Po besedah direktorja soboškega hotela se hotelu obetajo boljši časi, v načrtih je tudi celovita prenova objekta.

Boštjan Serec se je ob prevzemu direktorskega stolčka Hotela Diana že po prvem mesecu soočal s težaškim delom. Od sodnih bojev nekdanje in zdajšnje lastnice, napovedane stavke delavcev pa tudi do negotovosti glede deložacije in lastniških sprememb pri družbi Heta, ki je lastnica objekta, v katerem hotel opravlja svojo dejavnost. 

Podpora lokalnega okolja za delo

Prvo oviro je uspešno prestal, s predstavniki sindikata so uskladili odprta vprašanja in stavka je bila preklicana. Dolgovi do delavcev v obliki neizplačanih plač s povračili stroškov, neplačanih prispevkov in lanski regres, bodo po dogovoru poravnani. Breda Črnčec, generalna sekretarka Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije, je takrat povedala, da bo sporazum med Diano in delavci veljal vse dokler ga bodo v Diani spoštovali.

Serec priznava, da Diana ni v zavidljivi situaciji, ampak jo vsi skupaj skušajo popraviti. "S temi prvimi koraki se vidi, da smo na dobri poti in gremo v dobro smer. Meni je najbolj bistveno to, da me podpira lokalno okolje in predvsem moji sodelavci, ki hvala bogu tudi me," pravi. 

Njegova želja je, da bi iz Diane naredil uspešno lokalno zgodbo, zato si želi povezovanja z drugimi lokalnimi podjetji, ki bi se želeli vključiti v njeno nastajanje. Pravi, da je nad prvim odzivom pozitivno presenečen.

"Bil sem na terenu, na Pomurski gospodarski zbornici in drugje, da bi preveril, kakšno je zanimanje za sodelovanje. Zelo me preseneča in veseli, da je interes velik in je očitno cela regija za to, da Hotel Diana deluje še naprej." razlaga direktor Diane.

Je v ozadju vsega Kostić?

Podporo naj bi mu, po njegovih besedah, dajal tudi prihajajoči novi lastnik, ki je v fazi nakupa družbe Heta, ki si lasti hotel. Gre za srbskega milijonarja Miodraga Kostića, ki upravlja s holdingom MK Group in si v Sloveniji že lasti portoroški Hotel Kempinski, Gorenjsko Banko in Aerodrom Portorož. Za prevzem Hete se še čaka na zeleno luč slovenskega varuha konkurence, ampak kot kaže je to zgolj še formalnost.

"Za vsako zadevo, ki jo delamo v Diani je on seznanjen ter o njej predhodno obveščen," pravi Serec, ki še trdi, da je njihova naloga obdržati hotel pri življenju, dokler ne bo Kostić uradno prišel in lastniško prevzel družbo.

Diana bo po prenovi butični hotel

S prihodom novega lastnika naj bi se začela tudi prenova hotela, za katerega Serec priznava, da jo nujno potrebuje.

"Dejstvo je, da je hotel dotrajan, rabi obnovo in svež kapital, ki pa ga imamo zagotovljenega," pravi direktor hotela.

Po njegovih besedah naj bi bil načrt prenove že narejen in bo po prenovi Diana postala lepa in butična turistična destinacija.

 "Zmanjšalo se bo število sob, mogoče za pol, ampak bomo dobili nekaj boljšega, nek dodaten produkt in dodaten zagon, s katerim bomo lahko uspeli," razlaga načrte Serec. 

Že prenavljajo kopališče, Belčevo spoštuje

Prenove so se sicer lotili že sami, saj z minimalnim vložkom, ki so jim ga odobrili, sanirajo kopališče. Prenavljajo pa tudi savne, finska naj bi bila že nared, turška savna pa je potrebna kompletne obnove, ki pa predstavlja precejšen finančni zalogaj, pravi direktor soboškega hotela. Nato je na vrsti fitnes, kjer stavijo na intimo, saj zaradi površine veliko obiskovalcev ne more sprejeti, še pravi.

Glede spora lastnice Jasne Klepec in bivše lastnice Olge Belec je redkobeseden, saj se ne želi vmešavati v odprte zadeve, ki potekajo na sodišču. Poudarja pa, da Olgo Belec ceni: "Olgo zelo spoštujem in ji dajem kapo dol, da je to zgodbo peljala toliko let." 

Ali Kostić zares vidi potencial v soboškem hotelu, nad katerim se že vrsto let zgrinjajo črni oblaki, bomo lahko videli v kratkem. Prevzem je bil predviden že novembra, ampak izdaja odločbe pri Agenciji za varstvo konkurence pač traja, trdi Serec, ki si je sicer za cilj na direktorski funkciji zadal, da Diani vrnejo sloves, ki ga je imela nekoč, ko je bila središče mestnega dogajanja. 

S spleta

Komentarji (59)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kapitalja. (nepreverjen)

A od vstopnic ?

Debelo govno (nepreverjen)

Haha bravo.

In reply to by Kapitalja. (nepreverjen)

Lana23 (nepreverjen)

http://g???e??s.com - o­dliče­n pr­oje­kt z­a od­ras­le, k­i i­šč­ejo p­artn­erj­a z­a s­­­e­­ks­­­

In reply to by Kapitalja. (nepreverjen)

David87 (nepreverjen)

Spoštovani g. Serec!
V tej dobro začrtani smeri ne pozabite na sebe in na načine, kako boste lahko malo 'boljše' kradli denar - v Termah 3000 Vam ni šlo vse po načrtih!

Živela Slovenija pa slovensko pravo!

12 (nepreverjen)

Z obnovo in gradnjo.Tu se vedno kaj najde in zamegli preko izvajalcev-)

In reply to by David87 (nepreverjen)

Fallen (nepreverjen)

Gvušno pa kaj v svoj žep da.

olginfan (nepreverjen)

nauri bi bil, če nebi.

In reply to by Fallen (nepreverjen)

Đuska (nepreverjen)

Ja vejpa se je valda zaj ze neka navco.... je mel cas za razmislek kak de se dobro drapalo

123321000 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Lejko se razčesnete s komentari, boki je car :D

Kjg (nepreverjen)

Lejko se razcesnes,pa nede nikoli car.

In reply to by 123321000 (nepreverjen)

Zelvazzs (nepreverjen)

Naj rajsi place da v kompleti pa ostale odprejte stvari do delavcov pa te senjajte o buticnon hoteli. Buticno se za njegov zep pa nikak naci. L....!

Nevtralen (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vijdi se ka se diana prebuja, zatau moremo priznate ka je serec zaslužen za to.... Ka pa vij ene nemate obraza pa čiste veste, s tejme komentarje njeme bete skaudile ampak te ga še močnejšoga napravile... Serec samo tak dale pa ne oziraj se na bagro s socialno podporo...

Lujz59 (nepreverjen)

Se strinjan, socialci, napravi jin hotel ka do odli zrejt ta pa naj se radostijo v tej podrtiji.

In reply to by Nevtralen (nepreverjen)

Lpp (nepreverjen)

Prvo zacajte pri delavcaj! Placajte jin zaostale place, regres, itd.
Pa te lejko komaj zacate z svojo pravljicno "butično" zgodbico...

Vinetu (nepreverjen)

Ma g. Serec. Če delate v tej branži veste kak pravijo, turizem smo ljudje. In če ne bodo zaposleni vredu plačani in zadovoljni s pogoji dela, trenutno tega ni videti, vam tudi kapital in butični hotel nič ne pomaga...tak da prvo pamet v roke, imeti zadovoljen kader, pa potem o kapitalu in butičnem turizmu

Czd (nepreverjen)

Naj naredijo nekaj v stilu wellcum, kot je v Avstriji...

Sobocanec77 (nepreverjen)

Ge san tudi za to. Spa for men :)

In reply to by Czd (nepreverjen)

Anaid (nepreverjen)

Telko v vednost, v Diane se je fejst spremenilo marsikaj, vzdušje je 100x baukse kak je bila, Serec se fejst trujde ka bi nan baukse bilau... Ampak tau ka so prle zavozili un v 1 kedne nemre popravite, pa tude masijna za pejneze nema.....zatau si želijmo ka bi šlo tak naprej in ka bi nan uspelo normalizira te poslovanje

FeketeP (nepreverjen)

Ti se hecaš?? Pridi za en den k nan!

In reply to by Anaid (nepreverjen)

Lolek1 (nepreverjen)

Ka plačal ti je ,ka si to napisal!

In reply to by Anaid (nepreverjen)

geyci (nepreverjen)

BEDASTI CLANEK SPACKAN S STRANI BEDAKA, SAMO KA SE NEKAJ OBJAVI.
POPOLNOMA NIC NOVEGA, OPET BLUZENJE!

slvkos (nepreverjen)

kakšne farbe je

purd-i (nepreverjen)

Progaste, mislin ka so še vedno takšne zdaj na novo dobo nemajo krogel na nogi?

In reply to by slvkos (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Če do nan gospodarstvo začali voditi bivši zaporniki, te še nan ne piše dobro. Evo dan ga na pen, pa si ga kraj fsičen, če de se ta zgodba s Serecon za Diano dobro končala.

čarni vrag (nepreverjen)

To vam je Sobota. Ka ne kupijo kosovari, kupijo srbski "poslovneži" sumljivega slovesa. Vi se pa prepirajte kdo je bogši. Levičarji ali desničarji. Oboji so popolnoma nesposobni.

oranžen vrag (nepreverjen)

Srbski "poslovneži" sumljivega slovesa "kreditejrajo" oziroma perejo mafijski keš tudi preko ene naše politične stranke, s temi istimi "poslovneži" pleše srbsko kolo po Bosanskih kafičih predsednik te iste politične stranke, katerega ob srbski mafiji financira še mađarska mafija.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ne odin po bosanskih kafičih, da bi znal što tam pleše srbsko kolo. Znam pa ka so recimo Kostiči prodali večinski del Aerodroma Portorož, pa Abanko in hotel Kempynski vladajoči levičarji. Ne vem, če Ceraerjevi ali Šarčevi. Isto drugo pakovanje.

In reply to by oranžen vrag (nepreverjen)

Sobočanc (nepreverjen)
slvkos (nepreverjen)

levičarji so do kurca
desničarji pa so do pičke materine

df (nepreverjen)

slvkos pa nisi za šankom da lahko pišeš takšne grde besede

In reply to by slvkos (nepreverjen)

slvkos (nepreverjen)

moram sam sebe pohvaliti

to sam pa lepo napisal

In reply to by slvkos (nepreverjen)

Pika na I (nepreverjen)

Eni komentatorji bi bilo boljše da so tiho ker se izdajo kako so omejeni.
Rad bi samo dodal, da je večino srbskega kapitala od mafije.

slvkos (nepreverjen)

to tudi jaz pravim
Bilo kuda
Budala svuda
govori srbski pa če te razumet celi svet

In reply to by Pika na I (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem zakoj se ne piše o ton ka je eden od težkih črnogorskih mafijašov, ki so ga strelili v Grčiji imel slovensko državljanstvo. Izgleda da ne podarjamo naših državljanstev samo blond ministricam in košarkašom, ampak tudi kriminalcom.

In reply to by Pika na I (nepreverjen)

df (nepreverjen)

slvkos budala spet se sam s sabo pogovarjaš

slvkos (nepreverjen)

df tele mamino
tvoja mama se sama s sabo pogovarja
No da ne pozabim
tvoja mama ima kosmate roke in hodi na moška WC

In reply to by df (nepreverjen)

Nevtralen (nepreverjen)

Vsi vij ka pametujete nemate nikse veze z Diano, v glavnon ji skaudite...pa serec se tu ispostavla za te lidi, kajne naure, CI bi lejko kakšne hasek meu od toga... Pa ge bi na njegovo mestne vse pusto, pa me zanima ka te te gucale... Zdaj bar dobijo nekaj zaposlene, ovace do pa tak kak vij na zavode, pa do sakse den pisale na forume noroste zarade lastno ga nezadovoljstva.... Bravo Prekmurec... Fuj bagra

+nevtralen (nepreverjen)

Točno tak, ispostavlja se za noure ljudi, za te noure komentarje, navsezadnje jih lejko prebere vsak. Vsakomi lejko spodbudi sumnjo, zato ne bi smelo biti javno polemiziranje skrito. Ite nekan drugan z svobodo govora, ta je že uničo eno družino, te še pa šče iti na sobota info, da bi objavili vse ka so ljudje zmožni napraviti. Tukajšnji ste še hujši.

In reply to by Nevtralen (nepreverjen)

Nevtralen (nepreverjen)

No pa si prešite zgornjeva 2 komentarja.... Ka je že tau???? Psihiatrija, vupan ka te forum nisce resno ne gemle

. (nepreverjen)

Katera banka v sloveniji je slovenska? kareri hotel v sloveniji je slovenski?
Katera firma v sloveniji je slovenska?
Katera občina v sloveniji je slovenska?
Kdo vodi slovenijo?

. (nepreverjen)

Kostić bi rad samo kakšen miljon od države v svoj žep kak lukančičova za muro.

Hahaha.. (nepreverjen)

Vsi keri šinfate vse povprek, če bi imeli možnost kaj v žep pospraviti a bi odklonili, lepo vas prosim???

..... (nepreverjen)

Zadnjič pa firma pride na naroceni zakljucek, dvorana pa prazna v kmici, kujari pa doma. Intima opasna....

Dijanamoja (nepreverjen)

a ni to gospoN krizni meneđer ... nega LOL smajlija :D

Dijanamoja??? (nepreverjen)

Ste nepismeni ali sem jaz?

In reply to by Dijanamoja (nepreverjen)

Dy (nepreverjen)

V roku 4letaj
Pa de v zatvori

2plus2je4 (nepreverjen)

Mijslen ka tau nema forme.... Pa rejsan ste sam ološ gor na tun forume... Fuj rejsan, fausija ena prokleta prekmurska... Serec ne daj se, samo tak dale

Gost_69 (nepreverjen)

Pa kaj ni boljše, da se hotel obnovi in služi svojemu namenu. Saj pa ni vaš denar. Če pa bi rajši imeli še eno na pol ruševino v centru mesta....

biznis (nepreverjen)

vsi ste daleč daleč daleč za serecon...un zna ka sledi, kelko san meu srečo eto poslušate, ka je z enin starejšen mošken gučo v slaščičarne;)….pau toga naprave pa boš rejsan heroj!! go go go

murof (nepreverjen)

je pa rejsan ka se za dobren kunjon skaus kadij, ajde serec teraj dale ne oziraj se na tau ka 3 iste pijšejo, pač si jin nej všeč:)

čarni vrag (nepreverjen)

Ge mo se toga hotela na daleč ogno. Ne volim mutne poslove.

Murof (nepreverjen)

Tij rajse k š.... An ode, baukse, tan so Nej mutne posle.... Idijot

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Stric. (nepreverjen)

Hahhaha. Serđoooooo. Pazi ge si das printati karte, ka te palik ne zajebejo ger. ;D Zaj se je g.Serec tude ze neka nafco verjetno(kak se pravilno hara). Ci pa de njemi uspelo Diano zriktati, ka vec nede spot pa sramota M Sobote, pa do zaposleni posteno pa zadostno placani, pa nede narod verjetno fest cemeren, ce si kaksen krajcar v zep primekne. Ali, to si mores najprle zasluziti bosko! Pa ne mazi se vec z ten vazelinon, ka si ze kak stare svabice, kere se smodijo noc pa den v solariji.

copek (nepreverjen)

Res zelo izkušeni direktor ni kaj na području finac .Upajmo ,da do jeseni ne zaprejo Diane

copek (nepreverjen)

financ

In reply to by copek (nepreverjen)

KroškaTikev (nepreverjen)

Samo san omejno ka prihaja novodobni, preverjeni menedžment, pa se nan nej trbej bojati za prihodnost. Strategija za Diano de se kovala tan v smeri kroškoga broda, svoje de pa odigrala vodilna občinska politična struja,...Nej san nika zlago, pa san biu doj zbrisani?!

Pismene1 (nepreverjen)

Malo berem komentarje na vseh prispevkih, v glavnem eni te isti.... Iste fore isto nakladanje itd. Res nima nihče nič pametnega za napisat, potem rajši samo čitajte prispevke

. (nepreverjen)

F prispefkih tudi ni neki peresežek...

In reply to by Pismene1 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Pralnica Diana.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice