Jankovićevo stranko v večini v Pomurju zastopajo ženske

V Ljutomerskem okolišu bo kandidirala večkratna svetovna prvakinja in rekorderka v podiranju kegljev ter žena dobrovniškega župana Marika Kardinar.

V radensko-radgonskem območju bo kandidirala Mateja Hauser, direktorica DOSOR-ja, doma starejših v Radencih ter partnerica direktorja Nafte v Lendavi Cveta Žalika. 

V lendavski volilni enoti, ki zajema tudi pretežni del občin Črenšovci, Odranci, Velika Polana in druge, bo kandidiral Roman Ferenčak, podjetnik in ustanovitelj prodornega podjetja Ocean Orchids, ki se ukvarja z gojenjem orhidej. Ferenčak je med drugim predsednik dveh nadzornih svetov, Nafte v Lendavi ter Elektra Maribor. 

V drugi murskosoboški enoti, ki obsega goričke občine, bo kandidiral Branko Ficko, nekdanji član upravnega odbora Panvite Mir. 

V prvi murskosoboški enoti, ki obsega pretežni del Murske Sobote, Beltince in nekatere druge občine bo kandidirala Tanja Šimonka, direktorica Zavoda za kulturo in promocijo Lendava. 

S spleta

Komentarji (60)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vladop (nepreverjen)

Moje mnenje je ka je Marika mogla dobro zaslužiti ka je svoje ime in dobro karijero zastavila za takšnoga goljufa.Pejnez dela čudeže v življenju (tudi ponos nekaj pomejni)

presta1

Avtorja pozivam naj upošteva osnove novinarstva in objavlja preverjene informacije. Branko Ficko že lep čas ni to kar navajate.

mmartin

Ljubljana najlepše mesto na svetu!seveda, ka pa te naša Sobota? Čoban na oblast!

in prekmurske ovčice , beži odakle si došo.

SeonaLic

Kandidati so bokše kak san pričakuval ... Pričakuval san odslužene LDS ZLSD kadre s Kučanovoga klana.

Ma pa jankovič v prekmurji telko grejov, uničo je en kup podizvajlcov s svojo ELECTO, kda je delo Prekmurska vas v Moravcaj desejt lejt nazaj. Vse naroučo, nika plačo. O tiston pa itak največ zna naš Slovaški kolega Duško Bencik, šteromi nika ne falij s tistih časov, gelik?

Merkator je v njegvon časi prejk živil prevzel Potrošnik, vsaka vejs je mejla svojo bauto, te pa kar naenkrat ništa. Ka nan je v prejkmurji ostalo je to, ka mamo dober interšpar pa tuš, propadli potrošnik pa za en ku*rac merkator v šteroga nišče ne odi, kak če bi bil kužen.

black panter

ma gunite toga jankoviča,še stokrat je slabši od pahora

stojan

vidim, ka je vsem jasno ka predstavlja Zoran Jankovič!? Dosti naroči, malo plača.

itak

...Ferenčak volijtve nede doubo...te ga pa Janči razrejšo v obadvema Nadzornima svejtoma...s tejn te pa tüdi kraj njegovoj političnoj karijeri ...tak, ka najboukše ka dele roužice zalejvle...!!!...

Krpan

Jankovič je pravi politik, v oči te gleda se ti smeje in SERE !

Naravnost NORCA se dela iz ljudi ! Kaj še na to ljudje niso gor prišli, da kandidirajo na njegovi listi ?

Ljubi bog kdo pa ga je predlagal ? Političar, ki v celi svoji karieri ni NAREDIL NIČ ZA PREKMURJE. Kot mentor pa je brcnil svojega učenca Pahorja kot zadnjo smet samo, da bi še naprej iz ozadja diktiral politiko in vlekel niti oblasti ! Mislim, da to pove dovolj o kredibilnosti liste jankovič in promovatora!

nani17

ka de tej Srbin (Jankovič) Sloveniji poveljeval naj ide nazaj v Srbijo, še več ščej spokradniti pa narod za norca imeti. tej pamenjakoviči pa do ga še podperali tak ka bi on kaj napravo za prekmurje!!!

nirvana12

Nobene orhideje več ne kupim! Stari pregovor pravi; "S kom se družiž, s takim se istovetiš, torej takšen si tudi ti." Skratka zame je Jankovič nesposobna baraba in vsi, ki ga podpirajo skupaj z murgeljskim palčkom in brezzobo borčevsko žago so iste nesposobne barabe!

Tori

nirvana12 tij lejko spijš zvečer?

:)

igica

ah pa ja...mislin ka od teh kandidatov nede nobeden šou v parlament

gajzi

srbi so poznani po komanderanji

Vipko
Truplo

Glede na dosedanje odzive... nima lista v Pomurju nobene možnosti.

Danes je predstavil kandidate... res slabo: nekaj gospodarstvenikov, nekaj prebeglin kadrov in kar nekaj novih, večinoma iz vrst športnikov, kot so njegove nekdanje rokometašice, katere je dvignil z denarjem dobaviteljev, ker so morali plačevati še reklamo, če so hoteli poslovati z Mercatorjem.

Jaz mu ne dajem nobene možnosti pri nas!

Landini

Dejstvo je, da Janković lahko računa naglasove iz: Jesenice, Ljubljana in okolica Trbovelj. Dvomim pa, da bo pobral v drugih krajih kaj glasov.

methos

Jao, kakšne bedarije eni streljate, kak se vam le da :)?

Dejstvo je to, da je narodu pun kufer Janševcev, Pahorovcev, Jelinčičov , levih,desnih, Žerjavov, in podobne sodrge kera je zadnjih 10 let na državnih jaslah uživala, državo pa spravila na kant.

Slovenija je v takšnem dreku, da ne vem kak pameten in sposoben pride na oblast, ne more spremeniti nič, ker enostavno čudežov ne gre delati, magična palčka pa je edino uporabna v SCI-FI filmih.

Zelo primitivno je preštevati krvna zrnca Jankoviću, četudi je po rodu "na pol srb", človek je celo svoje življenje v Sloveniji, dejstvo pa je da v Prekmurju živi največ neslovencev - Madžarov keri so poslovenčeni, zdaj pa potem tu preštevajo krvna zrnca kdo je Srb in kdo ni... patetično, ampak je za pričakovati ,ker bodimo realni Prekmurje pa tudi Pomurje je zaostala regija, v kateri živi v veliki večini zarukan folk, žal ne vsi, je jih pa zelo dosti.

sabinči

prosim vas ,naj se piše po naše ne na ič,

Sobochanec

@krpan
Pa ge si se skrijvo, skoron so trij forume zaprli, ka si nej nikomi pravo, ka ideš na pucanje.

Ajoj, prijdeš po dugon časi nazaj i evo fčasi tvoja intelektualna bomba.
Ja ka bi pa naj Januković za prekmurje napravo?

Srečko (nepreverjen)

methos:
samo si kaj ne napravi...

5450

Kardinarova, kristoš bože....

only12345

ja edino ges tu lehko podan samo še izjavo gospoda pahorja ka se zaj lepo vijdi kak (in kama) PODGANE bežijo... (kak mislijo in po njihovon se najbolje)splača... saj bi radi dale kradli... kak so dozaj...

ali na konce pa mo vsi se skuperrr ČUDILI kak vragi so pa lehko telko glasov dobili... :/

mislim... što zaj še guči ka MAMO PREDČASNE VOLITVE??!! to se nej OBIČNE volitve... in zakoj ? KER SO BILI NESPOSOBNI VODITI... zaj so vse stranke šteri so bili v vladi (LDS,ZARES in SD) pametni ... ka so dobro delali in IMeli-IMAJO dober PROGRAM... ja pa lepo vas prosim...še 1x zakoj te pa mamo predčasne volitve?! !? !? ka pa so napravili nan dobroga v teh 3eh letih?! samo večje breme nam NAKOPALI... in ja glupi narod de pa slepo verjel.. oziroma bo pa sakši samo svojo RIT-KORIST vido...

zvozili smo mij tou našo prelepo državo... pitanje je samo kda mo si tou priznali...

cogito

Ljudje, do zdaj so Slovenijo vodile garniture, ki so se v praksi, za razliko od obljub in vsebin programov, med sabo diskreditirale z ideološko obremenjenostjo izvirajoče v polpreteklosti. Na žalost je na račun politične pripadnosti oz. barve propadlo mnogo odličnih razumnih idej ene ali druge stranke. Vse zaradi slepe pripadnosti neki ideološki miselnosti iz polpreteklosti - »komunist«, »domobranec«, »levi«, »desni« - in na podlagi »lojalnosti« stranki, namesto, da bi se pri političnih odločitvah in volitvah uporabljali zdrav razum, skeptičnost in pragmatičnost! Žalostno, da so čustva vladala nad razumom, zato smo zdaj tam, ker smo! Te izjave se da podkrepiti z mnogimi primeri, npr. z zadnjim referendumom, ko so padli vsi trije referendumski predlogi. Niso padli na podlagi razuma in tehtnega premisleka volivcev, ker da bi bili slabi in nepragmatični, ampak so padli zaradi negativnih čustev volivcev, ki so s svojim NE pokazali, da so jezni na politiko/politiki in razočarani nad življenjem! Rezultat? Kdo ve, kako slabo ali dobro se bo zadnji referendum manifestiral v prihodnosti. Pozicijske in opozicijske stranke so med sabo obračunavale na demarkacijski liniji klasične ideološke drže na eni in s čustveno nabitostjo medvojne in povojne situacije na Slovenskem na drugi strani! Ker ljudje vsa ta soočenja in medsebojna pljuvanja spremljajo v medijih, so tudi sami začeli tako razmišljati: »ali si "črn" ali "bel" - vsebina tvojega predloga pa me ne zanima!«

Napočil je čas, da se opravi s preteklostjo in čustveno/ideološko obremenjenostjo politikov – starčkov in volivcev! Slovenija mora začeti krmariti na ideološki NEVTRALNOSTI in na podlagi RAZUMA ter SKUPNEGA DOBREGA, saj smo vsi državljani v istem dreku in ravno zdaj je treba držati skupaj.

Politiki (vsi, ki so bili do zdaj javni akterji vodenja države) so nas ravno v tej točki razočarali, ker jim je bilo mar samo za svoje oportunistične cilje (spomnim naj na vse politične afere, ki se po medijih že desetletja vlačijo po medijih kot holivudski trilerji) in ne za občečloveške družbene cilje uresničevanja dobrobiti naroda.

Kaj storiti? Logika veleva, da nam drugo ne preostane, da volimo nekoga - ker nekoga pač moramo-, ki se v praksi še ni pokazal v negativni luči ideološkosti oz. nekoga, ki se ni politično obnašal na podlagi čustev in ideološke obremenjenosti v smislu, da so vedno dajali veto na vsak politični predlog »nasprotne« stranke, ne glede na to, kako dober je bil, v stilu: vedno bomo proti, ker predlog "ni naš"!

Relacija »naši-njihovi« je strupena kombinacija, ki je že tisočletja značilna za politiko. To bazira na ideološko-čustveni miselnosti, ki se mora tukaj in zdaj končati. Obrniti moramo nov list in volivci politikom in bistvu političnega obnašanja/politične miselnosti pokazati, da nočemo več biti ovce, ki ne znamo razmišljati, ampak bomo stvari vzeli v svoje roke! Poglejte Occupy Wall Street, poglejte afriško pomlad, spomnimo se kulturnega boja v 60-ih letih, boja proti rasizmu, sufražetk v začetku 20. stoletja, francoske revolucije itd.!

Torej, če analiziramo vse trenutne stranke in liste, ki kandidirajo, in odštejemo vse tisto, kar se je v praksi že izkazalo za takšno, kot sem zgoraj opisal, bodo ostali tisti, ki jih v praksi z ekipo politikov s programom še nismo videli. Logika pravi, da si nedolžen dokler se ne pokaže nasprotno. Treba je dati priložnost novim obrazom, ker nam drugega v tej situaciji in v tem trenutku ne preostane! Vsi volivci, ki so do zdaj volili na podlagi slepe lojalnosti stranki/ideologiji, se prosim zamislite, kaj boste naredili na volitvah, ki bodo odločujoče za prihodnost dobrobiti naše države.

Vipko
Truplo

Cogito, veliko si napisal, pa nič NOVEGA povedal.

S tvojim pisanjem se lahko itak strinja večina, katera bo to brala. Nisi pa nakazl nobene rešitve, s prstom pokazal na nobeno osebo, katero si konkretno misli. Vse v stilu večine dosedanjih nastopov, ko vsak ve, kaj je bilo in je narobe, a rešitve ne nakaže.

Sicer pa bi lahko kar direkt napisal, da se naj voli Virant. Tam je največ takih t. i. novih brazov. Vsaj tako se namiguje. Pa tisti, ki so v ospredju res delujejo prvič, so novi? Ne bi rekel!

Novi obrazi niso niti, največ jih je, na Jankovićevi listi. Zame nekateri športniki, tipa Vilfan, Bonove... niso nič drugega, kot prirepniki ljubljanskega župana, saj so imeli od njega do sedaj veliko koristi. Pa bodo delovali neodvisno, uporabljali svojo pamet? Ne bodi naiven, samo poglej, kako je izgorel Luka Juri, kateri je vmes res glede na smernice in pričakovano partijsko disciplino v SD-ju preveč vrtel jezik tako, kakor ni njim odgovarjalo.

Po tvojem Cognito naj ne bi kandidiral nihče, ki se je do sedaj bavil s politiko. Če se to zgodi, bomo unikatna država, prva, kjer se je to zgodilo v vsej zemeljski zgodovini. Do sedaj smo vsaj pri nas s projekti, kjer smo nekaj začeli prvi, na novo, pogoreli (naš vzorec privatizacije, tisti certifikati, še prej samoupravljanje...?). Potrebni so dobri programi in stranka, kateri bodo volilci zaupali. Vsem bi morali biti edino to oz. dojeti prvi element, ki bi vodil iz krize: tak sodni ustroj, kateri bi takoj lahko kaznoval lopove in jim zaplenil premoženje. Dokler tega ne bo, se bo še naprej kradlo in goljufalo delavce na dolgo in široko. Delovana mesta, preboj iz krize ne bo dosti pomagal, če bo vse ostalo glede sodstva, policije tako, kakor do sedaj. Moje mnenje!

Glede delitve na leve, desne... Saj neke bistvene razlike ni, večina, velika večina ljudi, kateri pripadajo t. i. levim strankam, so po nagrabljenemu bogastvu vse prej, kakor neki plebejci, pravi komunisti, predstavniki delavskega razreda. Še vedno pa obstaja velika ločnica zaradi pogleda na NOB. Jaz nisem noben domobranec, vendar bi rad, da se enkrat za vselej neodvisno razišče, kaj vse je bilo in se to objavi in naredi res sprava. Tako pa sedaj, če kdo kje namigne na zločine partizanov tu in tam, takoj vik in krik in obtožbe, da smo domobranci. Tudi za primere partijskega preganjanja po vojni in do osamosvojitvene vojne. Ko se bodo te bariere podrle, bodo razlike tudi v takih mišlenjih manjše in bo razkorak, brezno med različno mislečimi Slovenci in Slovenkami manjše, veliko manjše. Pa ne mi sedaj nakladati, da take zadeve nič ne pomagajo pri boljšem življenju in standardu ljudi. Res ne, vendar v vsaki državi, pa bilokako ji gre, rabijo tudi zgodovinarje, razne raziskovalce, športnike... to spada h kvaliteti življenja.

Gospodarstvo, storitvene dejavnosti, turizem... to mora iti, bolje kot do sedaj, seveda pa ne sme zamreti tudi kvaliteta življenja z vsem ostalim.

Da se vrnem na temo: zame Janković predstavlja predstavnika najbrutalnejšega dela večinoma naslednikov prejšnje komunistične oblasti ali njihovih neposrednih potomcev. In taki bi naj rešili državo? Taki bodo še naprej ohranjali sedanjo sodno oblast, zakone... da se ja kaj ne spremeni in se ne začne preganjati organizirani kriminal. Nakladanje npr. Pahorja včeraj, kako so vse slabo podedovali, pa dobro vladali in da bo to ljudstvo opazilo, pravilno ovrednotilo pozneje, čez deset, dvajset let je milo rečeno za predavanje v Kumrovcu. Do včeraj so bili Pahor, Janković, Stanovnik, Kučan dobri kolegi, glave so tiščali skupaj... sedaj pa so enostavno malo zašli vsak na svojo stran, vendar z očitnim namenom: da še vedno davijo narod in ohranijo vse privilegije za tisti procent svojih sledbenikov, katerega v bistvu predstavljajo.

cogito

Truplo, moje pisanje je namenjeno vsem tistim, ki še vedno razmišljajo znotraj umetnih, samoomejujočih okvirjev. Namenoma nisem pokazal s prstom na nikogar, ker je to tudi bil moj namen. Tekst ni agitpropaganda, temveč nevtralen uvid stanja. Če bi hotel konkretizirati, bi to že storil, ampak potem bi počel točno to, kar sem "kritiziral".

Kaj je torej rešitev? Rešitev je premik, sprememba v glavah ljudi. Na to pač lahko samo (morda naivno) upam, kajti jaz te spremembe ne morem povzročiti. Ta sprememba se mora zgoditi samoiniciativno, spontano. Lahko pa ob branju teksta lahko nekdo dobi nov uvid ali pogled izven okvirja.

juvekman

Najbole od vseh me svadi J.Janša, pa njegovi sodelavci.. pa neven zakoj je tak narod naiven, ka dobesedno podpira toga idiota. Gda so bilij oni na oblasti, so nej nikaj napravili, so krivili prejšnje, zdaj so pa pa najbole pametni. BV se trgati s temi. Nej je fajn, ka to njegovo SDS stranko tak prekmurci podpiramo! Tak nas majo za somare, mij še pa toga somara najbole podpiramo.. brezveze.. koga koli samo njega nej!!

medo1977

Jankoviča za premiera!:( ? Ne hvala!Toliko afer,potem pa si vzame presvetlega Čeferina v bran pa je fse rejšeno:(Pa tej njegov ciničen nasmeh pove veliko!Res more priti do spremenbe v tej naši ljubi Sloveniji,vendar ne z takšnim človekom!Sem menja,ka če bi bil Jankovič izvoljen bi prišel centralizem še bolj do izraza!Ljubljana bi se razvijala,mij be pa itak ostali takšni hlapci kak smo:(Torej lidge zbudite se-VSAK GLAS ŠTEJE!PA PAMET V ROKE!

Vipko
Truplo

Juvekman... vsak ima pravico do svojega mišlenja, tudi seveda ti. Vendar pa bi ti rad napisal, da je vlada Janeza Janše bila do sedaj edina, ki ni pridelala minus ob koncu mandata. Dobro, bila je dobra ekonomska klima, pa vseeno. To ne pozabi.

Kakor koli Pahor govori, da so prejeli slabo popotnico je to samo metanje peska v oči. Janša oz. vlada ni kriva, da se je enormno povečal notranji dolg. To so dolgovi med nami, najeti krediti pri bankah npr. za avte, hiše... razna zadolževanja v sami državi torej, tudi med podjetji. Če so ljudje dobesedno blesavi in takoj, ko je prilika, hočejo vse pokupiti, se zadolžiti jim pač ni pomoči. Sedaj je treba dolg vračati in tu je problem.

Jaz osebno nimam niti centa kredita ali dolga, da bi ga komu odplačeval, razen tristo evrov Vaderju, katere mi je posodil za nakup fotoaparata, da nisem šel v minus. Vidiš, mene notranji dolg ravno ne moti. Se je pa sedanja vlada zadolžila v tujini za 8 mlrd evrov in to predvsem zaradi kupovanja socialnega miru. In zakaj ni uvedla reform, že prej, ne proti koncu mandata? Zakaj ni začela preganjati kriminalce? Problem je samo en: morala bi preganjati predvsem svoje! Vsaj pokojninska reforma tudi ni bila tako zelo nujna, samo borčevske, kmečke in razne socialne penzije, katere ne izhajajo iz plačanih prispevkov, bi morali dati v odhodke proračuna. Bi bilo dovolj denarja za penzije, sama reforma pa bi se lahko pripravljala z manj naglice, z manj rezi ipd... In narodu je prekipelo, glasovali so pač proti že reda radi.

marjetica

Tako sem sita te politike in vsega tega nakladanja. Tudi, če kdo kaj pametnega predlaga, so nas tako daleč pripeljali, da ne verjamemo in ne zaupamo.
Odkar sem polnoletna, sem se udeležila vseh volitev, referendumov, ker sem verjela v to, da moj glas šteje in, da kafanske debate ne zadostujejo, da se bo kaj spremenilo. Zdaj resno razmišljam, da ne grem na volitve. Sem v teh letih, ko bi morala najbolj cveteti, tako v službi kot familjarno, pa so me pripeljali do tega, da počasi venem.
Enostavno se mi ne da več. Še naprej bom ostala po duši Busanc in skušala preživeti psihično in fizično vse te vlade in še naprej bom verjela, da za vsako rit raste palica, ki jih bo enkrat tolkla, če ne po denarnici , pa po zdravju.

cogito

Marjetica, strinjam se s tabo. Mnogo Slovencev nas je v tem položaju. Vendar pa mislim, da je nevarneje biti pasiven, apatičen, apolitičen kot pa politično angažiran in aktiven. Če smo pasivni in ne gremo na volitve, bodo izvoljeni tisti, ki hodijo redno volit in to so tisti, ki so močno pod vplivom kakšne ideologije ali čustev. Skratka, skrajneži (bodisi "levi" ali "desni"). Nevtralna, umirjena, zdravorazumska sredina pa bo doma čakala, kaj se bo zgodilo ali pa še to ne, saj so obupali. Treba se je zavedati, da neudeležba na volitvah ni oblika pozitivnega upora, ni samo upanje, da pade trenutna vlada. Na volitvah pade trenutna vlada PLUS izvoli se nova. Na ta drugi del radi pozabljamo. Kdo bo vplival na ta drugi del, če ne mi, državljani? Bomo apolitični in mirno sedeli v sedežu, medtem, ko letalo pada? Ne bi raje razmislili, kako prijeti za krmilo? (uporabljam zgolj metaforo)

Če bomo ostali doma, bo na vlado prišla tista garnitura, do katere ljudje nekaj čutijo. Čustva so pa v politiki vedno povezana z nasprotnico razuma, t.j. z neko ideologijo. Volit grejo tisti, ki volijo z intenzivnimi čustvi lojalnosti neke miselnosti. Zdaj pa je napočil trenutek, da se vsi zbudimo iz spanca apatičnosti in gremo volit nove ljudi!

Vipko
Truplo

Cogito, tudi jaz se strinjam s tabo. Voliti je tudi dolžnost, ne le dobra volja.

Če se vse pusti, kakor je, potem ne rabimo večstrankarskega sistema. Kako pa izgleda enostrankarski, tak, ki je z nasiljem prišel na oblast, pa smo mi starejši občutili.

theused

Podpis pod Krpanov komentar, šesti komentar po vrsti.

groza82

Vsebina komentarja

groza82

ko ga je.. po domače

maro

Truplo - povezava glede Janše pa minusa ob koncu mandata...

"Vlada mora poskrbeti za zmanjšanje zadolženosti in zagon gospodarske rasti. Ne z enim ne z drugim se Janša ni proslavil. Neto zadolženost države se je v njegovem mandatu neprimerno bolj povečala kot pod prejšnjimi vladami. Po podatkih ekonomista Jožeta P. Damijana je zunanji dolg države s 53 odstotkov BDP poskočil na 84 odstotkov"

marjetica

@cogito - Se popolnoma strinjam s tabo, ampak kje so ti novi ljudje? Če so novi, so v strankah, kjer so liderji, ki jih bodo pojedli, izrabili in pokvarili. Že dolgo več ne volimo ljudi, ampak stranke in posledično botre, ki iz ozadja vlečejo niti. Čisto vsi so imeli možnost, pokaži kaj znaš in čisto vsi so BUKNILI. Politične higiene že dolgo ni več in tudi je nikoli ni bilo. To je ena sama bakterija, ki nas razjeda. Treba bo nogo amputirati in odrezati vso to gnilobo, potem lahko govorimo o spremembah.
In po moje bo treba začeti s tem, da bo poslanski mandat trajal največ dva mandata in spremeniti zakone, ki omogočajo takšno higieno. V glavah naroda je že zdavnaj preklopilo, če so levi ali desni ali oranžni ali zeleni. Tako naprej več ne gre. Pripravljeni smo se odreči marsičemu, ampak ko vidiš kaj se grejo in kaj delajo, saj te prisilijo v to, da postaneš tak.

Vipko
Truplo

Maro, kje si slišal, videl, da je dolg znašal po koncu mandata Janše 84%. Če da, potem napiši, koliko je sedaj glede na 8 mlrd večje zunanje zadolžitve? Verjetno je že blizu stotke, a?

maro

Vsi podatki so na spletni strani banke Slovenije, v konkretnih številkah, procente san pa prepiso iz članka...

Torej če se je v časi gospodarskega razcveta Slovenija pod vodstvon Janše zadolžila za +31%, in če bi bili zdaj blizu 100% kak si napiso, pomejni ka smo se v časi Pahora zadolžili samo za + 16. + za Pahora, - - - za Janšo ;) hehe.

Vglavnon, tudi Janša je nej "angelček" !

Vipko
Truplo

Ti podatki nikakor ne morejo držati. Za časa Janše smo se kvečjemu zadolžili znotraj. Ne more biti Janša kriv, če je vsak vzel kredit za avto ali podobno bedarijo...

Za časa Janše smo imeli edinokrat do sedaj uravnotežen proračun!

skriti

Janša je Slovenijo spravo v te položaj kak je ... Pahor je probal spremenite ampak prepozno in z nepravimi sodelavci

maro

Truplo - idi pa pogledni. dokumenti, številke so javno dostopni.

To je od Umarja: http://www.umar.gov.si/fileadmin/user_upload/publikacije/pr/2011/SRS/1/…

Konec leta 2010 je javni dolg znašal 113,4 % BDP. Torej se od časa Janše zdigno za 29% ! Torej smo se v času razcveta & recesije enako povečevali javni dolg !

theused

skriti..ja, pa v Grčiji je tudi JJ povzročil krizo, Pahor jo je pa tudi tam skušal rešiti s 300 milioni posojila, darila..

KLIPAN

Presenečen.
Odlični kandidati, priznate ali ne.
Ste pa eni res smešni. Vedno se bunite, kao vedno iste face v politiki, vsi so za en dr..k itd.
Ko pa imate možnost izbrati nove ljudi, neobremenjene, pa vam pa ne paše.
Rajši te volili starega komunista Janšo, ki se že 20 let valja po politični sceni, naredo še ni nič, ampak glavno ka je "naš".....

Vipko
Truplo

Maro, ne mešaj javni dolg z zunanjim dolgom Slovenije. Slednjega moramo plačati tujini, notranji pa je v veliki meri dolg npr. tebe do banke, ker si vzel kredit za ureditev kopalnice ali nakup avtomobila.

V času, ko je bil na vladi Janša je bilo denarja kot plev in skoraj nihče ni šparal. Bilo je malo nezaposlenih, gradile so se še ceste ipd... Ne more biti Janša kriv, če je skoraj vsak vzel kredit, ker je pred očmi še v spanju videl zlato.

Pahorjeva vlada pa se je zadolžila zunaj, kar je bistvena razlika in to za še enkrat toliko, kolikor je bilo dolga, ko je prevzel vlado. Čemu se je toliko zadolževal? Probaj odgovoriti na to vprašanje!

Vipko
Truplo

Glede teme, tole je prekopirano s portala bicikel.com od uporabnika Riki:

-----
citiraj Objavljeno: 10.11.2011 ob 04:48
Jankovićevi novi obrazi:

Poglavje prvo, prebežniki (a so to vsi?):

Radovljica, Alojzij Potočnik – dosedanji poslanec ZARES,
Kranj, Alenka Bartušek – dosedanja podpornica LDS in ZARES,
Kamnik, Brane Golubović – do sedaj LDS,
Ljubljana, Jožef Kunič – do sedaj LDS,
Ljubljana, Janja Klasinc – dosedanja poslanka SD,
Ljubljana, Tamara Vonta, POP TV
Ljubljana, Melita Župevc – dosedanja poslanka SD,
Žalec, Alojz Posedel – nekoč LDS dosedanji poslanec ZARES,
Slovenj Gradec, Matjaž Zanoškar – dosedanji poslanec DESUS,
Črnomelj, Renata Brunskole – dosedanja poslanka SD,
Novo mesto, Stojan Pelko – LDS => ZARES => Janković,
Brežice, Jurij Pezdirc – nekdanji član SDS,
Ormož, mag. Boštjan Štefančič – nekdanji član SDS,
Šmarje pri Jelšah, Stanislav Šket – dolgoletni občinski svetnik LDS.

in sam cvet od (lipovega) cveta, peroksidna blondinka:

Trbovlje, Barbara Žgajner Tavš – nekoč poslanka SNS => LIPA => Janković,

Zraven bi pasali še Rožej, Slapnik, Kek in skrita kamera, ...

"Janković je kapitalist, vendar je socialno občutljiv: izpeljal bo reforme, ampak bo ohranil socialno pravičnost." (Milan Kučan) Smeškoti so nepotrebni, izjava govori sama zase.

http://www.yout ube.com/watch?v=LNr57U-XHjc

Zorana Jankovića podpirajo: Zoran Predin, Magnifico, Djuro, Janez Stanovnik, Jerca Mrzel, Iztok Čop, Svetlana Makarovič, Milan Kučan, ...

Janeza Janšo podpirajo: nemška kanclerka Angela Merkl, vodja francoske delegacije pri Evropski ljudski stranki v Evropskem parlamentu, Jean-Pierre Audy, vodja poslanske skupine Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu, Joseph Daul, predsednik Evropskega parlamenta Hans-Gert Poettering , ...

Razlika je očitna
-----

juvekman

Ja saj, vsaki ma svoje mišljenje.. ja truplo je očitno velki fan JANŠE! za Švabe boš držal.. to razliko si pa nekan deni..

juvekman

Gnes den more biti politik eden, ka že ma zadosta vsega, pa dober menedžer, znebiti se pa moremo starih obrazov. Mladi smo bole pametni pa vse, trbej mlado pamet, nej pa te stare obraze, poglednite samo Berlusconija (75let), čas je povozo takšne pa tudi naše. Respect

BB

@KLIPAN

Jankovič je novi obraz v politiki - bar pod svojin imenom. Je pa NIKAK NEJ NEOBREMENJENI !!!

Moren pa prizanti ka je najbole političen od vseh kandidatov. Tipičen primer kak san čuo v enon filmi, ka je pravo en lik političara: Glejte, ge san politik, če deco ne objeman jin pač kradnen cukre...

Swan

truplo, vsi tvoji "evropejci" so podpirali tudi Sanaderja in mu peli hvalnice. Zdaj pa ga noben več ne poduha.

Vipko
Truplo

Juvekman... jaz ne bom volil SDS... torej nisem tako obremenjen z Janšo, kakor se zdi?

mmartin

juvekman, tij si v kmici, pa kama se naj Slovenija obrne, če nej na zahod, na Balkan? idi ta pa boš vido ka je tan,ges san tudi vedno te "leve" volo, zdaj jih pa več nigdar ne bom! Ka pa mamo dobroga v toj državi? Kazni, odvzeme vozil,itd... ge pa na svejti obstaja to ka ti lejko tvojga dedeka trud- traktor npr. odvzamejo, če si je srmak šau po drva po poljskoj pouti, pa v gošči štiri špricere spil.PA KA JE TE ZDAJ KOM VČIJNO?, Ja pa lejko bi to, pa lejko bi ......be be ..Pa dajte no, pa pri nas je hujše že kak je Čaušeskojov režim bil. Pa znan ka se zdaj pa poteknete v to, ali poglente si Avstrijo za vzor.Pa nej ka navijan za te jodlare, ali tam ljudje zaupajo svoji državi- torej vladi!, ka pa pri nas? jebeš tij takše šterin je samo za čast in oblast, pa se obračajo kak veter fuda, pa so že par strank zamenjali, pa tou nan je že ZARES pokazo, poglente si npr.SLS, zato jih spoštujem, čeprav san jih nigdar nej volo, ka so na kolenih, pa ne preskačejo kak veverce, pa še Žerjav je tudi nej za odpijsati, samo ka na našoj TV sakši prdec Jankoviča , Viranta , pa Janše lovijo, ovi so sploj nej važni. Pozabljamo tudi na Kahla Ehjavca z desusom, komi se je on v rit vlejko, da je vido ka ne ide dale njin je zbogom povedo.Janković je prdno pred ljubljansko mestno hišo, pšoglente kelko portalov de pijsalo ha. ha....

gocila

Prej sls,..mislen aloo. sls...hehehe, njin je čas poteko že davno,....
ges mo volo jankoviča, pa samo zatau ka hujše nemre bite kak je, pa je on edine ka je do zdaj pravo ka de se ukinil tej strogi prometni zakon,..tvoj proklete sls pa ga je v prejšnjoj vlade predlago,tak ka se malo zamisle ka pijšeš ,...

mmartin

gocila, fala ka si mi pamet presvejto, ge se ne ukvarjan s politikov, mi pa že idejo na jetra in to vsi pomalem,tij pa samo voli Jankovića, če pa mijsliš ka de štoj te strogi zakon ukino, te si tudi tij idiot, pa ka te mijsleš, ka je nej najležej proračun puniti od srmaškoga naroda1'!?, oz. večine, štere so nej kak tajkuni,ka bi prišli na sodišče s par odvetniki, ampak nej eden od nas srmakov postane na račun prestroge zakonodaje s poštenega človeka problem, pozneje tudi problem države, saj zaradi toga blesavoga zakona nemreš oditi delat ipd...zakoj majo v drujgih državah kazen po prihodki,seveda je en minimum, pod šterega nemreš.Ka je te eno kakšo koli kazen pplačati, pa avto drugoga kupiti, pa šofera plačati štere ma 4tisoč € na mesec.Nika

Vipko
Truplo

Še nekaj o Jankoviću... pisano od njegovega občana ki sicer odprto navija za SDS, objavljeno pa na portalu bicikel.com:

-----
ZAVEDNIM SLOVENCEM

Zavedni Slovenci bomo volili gospoda Janeza Janšo, saj je EDINI, ki ve kaj je delo vlade, je edini, ki ima podporo evropskih voditeljev.
Kdo pa je Jankovič brez Kučana?
Kdo je KEN- Virant brez g. Janše?

Jankovičev moto je itak: Kar je tvoje je moje, kar je moje pa tebe nič ne briga.
Zadolžiti, tako kot je Jankovič Ljubljano, za svojo korist, ob podpori Kučanove NLB ni problem, saj to nič ne boli, samo prinaša. Osebno bi predlagal, da bi se opravil pregled notarskih, tajnih, skritih pogodb o tihih partnerstvih ipd.. Ne vem, če bi tovariši še mislili na kandidature in predlaganja določenih oseb na volitvah. Bilo bi zelo zanimivo.
Če bolje pogledamo, kje je Ljubljana na novo tlakovana, recimo urejena, boste videli, da samo okoli Jankovičevih objektov ( Hotel Cubo, Bachus) ali objektov, ki so naprodaj (Centralna Lekarna, Kresija, zato tudi gradnja garaž pod Ljubljansko tržnico). Če Ljubljančani tega, kljub »urejeni« Ljubljani ne vidite, ste naivni in nikar kasneje ne jamrajte, da nam gre slabo.
Kje na svetu je možno, da dobiš hipoteko na zemljo, ki sploh ni tvoja last?
Taki lizingi in insajderstvo so možni samo v Slovenji, za Jankoviča. Poglejte Ljubljančani koliko cest in ulic je popravil, vse kar je na novo asfaltirano, so morali narediti v okviru vzdrževalnih del. Vpadnice in ostale obvozne ceste v Ljubljano so katastrofa. Trenutno vse gradnje v obljubljenih rokih zamujajo (Njegoševa, cesta mimo Žal).
Zakaj ni izkoristil evropskih sredstev? Zato, ker je nad njimi kontrola!
Da ne govorim o primitivizmu Jankoviča, ker tega, da se “župan” podi za vozniki in motoristi, po Ljubljani nikjer ne vidiš.
Lahko je biti strašen manager, s silo in grožnjo ali delaj ali pojdi.
Strašna sociala! Če se ne motim je tov. Jankovič začel z nedeljskim delom trgovin. Ni problem, če ti Kučan ščiti hrbet. Ima sposobnost retorika in nesramnost južnjaka, ter sposobno financarko, ki si upa več kot ostali. Seveda te enkrat dobijo, je pa lepo dokler traja. Slovenci prekinimo na volitvah z Jankovičevo retoriko in delovanjem s podporo tovarišijskega urejanja zadev v Sloveniji!
Volivce Jankoviča, pa zavedni Slovenci vprašajmo, kolikšne so pokojnine oficirjev bivše Jugoslavije, ki so ostali v slabi Sloveniji. Cele dopoldneve se pasejo po Ljubljani in šinfajo Slovenijo, pa še nič jih ne razumeš, kajti vsi tekoče govorijo nek tuj jezik, so pa slovenski državljani. Slovenci pa životarimo in moramo poslušati njihovo godrnjanje. Če z življenjem tu niso zadovoljni, naj spremenijo življensko okolje in pika.
Sem star Ljubljančan, ki ga je sram, da imamo v Ljubljani takega župana. Sploh, ker ga poznam od njegovega prihoda v Ljubljano. Vendar se še danes ne ve ali je vrnil srbsko državljanstvo. Če ga ni, kako je lahko dvojni državljan župan, poslanec ali celo predsednik države. Si predstavljate to možnost v drugi državi v EU, ali pa recimo v Srbiji, mislim da ne.
Ne nasedajmo, da so sedanji izbranci tov. Jankoviča samo sposobni, ponuja jim energetiko (GEN) in za zaslužek preko vlade lepe resorje. Podjetnik, ki je sam ustvaril svoje podjetje nima časa za politiko in sigurno mora imeti z vstopom v politiko svoje interese. Država naj vsem podjetnikom, ki hočejo v politiko za njihova podjetja imenuje prokuriste, predložijo naj bilanco podjetja in stanje premoženja, prepoved poslovanja z državo pred nastopom politične funkcije, nato pa naj se gredo politiko. Čisto enostavno.
Ga. Merklova in ostali evropski voditelji so podprli g. Janeza Janšo in ne tov. Jankoviča ali Kena-Viranta. Zahod dobro ve kdo je kdo in koga je nujno podpreti. Tovarišija pa zgleda ne more in ne more priti do spoznanja, da ne moreš biti celo, če si pošten komunist, član EU.
Slovenci spomnite se kdaj je bil ustanovljen Forum 21!
Marca 2004, torej precej pred volitvami in pol leta so člani tega »elitnega« kluba imeli čas za ustanavljanje razno raznih podjetij, kjer so se nabirali tolarčki in se kanalizirali malo sem malo tja. Sedaj pa tovarišijo poslušamo o tajkunizaciji med leti 2004 – 2008.
Že takrat je g. Janša reševal Mercator pred Jankovičem. Nisem pozabil, da so takrat ustanavljali holding s Todoričem in Miškovičem, celo ime so že določili. Proti takšni prodaji je celo zdajšnji kmetijski minister, ki hoče zaščititi slovenskega kmeta in proizvodnjo slovenske hrane. Sploh veste s čim vse upravlja g.Todorič na Hrvaškem. Njegova podjetja so vsi veliki proizvajalci hrane kot na primer: Belje, Ledo, Zvijezda,Jamnica, Pik, itd., jemo mandarine iz njegovih sadovnjakov v dolini Neretve in on bo dajal na police trgovin slovenske izdelke. Jankovič pa se s to prodajo strinja, groza.
Perfidneži, da jim ni para. Vse nadzorne svete in uprave so pred volitvami imenovali in zavarovali z ogromnimi odpravninami in odškodninami. Ali so res mislili, da je g. Janša nor, da bi jih z njimi še obogatil.
Kučana ter njegovih oprod je še danes strah enotnosti Slovencev v času plebiscita in osamosvojitve. Lažje vladaš, če narod razdvojiš, skregaš in osiromašiš. Tovariši naredili ste planirano totalno anarhijo!
Ken-Virant bo vzpostavil svoje novo omrežje, ki bo še hujše od zdajšnjega, poslovali bodo še bolj zaprto in netransparentno, saj vemo kateri lobi je na svetu drugi po moči, znan predvsem po omreženju, posledično tudi kapitalsko povezan.
Delujejo že dlje časa, vendar so prikrito delovanje lepo prikrivali. Z objavami na spletu pa lahko vidimo kdo so člani tega nevarnega omrežja. Bi sploh vedeli kdo je Ken-Virant, če ne bi bil minister v vladi g. Janše? S kandidaturo na volitvah, je izdal SDS, zame je izdajalec, z izdajalci pa nočemo imeti opravka!
Vlada g. Janeza Janše v mandatu 2004 -2008 ni mogla uresničiti vseh zadanih ciljev zaradi Kučanovih petokolonašev na ministrstvih in v vladi.
To se kaže ravno sedaj, ko bivši koalicijski poslanci prestopajo iz stranke v stranko. To bi bilo potrebno z ustavo prepovedati, saj so bili izvoljeni in imenovani v določenih strankah. To se v SDS (z izjemo Pukšiča), ne dogaja. Sedaj pa bi radi prevzeli vladanje.
Je pa to po svoje dobro, saj g. Janša in volivci lahko sedaj vidimo kdo so »zaupanja« vredni.
Poglejmo še malo Desus, v katerem se skriva tov. Jasnič, ki bo sigurno pomagal populistu in zdraharju Erjavcu, da bo odletel iz stranke. Sploh pa kakšna stranka je stranka upokojencev. Naj bodo lepo v pokoju in uživajo svoje pokojnine, ki za nazaj niso slabe. Naj se umaknejo in prepustijo odločanje mlajšim ambicioznim. Imeli so priliko v času svoje aktivnosti popravljati stvari, pa jih niso, naj nam zdaj dajo mir.

Zato poziv! Slovenci poenotimo se, na volitvah glasujte za SDS, ki je edina stranka s programom, na čelu ima politika g. Janeza Janšo, ki nas bo rešil tovarišije! Glasoval bom za SDS!!!
-----

cogito

Truplo, Grčija ima podporo celotne EU in je v bankrotu. Tvoja logika je torej zelo napačna. Berlusconi je bil bog i batina EU, zdaj bodo pa šli v bankrot. ZDA so še vedno bog i batina in so povzročile svetovno gospodarsko krizo. In tako dalje.

Še enkrat: politikov ne gre ocenjevati po tem, kdo jih podpira. Politike ocenjujemo, kaj so naredili koristnega v praksi! Janša je zafural, Pahor je zafural. Po logiki moramo volit nove ljudi!

Vipko
Truplo

Gornje ni moje. Tudi kaj prida ne govori o tem, kaj bi naj Janković naredil, ampak več o njegovi osebnosti. Kaj vse je res, ne morem povedati, saj nisem ljubljančan, pa resnici na ljubo, tudi ne vohunim zanj.

Kdo je zakuhal krizo? Ker se svet globalizira, bomo čedalje manj govorili o Američanih, Italijanih, Grkih, ampak o bankirjih, borznih špekulantih, raznih tajkunih ipd... in tudi, da niso najebali Grki, Italijani... ampak delavci. Bo tokrat držalo ali bodo spet masovno minusi?

Vipko
Truplo

In glede na odzive vas večina še vedno ne loči javni dolg in zunanji dolg.

Čisto preprosto: jaz sem npr. dolžan sinu 300 evrov, kar je lahko javni dolg. Dolžan sem in pika. Banki sem npr. dolžan 1.000 evrov, kar je zunanji dolg. Zdaj za zunanji dolg vejo vsi člani družine, tudi nekdo v banki, kakšen sosed. Tistih tristo sem si sposodil naskrivaj in za njega veva le dva, morda še kdo, ki je tiščal uho pri dogovoru o posojilu npr. v gostilni.

Vseeno, težko bom poravnal tisočaka, bremeni me pa še tistih tristo. Za jurja smo se doma zmenili, nekaj smo kupili, vendar sedaj tudi ugotovili, da ni bilo ravno najnujnejše oz. bi lahko denar naložili za seme, iz katerega bi nekaj zraslo, ne pa za avto, kateri izgublja vrednost iz meseca v mesec. Da me še posebej boli glava za tistih tristo in zaradi katerih si ne upam oz. tokrat v skrajni sili od banke sposoditi nove evre tokrat za seme, je evidentno in tehta odločitev, da je potrebno nekje zelo, zelo zategniti pas.

In kdo je kriv za tistih posojih tristo evrov. Po vaše, če prevedem na raven države, Janša!

Je bolj jasno?

stojan

V zgornjih pogovorih zaznavam upanje in hrepenenje bo boljšem skupnem jutri. Slutim, da prihaja čas, ko se prebujajo podzavestni arhetipski čuti za sobivanje in sožitje v skupnosti. V teh "čudnih" časih, ki seveda niso kar tako slučajno "čudni" se moramo opreti na sebe, svoje bližnje in svojo okolico in to v smislu širjenja dobre energije, sočutja, uporabe zgodovinskih znanj, obdelovanja "lastnih vrtov", pomaganja drug drugemu,.. itd.. Še kako lepo se da živeti, če ne podležeš masovni histeriji, ki jo širijo mediji z enim samim namenom: sesuti čustva in stabilnost ljudi, da se bo potem nekdo lahko pojavil kot odrešitelj!? In glej ga zlomka, Grki bodo dobili rešitelja bankirja? Hmmm?
Pa pustimo bankirje, ne prizivajmo jih v svoj vsakdan. Ozrimo se raje okrog sebe in poglejmo kaj vse se da narediti za naše kraje, naše ljudi, našo lepo naravo, vode, gozdove,... začnimo se družiti z namenom, da en drugemu nekaj podarimo. Pa naj ne zgleda kičasto in izrabljeno ampak nasmejan obraz in iskreče oči so že dovolj za začetek.

Skrajšano: Načrtovano sesutje, ki se dogaja že nekaj desetletij, nas ne sme potegniti v svoj vrtinec. Sedaj je treba strniti vrste in zbrati notranji mir ter ravnati kot dobra posadka na ladji sredi orkana in preživeti.
Če bi vprašali dalajlamo, bi rekel, da moramo biti hvaležni za tako močno izkušnjo, ki nas bo le okrepila v skupnem dobru in v srcih.
Dajmo! Preživimo in postanimo boljši.

marjetica

Stojan, to si tako lepo in prav napisal, ka man skuzo v očeh.

Hvala!

kecc22

Tanja, vseskozi smo te imeli za inteligentno.........
........čemu ti je potrebna ta "politična prostitucija"???????

Hruščov

A je mogoče v SLO kdo, ki bi lahko prepovedal manipulacije z grško krizo, če je prosim naj to stori!

Kako se bo reševala oz. se ne bo reševala Grčija v SLO noben in tudi Slo kot država nima NOBENEGA vpliva. Izpostavljenost evropskih bank do Grčije je prevelika, da bi ta lahko šla v stečaj oz. bankrotirala. Enako Italija, Španija, Portugalska... Predvsem gre za izpostavljenost francoskih in nemških bank. Če gledamo stoletje svetovnih vojn so protagonisti vedno isti VB, FRA in NEM, ker pa VB ni v Evrski valutni skupini torej tukaj ne odloča. Torej vse kar eni govorijo, da bi DALI oz. NE DALI Grčiji je populizem in ideologija. Kar Evropa želi to Evropa vzame, če ne pa lahko greš kot nedavno Papandreu in Berlusconi. A mislite, da sta šla zaradi lastne opozicije v državi...verjetno ne!

Kar se pa tiče volilne kampanje. A ni žalostno, da gospodje na POPTV, ki so govorili o davku, kar v en koš dajo naslednje - davek od obresti na denarne depozite pri bankah, davek od dobička pravnih oseb in davek od kapitala - in ga združili v enega.
A sploh vejo kaj piše v njihovih predvolilnih programih in kaj to pomeni?
Bog nas obvaruj!!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice