Komu so v napoto hišni ljubljenčki? Mačka podlegla zastrupitvi.

Nerazumljivemu načrtnemu zastrupljanju živali v Pomurju ni videti konca. Kot smo poročali, so pred nekaj meseci ob eni od poljskih poti v Beltincih zasledili več kosov domnevno zastrupljenega mesa, ki je bilo videti kot past za pse in mačke. Na podobne najdbe so nedolgo zatem naleteli tudi sprehajalci v murskosoboški Zeleni ulici. Še pred tem je usodna zastrupitev psa nagnala strah v kosti prebivalcev Černelavcev.

O podobnih primerih pa zdaj poročajo še iz ulice Mikloša Kuzmiča v Murski Soboti.

Tamkajšnji stanovalci so namreč Društvo za zaščito živali Pomurja obvestili, da je nekdo zastrupil njihovi mački. Kot so v društvu zapisali na družbenem omrežju Facebook, je ena žal poginila, druga se še bori za življenje. 

Če se tudi sami s svojim ljubljenčkom sprehajate na omenjenem območju, torej bodite še posebej previdni. 

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
homo lupus (nepreverjen)

Psihiči. Monstrumi. Ljudje nevredni lastne eksistence.

Realnost (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mjaw mjaw;)

. (nepreverjen)

v mater kak neprimeren komentar, kristussss! skrijete take, a vseeno obstaja možnost pogledati. idiotski sobotainfo, koji _____________ ste. prijav pa je blo tolko, da ste raje tudi to maknili, ha? cuceki, ki se ne veste spopasti s problemi in kažete le labilnost.

In reply to by Realnost (nepreverjen)

kij (nepreverjen)

Tudi v ulici Štefana Kuzmiča zastrupljajo mačke

Cloveski gnoj (nepreverjen)

Ta gnoj od cloveka bo to dobil nazaj.

In reply to by kij (nepreverjen)

Gost1831 (nepreverjen)

Prijaviti policiji morilca

In reply to by kij (nepreverjen)

Realnost (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Na kaksen nacin so jim zastrupili macke?
A so vdrli v njihovo stanovanje in jim vstavili strup v posodico za hrano?
Ali pa spet neodgovorni lastniki zivali, keri odprejo vrata in omogocijo v tem primeru mackam prosto spanciranje po okolišu...

. (nepreverjen)

kreten. mačke imajo nagon in sodijo v naravo. prej je mučenje živali, če je pustiš samo noter. in zdaj so lastniki krivi, ne pa kdor jih zastuplja, ha? idiot na kubik!

In reply to by Realnost (nepreverjen)

[email protected] (nepreverjen)

Če ga zaoden ale štoj druge ga kmene pripelajte njemi v gobec stup nasiplen ka de en mesec crkavo baraba !!!!

Realnost (nepreverjen)

Sobotainfo van pa svetujem sprehod po kanalu in slikanje drekov na vsakih “10” metrov, slikanje drekov na zelenicah pri blokih na lendavski, slikanje lastnikov kateri nimajo svojih ljubljenckev na vrvici, slikanje lastnikov kateri dovolijo svojim ljubljenckom olajsanje na stenah objektov, avtomobilov...
Moja soseda je tudi mela macko kera je pokoncala nasega ljubljencka zajcka;) Na koncu smo se skregali zaradi besed iz njenih ust, da smo sami krivi ker nismo ograjico oz. kletko pokrili z mrezo. Pomeni ni se nam dolzna opraviciti, da je njena macka stoplila na mojo parcelo in pokoncala do smrti nasega zajca.

Bindi (nepreverjen)

Realnost, vse je stvar inšpekcij. Če ne čakate od njih, ka do delale, do se bole lejne pa nesposobne. Za lastnico mačke bi morali meti kakšen dokaz pa jo prijaviti veterinarski inšpekciji, spuščene pse, za kerimi lastniki ne pospravljajo, pa občinski inšpekciji oziroma redarjem. Če se nič ne resavle in prijavlja, je samo vedno hujše.

In reply to by Realnost (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Redari pa inšpektori naj bi opravili pa opravlali svoje delo pa kaznili tiste šteri vodijo pse na zelenice opravljat njihovo potrebo pa za njimi ne spucajo. Celo na otroška igrišča vodijo svoje pse na praznenje. Sedin v bifeji na lendavski pri samopostrežbi pa gledan kak na tisto malo igrišče pripelajo psa namesto, da bi ga pelali tan nekan na prosto ge se deca ne špilajo. Tak majo malo prostora za sebe potem jih pa igrišče onesnažijo s pasji iztrebki.

Cloveski gnoj (nepreverjen)

Se zaradi tega ubije zival?
Se zaradi tega zastruplja zivo bitje?
Zival je nedolzna.
Ko clovek naredi zavestno napalo, pa tan na lendavski loka in pijan scije po cesti , pa se dere , a se ga ima takrat pravico zastrupit?

In reply to by vodka (nepreverjen)

Realnost (nepreverjen)

NE odobravam zastrupitve zivali.
Ampak na moji parceli nede nisce srau in scau! In ce nejde z lepe in se z lepse...pa so tudi vcasih potrbni drugi ukrepi. Zatau pa se ne cudite glede na tau ka se dogaja. Ocitno je nekdo popizdo in se odlauco za grdi nacin resevanja problema.
Navsezadnje so za ta pocetja krivi lastniki sami...

In reply to by Cloveski gnoj (nepreverjen)

Minister (nepreverjen)

Objavi svoj naslov, da bodo tvoji sosedje vedeli da imajo opravka z motenim potencialnim mučiteljem živali in bodo lahko preventivno zaščitili svoje ljubljenčke.

Preden "popizdiš" zaradi svoje zanikrne parcele in življenja.

In reply to by Realnost (nepreverjen)

neclovek (nepreverjen)

To so gnoji od ljudi. Da bi jim kdo zastrupil njihovo hrano na vrtu

neclovek (nepreverjen)

Realnost... lahko bi te poiskali po IPju in ti prisli na dom. Ter ti preiskali stanovanje ce se strup ne skriva pri tebi.
Ce ne, bi te pa samo sprefukal do kome

Karasssss (nepreverjen)

Društvo za zaščito živali Pomurja (So botri temu ...saj morajo odat poročilo za leto 2019 za svoje delo..Kastracija muc je bilo v določenih krajih beltinci,markišovci,dolina,v večinah romskih naselj ob poročanju virov so nekateri lastniki prosili da tega ne počnejo in ne privolijo v to dejanje so pa vseeno hodili okrog njih tud tri do štiri dni dobesedno silili da so dosegli dvoj neopravičen cilj .To je bil njihov namen da so si naredili rejting svojega dela .Muce so dobesedno kradli in pečatil kot žide jih na določenih vrtih ko so se muce na toplem soncu umivale privabili z briketami sramotno oz .Ob kastraciji so njim odrezali del ušesa to ni mučenje živali????vsemu temu je krivica bila narejena in kriva je TREZA????...glavno da se zdaj vozijo z novimi vozili ....se pa strinjam da je potrebno zastrupjevalce privest do roke pravice in ga kaznovat.Ne pozabit da določenim organizacijam za mučenje živali teče voda v grlu ....???

Bindi (nepreverjen)

Društvo je v ton primere naredilo edino dobro, samo je popravilo napake brezbrižnih lastnikov. Označevanje ušesa je ustaljena vet. praksa, kak te drugače znali, ka je mačka že bila sterilizejrana? In ka za živali dobrega naredite vi? Nič.

In reply to by Karasssss (nepreverjen)

gujdek (nepreverjen)

1 mačka je hin pa nekdo zastruplja??? Nevem mogoče se motim ali pa je članek napisan tak. mogoče so imeli kje nastavljen strup za podgane pa so to pojedle......je pa definitivno to nesprejemljivo da kdo počne kaj takega.....prste na štor pa vkraj posekati.....smo pa največkrat ljudje krivi sami za take stvari......žival neve kaj je vredu in kaj ne če je ne naučimo....isto kak človek.....in pol pač nekomu dopizdi.....ampak še enkrat ponavljam da to ni rešitev....

butalec (nepreverjen)

Predlagam, da lastniki živali imajo svoje ljubljenčke pod nadzorom - pa se takšne budalaštine ne bodo dogajale.
Ker - zakaj bi tvoj pes po mojih jagodah scal, jaz bi pa naj to potem jedel!
Ali naj jaz NE SADIM jagod, naj jaz delam OGRAJO zaradi tvojega psa???
Isto so nekoč terorizirali kadilci nekadilce po vseh lokalih, pa glejte, kak se je to lepo uredilo.
Še 1x: LASTNIKI imejte svoje živali pod kontrolo, naj se vam doma pokakajo pa spucajte za njimi (ali pa ne, kakor želite), ker na JAVNIH in SOSEDOVIH površinah v glavnem res nihče ne puca!

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

"inšpektori" drkajo kurac pa si voščijo pičke pa na kave hodijo. Vam jebem mater vse po spiski gnoj nesposoben!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice