O dogajanju v Termah Vivat, kjer je domnevni pedofil nadlegoval njegovo hčerko, spregovoril zgrožen oče.

Včeraj smo prvi pisali o zaskrbljenem očetu, ki je minulo soboto zvečer doživel enega največjih šokov v svojem življenju. Domnevni pedofil, ki je v Termah Vivat zalezoval njegovo 6-letno hčerko je ušel, a očeta skrbi predvsem ravnanje reševalcev in policistov, ki so potrebovali kar 35 minut, da so prispeli na kraj dogodka. 

Prijeten sobotni popoldan v termah se je v hipu sprevrgel v nočno moro. Na domnevnega pedofila v bazenih so ga opozorili drugi kopalci. Pravi, da je na dogajanje takoj opozoril reševalce, ki pa niso odreagirali.

Dogajanje posnele varnostne kamere

Nov šok za očeta. Z vprašanji, zakaj reševalci niso ostreje ukrepali ali vsaj sami poklicali policije, smo se obrnili na Metoda Graha, direktorja Term Vivat, kjer se je odvijal incident.  

Grah nam je po telefonu pojasnil, da so reševalci, ki so zadolženi za varnost kopalcev, čistočo in red na kopališču, pravilno postopali.

“Ko je ta oče od te deklice povedal, kaj se dogaja, seveda naši niso mogli poklicati policije, ker tega niso videli,” še dodaja Grah.

Je pa policijo poklical oče, a perverznež je že izginil iz term. Na srečo so dogajanje posnele varnostne kamere, ki so razkrile grozljive posnetke.

Robert Lavtar, oče
Robert Lavtar, oče

“To se zaledeni kri. To ko gledaš ... Kako kroži, kot predator, kot morski pes okoli žrtve, ritensko se je začel približevati, tam kjer so otroci hodili ven po stopnicah, se pravi, in so se ga dotikali. To je kot film,” z grozo razlaga Lavtar.

Šlo naj bi za starejšega moškega, po besedah prič Slovenca, urejenega in na prvi pogled povsem običajnega. A očitno s skrivnimi načrti, saj po besedah Lavtarja ni imel brisače, ni bil na ležalniku, ampak je imel vse spravljeno v garderobni omarici, pripravljen, da lahko kadarkoli odide.

Policisti potrebovali kar pol ure

Oče napadene 6-letnice, sicer bivši policist, zaradi vseh okoliščin sklepa, da domnevni pedofil tega ni počel prvič. Ko sta policist in policistka prišla na kraj, je od prijave minilo že 35 minut. Po besedah Graha so policistom dali na razpolago vse posnetke, se tudi dogovorili, da bodo imeli prepoved vstopa za dotičnega, če bo ponovno prišel in potem tudi poklicali policijo. 

Kako naj bi ugotavljali, da gre za istega moškega, ni znano.

Posnetek varnostnih kamer
Posnetek varnostnih kamer

Lavtar je v pismu, ki ga je včeraj poslal na naše uredništvo zapisal, da policija primer obravnava zgolj kot prekršek, kar pa soboški policisti zavračajo. Pojasnili so nam, da so minulo soboto obravnavali prijavo dogodka v eni izmed term na območju Upravne enote Murska Sobota. Preiskava in iskanje osumljenca pa je še v teku.

Očeta pa medtem najbolj skrbi, ali bo domnevni pedofil znova napadel. 

S spleta

Komentarji (40)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hrhrhr (nepreverjen)

terme vivat pa majo PR situacije prave. Od muslimanov v neoprene do pedofilov, pravo leglo

Nemcavci77 (nepreverjen)

Ges se Vivata izogibam odkar so sportniki vec vredni kot mi gostje

brezmann (nepreverjen)

Športniki so nej gostje?

In reply to by Nemcavci77 (nepreverjen)

fgfgh (nepreverjen)

Glej poleti kda san bil tan je meni tudi nej najbole pasalo kda je 20 fuzbalerov z treninga uletelo zravna v bazen pa si blato pa travo pa švic doj mujlo.. jebiga...

In reply to by brezmann (nepreverjen)

Hotelir (nepreverjen)

Racunica je preprosta... Klubu proda polni penzion za cifro ki jo sam postavi in dobro zasluzi... Ti prides tja dvakrat na leto in pustis deset evrov in mislis, da si glavni in pomembni gost... Kopaj se doma v banji pa naj te mama pedinjiva... Pa se prisparo bos

In reply to by Nemcavci77 (nepreverjen)

Joj (nepreverjen)

Stavo bi ges toga pedajzlina pa oba dva resevalca skuper, do prihoda policije pa bi samo vupo ka sta dva resevalca zadosti mocniva ka be me vkraj od debila drzala.

Hm.... (nepreverjen)

Se prave ka ob prihodu policije bi te mogle kraj drzate?mocen se te tij v gobce!!!!ge bi pajdas tau zrikto pred prihodon policije...

In reply to by Joj (nepreverjen)

Matin-Močo (nepreverjen)

“Ko je ta oče od te deklice povedal, kaj se dogaja, seveda naši niso mogli poklicati policije, ker tega niso videli,” še dodaja Grah. Hahaha... Na take reševalce se pa potem gostje lahko zanesejo. Če bi se recimo kdo utopil, bi se direktorjeva izjava glasila nekako v tem stilu: "...seveda, utopljenca naši reševalci niso mogli rešiti, ker ko se je začel utapljati,...tega niso videli". SVAŠTA..hahaha

Lolizem (nepreverjen)

Ime in Priimek tega pa kaksne slike. Pa nej povedati ka nej mozno, seveda tu v prekmurji je mozno ker so vsi amateri pa se nihce v red ne spravi. Vse de se pisalo zdaj pa izjave ovaksne pa taksne to pa ne. Tu zdaj izjavla ka je bilo videti grozno kak v filmi pa kak so nej resevalci odreagirali ka so nej vidli. Pa je*ote ci je to moje dejte nebom gledo cuj kak ti ampak sam red napravo.

živo truplo (nepreverjen)

Vivat je naboukše bazen. In dejstvo je, ka ton ta ne odijo jebeni, strahopetni islamofobi in zaj tan ešče bar nede pedofilov. Do pač inan šli. Ker do zaj so samo v Vivat --- GELI BAR ---- nimačeke!!

Nej mi je pa jasno, ka je tou za metode, ka so povedali, ka do čakali na njega. Vej valda neje brez interneta, ka ne bi prešto "opozorila".

Vukica (nepreverjen)

Poznam direktorja osebno. Delavci so pod nadzorom vodilnih. Ne smejo nič ukrepati ali kaj takega storiti, ker bodo ostali brez službe. Aja in direktorovo pojasnilo delavcem, "Mi smo ugleden hotel, in si ne moremo privoščiti kaj takšnega" Seveda noče, da bi bil v medijih na slabem glasu. Ampak z tem, da dela takšne neumnosti glih to počne.

moravčan (nepreverjen)

pa kak tou da vestnik tega ne objavlja res čudno

timbarbaric844 (nepreverjen)

pa što še gnes vestnik štej?

In reply to by moravčan (nepreverjen)

fgfgh (nepreverjen)

ges na šankrejte

In reply to by timbarbaric844 (nepreverjen)

TTX

Objavite to osebo, ime, sliko,....

TTX

Objavite to osebo, ime, sliko,....

br (nepreverjen)

Takši oče.. katastrofa..moral bi mu polomiti vse kosti na licu mesta, ne pa zdaj mijavka tu na spletu.

čmrlj (nepreverjen)

Ali ni malo čudno da:
-je omenjeni par "najmanj 15 minut" opazoval kako neznanec nadleguje otroke? In opazovala sta ga celo s "podvodnimi očali"?
-Prav tako se je oče, baje bivši policist, raje kot za soočenje s starejšim gospodom, odločil da odteče do reševalcev?

blablablablabla (nepreverjen)

Sami goubci, glih tak kak tej oča od tej deklice. Navaden bullshit je vse tou. Če bi moje dejte bilo v bazeni in bi mejne nešče na tou opozoril bi takoj skoča za človekon, nej pa ka prvo nešče cuj gleda kak baje nešče deco zalezuje, te namesto ka bi zagnali vik in krik opozorijo kao očeta, tej pa te policijo zovej ovi pa lepou odide. In na konci je hotel kriv ka so vsi vpleteni nimacke. Namesto ka bi domnevnoga pedofila zgrabili in ga pridržali do prihoda policije, zdaj vsi neka đoučejo po interneti pa krivijo reševalce pa hotel. Na konci de se pa izkazalo ka je sploj nikaj nej bilou in so idje že tak gor napumpani pa prestrašeni ka za sakšin grmon vidijo posiljevalca ali migranta.

telelelel (nepreverjen)

mislim ka je protizakonito ka ga lejko pridržiš, samo policaj te lejko zgrabi

In reply to by blablablablabla (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Mislim, ka ima državljan pravico pridržati storilca kaznivega dejanja do prihoda policije. Recimo ka bi ljudje vidli, ka je storilec vkradno nekomi tošlin. Bi ga lepo pustili iz kopališča, ka bi iz tošlina vzel gotovino, ostalo pa vrgo v potok in se smejal vsem po vrsti.

In reply to by telelelel (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Človek nema pravico zadržati storilca kaznivega dejanja, kje si to najšo. Te ropara tudi nesmiš zadržati, če te šćej oropati, seveda če si to sposoben, ker mu omejuješ svobodo gibanja ali kaj. Naj te toži za protipravni odvzem svobode, zato ka je hotel krasti. Naj ga kar policija išče po tvoje. Bubani.

In reply to by telelelel (nepreverjen)

Jajaj (nepreverjen)

1kot 1 ce sem sam očividec poleg toga ka sta pac 2 osebi vidle pa sle do oceta jes pristopim sam brez cakanja pa te bi drugi prisli ka bi me dol drzali nebi iskao starse po logiki povedano plus toga ka nucas v topli termalni vodi podvoda ocala

Landini

Policija je verjetno morala radar postavljati na točkah, kjer noben nobenega ne ogroža. Vedno bolj videvam, da se to dogaja samo v Prekmurju.

markow83 (nepreverjen)

Napad? Ka je bil točno napad tü? Najbokše ka ga na kol denete brez dokazov, pa se te na konce ugotovi, ka je dejansko tej oča funknjene.

Ghhhg (nepreverjen)

Sami idioti se drzijo v ton vivati. Nahubati jih vse po vrsti

Anon2103 (nepreverjen)

Dajte video v javnost, nega vrag, ka ga što ne bi prepozno.

Tinček Kulak (nepreverjen)

kdor otroke lovi
ta priden ni
za njega ogenj
v peklu že gori

Bučkad (nepreverjen)

Halo, čim se omeni Triglav in Cipot, komentar zbrišete. To ti je demokracija, ko ne smeš napisati resnice.

Tomtom789 (nepreverjen)

Hvala Vivat, odlično ste reagirali. Imam sam 2 hčerki.... se več ne vidimo nikoli! Terme orhidelija je boljša cenejša ter varnejša. Tam so skoraj rešilca klical ko smo po flajster prišli...Direktor term je prav toliko kriv kot ta predator, ker zaposleni ne smejo zaradi gostov klicati policije! Sramota direktor METOD GRAH!!!!

Tomtom789 (nepreverjen)

Hvala Vivat, odlično ste reagirali. Imam sam 2 hčerki.... se več ne vidimo nikoli! Terme orhidelija je boljša cenejša ter varnejša. Tam so skoraj rešilca klical ko smo po flajster prišli...Direktor term je prav toliko kriv kot ta predator, ker zaposleni ne smejo zaradi gostov klicati policije! Sramota direktor METOD GRAH!!!!

df (nepreverjen)

za vsako malenkost pa res ne moreš klicati olicije

čarni vrag (nepreverjen)

Lepa zmeda. Na koncu niti ne veš kaj bi naj se zgodilo. Neznanec naj bi opazoval otroke, krožil okoli njih, menda masturbiral, na koncu naj bi se ritensko približal stopnicam, da so se ga otroci dotikali. Očtno je bilo otrok več, kako potem naj vemo, ali je gledal samo to deklico ali tudi druge otroke. Čudno je, da vsi opazovalci niso reagirali, ampak so zagnali alarm šele, ko je ta moški zapustil bazen. Saj ni šlo za rop banke, da bi policaji morali biti v sekundi na mestu. Starši ko greste z otroci v bazen jih imejte na očeh in če boste videli kaj sumljivega lahko sami enostavno naženete nadlegovalca, ne pa da letate okoli reševalcev in zganjate cirkus. Za svoje otroke ste v prvi vrsti odgovorni vi sami, ne pa bademajster ali lastnik kopališča.

Tinka13 (nepreverjen)

Podpis pod tvoj komentar!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Bučka (nepreverjen)

Grozno, da ljudje s svojimi komentarji v glavnem xagovarjajo pedofila. Kaj pa, če se to zgodi njihovim otrokom? Ga bodo še zagovarjali? Sramotna pa je izjava METIDA GRAHA, pa saj od njega ne moreš drugo pričakovati, saj je bil vmešan že v veliko afer.

Tinka13 (nepreverjen)

Od kod ti, da kdo zagovarja pedofila?V nobenem komentarju tega nisem zasledila.
Nekateri le ne razumemo, kaj je ata-bivši policist tako dolgo čakal in ni takoj reagiral.
O dejanjih reševalcev in vidstva pa škoda besed!

In reply to by Bučka (nepreverjen)

grbanj (nepreverjen)

mogoče pa kakšno maščevanje policiji ker če sem jaz tam grem do njega ali pa otroka pokličem iz bazena in tudi onadva ki sta vse to opazovala je treba izprašat☺

In reply to by Tinka13 (nepreverjen)

B (nepreverjen)

Najbolje zapreti vodstvo, reševalce in policijo! Pa vi niste normalni. Kje pa je bil oce celih 15 minut, da ni videl kaj se dogaja ali pa ti ocividci, ki bi lahko preprecili to? Me zanima, kdaj se boste vi, ki samo sinfarite, izpostavili s svojim imenom in priimkon, da bomo videli kaj ste v zivljenju dosegli in naredili.

čarni vrag (nepreverjen)

Petnajst minut so samo opazovali. Celo s podvodnimi očali so opazovali kako naj bi se ta kopalec samozadovoljeval. Seveda če si niso vse skupaj izmislili. Oče očitno ni videl ničesar. Nejasno je tudi kako se je ta moški z zadnjico približal stopnicam, da so se ga morali otroci dotikati. Vse skupaj je malo čudno.

In reply to by B (nepreverjen)

lendavčan1 (nepreverjen)

no, vsaj of iz Puconcev je svoje dobil. 69 mesecev, zdaj pa še ta naj 2x tolko dobi če ga hapsnejo

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice