Če ste se v minulih dneh sprehodili skozi središče Murske Sobote, ste gotovo opazili, da je zemljišče na Kocljevi ulici, v bližini slaščičarne Niki sredi preobrazbe.

K sreči v središču pozornosti tokrat niso vreče smeti, so pa, kot je razvidno iz priloženih fotografij, tam stekla gradbena dela. 

Po naših informacijah naj bi občina urejala začasen dovoz do stanovanjskih blokov na Kocljevi oziroma Vrtni ulici. Tamkajšnji stanovalci so namreč že dlje časa v sporu s podjetjem Kapion, ki jim je z betonskimi ovirami onemogočilo dostop do stanovanjskih blokov čez njihovo zemljišče, zaradi česar so v minulih mesecih bili primorani uporabljati daljšo pot s Slomškove oziroma Mojstrske ulice. 

Nov dostop na makadamskem parkirišču ob Slaščičarni Niki oziroma Zlatem klasu bo predvidoma urejen z zapornico, a šlo naj bi le za začasno rešitev. 

Sodišče razsodilo v prid stanovalcev, toda na dovoz bo treba počakati

Spomnimo, vodstvo družbe Kapion je blokado dovoza na Kocljevi ulici pred meseci utemeljilo z varovanjem svoje lastnine. Po njihovi oceni je namreč v Murski Soboti vse manj parkirnega prostora, z zapiranjem parkirišč pa naj bi ljudje vse pogosteje parkirali tudi na njihovem zemljišču.

Problematika določitve pripadajočih zemljišč na Kocljevi ulici, ki spadajo k posameznim večstanovanjskim objektom oziroma skupaj več objektom, je bila predmet sodnega postopka na Okrajnem sodišču v Mariboru. Pristojni pa so že takrat zagotavljali, da bodo v vsakem primeru poskrbeli za nemoten dostop do tamkajšnjih stanovanjskih stavb:

»Mestna občina Murska Sobota v skladu s svojimi pristojnostmi pripravlja celovito rešitev za ureditev dovozov na območje večstanovanjskih objektov na Kocljevi in Vrtni ulici,« so zapisali v soboški občini.

Na sodišču so stanovalci spor s podjetjem zdaj dobili, a sodba še ni pravnomočna. Dostop jim bo tako v prihodnosti omogočen na južni strani, po kateri so vozili že v preteklosti, preden so jim pot zaprle betonske ovire. 

Vendar pa se, kot smo poročali, tudi temu območju kmalu obetajo spremembe. Na zemljišču podjetja Imo Real med blokoma na Vrtni in Slomškovi ulici naj bi namreč zrasel nov poslovno-stanovanjski objekt z garažnimi in parkirnimi prostori. 

Zaradi del in preureditve območja, ki bodo stekli v sklopu postavitve novega kompleksa, ureditev dovoza tam torej še ne bi bila smiselna. Najverjetneje se je občina prav zato odločila za vzpostavitev novega, začasnega dovoza na severni strani.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
matejaporedna (nepreverjen)

in potem tudi slaščičarna več ne bo tu stala ali

Feri. (nepreverjen)

Niki de obprl vele slaščičarnicu.

čarni vrag (nepreverjen)

Na sodišču so stanovalci spor s podjetjem zdaj dobili, a sodba še ni pravnomočna. Dostop jim bo tako v prihodnosti omogočen na južni strani, po kateri so vozili že v preteklosti, preden so jim pot zaprle betonske ovire.

Zopet zapravljajo naš denar. Do pravnomočnosti sodbe bi se lahko vozili tako kot so se do zdaj, prek Vrtne na Slomškovo.

Dummi (nepreverjen)

Premalo si informerani. Nejso si stanovalci, ampak samo dva - Marko Lazar in Jože Ošlaj. In tuj njiva ta tožbo zgubila. In nemata čista nika pravonomočnoga. In v sakšon primere se ide samo za dva posameznika, nej "se prebivalce".

Mata pa drugiva dva prebivalca, Boštjan Berlak in Nada Torok kazensko ovadbo na Policiji, ker sta kot priči lagali.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

nikijaš (nepreverjen)

niki se ne sekejra zaradi gradbenih...zaprejto ma do spomladi.

. (nepreverjen)

raztegnili se boste, če morate par m več hoditi? sramota, da vam je težko hoditi malo več in da zato morajo trošiti keš. imate noge, ne? marš meščani razvajeni!

Telovadski (nepreverjen)

To je stvarno možno samo v Soboti. Ker majo stanovalci zaj malo dukšo pot do bloka, jin občina na lastne stroške ureja dovoz z gradbenin posegon + zapornicami. Se naj pač pelajo teh 280m (san zmero) dale, što pa peški ide pa tak lejko ide mimo ovir, ker je zapora samo za vozila.

Dummi (nepreverjen)

Tau je stvarno možno samo v Soboti.
Bloki na Kocljevi 10, 12, 14 in 16 in bloki na Vrtni 2, 4, 6 so si plačali sakši približno 150.000 € komunalnoga prispefka, ka se zgradijo dovozi v blokovski kompleks. Tau je en milijon evrof.

Tau je bilau po prostorskon akti iz leta 1989. Občina pa namesto, ka bi zgradila dovoze - je zgradila samo enoga na Vrtni in te je edini uraden dovoz v blokovski kompleks.

Firma Panonka je leta 1990 zgradila svoj dovoz, ker je takrat občina cmunckala in neje ščela naprafti poti.

Občina je leta 2006 dala spremeniti prostorski akt in je zbrisala tri poti.
Torej? Miljon so pobasali v žepko, napravli en dovoz od štirih.

Na meste severnoga dovoza zaj stogi transformatorska postaja, ge je biu predvideni eden od štirih dovozof.

In ka napravi občina? Zaj gradijo dovoz na tujon privatnon zemlišči, brez gradbenoga, brez soglasja lastnika, štere so tujci.
Pozofte na občino, ka do van razložili, kak se gradi brez gradbenoga, na tuji zemli.

In reply to by Telovadski (nepreverjen)

Starejše novice