potrjujejo, med tujci pri nas je višji procent izobraženih kak med domačimi. Delodajalci so tisti, ki jin določajo plačilo, če je tou nižje, je diskriminacija, ki je nedovoljena, in če se dogaja, so za tou krivi delodajalci, nej begunci. Za tou, ka domači ne delajo, so nej krivi begunci, ker so tü največ štiri lejta, problem nezainteresiranih domačih iskalcev pa je dosti starejši. Nemrejo tujci biti krivi vsega, ka v tej državi že 30 lejt ne vejmo rejšiti.

In reply to by gostaja47 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Škode pa 10 krat tolko.

Bučka (nepreverjen)

Saj niso vajeni d

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Slovencev je samo milijon, ostalih pa samo 7,5 milijard in jim je potrebno nuditi azil!

Noploip (nepreverjen)

Kaksna usposabljanja? Ne se hecat. Skrajni levicarji govorijo da so to inzenirji, zdravniki, jedrski fiziki in se in se. Ti ne rabijo usposabljanj. Niso to pastirji.

Hmmmmm (nepreverjen)

Kak pričakovano. Teme za SDS ofce. In seveda nekonstruktivni in napadalni komentari so stalnica. Ampak gnes in prihodnje dni se naj veselijo. Do palik trdo pristali po volitvaj in te do palik za vse komunisti krivi... Če do volitve sploj legitimne je že pitanje...

olga+ (nepreverjen)

volitev nede, ker bodo ene desne stranke iz koalicije Janšo lepo prosile, naj z njimi sestavi vlado.
In on hepan jo bo, namesto ka bi popuco z vsemi na volitvah!

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

bilobil (nepreverjen)

Imam eno kozo in dve ovci. Lahko ene tri usposabljam za 373 E?

neda

Za vsako stvar v državi zmanjkuje denarja, za azilante in migrante ga je pa vedno na pretek!

neda

Za vsako stvar v državi zmanjkuje denarja, za azilante in migrante ga je pa vedno na pretek!

Bosanče malo (nepreverjen)

Končno en pravi ukrep !

Facepalm (nepreverjen)

Bole šteš sobotainfo bole vidiš ka je večina Prekmurcov zabitih fašistov.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice