V Lendavi je kot kaže prišlo do premikov, ki bodo poskrbeli, da se bodo počasi začele aktivnosti za izgradnjo nogometne akademije, za katero so že maja 2018 položili temeljni kamen.

Kot smo že večkrat poročali, bo v Lendavi zrasla sodobna nogometna akademija, za katero so si odgovorni pred časom želeli, da bi stala že do konca lanskega leta, a so se načrti nekoliko spremenili. 

Občina Lendava je namreč pred kratkim objavila javno naročilo, na podlagi katerega se bodo pričele aktivnosti za komunalno opremljanje zemljišč za hotelom Lipa, kjer bo stala nogometna akademija Nafte 1903. 

Na teh zemljiščih bodo namreč stali objekti, ki bodo skupaj tvorili obljubljeno nogometno akademijo, ki bo financirana s strani madžarske vlade.  

Želje so bile, da bi akademija stala lani

Kot smo že večkrat poročali, bi po prvih načrtih ta morala biti že zgrajena. Zadnje želje so bile, da bi ta stala do konca lanskega leta, a temu ni bilo tako. 

"Točne časovnice še ni, predvsem zaradi zasedenosti izvajalcev. Želja je bila, da se dela začnejo že letos, vendar bo težko. Verjamemo pa, da bo akademija prihodnje leto že stala. Podobno smo sicer rekli tudi za 2019, a so se stvari žal izjalovile," nam je takrat povedal Igor Magdič, ki je pri lendavskem drugoligašu zadolžen za stike z javnostjo.

Pred dobrima dve letoma naj bi se tudi zapletno pri komunalni opremljenosti in elektrifikaciji. Občina Lendava je nogometnemu društvu Nafta 1903 Lendava namereč podelila brezplačno stavbno pravico za obdobje dvajset let, a zemljišča niso bila komunalno opremljena. 

Predviden začetek del je marca

To se bo kot kaže spremenilo, kot smo uspeli izvedeti, pa tudi podjetje Elektro Maribor pelje aktivnosti v smeri elektrifikacije zemljišč in izgradnje transformatorske postaje za potrebe bodoče nogometne akademije.

"Predmet javnega naročila je komunalno opremljanje zemljišč z javnim vodovodom dolžine okrog 600 m in javno kanalizacijo dolžine 380 m. Do navedenih zemljišč je potrebno speljati javno komunalno infrastrukturo iz obstoječe gospodarske javne infrastrukture na križišču pri hotelu Lipa. Lokacija ureditve je desna struga potoka Ledave. Gradbeno dovoljenje je v fazi pridobivanja," je pojasnjeno v javnem naročilu. 

Predviden pričetek izvedbe del je takoj po pridobitvi gradbenega dovoljenja, in sicer predvidoma do marca 2020, kar bo tudi podlaga za sklenitev izvajalske pogodbe z izbranim izvajalcem del. 

Zaključek izvedbe del je skladen s terminskim planom, vendar najkasneje do 31. julija 2020. Ob tem dodajmo še da, je madžarska vlada Nafti 1903 tik pred koncem leta odobrila nakazilo štirih milijonov evrov, od katerih bo za gradnjo nogometne akademije porabljenih 3,2 milijona. Skupna vrednost investicije naj bi sicer na koncu znašala nekaj več kot šest milijonov evrov.

S spleta

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
F (nepreverjen)

A vi bi kar celotno fazanerijo iztrebili in nadomestili z parkirišči??? Pa saj niste normalni.

z očalami (nepreverjen)

Idi pa še enkrat prečitaj ...

In reply to by F (nepreverjen)

BRAVO LENDAVA (nepreverjen)

Bravo Lendava, tak se dela, kaj takega v Soboti samo lahko sanjajo. V Soboto samo hodijo pit in jest denarja pa ni čeprav so rdeči večno v vladi pa se sobočanci še niste streznili in spoznali, da jih imajo za bedake. A seveda vi imate Exspano samo od njega nobene koristi samo stroški, ki jih uspešno skrivajo.

cvilimož (nepreverjen)

Ajde ne cvili seljačina ena, pa se ne meči vö za brezveze ka se nemaš s ken. Orban de na vougerskon prlej pušno na naslednjih volitvaj in de se pipica zaprla, tak ka tej veleopevane akademije v lendavi nigdar vidli nete. Pa ka te ne čüjen več cviliti na ton forumi, ka ti komunista Janšo domov pošlen ka de te sago cejlo nouč.

In reply to by BRAVO LENDAVA (nepreverjen)

Domacin (nepreverjen)

Tisi taki bunbar.tebi do pipico zaporli pa bos klosaril po soboti

In reply to by cvilimož (nepreverjen)

Domacin (nepreverjen)

Tisi taki bunbar.tebi do pipico zaporli pa bos klosaril po soboti

In reply to by cvilimož (nepreverjen)

cvilimož - BUM (nepreverjen)

Budalo, Orban je dobil na Madžarskem 65 % na volitvah, v Sloveniji pa vladajo norci ki so dobili 4 % tvoji komunisti 10 X manj !!!!!!! to je 6 %. Orban dela za svoj narod tvoji v Sloveniji pa za vse druge samo za svoje nej. To tako dolgo ne bo v Sloveniji, kam se boš pa potem skril ?????

In reply to by cvilimož (nepreverjen)

Landini

Tudi H..... je dobil volitve.

In reply to by cvilimož - BUM (nepreverjen)

alen265 (nepreverjen)

Vejpa v Lendavi akademija že stogij, ka san se včera tan mijmo pelo

Karl Marx (nepreverjen)

Dajte ne glumite. Kakšna fucking nogometna akademija. Što de koga na toj akademiji fčüo fuzbal špilati? Madžari naše? Pa jebemoboga, Madžari so na fifinoj lestvici negi okouli 100 mesta, fküper z Lichtensteinon, Burundijon pa Trinidadon. Svetovnoga prvenstva so Vougri nej vidli že od leta 1958, od časov Puskasa, Cibora pa Kocisa. Ka se norca delajo z lidij ali ka? Hahaha, dober vic, vougri do nekoga fčilij fuzbal špilati, jsvašta. No, mogouče de nas fčüo san presvetli Orban. Man občųjtek, da še malo, pa ga Madžari vržejo, te de pa mogo pred roko pravice zbrisati vö z države. Mogouče njemi lendavski župan da azil, če upoštevamo ka je župan v stranki ovoga dolenjskoga mrkoga pišlijvoga tipa z velkimi vüjami, šteri si je fejst dober z vogrskin diktatoron.

Domacin (nepreverjen)

Ka si faus ka rusi to ne naredijo v sobot putjin vam ze zapor pipico

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

slav (nepreverjen)

Da bi bar Rusi prišli, nej pa ta ciganska banda mađarska kera niti svojoga jezika nema in so si mogli besede od sosednjih narodov sposojevati ka so sploj lejko začnoli normalno gučati. Rusi so naši bratje Slovani!!!

In reply to by Domacin (nepreverjen)

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Hallo, tu se samo idee za pranje denarja!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

cvilimož - BUM (nepreverjen)

Muraši kje ste ? Se vam kaj sanja, Lendava vas prehiteva na vseh področjih. Slišal sem, da se dogovarjajo z Šimundžo normalno ga bodo dosti boljše plačali kak Mura.

neda

Cvilimož, pa Marx in sorodne duše! Vi se ne bojte za Orbana, ki ima po najnovejši javno mnenjski raziskavi 55 %
podporo državljanov, celo največji delež mladine ga podpira zaradi pametne migracijske politike. Brigajte se za
svojega ministrskega predsednika, ki je od vsega začetka eno samo politično truplo, pa za propadlo slovensko
politiko, ki je v "eni sami luknji", država pa z njo vred!

jangcengjang (nepreverjen)

Po kerih raziskavah? Po tistih kere so napravili mađarski mediji kere 100% obvladuje Orban? Se je na zadnjih lokalnih volitvah pokazala ta njegova 55% podpora ge je večina njegovih županskih kandidatiov popušila na celi črti. Še v Budimpešti je zgubil županski stolček. Vi se samo farbajte s to podporo. Orban je imel prlej od 23 okrožij pod svojo kontrolo 17, zdaj jih ma pa samo še 10. Orbana majo na mađarskon radi samo takšni debili kak majo pri nas radi Janšo. Normalen narod ga ma že pun kufer ka je tip totalen primitivec, krminalec in dela samo za svojo rit pa za svoje pajdaše. Naša država je, kakšna je takšna je, 100 ljet pred mađarsko na vseh področjih.

In reply to by neda

neda

Saj je - tik pred zanesljivim strmoglavljenjem na dno pekla!

neda

Saj je - tik pred zanesljivim strmoglavljenjem na dno pekla!

neda

Saj je - tik pred zanesljivim strmoglavljenjem na dno pekla!

Ne laži (nepreverjen)

Ge ne ven ka se eni trgate za tou akademijo či z njoufd nemate nikšne veze. Ge san navijač Mure pa ne vijdin nikaj slaboga v ton, tou je lejko samo dobro. Naj majo zakoj pa nej, fala bougi, či de mladijna trenejrala pa špilala nogomet samo pozitivno. Je pa stvar malo bole kompleksna ,trbej zadosta strokovnoga kadra, trbej mladijno kera de v toj akademiji itd. Najbole enostavno je s pejnezami kere dobijo zgraditi kompleks ,samo te se kumaj zača delo. Počakajmo pa mo vidli ka bou.

Loki (nepreverjen)

Ka ste smešni prekmurci! Pa vi ste vsi mađari, ka je preko mure gor ne sam Lendava. Čuden narod ste..

Burja (nepreverjen)

Kje pa je od gorgon /smrkci/sektor na sliki? Pa od vinkeca zastavica...??

neda

Končno pa: na svojem lahko vsak gradi in dela, kar hoče!

Gradbinc (nepreverjen)

Aja. V ms imam parcelo, potem bom tam postavil jedrsko elektrarno.

In reply to by neda

komunajzar (nepreverjen)

Keromi VOUGRI je tu v Prekmurji ne paše kaj, lejko ide direkt v Lenti.

Pandorina skrinjica (nepreverjen)

Vendi majo več povezave s Čehi kot s Slovenci.

In reply to by komunajzar (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice