Po tragični nesreči, v kateri sta izgubili življenje dve Prekmurki, ki sta si kruh služili v sosednji Avstriji, so se ostro odzvali v Sindikatu delavcev migrantov Slovenije.

Včerajšnja tragedija, kjer sta življenji izgubili dve osebi iz Prekmurja, še dve pa sta se hudo poškodovali, bo še dolgo odmevala. Sedaj so olje na ogenj prilili še v Sindikatu delavcev migrantov Slovenije, ki so se kritično odzvali na dejstvo, da je šlo za delavce migrante, četverica se je namreč vračala iz nočne izmene v Avstrijskem podjetju Wollsdorf v bližini Gleisdorfa.

Ostre puščice so usmerili v Vlado RS, ki ji očitajo odgovornost, da se mora toliko naših državljanov preživljati v tujini, kjer se dnevno vozijo v oddaljene avstrijske kraje, saj jim država ne zagotovi službe v domovini. 

Državo pozivajo k premisleku

Predsednik sindikata delavcev migrantov Slovenije Mario Fekonja se na družbenem omrežju Facebook sprašuje, kdaj bo država poskrbela za Prekmurje v enaki meri, kot za ostale regije, poleg tega pa ob tem tragičnem dogodku poziva k premisleku glede izseljevanja in tovrstnih nesrečnih primerov, ko Prekmurci izgubijo življenje na poti. 

Njegov celoten zapis objavljamo v nadaljevanju.

"Spoštovana Vlada Republike Slovenije. Zanima me, kdaj boste Prekmurje spet priključili Sloveniji? Kdaj boste za razvoj Prekmurja poskrbeli enako, kot za ostale regije? Kdaj boste omogočili mladim, da se zaposlijo v Prekmurju?

Danes je na avstrijskem ozemlju ugasnilo življenje dveh premladih oseb, na poti iz, več kot 100 kilometrov oddaljenega delovnega mesta. Vračali so se iz nočne izmene.

Delavci, zaposleni v tujini rešujejo vas in vaš proračun, žal pa ti dve osebi več ne bosta mogli reševati niti eksistence svojih družin.

Preveč Prekmurcev je v tujini izgubilo življenja zaradi poti na ali iz dela. Potrebno bo premisliti. Ne samo, da se ljudje izseljujejo, v tujini se življenje nekaterih, prehitro, žal tudi konča.....

Z vsem spoštovanjem do svojcev, prijateljev in znancev...

iskreno sožalje

Sindikat delavcev migrantov Slovenije"

S spleta

Komentarji (80)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
butalec (nepreverjen)

Vredi, vladi trbej naviti vuja,
ali,
ka te sindikat, ka si niti enoga predpisa ne vej prešteti zdaj zlorablja to strašno tragedijo, to pa je nonsens.
To je dokaz, kakšen je njihov domet.

Vinarium (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Daj saj si v Sloveniji, pa piši v slovenščini ko kritiziraš ta sindikat, ki edini nekaj miga glede problema teh ljudi. Bolje bo, da malo bolje bi bilo da bi malo sodelovali z nijm, ne pa samo polena pod noge metali.

In reply to by butalec (nepreverjen)

medved jaka (nepreverjen)

Važno je da se ljubljanska gospoda
oziroma tovarišija redi na plečih prekmurja
Ves denar, ki pride iz Evrope za prekmurje
požeejo v ljubljani
tako da za razvoj Prekmurja ne ostane nič

In reply to by butalec (nepreverjen)

Pleča (nepreverjen)

Kako lahko prekmurski človek pod tem komentarjem pritisne na -. Torej bi ne bilo res kar piše, da je v Ljubljani tako, potem glejte Tednik in Preverjeno, ne pa Novo in podobne. Sicer se lahko pozanimate tudi drugače, mi smo kot nekakšno breme za državo. Kako jih ni sram, ko pa resnično poberejo polovico nam namenjenega.

In reply to by medved jaka (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Pojma nimaš, pa pametuješ po netu!

In reply to by Pleča (nepreverjen)

stary1 (nepreverjen)

mama ti nema pojma
zato pa hodi brez gača tamo pko pušče

In reply to by ? (nepreverjen)

Voznik na delo v AT (nepreverjen)

Namesto ka teko televizjo glejas rajsi delaj! Zalostna zgodba, ampak dnevno se vozi tisoce ljudi tudi v lj ali koper. Tudi jaz- pa to moja izbira, ne me drzava v to silila. Vsakemu na cesti se lahko zgodi.

In reply to by Pleča (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Nečloveško, nehumano, brezobrazno in še marsikaj je to izrabljanje te tragedije za obračun sindikata z vlado. Tudi iz M. Sobote se v Ljubljano ljudje vozijo vsakodnevno delat pa se zaradi tega nihče ne spravlja na vlado pa je precej večja oddaljenost od bivališča. Tudi v Sloveniji ljudje delajo ponoči in se nihče ob tragedijah ne obračunava z vlado.

Ženske izkoriščajo (nepreverjen)

za nočna dela tudi pri nas. Gospa Barabaš je izgubila življenje, ko se vračala prav tako z šihta pri nas. Sredi noči, pa ne pisati, da ni bila utrujena. Zdaj smo že pri stečaju Mure, če tega ne bi bilo, bi ti 3 bile žive. Prav tako tisti kateri so storili samomor.

In reply to by vodka (nepreverjen)

blesavi sindikat (nepreverjen)

Ka če je vlada vozila avto?
Ka je tou za blesavoga sindikata? Tou je ustanovil ovi pacijent iz Apač keri laže pa zavaja delavce migrante, zdaj se je pa še redno zaposlo v sindikati in ma nenormalno velko plačo. Mater ste naivni eni, glava boli kak vas vozijo pa za norce majo tej v ton sindikati. Namesto ka bi se šli k nekšomi računovodji pozanimat kak se morejo tej stvari urediti rajši vrvlete lažnivomi sindikati in te đoučete gda morete dohodnino doplačevati. In zdaj je država kriva ka ste eni nesposobni za drugo delo kak ka v Avstriji rintate v lederfabriki. Pa še gda preštejš tou izjavo toga sindikata te srat stisne kakšne nebuloze pišejo. Čedni, sposobni in izobraženi ljudje si najdejo doma službo.... samo nej, v Avstriji se vse boukše in oh in sploh. Zdaj se pa te dokaže ka je v Avstriji nej vse tak kak eni že več lejt tu gor pišete glede urejenosti delovnih mest, odnosa delodajalcev in plačila.

KaSiTij (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tvoj komentar nikoga ne zanimle... ljudji odimo v austrijo ka placuvlemo davka prekletoj sloveniji ka lejko oni sebi zepke punijo!!! Ti pa Mislin ka nejsi sposoben v stali drek pobirat gor tak Ka za Lederfabrik ne guci! Zaradi toga ka si clovek ide krü sluzit pa ka lejko sloveniji davek placuvle se vedno zgodi kaksna tragedija!! V ton slovenskon parlamenti se naj vsaki gor obejsi tou bi Tak najbokse bilo!!!! Moje sozalje povicajte v miru ?

In reply to by blesavi sindikat (nepreverjen)

blesavi sindikat (nepreverjen)

Ka pa te delaš tu, če je vse tak slabo? Ges bi se že zdajvnaj odselo, če bi mi bilo tak slabo kak ti pišeš ka je tebi. Rejdna budala moreš biti kak podpejraš vse tou o kon ti pišeš. Mislin pa prokleto država, punjenje žepov, davki.... Zakoj tou trpiš? Zakoj se ne odseliš ta ge misliš ka de ti boukše? ZAKOJ???????

In reply to by KaSiTij (nepreverjen)

Prekmurec3 (nepreverjen)

Zato ka nevej niti slovenski, kak de se šče te kaj drugoga nafčo ;)

In reply to by blesavi sindikat (nepreverjen)

666 (nepreverjen)

hjeee rajsi v slo za minimalca pa tak ka ti se drzava razliko do njega pokrije. Ci bi ble place bokse bi lidge v slovenjije delali.

In reply to by blesavi sindikat (nepreverjen)

blesavi sindikat (nepreverjen)

Kak pa ti znaš ka ges delan za minimalca? Ajde ne serte s temi avstrijskimi plačami. Vedno več lidij se vrača domov. V našo firmo so lani trije prišli, ka so pravli ka se jin za 1200-1300€ ne splača ta voziti ka de jih jodlar v glavo jebo. Pri nas pa dobijo cca 950-1000€. Če bi v Sloveniji tak slabo bilou kak ščjte vi gastrbajteri prikazati bi se že zdavnaj vsi odselili ali pa šli delat v Avstrijo. Pa je nej tak. Kak san že pravo, što je sposoben, pameten in izobraženi si najde seposejdi delo. Što pa nej pa pač jebi ga, ide v lederfabriko.

In reply to by 666 (nepreverjen)

vinarium (nepreverjen)

Državne jasli so v redi, a ne?

In reply to by blesavi sindikat (nepreverjen)

Prekmurec3 (nepreverjen)

No tij gospodič vinarium, pa mi razloži, ka majo tej, ka se v Avstrijo vozijo delat, več kak mij, šteri delamo doma?
No, povej. Delan v poklici, ge je plača z troizmenskim delom približno 1100€ (samo plača). Nešterni se vozijo vsaki den v Graz, ge dobijo za isti poklic 1600-1700€. In zdaj gospodič vinarium, izračunaj.
Jes za pot v službo in nazaj, ponucan 30 minut. Graz je ta pa nazaj... slabe trij ure, zaradi gužv. Jes napravin letno 1 servis, "avstrijec" vsaj 3. Jes kunčan ob 14:00, pa san ob 14:15 doma, malo na kavči, te pa man čas, ka še kaj voni dregan. "Avstrijec"
se te šče nendri vozi, nevej točno kda de doma. In kda pod vse to potegneš črto, je "Avstrijec" na konci meseca v plusi mogoče 50€. Časovni je pa bit preveč, ampak se toga ne zaveda. Zakoj? Ker vidi samo cifro, štero dobij na račun. Pa ka neboš zdaj nakladal o ton, ka tu nega služb. V moji branži, jih je na voljo prejk preveč. Amen.

In reply to by vinarium (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Nima smisla. Ne trudi se s pojasnili, ker je za osebke z IQ-jem sobne temperature škoda časa in energije. Pusti ga, naj bo jezen na ves svet in se še naprej smili sam sebi. Največja kazen za njega je on sam.

In reply to by Prekmurec3 (nepreverjen)

domači delavec (nepreverjen)

Edina in preverjena razlika med delavci v Avstriji in Sloveniji je PENZIJA.
Sam delam v Sloveniji in vem, da bom na koncu 65 leta siromak, medtem, ko bo
delavec v Avstriji gospod s kravato.

In reply to by Prekmurec3 (nepreverjen)

Voznik na delo v AT (nepreverjen)

Te pa v AT idi.

In reply to by domači delavec (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti očitno misliš, da je v Sloveniji za vse dovolj dela, pa ljudje odijo delat v Avstrijo zaradi toga ka ne vejo tak dobro računati kak ti. Ne vem kje ti živiš, mogoče na Marsi. V Prekmurji so vse velke firme propadnole, v kmetijstvi kruja nega, tak ka so mnogi prisiljeni iti v Avstrijo. Pa še napiši to branžo v keri je prejk preveč služ. Ali pa javi slovenski vladi, ker oni o takši branži nemajo pojma. Naša vlada niti to gastarbajtersko Sobota-Gederovci nemre popraviti, ka so takše razpoke, ka misliš ka de ti avto razpadno. Ma pa ta cesta eno dobro stran. Nega teorije, ka bi tu lejko što za volanom zaspo, pa če je tri dni nej spal.

In reply to by Prekmurec3 (nepreverjen)

+ čarni vrag (nepreverjen)

Vašo mišljenje je vedno na mestu. Pravilno!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Aleš 78 (nepreverjen)

Razmišljaj naprej, bomo videli kakšno penzijo boš imel ???

In reply to by Prekmurec3 (nepreverjen)

Prisiljeni (nepreverjen)

iti v Avstrijo. Kak bi vas preklel, tiste nakladače, da smo neumni, vsi kateri se malo dol ne ponucamo. Po avtocesti ne morem, zato se vozim več kot uro, ne bom napisal koliko, ker boste nastopači izmerili časovno razdaljo in me še bolj napadali. Koliko zaslužim in koliko imam odtegljajev , od posojil in zakaj je zgodba zase. Živimo od ženine, slovenske zajamčene plače. Slišim, da uredništvo izda svojim, kdo je pisec komentarja, ko zahteva to prijateljska naveza. Če bo tako, naj bo! Potem se bomo šli drugje, kajti delam za hudobijo, odplačujem za eno zelo bolano človeško igro, v kateri so bučovani...

In reply to by Prekmurec3 (nepreverjen)

Leni garač (nepreverjen)

Dobro si izračunal (sebi v tolažbo).Recimo ,da nekdo zasluži 2.400 eur(samo plača) in k temu prišteješ še Božičnico in trinajsto plačo. Pa saj ni treba biti genij da opaziš razliko. Takrat na izgubljeni čas pač pozabiš. Pa brez zamere ne biti nevoščljiv

In reply to by Prekmurec3 (nepreverjen)

blesavi sindikat (nepreverjen)

To iz prve rokej gučuš ali si čuo negi? Ges nebi znao, tak ka mi prosin razloži kak je v teh opevanih državnih jaslih? Aja, tij dobiš žepnino od Orbana, če de ti hudo tak ka nekše panike pri tebi nega. Gelibar?

In reply to by vinarium (nepreverjen)

Bond (nepreverjen)

Ja splača se njim v Avstriji delat tam Majo plačo. V Sloveniji pa socialno pomoč

In reply to by blesavi sindikat (nepreverjen)

Cort (nepreverjen)

Drzava nika ne pokrije, delodajalec da kcoj, samo vecini delavcom ni jasno da placa delodajalec tak manj za prispevke in s tem nas caka manjsa penzija

In reply to by 666 (nepreverjen)

Kr neki (nepreverjen)

No sindikat pač izkorišča dano situacijo, pa ti nekaj poven delal sem v zdravstvu Svetek, petek, sobote, nedelje in nočne pa koliko misliš da sem Mel plače, ti povem sramotono, no pol čez nekaj časa šel v dom za ostarele plača 2kratna,delal sem kot maser v moravskih toplicah za pun delovni čas 640 e plače, Evo zdaj delam v hotelo za 2kratnik,placa v Avstriji ne sme zamujati niti en dan, ker jim že financministersvo trka na vrata, preden kaj napišeš se pozanimaj kaka je situacija

In reply to by blesavi sindikat (nepreverjen)

dankaš (nepreverjen)

pomeni da si masiral stare debele babe polnih celuitisa
za to bi moral imeti 30 procentuv dodateka

In reply to by Kr neki (nepreverjen)

Kr neki (nepreverjen)

Ti si celi dankas, čudno ka so te že Nej odnesli, očitno si zenskomrznes, meni je vseeno koga maseran pomembno je ka man dobro plačo,

In reply to by dankaš (nepreverjen)

Tuijijna (nepreverjen)

Dajmo prekmurje prikljucit avstriji in potem to več ne bo tujina.

Slovenecxx (nepreverjen)

Rajsi se ti v avstrojo odseli. Prekmurje pa pusti nan prekmurcon

In reply to by Tuijijna (nepreverjen)

Razdalja. (nepreverjen)

Kaj je dlje iz prekmurja do Graza in okolice ali iz prekmurja do Lj.
Kaj je potem tujina?. Če imam 2km čez mejo v službo je tujina, a ce se vozim v lj 200km je pa ok. Tujina je relativno.

niksonn (nepreverjen)

SRAMOTA IN ZALOSTNO, DA SINDIKAT IZRABLJA SMRT TEH BOGIH LJUDI ZA IZSILJEVANJE VLADE!!!!
Marijo Fekonja nimas pojma o pojmu, sram te je lahko!

lulek (nepreverjen)

Se popolnoma strinjam. Zdaj de na konci država kriva za to.

In reply to by niksonn (nepreverjen)

dreg (nepreverjen)

saj bi delali v slo, pa nan drzava pobere 75% , hvala moja dezela

PSVMŠ (nepreverjen)

Od kod pa si ti padel?75% tebi fali možganof,kdo pa ti je te pobral.

In reply to by dreg (nepreverjen)

Munt (nepreverjen)

Zadnji čas je da narod v Pomurjo zahteva od države da nekaj naredi za Prekmurje, ne da pridejo ob raznih dogodkih jest in pit in nam dajat lažne obljube. Vprašam se kaj bi bilo, če nebi imeli Avstrijo za sosedo? Durs zahteva da se vozimo po navarnih cestah, avtocesta je za 5 km daljša, a državi ni pomembna varnost državljanov, ampak da plačamo več davka. Za sedanjo oblast je pa škoda zgubljati besed, ta stara garda nas bo oničila! Davki, davki in še ekrat davki.

A79 (nepreverjen)

Vem za dosti mladih in starejših, ki so bili zaposleni v Sloveniji za nedoločen čas xy let, pa so se odločili za delo v Avstriji zaradi boljših pogojev dela in boljše plače. Pa to niso delavci z osnovno ali poklicno stopnjo izobrazbe ampak višje ali visoko izobraženi (inženirji, zdravniki, itn). Potem številni delajo doma v Sloveniji ampak v drugih mestih in dnevno migrirajo po 100 do 300km. A tem je tudi vlada kriva, da nimajo delovnega mesta doma pred vhodom svoje hiše? Vsak se sam odloči in je samoodgovoren glede tega kje bo delal, kaj ga veseli, kje bo zadovoljen, zadosti plačan in če se je za to vredno izpostavljati za ne vem koliko dodatnih kilometrov vsak dan na cesti.

desno (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

zatou, ka tej naše leve vlade so zanič, vam opravim!
Dručič rajše volin Tunina, kak levake!

dvax (nepreverjen)

vijdiš, minuse ti davlejo ovi iz javnego sektora, ka na občinaj, upravni enotaj, agencijaj.....delajo, za kere ti dodatni davek plačaš....tak je to, moj delavec, migrant.
Zato moreš ti in tebi enaki voliti desne stranke....leve te maju rade samo zaradi tvojih penez!

In reply to by desno (nepreverjen)

? (nepreverjen)

dvax,
česa ti Bog ni dal (pameti), tega tudi v apoteki ne moreš kupiti!

In reply to by dvax (nepreverjen)

Vse bolj (nepreverjen)

in bolj se mi zdi, da je res tako. Naj bi levi vse zasrali.

In reply to by dvax (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

Sramota za "sindikat" ki izkorišča tragedijo za svojo popularnost! Ne, dragi sindikat, Slovenija ni kriva za to tragično nesrečo, krivo je avstrijsko pohlepno kapitalistično podjetje, ki izkorišča naše delavce za manjše plače kot pri nas!

.. (nepreverjen)

V slo. je dela zadosti. Kaj se tiče plače ti pa od Avstrije ne ostane dosti več, kajti od računajte stroške prevoza pa v petih letih uničite avto itd samo eni so pač taki da jim je vse boljše samo ka je nej domače, pa če jim ostane majn glavno ka so zaposleni v Avstriji in keri tak hvalite Avstrijo se lepo preselite in konec.

Blesavi (nepreverjen)

Ka motas ka ti vec ne ostane.... te vseeno ce mas 2k€ ali 800€-1000€ pa se 3k€ cuj za bozicnico pa regres

In reply to by .. (nepreverjen)

Aleš 78 (nepreverjen)

Bravo

In reply to by Blesavi (nepreverjen)

pejtek (nepreverjen)

tudi če bi bilo delo v Sloveniji dvomim, da bi se vrnili nazaj delat za 800 EUR ko ste navajeni na 1.500 EUR. Torej ni kriva vlada ampak vaša prevelika želja po več (saj za 800 EUR dobite službo, Carthago kolikor vem vedno išče). Pa še drugo mi ne gre skupaj - tisti, ki delate v A komentirate, da vi samo dajete državi, nazaj pa nič ne dobite. Pa poglejmo primer zaposlenih v Lederfabrik - kar veliko jih tam dela npr. iz naselja Pušča - kdo vam je postavil vaški dom, nogometno igrišče, slačilnice, asfalt, ulično razsvetljavo - Avstrija ali Slovenija? in enaka zgodba je v vseh naših naseljih. Kam greste k zdravniku ali na urgenco - se peljete v Avstrijo ali lepo doma v ambulanto ali bolnico. Pa to so že zdavnaj predelane teme, eni pa še vedno ne razumete zakaj morate plačati davek doma. Kje ste rezidenti? kje imate prijavljeno stalno bivališče? to z kazanjem z prstom na vlado je vsaj za moj okus precej neokusno.

Aleš 78 (nepreverjen)

Se strinjam skoraj v celoti s tabo pejtek, pa vendar bi te malo popravil. Ne gre se za to, da mi plačujemo dvojni davek ali razliko davka.. kakor koli. Gre se za to da tebi izplačilo malice in potnih stroškov, v Sloveniji, priznajo v olejšavo, meni pa žal ne in obremenijo to kot zaslužek. Razumeš? Pa vsi ste proti nam glede davka, čeprav denar zapravljamo doma in prispevamo nekaj glede kupne moči. Politiki pa Vas ne motijo, kateri služijo za svoje norčevanje lepe evre v evropskem parlamentu in nič ne prispevajo v davčno blagajno??? Pa brez zamere.
Lep pozdrav iz Avstrije.

In reply to by pejtek (nepreverjen)

gringogringo

Še eden od nizov komentiranja spranoglavca. Večina delavcev migrantov je iz vzhodne SLO in mi dobimo največ od države za svoje plačane davke... bravo. Zato pa ko se pelješ iz MS do Gederovec ti popadajo skoraj vse plombe. K zdravniku gremo lahko v Avstrijo tudi v SLO oz. kjer koli v EU, ker stroške zdravljenja povrne A zavarovalnica....pa ne piši na pamet oz. po bluzenju naših skorumpiranih politikov ( ker širijo neresnice v svojo korist )

In reply to by pejtek (nepreverjen)

Wz (nepreverjen)

Pijtajte se zakoj narod dela v avstriji? Ne vrti se vse okoli pejnez problem je ka je premalo sluzb v prekmurji oz. sloveniji in zato eni rajsi delajo v avstriji kak pa bi doma na sociali bilij ...problem je tao ka je drzava prevec pozresna in guli narod isto je s tem davkom ipd., tudi glede plac v slo je isto bi lejko dosta vecje bilej ce nebi drzava tak pozrejsna bila...je pa tudi tak tej pejneze ka si tel lidgej zasluzijo so se tak premalo vsaksni dan se 3 vore skuper voziti delat pa se celi dan delati fizicno je nej samo tak...glede sindikata pa vredi ka so se oglasili ker verjetno eden iz med redkih sindikatov ka nej skorupejrani pri nas ali pa tudi pa si mogoce na tej nacin tocke nabijajo tao nevejmo...

blesavi sindikat (nepreverjen)

Tou zadje o sindikati si verjetno nej resno mislo, tou se ti je samo ponesrečilo tak napisati? Je tak? Povej ka je tak, vačik boš izspadno največji naivnež ka jih je. Pa tej fluskule kere trousite glede naše požrešne države, malo si poglednite procentualno kelko prispevkov poberej Slovenija in kelko Avstrija nekomi keri zasluži 1500€ bruto na mejsec. Zdaj san tak na brzino na internetnih kalkulatoraj za izračun neto plače v SLO in AT izračuno za delavca z dvema šoloobveznima otrokoma, v SLO še potni pa malica, v AT isto kilometrina...... in glej ga zlomka..... pri 1500€ bruto plače + vsi dodatki in olajšave delavec v AT dobi izplačano na račun 1328,84€, v SLO pa dobi izplačano 1461,46€. Tak ka hejnjajte srati prosin s temi forami. Vse tej stvari so enostavno preverljive ali ka če ste eni zabiti pa rajši vrvlete populiston kak pa ka bi se sami prepričali, če tou ka gučite resno drži.

In reply to by Wz (nepreverjen)

Žalost (nepreverjen)

Ob tvojem pisanju mi gre na bruhanje. Kaj nisi v tem času v službi?

In reply to by blesavi sindikat (nepreverjen)

Veronika Jeseniška (nepreverjen)

sigurno je peder
oni tako razmišljajo
če sploh lahko razmišljajo

In reply to by Žalost (nepreverjen)

Aleš 78 (nepreverjen)

Z vsemi se delno strinjam, vendar nekaj v razmislek. Kot sem že napisal v prejšnjem komentarju. Vsepovsod je nekaj dobrega pa tudi slabega. Vsak ve za sebe kaj se splača. V Avstriji sem se jaz vedno dobro izpogajak za plačo, poleg tega vem, da še lahko računam na dve plači zraven na letnem nivoju. Tudi Avstrija poskrbi za moja dva otroka saj dobim lepe otroške dodatke. Zdravstvo plačujem še naprej v Sloveniji. Otroke imam v šoli v Sloveniji in tu ne vidim problema, tudi ogromno slovenskih otrok hodi v Avstrijo v šolo pa starši ne delajo v Avstriji. Glede davčne ne bi bil problem če bi bili isto obravnavani kot zaposleni v Avstriji. Namreč v Sloveniji vam priznajo potne stroške v olejšavo, meni pa preko pendlerja zavedejo kot zaslužek in zardi tega plačujejo nekateri res velike zneske. Kako lepo je v Sloveniji boste občutili ko boste šli v penzijo, ko bomo mi imeli verjetno enkrat večjo penzijo in to ne govorim v prazno, ker sta šla dva znanca v penzijo, en doma in en v Avstriji. Pa še enkrat, nič slabega ne želim, toliko v razpravo.
Lp

In reply to by blesavi sindikat (nepreverjen)

dankaš (nepreverjen)

rajši psa v jajca grizem
kot da bi dal otroka v slovensko šolo
avstrijska šola je zakon
in moji otroci se tam super fein poćutijo

In reply to by Aleš 78 (nepreverjen)

askjldfhlasjd (nepreverjen)

Od kdaj imaš pa ti otroke? Ni lepo lagati.

In reply to by dankaš (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Problem je v tem, ka za teh nekaj tisoč ka delajo v Avstriji pri nas nega služb in tak nemrejo dobiti teh 1500 Eur bruto plače. Vse kar lejko dobijo je socialna pomoč, seveda če izpolnjujejo pogoje.

In reply to by blesavi sindikat (nepreverjen)

Vsi minusari (nepreverjen)

so popolnoma brez pameti. Ti kateri dajejo č.v. Ta soc. pomoč, kot omenjate, ne moreš do nje, ne na lahki način. Moja sestra, katera ji pomagala mama, se prepisala iz Bakovec, pravzaprav tam pri partnerju ni bila nikoli prijavljena, tam v Bogojini pri mami pa spet ni nikoli živela. Le tako je dosegla visoko soc. podporo in otroški dod. Sin še pokojnino po prvem možu. Kateri prvi pride - prvi melje, zato se jaz tja nisem mogel prijaviti, da bi okrog prinesel CSD. ZATO SOC. PODPORE NE MORE DOBITI VSAK, ČEPRAV NEZAPOSLEN. Zato pa moram delati 11ur in se voziti skupno 3 ure...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Gasilec Samo ?‍? (nepreverjen)

Ta s sindikatom pa je najboljša danes?????!

In reply to by Wz (nepreverjen)

Jajaj (nepreverjen)

Gospd Mario Fekonja sdms ve dosti govorit daje pobudo koga se naj voli stori se pa dejansko nic tako kot z vasimi pisarnami za pomoc

niksonn (nepreverjen)

NA PODLAGI SDMS MA PAR LJUDI KORISTI.
SAJ TE VAS OPEVANI FEKONJA IDE VSAJ 10X NA LETO NA MORJE.

KA O ODVETNIKI NE GUCIN KERI CECA SDMS!

In reply to by Jajaj (nepreverjen)

Jajaj (nepreverjen)

Und herr Fekonja keine antworth ??? Nobenega odgovora glede na to da ste predsednik SDMS na facebooku pa ste kar aktivni glede potovanj da bi bili vsaj odtenek glede predsedovanja tako aktivni kot ste vedno in povsod samo tam ne kjer se predstavljate in predlagate stranke pa hvala se enkrat gospod predsednik za nic

In reply to by niksonn (nepreverjen)

PSVMŠ (nepreverjen)

Zdaj,ko je Fekonja profesionalni predsednik še bo imel več časa za potovanja in objave na svoje FB profilu.Dobro,da nisem bil nikoli član te hinavske združbe kot je ta sindikat,čeprav so me nekateri hoteli spravit v njihov sindikat,ampak sem že takoj vedel,ko se je ustanavljala Apaška CI kam pes taco moli.Njim,ki so pri koritu se fučka za člane,glavno jim je,da fajn in redno plačujejo članarino za člane pa ne naredijo nič,ko so ustanovili sindikat so vedeli,da se bo iz tega dalo fajn črpat €,da pa bi malo dvignili sovraštvo do drugače mislečih in do vlade popljuvajo tu in tam vse povprek,haska pa tako ni nobenega,ljudje pa kot ovce verjamejo tem nategunom.

In reply to by Jajaj (nepreverjen)

PSVMŠ (nepreverjen)

Ja naj le fejst plačujejo buteci članarino,da bodo eni lepo na račun naivnežev živeli.

? (nepreverjen)

Ko ima budalo denar, pameten služi!

In reply to by PSVMŠ (nepreverjen)

dankaš (nepreverjen)

Jaz sem včlanjen v sindikat brezposelnih
članarino mi plačuje center
če me pa slučajno pobere
bo center poskrbel za moje otroke
tako kot je na koroškem
v zgodbi koroški dečki

In reply to by PSVMŠ (nepreverjen)

budale jedne b… (nepreverjen)

....tisti keri ste nej sprobali v avsrtriji pa keri ste na zavodi ste najbole glasni!!!(!)

SLOplača=0 (nepreverjen)

Par, delava oba v AU, skupno prinesava domau na mesec 5k€, je tau na leto na graubo zračunano slabih 70k€ z dodatki, plačava davka skupno nekje 5k€ se prave ostane 65k€... Verjetno be v SLO baukše belau hahahahahaha... Pa ne bluzete!

Dani6666 (nepreverjen)

Vladi se jebe za vse nas in isto tej ogabni slovenski drzavi; prav prisiljeni smo, ka idemo v tujino in se tu prezivljamo.
Sindikat??? Haha- njemu je mar, aha....prosim vas lepo! Pa se po vrhu DVOJNA OBDAVCITEV ( ZAKAJ RAVNO SLOVENIJA, DA SE PODPIRA LENOBE, KATERE DOMA SEDIJO IN KASIRAJO NAS DENAR)- Kaj je do sedaj naredo SINDIKAT- EN DREK!!! ??

feri11 (nepreverjen)

Jebe se pokvarjenin slovencon za nas... Razen da prijdejo se met guče, pijt pa gejst, po možnosti na naš račun!!!!

medved jaka (nepreverjen)

Trotli
Avstrija vzame samo ta boljše delavce
kanon futer pa je lahko zaposen
edino v sloveniji
V Avstriji moj šef pravi
Lumpenproletarce imejte kar v Vindišariji
Jaz potrebujem dobre delavce
in jih tudi dobro plačam
A veste da delam v Avstriji že 16 let in sem brez dneva bolniške
na tri izmene pa zaslužim 2499 Evrov

PSVMŠ (nepreverjen)

medved jaka...to misliš bruto s temi 2449 € ?

In reply to by medved jaka (nepreverjen)

Jajaj (nepreverjen)

Potem zasluzis za 3 smene malo denarja ce si tako visoko cenjen kot se imas tudi za 1 smemo se da v avstriji zasluzit tak denar kot ga ti prejemas brez samohvale

In reply to by medved jaka (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

Medved jaka je dokaz pravega dunajskega konjušarja.

Indigo1 (nepreverjen)

Najbolj žalostno pa je to, da se sindikat in delavci s to objavo in pošti delajo norca iz umrlih, za katere vsi dobro vemo da delajo za 900 e-1000e na mesec. Jaz kot fizični radni pri nas prejmem več.

dankaš (nepreverjen)
Vsi minusari (nepreverjen)

Plače so različne! Eni so bogataši, če gledamo naše dohodke v SLO. To je edina resnica, strašno me boli resnica, kakršnakoli je. Človek človeku največji

In reply to by dankaš (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Ovi cigani z zenkovec pa že iščejo voznika kere njin je ciganico bujo...tak se guči okaule in ka do zdaj une napravile nazaj ga bujejo?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice