FOTO: BFV Feldbach
Znane so nove podrobnosti nesreče, ki se je včeraj zgodila na avstrijskem Štajerskem in je terjala dve življenji. Hudo nesrečo je povzročil Slovenec, ki naj bi zaspal za volanom.

Dan po hudi nesreči, v kateri sta ugasnili dve življenji, so avstrijski mediji postregli z nekaj več informacijami. Kot poročajo, je nesrečo pozvročil 23-letni Slovenec, ki naj bi med vožnjo zaspal za volanom, zavil na nasprotni pas in čelno trčil v nasproti vozeči avtomobil. Poleg njega so bile v avtomobilu s slovenskimi tablicami še tri Slovenke iz Pomurja.

Kot pišejo avstrijski mediji, se je četverica vračala iz nočne izmene službe, poleg voznika pa so bile v avtomobilu še tri ženske stare 32, 43 in 46 let. Umrli sta ženski stari 43 in 46 let. Slednja je preminila že na kraju nesreče, 43-letnica pa je življenje izgubila v bolnišnici. Nesreči naj bi sicer botrovala utrujenost. 

Ostali trije poškodovani naj bi bili izven življenjske nevarnosti in se zdravijo v bolnišnici. Cesta je bila po nesreči dlje časa zaprta, na delu pa so bili poleg reševalcev in policistov tudi številni gasilci. 

Udeležencem nesreče naj bi prva na pomoč priskočila zdravnica, ki je bila ravno na poti na delo in je na prizorišče pripeljala tik po trčenju. Ob tem dodajmo, da soboški policisti o nesreči niso bili obveščeni. Kot so nam povedali na PU Murska Sobota jih avstrijski kolegi obvestijo takrat, ko je potrebno kontaktirati svojce.

S spleta

Komentarji (30)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
A79 (nepreverjen)

Čelno trčenje, voznik in sopotnica spredaj živa, zadnja klop za potnici usodna. Verjetno nista uporabljale varnostnih pasov.
Nauk: UPORABLJAJTE VARNOSTI PAS!

Primzi (nepreverjen)

Saj to sem se sam spraševal, ker ni nič napisano... Obe vozili večji in varnejši tako da bi ob takem trku morali vi preživeti, seveda če so bili privezani...

Če sta pokojni res sedeli zadaj verjetno nista bili privezani....

Res se dajte privezovati v avtu, spredaj, zadaj, tudi za 100m... ker je nažalost preveč poškodb ker se potniki ne privežejo...

Sožalje bližnjim...

In reply to by A79 (nepreverjen)

Mile.. (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Neven zakoj ce je opazno utrujenost oz. Zaspanost je nej ukrepo ali sw stavo in bi drugi pelo... pa celo ka je nej vozo svoj avto bi leko malo bole pazo oz.mislo ...
Me zanimajo komentare ce bi to vse kontra biilo ka bi rom bujo paverko.
Ali ok nesreca ne pociva

Mura14 (nepreverjen)

In ka bi rad ti zdaj z to bederijo povedo ka si napiso?
Ka, mislis ka de sto od mrtvih nazaj živ? Ali ka boš kaj spremeno? Če te zanima zakoj je nej ukrepo se pelaj v bolnico pa ga pitaj.
Ali pa še baukše za sebe se brigaj, pa, pod takšne članke ne komentejraj pa necdavaj soli na friško rano

In reply to by Mile.. (nepreverjen)

Katebriga1 (nepreverjen)

Tudi sam se vozim z nočne smene v austirji in to so sekunde da zaspis za volanom...zgodi se lahko vsakemu na žalost se je v tem primeru z žalostnim koncem ..sožalje vsem svojcem

In reply to by Mura14 (nepreverjen)

yohoho (nepreverjen)

četvorica?? ka je to varazdininfo?

yohoho (nepreverjen)

Aaa fajn ka ste popravili :)

In reply to by yohoho (nepreverjen)

M. K. (nepreverjen)

Sožalje vsem bližnjim. ☹️

Nn (nepreverjen)

Težek je kruh v tujini. Vsak dan peljem 250 km na delo in domov. Po nočni se mi glih tak včasih spi da mislim da sanjam kadar vozim. Za darilo pa dohodnina za božič. Sožalje svojcem.

afta he (nepreverjen)

Za popolnoma resnični komentar minusi???? Sožalje svojcem.

In reply to by Nn (nepreverjen)

Belial (nepreverjen)

Ja oproste ej ampak tude mi vsi ostale moremo placate dohodnino tak si jo tude tij duzen, ce mas stalno prebivalisce doma v Sloveniji. Ale pa se odpovej slo drzavljanstve pa ite zivet prejk. Mislen vse ka je pra..ka si ene fse se ne predstavlate. Sozalje tude z moje strani...

In reply to by Nn (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Dohodnino morejo samo ovi ka v Avstriji delajo plačuvati nejsi znal? Večni izgovori. V Sloveniji je dosta služb na voljo...Vsak izbira po svoji volji. Poleg toga, tudi v Sloveniji se dosta lidij še dale vozi delat...Poznan ene ka se vozijo saki den v Ljubljano na UKC in tan vozijo rešilca. Ka pa to? Sožalje svojcem, ampak nej za vse probleme trbej kriviti državo.

In reply to by Belial (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Nn, ti si elementarno budalo. Pa ne zaradi debilizma o dohodnini, zaradi tega, ker spiš in voziš. Kamikaza blesava!!!

In reply to by Nn (nepreverjen)

Toptenli (nepreverjen)

To ni nic novega, to je včeraj že pisalo v krone zeitung.

JOJ, JOJ POLICIJA (nepreverjen)

"Soboški policisti o nesreči niso bili obveščeni. Kot so nam povedali na PU Murska Sobota jih avstrijski kolegi obvestijo takrat, ko je potrebno kontaktirati svojce". KAKO LAHKO TAKO NEPRIMEREN ODGOVOR, DA POLICIJA GLEDE NA VSE OKOLIŠČINE a v tem primeru pa ni bilo potrebno obveščati svojce ????? ja koga pa naj obveščajo butalci, pa saj to ne moreš verjeti. Slovenija v popolnem razsulu.

njiva

Eni resan nemate nikše kolture in sočutnosti do tega ka se je zgodilo in leko vas je sram,da dajete takšne neukusne komentare.
San delo 3.leta v nočnoj v Avstriji in znan kak je to.Sožalje vsem svojcem

Prekmurec3 (nepreverjen)

Ja, in ka je nočna v Avstriji inačiša kak v Sloveniji? Ka tan čas pomenje ide? 10 let že delan nočne, v Sloveniji, pa se mi tudi drejmle. Ali ka, van v Avstriji se bole drejmle?
Iskreno sožalje svojcem.

In reply to by njiva

Čebella (nepreverjen)

Če se voziš na delo (nočno) v Sloveniji 200 km v eno smer, je po ocenah pametnjakovičev iz lederfabrike dosti manj naporno in stresno, kot pa, če se voziš v Avstrijo 60 km. In še in še bi se dalo naštevati:
✖️kako so ubogi, ker s šestimi razredi osnovne šole čistijo kože,
✖️kako jih država nima rada,
✖️kako so “dvojno” obdavčeni,
✖️kako ne koristijo nobene infrastrukture v domači državi
✖️ipd...

In reply to by Prekmurec3 (nepreverjen)

gringogringo

Veliko nas ki hodimo v Avstrijo delat ( ne v službo ampak delat ), ima tudi sedmo stopnjo izobrazbe ( ne boš verjel-a), le zakaj misliš, da se vozimo v tujino??? Misliš da ne bi raje sedeli v JS pri nas in se praskali po riti ter pisali od samega dolgega časa nebuloze. Verjetno ne, ker smo rajši molzne krave domači državi in zadnje smeti v tujini??? Zato ne piši blesavih komentarjev in se posveti svojemu delu!!! Pa prosim moderatorja da zapre komentiranje ob takih dogotkih, kakor je to običajno drugot. Hvala

In reply to by Čebella (nepreverjen)

Gasilec Samo ?‍? (nepreverjen)

A je potrebno imeti sočutje do neodgovornega človeka, ki je utrujen sedel za volan in ubil dve nedolžni žrtvi, ki sta mu zaupali, da ju bo varno pripeljal domov (in mogoče za prevoz tudi plačali)?
Če nisi sposoben voziti, ne sedi za volan!

In reply to by njiva

Gasilec Samo ?‍? (nepreverjen)

Pa še to: Piše se kulture in ne kolture!

Bodybam (nepreverjen)

Vsi ste pametni neven kak to.
Zanima me ka vi napravite kda ste zaspani za volanon? Vstrajate ? Napaka 101 nacinov kak si leko pomagas ampak razmin ka to nisce ne napravi ka bi mogo.
Enostavno prevec malomarnosti mamo v sebi kak eni tak drugi.
Ali zavolo takse malomarnosti se leko zgodi to ka se je.
Neven sto de odgovarjo.
2.mrtvi
1.v bolnici in tudi v slabon stanji
Mislin ka more biti pravicno kaznjeni ker nesce je zgubo hcer/mamo/sestro/teto itd.. on pa naj zgibi svoboda ampak de vseeno diho oni pa nikoli. In naj bo njegova kazen za vzgled drugim keri se mantrajo utrujeni za volanon in nastradajo te tisti keri so nej krivi..pa zaj leko mi date 250 minusov
Lp

Gasilec Samo ?‍? (nepreverjen)

Dobro napisano. Prevozil sem Evropo po dolgem in počez. Ko sem prvič opazil, da se mi spi - prvo parkirišče. Vcasih je ena ura dovolj, da se preprečijo takšne tragedije.

In reply to by Bodybam (nepreverjen)

PSVMŠ (nepreverjen)

V Avstriji sen delal skoraj 30 let,pa sem se vedno vozil sam in to v obe smeri 160 km in mi nikoli ni bilo žal za potne stroške,pa tudi jaz bi se lahko vozil s sodelavci,ampak nisem hotel,ker bi še izgubil več časa kot pa,če sem se vozil sam.To se zgodi,če življenje zaupaš drugemu,da prišparaš nekaj na prevoznih stroških.
Tudi moje sožalje svojcem in vsem prizadeti.

GummyBear2020 (nepreverjen)

Žalostno

slovencelj (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Dobra lekcija za tiste, ki kruh služite v tujini. Sedaj bo ta mulo gor plačal. Upam, da ga vsi iztožijo. Plačati bo moral za vso škodo, ki jo je naredil. To je pravična kazen! Celo življenje se bo kesal, ker je hodil v Avstrijo delat!

PSVMŠ (nepreverjen)

Mislim,da ni nikogar silil,da se je vozil z njimmker vsak sam prevzame tudi svoj del krivde,ko se vsede drugemu v avto.Zakaj bi zdaj bil kriv vsega on sam,če so ostali videli,da ima težave in ni naspan bi naj drug peljal,ali so tudi ostali vsi spali in se niso niti zavedali,da ga muči spanec.

In reply to by slovencelj (nepreverjen)

gostxy (nepreverjen)

slovencelj!
Karma je kurba!!! To si zapomni, prerado se zgodi na tem ali onem področju takšnim kot si ti ali tebi podobni.

In reply to by slovencelj (nepreverjen)

outsider5

Ne obsojajte in sodite nikogar, da vam ne bo sojeno

Sožalje svojcem

rabulfa

Pozdravljeni.Moderator zapri komentiranje!!!
Sam delam v Avstriji,plačujem davke in živim kot vsak Slovenec.Sindikat in njegovi podporniki:Ne izkoriščajte nesreče drugih,odprite svojo temo,potem pa...
Vsak se sam odloči,kje bo delal,tu pa država res ni kriva!!!
Sožalje svojcem

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice