Slovenski odvetniki bodo 19. decembra ponovno nudili brezplačno pravno pomoč, tudi tisti iz Pomurja.

Slovenske odvetnice in odvetniki že 9. leto po vrsti organizirajo Dan odvetniške pravne pomoči pro bono. V četrtek, 19. decembra, bodo v odvetniških pisarnah, prostorih nekaterih lokalnih skupnosti, v Ljubljani pa tudi na mirujočih avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa nudili brezplačno pravno svetovanje. 
 
Dan odvetniške pravne pomoči pro bono, je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči. V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev.

Pomagali bodo tudi pomurski odvetniki

Brezplačno pravno pomoč bo nudilo tudi dvaindvajset odvetnikov iz Pomurja, ki si jih lahko ogledate na spodnjem seznamu.
 

Priporočljiva predhodna najava 

Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk. Posameznikom pa se ni potrebno predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v prostore lokalnih skupnosti ali pa na katerega od dveh ljubljanskih avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa LPP. 

Častni pokrovitelj dogodka je predsednik republike Borut Pahor.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Brezplacno ali (nepreverjen)

Brez plac

Tista... (nepreverjen)

Škafarova, katera vse ljudi toži, vsi okoličani so že šli na sodišče. Tista katera tako spretno krade, da ji niti varnostnik ne more do živega. Tista katera zna zakaj jo ima, ne ve pa s kom ima deco. Tista katera moške tepe in geometre za norce ima. Tista katera piše, zdaj spet, in nenehno samo piše na vse strani. Tisti čisti, brezmadežni, kateri so to gonjo začeli, tisti ne hodijo k odvetnikom. Tistim ni potrebno, ker poznajo vse tam kjer je treba; tiste na sodišču! Jaz pa sem videla tiste kateri so kradli, pravzaprav so samo pozabili vrniti krovcu lestev. Tisti kateri največ nastopa na sodišču, je tudi pozabil na ograje in trgal moj paradižnik in slučajno padel v mojo klet na krompir. Tistemu je uspelo prodajati preko Murskega vala, in tisti bodo še dalje gonili svoje, da sem jaz tista...

Horgoš. (nepreverjen)

Pogrešamo Pojbičovoga fiškališa.

Karasssss (nepreverjen)

Ka pa (Znani odvetnik BOSS Ritoper????
Uhhhh pozabo san njega nega v pisarni nigdar ....on je na smučanji...z novimi močmi do uspeha bis se mogo zvati .

Starejše novice