V RIS Dvorcu Rakičan so na 24. Srečanju pomurskih turističnih delavcev podelili priznanja, plakete in kipec štorklje najzaslužnejšim na področju turizma.

Najvišje priznanje na področju turizma, kipec štorklje, je prejela Mestna občina Murska Sobota, podelila sta jo Uroš Kamenšek, predsednik Pomurske turistične zveze in  Peter Misja, podpredsednik Turistične zveze Slovenije. Navzoče sta poleg Uroša Kamenška, predsednika Pomurske turistične zveze, nagovorila še dr. Robert Celec, direktor RIS Dvorec Rakičan, g. Peter Misja, podpredsednik Turistične zveze Slovenije ter ga. Meta Frangež, 23. Vinska kraljica Slovenije.

Priznanja, plakete in kipec štorklje se sicer podeljujejo na podlagi razpisa, ki ga vsako leto objavi Pomurska turistična zveza. 

Soboška občina najzaslužnejša zaradi Expana

Podeljene so bile tudi tri plakete Pomurske turistične zveze, in sicer so plaketo prejeli Hilda Vogrinčič, Jožef Rituper in Medičarstvo Jožica Celec – Damjan Celec s.p.. Priznanja za prostovoljno delo na področju turizma so prejeli: Vida Kozar, Anton Golnar, Slavica Gregorinčič, Tatjana Mijatović, Turistično društvo Dobrovnik in Erika ter Zvonko Mavrič. Za profesionalno delo na področju turizma pa so priznanja prejeli RIS Dvorec Rakičan, Zavod za turizem in razvoj Lendava, Hiša Tara – Aleš Šrok, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji in Gostišče Aleksander – Igor Smodiš s.p.

Mestna občina Murska Sobota je edina mestna občina v Pomurju in ena izmed vodilnih lokalnih skupnosti v regiji, ki spodbuja razvoj zasebne in javne turistične dejavnosti v celotni regiji, so zapisali v Pomurski turistični zvezi pri obrazložitvi podelitve kipca štorklje. Pri promociji občine in regije po svetu so posebej izpostavili EXPANO, navedli pa še številna vlaganja v turistično infrastrukturo v mestu in okolici ter organizacijo odmevnih turističnih in kulturnih dogodkov. 

Kipec štorklje in plakete so nastale izpod rok Roberta Juraka, ki vsako leto poskrbi, da so nagrade unikatne in tako edinstveno ponazarjajo vsakega prejemnika. Program, ki ga je vodil g. Bojan Rajk, pa so popestrili nastopi Glasbene šole Murska Sobota.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Drejvooooo (nepreverjen)

Kako lepo, da so sami sebe nagradili ??????????????????????

to (nepreverjen)

Sobota najboljša v pomurskem turizmu? Mislim... A turisti zahajajo v Soboto? Bogi, zakaj pa? Odkec so tej turisti, iz Bosne? Ka majo v Soboti za videti pa uživati?

Godžiro (nepreverjen)

Oh , kakšen fantastičen dan

gajdaš (nepreverjen)

Zanijma me samo ,če Jevšek res vsa ta leta ne premore drugega pulovra kot taga plavega .Res je dosti so pripomogli da niso prihajajli turisti .In kaj imajo videti Muzo in Expano

PIAr (nepreverjen)

,... pa hobotnico Mico, kera bi naj predstavljala knjigo!

In reply to by gajdaš (nepreverjen)

PIAr (nepreverjen)

,... pa hobotnico Mico, kera bi naj predstavljala knjigo!

In reply to by gajdaš (nepreverjen)

Dr. (nepreverjen)

Če bi se te turizem iz privatne vreče investiro bi bila to zgodba, sedaj je to družbeni projekt kar je tudi za pohvaliti, še toliko bolj koliko bo samovzdržen in ne bo pozročal nelojalne konkurence.
Vi komentatore pa ta negativizen nekje drugje, na primer v gozdu istresite in ne vlečite družbe dol ker vse pa le ni od države pa občine, pa cerkve itd odvisno.
En faktor smo tudi mi?

butalec (nepreverjen)

Rejsan moremo kupiti nikši novi pulover/štrikaš!!

Haj-haj- graščak podeli štrka debeloj, debela podari graščaki....... pa sta oba najboukšiva. Oba sta prviva!!
Objavite bilanco Expanoja!!!

Proizvodnja (nepreverjen)

Kdo dobi niti ni važno, nekateri se res trudijo v turizmu! Mene tudi zanimajo bilance Expanoja, upam, da je zgodba o uspehu, če ne bo Sobočance bolela glava!! Pač drugega ne bodo delali! Še malo pa se bo vedelo za poslovni rezultat! Res pa je, da noben projekt v začetku ne prinaša dobička!

Karasssss (nepreverjen)

Se je vredi (Ampak v turizmu in ob prikazu Ms ne vidim Perhavcovo kot vodjo skupin saj sem bil sam deležen obiska ta ženska nima oblike dela ,drže,mimike in...saj razložitve krajov prekmurja nima pojma.Mislim da kip stoletnice ob prikločitvi prekmurja matični Državi Sloveniji se bo potrudila in razlagala bolj strokovno oz.v sorazmernem tonu in obliki obrazne mimike ,,,,, (oz če bi ona bila štorklja bi morali dimnike prizemljit)(nima pojma o turuzmu in dela vse po svoji volji in logiki .Župan pa poterjuje da ima dober kader na področju turizma?‍♂️

.... (nepreverjen)

Na parkirišče treba malo šodra, da ne parkiramo v blato. To je tudi za turizem vredu.

Starejše novice