Več kot četrtino anketirancev decembra obiščeta tako Božiček kot dedek Mraz.

Slovenci smo s kakovostjo življenja danes razmeroma zadovoljni, v primerjavi s prejšnjim letom pa se je zmanjšal tudi delež nezadovoljnih. Tako kažejo izsledki ankete Vox populi, ki jo je za Dnevnik izvedla Ninamedia

V merjenju javnega mnenja med 10. in 12. decembrom, na vzorcu 700 anketiranih, so sodelujoče prosili, da z ocenami od 1 do 5 ovrednotijo zadovoljstvo s kakovostjo svojega življenja. 

Skoraj polovica jih je izbrala oceno 4 ali 5. Da so zadovoljni, je odgovorilo 41,3 odstotka vprašanih, da so zelo zadovoljni, pa šest odstotkov. Z oceno 3, srednjo stopnjo zadovoljstva, je kakovost življenja ocenilo 39,6 odstotka vprašanih. 

S 13,1 odstotka anketirancev je nezadovoljnih občutno manj. Po poročanju Dnevnika se jih je za oceno 2 odločilo 11,1 odstotka, za oceno 1 pa le dva odstotka. Povprečna ocena zadovoljstva s kakovostjo življenja je 3,38.

Najbolj zadovoljni so bili anketiranci, mlajši od 30 let, z vidika strankarske preference pa volivci NSi, Levice in LMŠ. Zadovoljstvo je sicer premo sorazmerno s stopnjo izobrazbe, nekaj več ga je med moškimi.

Kateri od dobrih mož je decembra najbolj zaposlen?

Sicer pa so anketirance povprašali tudi, kdo obdaruje otroke v njihovi družini. 

Da je to Božiček, jih je odgovorilo 31,9 odstotka, za dedka Mraza se jih je odločilo 14 odstotkov, 28 odstotkov pa jih je odvrnilo, da darila delita kar oba. V družinah 17,8 odstotka vprašanih otrok oziroma vnukov ne obdarita niti Božiček niti dedek Mraz. 

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
podjetnikx (nepreverjen)

spackan clanek za gledanost in hujskanje naroda, da se krejga so lejko in sto nesmi...
Skoda branja....

Pravegoričanec123 (nepreverjen)

Pa božiček pa dedek mraz nemata nikše veze z božičon, z enoga najvejkše krščanski praznikov je svet napravo komercialno stvar, vse somo zatou ka do odavale pa slüžele. Pred letame ja nan mlajšon darila za božič noso Jeušček, dokler se je CocaCola nej zmislila božička, komuniste pa dedka mraza. Seveda je tejve izmišljotine prejšnja KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA podpirala, saj je z ten zmenšala vpliv cerkve na njene(cerkvene) praznik. V Avstrije štera je tak ali etak 30 let pred nome, dedka mraza ne poznajo, pa tüj ne pravijo ka darila nose božiček ampak Christkind(Jezušček). No ka tou debato što nose darila pa što nej končamo; nej dedek mraz, pa nej božiček ampak sam Bog nose darila. ;)

rttzgdvbddf (nepreverjen)

Meni je sigdar hecno, kda se v takšnoj debati gučij o IZMIŠLJENIH božičkih pa dedkih mrazih, a tve povedi kasneje guči o tiston pravon - jezuščki pa bogi.... Torej po izmišljenih likaj idemo dale k izmišljenin oz. nedokazljivin...Meni so darila nosili člani moje družine - skozi celi život. Se pa družina ves čas spreminja...

In reply to by Pravegoričanec123 (nepreverjen)

Pravegoričanec123 (nepreverjen)

Ale Tej šterome tij praviš izmišljotina, je bistvo božiča, pa tüj če je nej dokazano ka obstaja, je tej praznik vseeno krščanski in Njegov, nej pa komercialni. Čedne lidgej be tou znale....

In reply to by rttzgdvbddf (nepreverjen)

Bravo.... (nepreverjen)

Najbolje je radodarna država ka delij denar lenuhon........

Starejše novice