Ob tem, ko je zaokrožila žalostna vest o smrti starejše gospe, ki je bila v Beznovcih tarča nasilja in ropa, so podali uradno izjavo še iz Policijske uprave Murska Sobota.

Poročali smo o ropu v naselju Beznovci, do katerega je prišlo 13. januarja. Takrat je neznani storilec prišel v hišo, zvezal starejšo žensko in ji ukradel denar, nato pa s prizorišča neznano kam pobegnil s temnejšim vozilom. Policisti še zmeraj zbirajo obvestila za neznanim storilcem in ga iščejo. V javnost so posredovali tudi sliko fotorobota neznanega storilca in pozvali javnost k pomoči pri izsleditvi nasilnega roparja. 

Po številnih medijih je včeraj zaokrožila novica, da naj bi starejša ženska umrla v bolnišnici za posledicami kapi. Kap naj bi jo zadela le en dan od tega, ko je bila žrtev podlega dejanja. Mnogi so se ob tem spraševali, ali je njena nenadna smrt povezana s šokom in stresom, ki ga je doživela med fizičnim napadom in ropom. Tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota Suzana Rauš je to povezavo, za zdaj zanikala. 

Celoten odgovor Policijske uprave Murska Sobota objavljamo v nadaljevanju.

"Neznani storilec dejanja v Beznovcih je osumljen kaznivega dejanja ropa po 206.  členu  KZ-1. Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota intenzivno zbirajo obvestila, kot ste seznanjeni, smo med drugim javnost preko medijev in družbenih omrežij tudi pozvali, naj nam sporočijo morebitne uporabne informacije, ki bi nam pomagale odkriti storilca.

Po trenutno razpoložljivih podatkih, smrti pokojne oškodovanke ne moremo povezati z dogodkom ropa, a kot rečeno, preiskava je še v teku."

Je ropar odgovoren še za smrt?

Neznani storilec tako ostaja na begu, policija pa ne izključuje možnosti, da je v rop vpleten še drugi storilec, ki bi lahko čakal v prižganem avtomobilu. Neuradno naj bi možje postave imeli na mizi precej prijav ljudi, ki naj bi znali identificirati moškega na sliki posredovanega fotorobota. Neznanemu storilcu za kaznivo dejanje ropa grozi od enega do deset let zapora, se bo pa situacija spremenila, če mu bo policija lahko dokazala še odgovornost za smrt 86-letne žrtve ropa. Več informacij lahko pričakujemo v naslednjih dneh. 

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Domacin (nepreverjen)

Te tip je bil danes v merkator lendava

Dy (nepreverjen)

Seveda policija ne povezuje smrt zenske zaradi ropa !
Zakaj ne?
Ker dobro vejo da nebodo ga nebodo nasli ze zaradi ropa in bi to bilo prevec sramotno da ne najdejo krivca za smrt.
Katastrofa

claudia... (nepreverjen)

Tako je, da čim bolj poceni zvozijo.

In reply to by Dy (nepreverjen)

SPET LAŽETE IN… (nepreverjen)

Saj to ne moreš verjeti kaj si dovolite na sobotainfo. Ravnokar je na POP TV poročila ob 16:30 uri povedal DA JE SMRT POSLEDICA ROPA da vas NI SRAM takega poročanja nimate nobene pietete do svojcev. Okrog policije je škoda izgubljati besed vsi bi morali iti za vajence se učit k hrvaški policiji ali kaki drugi.

markow83 (nepreverjen)

Tak kak do moje starše krive za mojo smrt, ka so me na svet spravile? Povezava bi bila samo če be smrt bila direktna posledica. Npr. ka bi tan doživela zastoj pa ji nebe pomago, ali pa če bi ji dal kaj zavolo čega bi dobila zastoj. Tak pa iz vidika policije nega povezave. Iz vidika medicine pa je povezava, samo to je čisto neka drügoga. Neje to edine vzrok.

In reply to by SPET LAŽETE IN… (nepreverjen)

. (nepreverjen)

kaj se pa policija razume na medicino, da daje tako izjavo. lepo vas prosim. absolutno bolj kaže na to, da je zaradi šoka prišlo do smrtne posledice, pa četudi naslednji dan. uboga in ta grozen morilec.

nevenneven (nepreverjen)

pa če glih ga policija dobi v roke ga bo naše sodstvo oprostilo, ker ne bodo imeli dokazov, da je umrla zaradi napada, ko jo je zvezal in oropal.....kazen za take je, da ga vržejo med svinje in one opravijo svoje......tako se je zgodilo na žalost na POLJSKEM z lastnikom......https://sobotainfo.com/novica/globalno/ko-zivali-vrnejo-udarec-svinje-p…

Starejše novice